Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-05-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/5/2007
  • [02] ΟΟΣΑ
  • [03] Ιός
  • [04] Τουρκία
  • [05] Ελληνικό
  • [06] Ομόλογα
  • [07] Κ. Καραμανλής
  • [08] Εργασιακό
  • [09] Γ. Καρατζαφέρης
  • [10] Μπους
  • [11] Νομοσχέδιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/5/2007

    Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για συντάξεις, παιδεία και εργασία, η υπόθεση των ομολόγων, τα επεισόδια που προκάλεσαν κάτοικοι του Ελληνικού και των παραλιακών δήμων που γκρέμισαν φράχτες για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, το σκηνικό πολέμου που διαμορφώνεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και ο φορέας σπάνιας μορφής φυματίωσης που έκανε διακοπές στη χώρα μας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες Τραπεζών. Όχι στις κατασχέσεις σπιτιών για χρέη 10.000 ευρώ κ.λπ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στήριξη Καραμανλή στους συνταξιούχους. Αυξάνεται το ΕΚΑΣ και μελετάται η ενσωμάτωσή του στη σύνταξη.

    Η ΑΥΓΗ: Δήμοι και πολίτες ελευθερώνουν τις παραλίες, ενώ η κυβέρνηση αδρανεί για τις καταπατήσεις των ακτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιχείρηση εκβιασμού της δικαιοσύνης στήνει το ΠΑΣΟΚ. Στοχοποιούν τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΟ Γ. Κουρή γιατί είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για την λεηλασία του Χρηματιστηρίου με κατηγορούμενους τα στελέχη της αμαρτωλής Δ.Ε.Κ.Α.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το "φιδάκι" της μίζας βρέθηκε στην Καστοριά. Το σκάνδαλο ξεσκεπάζεται.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μαχαίρι" στους πλειστηριασμούς. Πολυνομοσχέδιο-ασπίδα από τον Σιούφα, υπέρ των καταναλωτών.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπές σε μισθούς - συντάξεις. Σχέδιο μετεκλογικής επιδρομής με συνταγή ΟΟΣΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες από το Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ... Κήρυξε ΛΑϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπλόκο στις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη μέχρι 10.000 ευρώ. Μέτρο κοινωνικής ανάπτυξης και ευαισθησίας από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγωνία και επιφυλακή για επικίνδυνο ιό. Αμερικανός, που έκανε διακοπές στην Ελλάδα, φορέας σπάνιας μορφής φυματίωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Της παραλίας το... κάγκελο. Ελληνικό: Ξήλωσέ το το τιμημένο φώναζαν και γκρέμιζαν φράχτες.

    ΕΣΤΙΑ: Ριζικές αλλαγές στο εργασιακό, συνιστά ο ΟΟΣΑ στην έκθεση για την Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τουρκικός στρατός συρρέει προς Ιράκ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταβίβασαν την ευθύνη ασφαλείας στην κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προτάσεις σοκ για Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις και Παιδεία από τον ΟΟΣΑ. Επιβολή διδάκτρων στα ΑΕΙ, κατάργηση πρόωρων συντάξεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Συνταγή φτώχειας δι' ευχών Αλογοσκούφη. Μείωση μισθών -συντάξεων θέλει ο ΟΟΣΑ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ο Μπους "φυτεύει" πυραύλους στην Ελλάδα. Θα σημαδεύουν Ρωσία και Μέση Ανατολή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι να βάλουν φρένο αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΧΩΡΑ: Παγώνουν οι κατασχέσεις ακινήτων με σχέδιο νόμου, για οφειλές κάτω των 10.000 ευρώ στις Τράπεζες.

    City Press: Οικονομία και εκλογές: Παροχές πριν, προσαρμογή μετά.

    Metro: Πιέσεις για νέες "θυσίες". Εύσημα αλλά και συστάσεις από τον ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Metropolis: Προτάσεις "σοκ" από τον ΟΟΣΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 50.000 στρέμματα. Θεσσαλονίκη: 17 περιοχές με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Φούμαρα" ο νόμος κατά του καπνίσματος. Παραμένει ανεφάρμοστος με αποτέλεσμα στα περισσότερα καφέ της πόλης να μην επιβάλλονται ειδικές θέσεις για καπνιστές και μη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 50.000 στρέμματα αλλάζουν την πόλη. Θεσσαλονίκη: 200.000 νέες κατοικίες μέχρι το 2015.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο ελληνικό ρεκόρ: 428 ακτές με "Γαλάζια Σημαία".

    Σημείωση: Η εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ" δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] ΟΟΣΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "οι προτροπές του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τις οποίες συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτελούν στόχους των προγραμμάτων τους, προβλέπουν την καθιέρωση νέων όρων και κανόνων για όλους τους νέους εργαζόμενους, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, συγκράτηση των μισθών και απελευθέρωση των απολύσεων, παραπέρα ενίσχυση των "ελαστικών μορφών απασχόλησης", την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επιβολή διδάκτρων για τις σπουδές στα κρατικά ΑΕΙ και την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου με διάφορα κίνητρα".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "πρόβα" αντιλαϊκών μέτρων έκανε χθες η κυβέρνηση με "βιτρίνα" τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που παρουσίασε αναλυτική έκθεση για την ελληνική οικονομία όπου προτείνεται ένα... εφιαλτικό πακέτο "μεταρρυθμίσεων" με το οποίο ανατρέπονται τα ισχύοντα για μισθούς και συντάξεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, δραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και επιβολή διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προτείνει μεταξύ άλλων ο γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες με τον Γ. Αλογοσκούφη, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την ελληνική οικονομία, ο κ. Γκουρία είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον οικονομικό τομέα είναι η πρόκληση των συντάξεων".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους, μείωση συντάξεων και καθιέρωση διδάκτρων στα πανεπιστήμια εισηγείται ο ΟΟΣΑ, στον οποίο έκλεισε το μάτι με νόημα χθες ο υπουργός Οικονομίας".

    Σύμφωνα με τη Metropolis "καμπανάκι" από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, το εργασιακό και την Παιδεία. Τι διαπιστώνει, τι προτείνει".

    Η Metro αναφέρει ότι "ως εδώ καλά, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος". Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία έκθεση πρακτικά ζητά νέες θυσίες από τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και από την Πολιτεία, σε επίπεδο αποφάσεων".

    Η City Press γράφει ότι "ο ΟΟΣΑ ζητεί σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό. Σημείο τριβής οι αυξανόμενες συνταξιοδοτήσεις. Αλογοσκούφης: Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει την πρόοδο της οικονομίας, είμαστε όμως στη μέση του δρόμου. "Παράθυρο" Καραμανλή για πρόσθετες αυξήσεις στους συνταξιούχους πριν τη ΔΕΘ.

    [03] Ιός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "μολυσμένος από μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή φυματίωσης, ένας 32χρονος Αμερικανός ταξίδεψε στην Ευρώπη και προκάλεσε αναστάτωση σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες. Ο φορέας της μεταδοτικής ασθένειας βρέθηκε για περισσότερες από τρεις ημέρες και στην Ελλάδα με σκοπό να τελέσει το γάμο του. Σύμφωνα με όσες πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής, ανάμεσα στους σταθμούς του ήταν η Αθήνα, η Σαντορίνη και η Μύκονος".

    [04] Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σκηνικό πολέμου διαμορφώνεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. Διαρκής είναι η συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στη μεθόριο με το ιρακινό Κουρδιστάν, όπου χθες ο αμερικανικός στρατός μεταβίβασε στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν την ευθύνη για την ασφάλεια στις επαρχίες Αρμπίλ, Ντοχούκ και Σουλεϊμανίγε. Η προφανής αυτή εκδήλωση της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τον κουρδικό παράγοντα εντάσσεται σε μια αλληλουχία γεγονότων, με σοβαρότερο την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από αμερικανικά F-16 πριν από μια εβδομάδα".

    [05] Ελληνικό

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "τα τείχη ή, για να είμαστε ακριβείς, τα κάγκελα έπεσαν! Οι κάτοικοι του Ελληνικού και των άλλων παραλιακών δήμων με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη, που διανύει τη 14η μέρα απεργία πείνας, έριξαν χθες το απόγευμα τα κιγκλιδώματα που εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία Ελληνικού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "δώδεκα φιάλες οξυγόνου άδειασαν τα συνεργεία των δήμων στην παραλία του Ελληνικού για να κόψουν 250 μέτρα από τα ψηλά κάγκελα, που εμπόδιζαν την πρόσβαση στην παραλία. Όταν άνοιξε ο δρόμος, χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν μέσα από τη σφραγισμένη πίστα καρτ. "Ξήλωσέ το το τιμημένο...", φώναζαν οι πιο θερμόαιμοι. Νωρίτερα μερικοί αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που ήρθε καθυστερημένα για συμπαράσταση στον απεργό πείνας δήμαρχο Ελληνικού".

    [06] Ομόλογα

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ «σε αποφασιστική φάση εισέρχεται η υπόθεση των ομολόγων, καθώς πέραν των δικαστικών ενεργειών, αρχίζουν πλέον να ανιχνεύονται οι ροές του "μαύρου χρήματος". Οι συνεργάτες του κ. Ζορμπά ακολουθώντας το "φιδάκι" της μίζας των ομολόγων έχουν εντοπίσει σχετικά εμβάσματα σε λογαριασμούς εμπλεκόμενου προσώπου σε υποκατάστημα τράπεζας στην ακριτική Καστοριά. Ταυτοχρόνως σε θρίλερ εξελίσσεται η εξέταση του κ. Γ. Κουρή από τον πρώην εισαγγελέα, ενώ εντύπωση προκαλεί το τελεσίγραφο του εισαγγελέως κ. Λιόγα προς τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να παραδώσουν εντός πενθημέρου το πόρισμα των ερευνών τους για την Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, το οποίο είναι ογκωδέστατο».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι «ανοικτά και απροκάλυπτα εκβιάζει την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων. Εν αναμονή των πορισμάτων από τις παράλληλες έρευνες που διενεργούν οι αρμόδιοι εισαγγελείς που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, αλλά και ο Γιώργος Ζορμπάς ως πρόεδρος της ανεξάρτητες Αρχής για τον έλεγχο του βρώμικου χρήματος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κορυφαίο τον πρόεδρο του Γ. Παπανδρέου, ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στην Δικαιοσύνη με το πρόσχημα ότι καθυστερεί στην άσκηση των ποινικών διώξεων».

    [07] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι «σημαντικές αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ δίνει η κυβέρνηση, κάνοντας πράξεις τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά απέναντι στους "απόμαχους" της εργασίας. Ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς αλλά και τα αιτήματα των συνταξιούχων και τα κατέγραψε προκειμένου να δώσει γρήγορες λύσεις».

    [08] Εργασιακό

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι «στην Ελλάδα, όποιος προσλαμβάνει έναν υπάλληλο αναλαμβάνει δυσανάλογα μεγάλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Γεγονός που αποτελεί αυτόχρημα αντικίνητρο στις προσλήψεις με συνέπεια την μη απορρόφηση της ανεργίας. Ενώ αν το εργασιακό καθεστώς ήταν πιο λογικό, θα υπήρχαν ίσως περισσότερες απολύσεις, αλλά αυτές θα υπερκαλύπτοντο από τις αυξημένες προσλήψεις και τελικώς θα ήταν χαμηλότερη η ανεργία».

    [09] Γ. Καρατζαφέρης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «όποιος έλεγε πριν δυο χρόνια ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα έδινε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο και θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον όλων των καναλιών και των εφημερίδων του τόπου, θα τον χαρακτήριζαν τουλάχιστον υπεραισιόδοξο. Κι όμως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει έτοιμος να αποδομήσει τον δικομματισμό και καταθέτει τις - ριζοσπαστικές είναι η αλήθεια - προγραμματικές θέσεις του κόμματός του. Παράλληλα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Πέτρο Μαντούβαλο, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει διορίσει στον κυβερνητικό μηχανισμό συγγενείς και κουμπάρους των πολιτικών προσώπων, διαβάζοντας, μάλιστα, μια μακροσκελή λίστα που περιλαμβάνει συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού και σχεδόν ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης!».

    [10] Μπους

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ εκτιμά ότι «πρόθυμη να ενδώσει στην αμερικάνικη απαίτηση για εγκατάσταση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα. Άλλωστε η υπουργός Εξωτερικών, όταν ετέθη το θέμα για πρώτη φορά με αφορμή το πρόγραμμα εγκατάστασης των οπλικών συστημάτων σε Τσεχία και Πολωνία, είχε δημόσια τοποθετηθεί υπέρ των αμερικάνων, αγνοώντας τις ευαισθησίες της Μόσχας αλλά και το επικείμενο τότε ταξίδι του προέδρου Πούτιν στην Αθήνα για την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη».

    [11] Νομοσχέδιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι «μπλόκο στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για μικροχρέη».

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι «δεν θα κατάσχεται η πρώτη κατοικία οφειλετών από τις τράπεζες, λόγω καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών έως 10.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή που κατατέθηκε χθες στη Βουλή».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι «ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες τραπεζών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους για χρέη από πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δάνεια δίνει η διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι «νομοσχέδιο-τομή για την προστασία των καταναλωτών παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας. Το νομοσχέδιο βάζει φραγμό στους πλειστηριασμούς εκ μέρους των τραπεζών, ενώ προβλέπει αυστηρότερους και πιο διευρυμένους ελέγχους στις αγορές και μέριμνα για τα δικαιώματα των καταναλωτών πριν από μετά τις συναλλαγές τους».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 31 May 2007 - 19:52:18 UTC