Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/8/2007
  • [02] Εκλογές
  • [03] Πυρκαγιά
  • [04] Εκλογές - Πυρκαγιά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/8/2007

    Οι πρόωρες εκλογές που "κλείδωσαν" για τις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς και η καταστροφική πυρκαγιά στη Πεντέλη, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και ξαφνικά, μαζί με την παγίωση της ημερομηνίας των εκλογών... Νέος όλεθρος στην Πεντέλη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ιδού η Ρόδος. Ο Καραμανλής έριξε το γάντι στον Γιώργο. Η κίνηση του πρωθυπουργού προκάλεσε πανικό στο ΠΑΣΟΚ, που ζητούσε "το συντομότερο" εκλογές, αλλά πιάστηκε στον ύπνο, ανέτοιμο.

    Η ΑΥΓΗ: Κάλπη στα αποκαΐδια. Εκλογές - εξπρές στις 16 Σεπτεμβρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τους έπιασε στον ύπνο ο Καραμανλής. Κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου για ριζικές μεταρρυθμίσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκλογές - εξπρές στις 16 Σεπτεμβρίου. Γιατί βιάζεται και τι φοβάται ο κ. Κ. Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολοταχώς για τη νέα νίκη. Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου.

    ΕΘΝΟΣ: Κάλπες σε καμένη γη. Η κολοκυθιά τελείωσε. Στις 16 Σεπτεμβρίου οι εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι καπνοί δεν έφτασαν μέχρι του Μαξίμου. Την ώρα που η Πεντέλη γινόταν στάχτη από την πύρινη λαίλαπα ο Πρωθυπουργός επέλεγε ως ημερομηνία εκλογών την 16η Σεπτεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ύποπτες φλόγες πριν τις κάλπες. Πολιτικός εμπρησμός με φωτιές που άναψαν τελείως... τυχαία πριν από τις ανακοινώσεις του Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Καραμανλής ρίχνει το γάντι. Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στις 16 με καμένη γη. Εκλογές με την ολοκλήρωση της καταστροφής.

    ΕΣΤΙΑ: Επί τέλους εκλογές! Σήμερα η εξαγγελία για τις 16 Σεπτεμβρίου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τέλος σεναρίων, εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διάλυση της Βουλής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκλογές εν "θερμώ". Οριστικά στις 16 Σεπτεμβρίου στις κάλπες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φτάνει πια! Άφησαν να καεί η Αθήνα. Άφαντο το κράτος στις κρίσιμες ώρες.

    Η ΝΙΚΗ: Κάλπες στα μουλωχτά. Σε προεκλογική περίοδο - εξπρές καταφεύγει ο Καραμανλής.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Καλοκαιρινή κωμωδία χωρίς θεατές. Εκλογές - εξπρές υπό πίεση στις 16 Σεπτεμβρίου.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Μαδώντας τη μαργαρίτα... Μυστική δημοσκόπηση ανατρέπει τα δεδομένα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ. Εκλογές την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη.

    ΧΩΡΑ: Πολιτικές φωτιές. Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκλογές - εξπρές στις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Κάρολο Παπούλια.

    [02] Εκλογές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "οι Έλληνες πολίτες σε 29 ημέρες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για το μέλλον ή της επιστροφής σε πολιτικές του παρελθόντος, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, δρομολογώντας όλες τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου σήμερα να ανακοινωθεί επισήμως η διάλυση της Βουλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει σήμερα επισήμως ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στη 1 το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "πλώρη για τη δεύτερη συνεχόμενη τετραετία βάζει ο Κώστας Καραμανλής. Με μία κίνηση ματ ο κ. Καραμανλής στήνει κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο την Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη σημερινή δημόσια δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής θα επικαλεστεί τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στους ζωτικούς τομείς της Οικονομίας, της Υγείας και του Ασφαλιστικού, θέτοντας ταυτόχρονα στους πολίτες το δίλημμα "αλλαγές" ή "πισωγυρίσματα".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 επισημαίνει ότι "εκλογές τώρα να τελειώνουμε". Αυτή η σκέψη κυριάρχησε στο πρωθυπουργικό επιτελείο και ο Καραμανλής αποφάσισε ότι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται, οι κρίσεις (ομόλογα, φωτιές κλπ), η καλλιέργεια ενός δυσβάστακτου για την κυβέρνηση κλίματος από την πλευρά των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ δημιουργούν τον κίνδυνο μιας συνεχούς φθοράς. Η εξασφάλιση λοιπόν μιας καθαρής νίκης, με μια διαφορά άνω του 2,5%, που θα εξασφαλίσει και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Καραμανλής αποφάσισε να κινηθεί γρήγορα".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "τη συντομότερη προεκλογική περίοδο, με στόχο την αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ αλλά και το κλείσιμο της υπόθεσης των ομολόγων ως τις εκλογές, επέλεξε τελικά ο Πρωθυπουργός ανακοινώνοντας χθες στους υπουργούς του ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με διαδικασίες - εξπρές στις 16 Σεπτεμβρίου".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "τη διέξοδο της αποφυγής ενός ουσιαστικού προεκλογικού διαλόγου για τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και για το σκάνδαλο των ομολόγων επέλεξε ο πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ, διά στόματος του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, το μεσημέρι θα διαβεί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "ο κύβος ερρίφθη και σήμερα το μεσημέρι (13:00) ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα διαβεί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τη 16η Σεπτεμβρίου".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "με έξι μήνες καθυστέρηση, ο Πρωθυπουργός απεφάσισε επί τέλους να προσφύγη στις κάλπες. Όπως ανεκοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος, σήμερα στις 12 συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ στις 1 μμ ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του προτείνη την διάλυση της Βουλής και την διενέργεια εκλογών την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, για να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών, για τις 16 του Σεπτέμβρη. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει τέλος σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία ουσιαστικά είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προχωρώντας στην προκήρυξη εκλογών μέσα στις 16 Σεπτεμβρίου. Στη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, τηρώντας τον συνταγματικό νόμο που προβλέπει το χρονικό διάστημα του ενός μηνός από τη λήξη της θητείας της Βουλής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ο κύβος ερρίφθη. Εν μέσω της φλεγόμενης Αττικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επιτέλους χθες την ημερομηνία διεξαγωγής των -αναμενόμενων- πρόωρων εκλογών. Ημερομηνία που δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η 16η Σεπτεμβρίου ήταν μέσα στα σενάρια, ειδικά αυτά που έπαιζαν την τελευταία εβδομάδα".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "επικαλούμενος ως εθνικό λόγο "την οικονομία, τη σταθερότητα, το κλίμα και τις μεταρρυθμίσεις" ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα στη μία το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προσφυγή στις κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, στις 12, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "με στόχο να μπει στο ράφι το "καυτό" πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα και να παραμείνουν όμηροι έως τις κάλπες οι ψηφοφόροι που περιμένουν παροχές, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε τελικά να ρίξει τη ζαριά των εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου".

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υπογραμμίζει ότι "η χώρα κινείται στον αστερισμό των εκλογών και όλοι (κυβέρνηση, κόμματα, τηλεοπτικά κανάλια), μοιάζει να μαδούν τη μαργαρίτα, αναζητώντας την ημερομηνία της κάλπης. Την επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων μαρτυρά σειρά κινήσεων του πρωθυπουργικού επιτελείου, ενισχύοντας την προοπτική των άμεσων εκλογών και βάζοντας φωτιά στη σεναριολογία που θέλει, πλέον τον Κώστα Καραμανλή να προχωράει τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην ανακοίνωση της διάλυσης της Βουλής και στον καθορισμό της ημερομηνίας της κάλπης".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "εκλογές για την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση, βάζοντας τέλος στην "παραφιλολογία" για την ακριβή ημερομηνία της προσφυγής στις κάλπες. Ο Κ. Καραμανλής θα ζητήσει εκλογές, επικαλούμενος την ανάγκη στήριξης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έθεσε χθες οριστικό τέρμα στη σεναριολογία για τον ακριβή χρόνο των εκλογών, με τη χώρα να οδεύει πλέον στις κάλπες την 16η Σεπτεμβρίου. Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, ο κ. Καραμανλής θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το αίτημα για πρόωρη διάλυση της Βουλής, ενώ αμέσως μετά θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής για "μια νέα τετραετία μεταρρυθμίσεων".

    [03] Πυρκαγιά

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ «η γύμνια του κρατικού μηχανισμού φάνηκε για άλλη μια φορά χθες, όταν μια μικρή πυρκαγιά στην Πεντέλη ξέφυγε από κάθε έλεγχο λόγω κακών χειρισμών και παραλήψεων και έγινε αιτία να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στον μισοκατεστραμμένο και υπολειτουργούντα πνεύμονα της Αττικής».

    [04] Εκλογές - Πυρκαγιά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι «την πολιτική σημειολογία των νέων πύρινων μετώπων που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, με την... αρωγή εμπρηστών, αναζητούν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι δυσκολεύονται να πιστέψουν στη... σατανική σύμπτωση της εκδήλωσης των πυρκαγιών, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μάλλον την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι «την στιγμή που ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής -αυτός της Πεντέλης- είχε μετατραπεί σε πύρινη κόλαση κάνοντας στάχτη δεκάδες σπίτια και θέτοντας σε κίνδυνο πυροσβέστες και κατοίκους, την ίδια ακριβώς στιγμή, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη. Ρίχνει, δηλαδή, την δική του στάχτη... στα μάτια των πολιτών που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, δίνοντας, δυστυχώς, την εντύπωση ότι θέλει εναγωνίως να προλάβει την κατακραυγή που αναμένεται».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 17 August 2007 - 21:04:04 UTC