Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/2/2007
  • [02] Θ. Πάγκαλος
  • [03] Γ. Βαρθολομαίος
  • [04] Σχέδιο
  • [05] Ράντζα
  • [06] Εκκλησία
  • [07] Άνεργοι
  • [08] Βιασμός
  • [09] ΚΚΕ - Παιδεία
  • [10] Συμβασιούχοι
  • [11] ΟΕΚ
  • [12] Εκλογικός νόμος
  • [13] Αστυνομία
  • [14] Αντικειμενικές
  • [15] Άσυλο
  • [16] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/2/2007

    Η τοποθέτηση του Θόδωρου Πάγκαλου στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, οι καταθέσεις για τη δολοφονία Βαρθολομαίου και η κηδεία του από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τόσο της λειψυδρίας όσο και του κινδύνου μπλάκ άουτ από την έλλειψη ρεύματος το καλοκαίρι, το θέμα των ράντζων στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων, καθώς και η ανταρσία ομάδας ιεραρχών κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με αιτία τις σχέσεις με το Φανάρι και το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δουλειά για 6.686 ανέργους. Υπεγράφη η απόφαση από τον Γερ. Γιακουμάτο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στο παρά 5' γλύτωσε τη διαγραφή ο Πάγκαλος. Ο Παπανδρέου τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θρήνος για τον ευπατρίδη. Σύσσωμη η πολιτική, πανεπιστημιακή και συνδικαλιστική ηγεσία παρέστη στην κηδεία του διοικητή του ΙΚΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Άθλια επίθεση στο άσυλο. Πάγκαλος και Γιαννάκου χέρι - χέρι.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαζέψτε τις γκόμενες από υπουργούς και Διοικητές ΔΕΚΟ. Το κακό ξεκίνησε από την Μιμή και δυστυχώς παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανταρσία στην Εκκλησία. Μητροπολίτες κατά Αρχιεπισκόπου. Αιτία οι σχέσεις με το Φανάρι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αγροτεμάχια: Οι νέες αντικειμενικές. Νέες τιμές σε όλη την Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Περίεργες σκιές και αντιφάσεις. Όλες οι καταθέσεις για τη δολοφονία Βαρθολομαίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ας ξεκαθαρίσουμε πότε πρέπει ο αστυνομικός να κάνει χρήση του όπλου του και πότε όχι γιατί δεν γίνεται... Αστυνομία... Ούτε το διάβολο να δει ούτε σταυρό να κάνει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καίνε τον Γιώργο παιδεία -δημοσκοπήσεις. "Άνθρακες ο θησαυρός" με τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επείγον σχέδιο για νερό -ρεύμα. Συναγερμός στην κυβέρνηση για την απειλή λειψυδρίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Είπε - ξείπε. Απόπειρα Πάγκαλου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για το άσυλο.

    ΕΣΤΙΑ: ΝΔ 155 έδρες, ΠΑΣΟΚ 105 έδρες. Με βάση τα ποσοστά των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

    ESPRESSO: Αυτός είναι ο τραπεζίτης του Deal. Πώς... προτείνει τα εκατομμύρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανυποχώρητος ο κ. Πάγκαλος στο θέμα του δήθεν "ασύλου". Ασαφής η θέση της κ. Γιαννάκου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Άτοκα δάνεια σε δικαιούχους του ΟΕΚ. Εξόφληση σε 25 χρόνια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ντοκουμέντο: Τα ψέματα για τα ράντζα. Αυτοψία σε μέρα εφημερίας.

    Η ΝΙΚΗ: Στο δρόμο πάλι οι συμβασιούχοι. "Δικαστικό πραξικόπημα" καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η πρόταση του ΚΚΕ για την επαγγελματική μόρφωση και την ενιαία λαϊκή Παιδεία.

    ΧΩΡΑ: Άγνωστες πτυχές της δολοφονίας του διοικητή. Κηδεύτηκε χθες ο Γιάννης Βαρθολομαίος.

    TRAFFIC NEWS: Τη βίαζαν σε στάβλο. Σοκ με Βούλγαρους δουλέμπορους σε βάρος 37χρονης αλλοδαπής.

    City Press: Η σύγκρουση που οδήγησε στο δράμα. Κηδεύτηκε χθες ο Γιάννης Βαρθολομαίος, με την κυβερνητική ηγεσία να αναγνωρίζει την προσφορά του στα κοινά.

    Metro: Άτοκα δάνεια σε ευπαθείς ομάδες. Ποιοι δικαιούνται τα νέα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ.

    Metropolis: Πληθαίνουν οι φωνές για μια νέα μορφή ασύλου. Πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, αλλά και η πλειοψηφία των φοιτητών φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αλλαγής του κατεστημένου όσον αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κτηνωδία από δεσμώτες τέρατα. Φυλακή-κόλαση στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κλινική του "Γεννηματάς" στο... εδώλιο. Σήμερα καταθέτει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του νοσοκομείου για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε γιατρούς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δωρεάν" σπίτια δίνουν τώρα οι δήμοι ενώ στο σχέδιο πόλης μπαίνουν άλλα 12.509 στρμ. Οι περιοχές, οι δικαιούχοι και οι όροι χορήγησης.

    [02] Θ. Πάγκαλος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "στο παρά πέντε απέφυγε την "καμπάνα" ο Θ. Πάγκαλος για τα όσα δήλωσε περί κατάργησης του ασύλου. Την ίδια ώρα, όμως, νέο μπουρίνι ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αμφισβήτηση Παπανδρέου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "εμμένει στη θέση του για την παρουσία της αστυνομίας στους χώρους των πανεπιστημίων ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ η σχετική του τοποθέτηση στην "Κ" της Κυριακής. Μιλώντας χθες το βράδυ στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε "φαινόμενα λαθρεμπορίας" στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και "εμπορικού παζαριού" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τόνισε: "Γιατί εκεί να μην εφαρμόζεται ο νόμος;"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τα είπε προχθές, τα ξείπε χθες ο Θ. Πάγκαλος, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει της αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το άσυλο. Πάντως, η κυβέρνηση τον επικροτεί, η Αριστερά τον αποδοκιμάζει και ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να στείλει μήνυμα ότι δεν επιτρέπονται τέτοιου τύπου διαφοροποιήσεις".

    [03] Γ. Βαρθολομαίος

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "σκιές, ερωτηματικά και αντιφάσεις προκύπτουν από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών στην υπόθεση της δολοφονίας του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου. Το ενδιαφέρον της έρευνας μετατοπίζεται από σήμερα στο γραφείο της ανακρίτριας κ. Γρίβα, όπου απολογείται από τις 12 το μεσημέρι ο 59χρονος δράστης Δημήτρης Βρακατσέλης, ενώ τις επόμενες μέρες θα κληθούν να καταθέσουν σημαντικοί μάρτυρες, προκειμένου να φωτιστούν σκοτεινές πηγές της υπόθεσης για πρόσωπα, ο ρόλος των οποίων ακόμη ερευνάται, κυρίως σε σχέση με προμήθειες του ΙΚΑ".

    Η City Press προσθέτει ότι "κηδεύτηκε χθες ο Γιάννης Βαρθολομαίος με την κυβερνητική ηγεσία να αναγνωρίζει την προσφορά του στα κοινά. Χαλαρός και απρόσεκτος ο διοικητής του ΙΚΑ, που έχασε άδικα τη ζωή του. Καταπιεσμένος από την παρέμβαση ενός "επωνύμου" στα οικογενειακά του ο τυπογράφος Βρακατσέλης".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Βαρθολομαίος με πλήθος κόσμου να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία, στο Α' Νεκροταφείο, όπου και έπεσε η αυλαία της δολοφονίας του διοικητή του ΙΚΑ. Τραγικές φιγούρες στο στερνό αντίο, ο γιος του, που το μοιραίο απόγευμα της Παρασκευής είχε κληθεί και για την ψυχοφθόρα διαδικασία της αναγνώρισης του πτώματος, η σύζυγός του και η κόρη του, τις οποίες η τραγική είδηση του θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου βρήκε στο εξωτερικό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "η κατάληξη της ολέθριας σχέσης που είχε ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος με την υπάλληλό του θα πρέπει να αφυπνίσει τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ώστε να απαιτήσει από το σύνολο των υπουργών των Διοικητών, Γενικών Γραμματέων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, να διώξουν τις γκόμενες που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια στα διάφορα πολιτικά γραφεία και ορισμένες από αυτές έφτασαν, μάλιστα, σε σημείο να διαχειρίζονται ακόμα και τις προμήθειες, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία των προϊσταμένων τους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κηδεία του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου από το Α' Κοιμητήριο Αθηνών. Παρουσία του πρωθυπουργού, σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου και εκατοντάδων συνδικαλιστών, υπαλλήλων του ΙΚΑ, βουλευτών της αντιπολίτευσης, και παλιών συνεργατών, φίλοι και συγγενείς είπαν το στερνό "αντίο" στον αδικοχαμένο διοικητή του ΙΚΑ. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του εκλιπόντος, η οποία συνοδευόταν από το γιο και την κόρη τους".

    Σύμφωνα με την Espresso "ενωμένοι σαν μια γροθιά και δείχνοντας να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσεις την τραγική μοίρα που χτύπησε την οικογένειά τους, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Γιάννη Βαρθολομαίου τον συνόδεψαν χθες στην τελευταία του κατοικία".

    [04] Σχέδιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, που με εντολή του πρωθυπουργού εκπονεί ένα επείγον σχέδιο αντιμετώπισης της λειψυδρίας και του κινδύνου μπλακ άουτ από την έλλειψη ρεύματος το καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανατροπή του προγράμματος των αδειών 500.000 δημοσίων υπαλλήλων για το διάστημα 15 Ιουλίου-15 Σεπτεμβρίου με σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ".

    [05] Ράντζα

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "συστηματικά παραποιούν οι διοικήσεις των μεγάλων νοσοκομείων τον αριθμό των ράντζων στις εφημερίες, που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Η αυτοψία των "ΝΕΩΝ" στον Ευαγγελισμό αποδεικνύει ότι δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται και πάλι στους διαδρόμους των κλινικών".

    [06] Εκκλησία

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "αντιμέτωπος με την ανταρσία ομάδας ιεραρχών βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Αιτία οι σχέσεις με το Φανάρι και αφορμή το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, για το οποίο οι αρχιερείς που διαφωνούν με τον κ. Χριστόδουλο ζήτησαν την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου".

    [07] Άνεργοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "θέσεις εργασίας για 6.686 ανέργους προβλέπουν τα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και δημιουργίας ατομικών επιχειρήσεων που πρόκειται να υλοποιήσουν εντός του έτους ο ΟΑΕΔ και οι Νομαρχίες, μετά το πράσινο φως που έδωσε το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    [08] Βιασμός

    H Traffic News αναφέρει ότι "κτηνωδία εις βάρος αλλοδαπής γυναίκας από τη Βουλγαρία, την οποία κρατούσαν δεμένη για περίπου πέντε μήνες, μέσα σε στάβλο, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Οι τύποις άνθρωποι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό, με πρόσχημα χρήματα τα οποία υποτίθεται ότι τους χρωστούσε, να τη χτυπάνε, να την κακοποιούν σεξουαλικά και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις, ενώ τη μεταχειρίζονταν χειρότερα κι από ζώο".

    [09] ΚΚΕ - Παιδεία

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "μέχρι τα 18 δεν πρέπει κανείς να δουλεύει, ούτε να υπάρχει δίλημμα για την επιλογή κατεύθυνσης" , τόνισε ανάμεσα σε άλλα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ προχτές, με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την επαγγελματική μόρφωση".

    [10] Συμβασιούχοι

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "με μαχητικές κινητοποιήσεις απαντούν οι συμβασιούχοι στην "οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού νομικού και δικαστικού δεδομένου σε βάρος τους και στην αναίρεση των δικαστικών κατακτήσεων, απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και καταχρήσεις" , όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, μετά τις τρεις αιτήσεις αναιρέσεως του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά κατά εργαζομένων ορισμένου χρόνου και κατά των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που τους δικαίωναν".

    [11] ΟΕΚ

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "με κοινή απόφαση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, και του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα τίθενται σε εφαρμογή τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για τη χορήγηση άτοκων δανείων για αγορά ή ανέγερση κατοικίας σε δικαιούχους με έντονες κοινωνικές ανάγκες. Δικαιούχοι και για τα δύο προγράμματα είναι όσοι αναφέρονται στο άρθρο 31 του κανονισμού του ΟΕΚ: Για την αγορά ή ανέγερση κατοικίας δικαιούχοι είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, που είναι οι ίδιοι ή και έχουν ένα ή δύο προστατευόμενα μέλη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω".

    H metro προσθέτει ότι "πολύτεκνους αλλά και οικογένειες με τρία παιδιά που ένα μέλος τους έχει αναπηρία πάνω από 65% και συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας είναι, μεταξύ άλλων, δικαιούχοι των νέων άτοκων δανείων για αγορά ή ανέγερση κατοικίας, που θα χορηγεί εφ΄εξής ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας".

    [12] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος θα εφαρμοσθή για πρώτη φορά στις προσεχείς εκλογές, δυσχεραίνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Πρόκειται περί λάθους. Ο νόμος αυτός, τον οποίο εψήφησε ένα μήνα προ της πτώσεώς της η Κυβέρνησις Σημίτη, παρέχει στο πρώτο κόμμα την δυνατότητα πλειοψηφίας 151 εδρών, ακόμη και με ποσοστό 41%. Πάντως αυτό εξαρτάται κυρίως από το πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή".

    [13] Αστυνομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "τελικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, εδώ σ΄αυτή τη χώρα τι αστυνομία θέλουμε και πώς την θέλουμε. Όλοι φωνάζουμε για ελλειπή αστυνόμευση, για ανυπαρξία περιπολιών στις γειτονίες της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Αλλά οι αστυνομικοί που υπάρχουν και είναι σε μάχιμες υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν. Έχουν, όμως , ν΄αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων τους".

    [14] Αντικειμενικές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα όλης της χώρας, υψηλότερες από τις τιμές στα εντός σχεδίου, έχουν εισηγηθεί οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών στην πολιτική ηγεσία".

    [15] Άσυλο

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "κλιμακώνεται η κυβερνητική επίθεση κατά του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να προετοιμαστεί το έδαφος για να κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, που μεταξύ των άλλων προβλέπει τη συρρίκνωση του ασύλου. Σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι πανεπιστημιακές - φοιτητικές κινητοποιήσεις ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος προσφέρει απρόσμενη βοήθεια στην υπ. Παιδείας Μ. Γιαννάκου, ζητώντας να επιτρέπεται η είσοδος της αστυνομίας στους χώρους των ΑΕΙ και μάλιστα χωρίς την πρόσκληση από τις πανεπιστημιακές αρχές".

    Σύμφωνα με τη Metropolis "πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, αλλά και η πλειοψηφία των φοιτητών φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αλλαγής του κατεστημένου όσον αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο. Συνεχίζονται, πάντως, οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία αν και ...διχοτομημένες".

    [16] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "δεν απέδωσε τίποτα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβερνήσεως. Οι θέσεις του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Πάγκαλου, για το πανεπιστημιακό άσυλο και η σύγχυση γύρω από το άρθρο 16 έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τις εσωκομματικές έριδες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 13 February 2007 - 21:12:04 UTC