Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/6/2007
  • [02] Ευρωβαρόμετρο
  • [03] Εθνική Σύνταξη
  • [04] Ομόλογα
  • [05] Καύσωνας
  • [06] Νοσοκομεία
  • [07] Β. Πολύδωρας
  • [08] Συντάξεις
  • [09] Πάγκαλος
  • [10] Σχέδιο Πόλης
  • [11] Εκλογές
  • [12] Χριστόδουλος
  • [13] Ευρωσύνταγμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/6/2007

    Ο καύσωνας στη χώρα μας, η υπόθεση των ομολόγων, οι ανακοινώσεις που αναμένονται από τον πρωθυπουργό στο προσυνέδριο της Πάτρας για την Εθνική Κατώτατη Σύνταξη, καθώς και η δυσφορία των Ελλήνων για την οικονομία, όπως καταγράφεται από το Ευρωβαρόμετρο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναλυτικά ο χάρτης συντάξεων για όλα τα Ταμεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Είμαι κολόνα της κυβέρνησης. Β. Πολύδωρας: Σχέδιο για την αποδόμηση της ΕΛ.ΑΣ. η προβολή του βίντεο.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τον έλεγχο της Βουλής. Με στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου των ομολόγων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συγκλόνισε το πανελλήνιο το μήνυμα Χριστόδουλου. Δάκρυσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον επισκέφθηκε χθες στην εντατική.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ευρωβαρόμετρο: Οκτώ στους δέκα δυσφορούν για την οικονομία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βάλσαμο οι προσευχές σας. Μήνυμα καρδιάς Χριστόδουλου από το κρεβάτι του πόνου.

    ΕΘΝΟΣ: Μπλακ άουτ απειλεί 15 νοσοκομεία. Η συσκότιση στο "Μεταξά" ήταν το πρώτο σήμα κινδύνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι υψηλές θερμοκρασίες του καιρού είναι... Τεστ αντοχής για πολίτες και Κράτος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μετωπική Πάγκαλου - ΚΚΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εθνική σύνταξη έως 550 ευρώ. Θα εφαρμοστεί από το 2008. Αφορά έναν στους δύο συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κουκουλώνουν πολιτικές ευθύνες. Εξεταστική: "Όχι" από την κυβέρνηση στην πρόταση ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Διαφορά ασφαλείας διατηρεί η ΝΔ αν διενεργηθούν εκλογές τον Σεπτέμβριο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι 43 βαθμοί Κελσίου θα δοκιμάσουν τη ΔΕΗ και τους πολίτες. Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο "Φαέθων" εναντίον του καύσωνα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο καύσωνας πάει για ρεκόρ. Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία. Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θερμοβόμβες φουντώνουν τον καύσωνα.

    Η ΝΙΚΗ: Τρέμει τις αποκαλύψεις. Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Έργα-δολοφόνοι για τους ασθενείς σε 78 νοσοκομεία! Ανατριχιαστική αποκάλυψη από έγγραφο του υφυπουργού Υγείας Γιαννόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με ευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εξευτελιστικές οι συντάξεις. Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

    ΧΩΡΑ: Οι περιοχές της χώρας που εντάσσονται σε σχέδιο πόλης. Χιλιάδες στρέμματα σε ανατολική και βόρεια Αττική.

    City Press: Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαϊκή "κόπωση" των πολιτών.

    Metro: Ώρα απόδοσης ευθυνών. Ανακοινώνονται σήμερα διώξεις κατά τουλάχιστον 20 ατόμων για την υπόθεση των ομολόγων.

    Metropolis: Αφρικανική ζέστη από τις επόμενες ημέρες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ως 700 μόρια πάνω οι βάσεις. Σήμερα οι βαθμοί των πανελλήνιων εξετάσεων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ο χάρτης της δροσιάς στη Θεσσαλονίκη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καμίνι 43 βαθμών με κίνδυνο μπλακάουτ. Σε οριακό σημείο το σύστημα της ΔΕΗ λόγω καύσωνα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εγκαινιάσθηκε χθες από τον πρωθυπουργό.

    [02] Ευρωβαρόμετρο

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "οι Έλληνες εμφανίζονται ολοένα πιο ανήσυχοι για την οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 82% χαρακτηρίζει κακή την κατάσταση της οικονομίας. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι είτε δεν απολαμβάνουν τα αγαθά της ανάπτυξης είτε δεν αναγνωρίζουν ούτε συμμετέχουν στη διανομή του παραγόμενου πλούτου. Έχει δε εξαιρετική σημασία το ότι οι αρνητικές κρίσεις για την οικονομία αυξήθηκαν κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προ εξαμήνου αντίστοιχη μέτρηση".

    [03] Εθνική Σύνταξη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "Εθνική Κατώτατη Σύνταξη, που θα κυμαίνεται από 500-550 ευρώ, για όλους τους Έλληνες χορηγεί η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου του 2008 και με σταδιακή εφαρμογή την επόμενη τετραετία. Το κονδύλι που απαιτείται θα πηγαίνει στα Ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από το Ταμείο για την καταπολέμηση της Φτώχειας, ενώ στην Εθνική Κατώτατη Σύνταξη θα ενσωματώνεται και το ΕΚΑΣ".

    [04] Ομόλογα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ο φόβος των αποκαλύψεων, η πιθανότητα να καταστεί αναπόφευκτη η απόδοση πολιτικών ευθυνών στους αρχιτέκτονες των δομημένων ομολόγων Γ. Αλογοσκούφη, Π. Δούκα και Γ. Κουρή, αλλά και η συντήρηση του θέματος στην επικαιρότητα διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου, οδήγησαν στην κυβέρνηση να απορρίψει κατ΄αρχήν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή. Στόχος, το κουκούλωμα και η υποβάθμιση του σκανδάλου σε απλή ποινική υπόθεση που αφορά ...τρίτους".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "άλλοθι στην ανεξάρτητη από την κοινοβουλευτική διαδικασία δικαστική έρευνα του σκανδάλου των ομολόγων βρήκε η κυβέρνηση για να αρνηθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπως είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια της προσπάθεια συγκάλυψης της λεηλασίας των αποθεματικών των Ταμείων. Ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ για "κομματικό μικρεμπόριο" , ενώ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος μίλησε για προσπάθεια εντυπωσιασμού".

    H metro γράφει ότι "με την κατηγορία κακουργηματικών πράξεων, που συνίσταται κυρίως σε αδικήματα απάτης, ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, φοροδιαφυγής και "ξεπλύματος βρώμικου χρήματος", αναμένεται σήμερα να ασκηθούν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "απροκάλυπτα χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρνησή της να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των ομολόγων, αλλά και τη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων και επί των προηγουμένων κυβερνήσεων. Τόσο ο υπουργός Απασχόλησης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αρνήθηκαν μόνον την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που αφορά την περίοδο μετά το 2004, αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που θέτουν θέμα ελέγχου και των ενεργειών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ".

    [05] Καύσωνας

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε γενικό συναγερμό βρίσκονται, σύμφωνα με τις καθησυχαστικές δηλώσεις αρμοδίων, όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες με δεδομένο ότι η Ελλάδα έως και την ερχόμενη εβδομάδα μετεωρολογικά θα χαρακτηρίζεται χώρα εν καμίνω. Το κρεσέντο του υδραργύρου αναμένεται το Σαββατοκύριακο, όπου η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές θα αγγίξει τους 43 βαθμούς, με Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες και Αγρίνιο να υποφέρουν περισσότερο από τις άλλες πόλεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μετά την 'Εκτακτη Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του υπουργού Εσωτερικών, συμμετείχαν εκτός από τον γγ Πολιτικής Προστασίας Παν. Φούρλα, εκπρόσωποι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "υποσταθμοί ισχύος πάνω από 3.000 κιλοβάτ (αντί για 400 που προβλέπει ο νόμος) λειτουργούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, χωρίς επίβλεψη από διπλωματούχους μηχανολόγους. Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, ουδείς εγγυάται ότι οι υποδομές μπορούν να καλύψουν χειρουργεία και εντατικές μονάδες".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "οι θερμικές νησίδες της Αθήνας που προκαλούνται από τη μείωση του Περιαστικού πρασίνου, την αύξηση των Ι.Χ. και την κυριαρχία του τσιμέντου, φουντώνουν τον καύσωνα με πολλές περιοχές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "με εφιάλτη μοιάζουν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την θερμοκρασία των επόμενων ημερών. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει σήμερα τους 42 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο τους 44, θερμοκρασίες που έχουν ανεβάσει...πυρετό στην Κυβέρνηση, η οποία όπως αποδεικνύεται μάλλον δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον καύσωνα που σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα σενάρια θα διαρκέσει μια εβδομάδα".

    Η Metropolis σημειώνει ότι "τους 42 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να δείξει το θερμόμετρο μετά την Παρασκευή. Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο του φαινομένου. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων".

    [06] Νοσοκομεία

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "έγγραφο "βόμβα" από το οποίο προκύπτει ότι τα έργα ανακαίνισης και επέκτασης νοσοκομείων και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκαλούν θανατηφόρο λοίμωξη σε ασθενείς κυρίως αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή βρίσκονται ανοσοκατεσταλμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το "Π".

    [07] Β. Πολύδωρας

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι "δεν είναι τυχαία η δημοσιοποίησή του ένα χρόνο μετά το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Μάλλον πρόκειται για σχέδιο που εκπονήθηκε και εκτελέσθηκε άψογα με στόχο την αστυνομία και τη φθορά της κυβέρνησης και του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Κατεδίκασα την αθλιότητα από την πρώτη στιγμή. Τα αυστηρότερα μέτρα διοικητικής τάξεως, οι διαθεσιμότητες, ελήφθησαν αυθημερόν. Έπονται τα πειθαρχικά και τα ποινικά. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν".

    [08] Συντάξεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "μια μέρα μετά την απόρριψη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των Ταμείων και την Κοινωνική Ασφάλιση, τα επίσημα στοιχεία από την επεξεργασία των συντάξεων για το 2007 έρχονται να επιβεβαιώσουν τα εξευτελιστικά επίπεδα στα οποία έχει καθηλώσει τις συντάξεις η πολιτική του δικομματισμού. Πάνω από το 50% των συνταξιούχων παίρνουν λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα, ενώ η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "σύνταξη γήρατος που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 712 ευρώ το μήνα δίνουν φέτος μετά τις αυξήσεις κατά 4% τα ασφαλιστικά ταμεία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αν και η πλειονότητα των συνταξιούχων, λόγω κατωτάτων ορίων, βρίσκεται με αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ και ένα μικρό ποσοστό συντάξεως (το 14%) να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, για όσους αποχωρούν από ΔΕΚΟ και τράπεζες".

    [09] Πάγκαλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε χθες τον "Ριζοσπάστη" "χυδαίο έντυπο" από το οποίο -όπως είπε- έχει υποστεί πολλές επιθέσεις. Τα κορυφαία στελέχη, πάντως, του ΠΑΣΟΚ παίρνουν αποστάσεις από τις απόψεις Πάγκαλου. Όπως και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος που έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο με τη ΝΔ και όχι με το ΚΚΕ. Στόχος του Κινήματος η δεξαμενή ψήφων της Αριστεράς και ειδικότερα του ΚΚΕ, καθώς επίκεινται οι εθνικές εκλογές".

    [10] Σχέδιο Πόλης

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "περίπου 55 περιοχές εν Ελλάδι έχουν πάρει σειρά για να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, μετά την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να επισπευσθούν οι χρόνοι των εντάξεων με γρήγορες πολεοδομικές μελέτες. Ήδη και με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εντάξεις χιλιάδων στρεμμάτων σε αρκετούς δήμους της Ανατολικής και της Βόρειας Αττικής, όπως την Κερατέα, το Μενίδι, την Παλλήνη, τα Άνω Λιόσια, τα Σπάτα, την Ανάβυσσο κ.ά, όπως και σε πάρα πολλούς νομούς της χώρας".

    [11] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "παρά τα όσα λέγονται για εκλογικό "ντέρμπυ", τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητος δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί επί του παρόντος διαφορά ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ. Αν οι εκλογές γίνουν την άνοιξη του 2008 ουδείς μπορεί να προεξοφλήση τι θα συμβή. Αν όμως οι εκλογές γίνουν το Σεπτέμβριο και μέχρι τότε δεν έχη μεσολαβήσει κάτι σοβαρό, η Νέα Δημοκρατία μπορεί άνετα να εξασφαλίση δεύτερη τετραετία".

    [12] Χριστόδουλος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό μου. Κυρίως για τις προσευχές προς τον Κύριο. Ιδιαίτερα σε αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας μου, αποτελούν για εμένα βάλσαμο. Μου δίνουν δύναμη. Με τη βοήθεια των ιατρών και πάνω απ' όλα του Θεού, που με αξιώνει να υπηρετώ την Εκκλησία με όλο μου το είναι, προσεύχομαι να σας αγκαλιάσω σύντομα όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "συγκλόνισε το πανελλήνιο το χθεσινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται για ένατη συνεχή ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Αρεταίειου" νοσοκομείου. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχαρίστησε "από τα βάθη της καρδιάς του όλους για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του".

    [13] Ευρωσύνταγμα

    Η City Press αναφέρει ότι "περιορίστηκε ο ενθουσιασμός των Ελλήνων για το Ευρωσύνταγμα. Επιφυλακτικές οι παραδοσιακές δυνάμεις (Γαλλία, Βρετανία), υπέρ τα νέα κράτη-μέλη. Σήμερα το θέμα ενώπιον της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο: "Μην κλείσετε το δρόμο προς την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 June 2007 - 20:22:31 UTC