Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/9/2007
  • [02] Εκλογές
  • [03] ΝΔ-Πρόβλεψη
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Προβλέψεις Morgan Stanley-Αντιδράσεις
  • [06] Δηλώσεις Μπέζα
  • [07] ΚΚΕ - Συντάξεις - Υγεία
  • [08] Πυρόπληκτες περιοχές - Αντιπλημμυρικά
  • [09] Επιστημονικοί φορείς - Πυρόπληκτες περιοχές
  • [10] Πυρόπληκτες περιοχές - Καραμανλής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/9/2007

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις πυρόπληκτες περιοχές στη χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την έκθεση της Morgan Stanley, οι προτάσεις επιστημονικών φορέων για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και οι δηλώσεις Κίμωνα Κουλούρη και Βούλας Πατουλίδου για το ΠΑΣΟΚ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Με σηκωμένα τα μανίκια στην Αρκαδία ο πρωθυπουργός δηλώνει:"Είναι ώρα έργου και δουλειάς".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εγώ δεν λέω λόγια θα μιλήσουν τα έργα μου". Τι είπε ο Καραμανλής κεκλεισμένων των θυρών στη Νομαρχία Αρκαδίας.

    Η ΑΥΓΗ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πλειοδοτούν πάνω στα αποκαΐδια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ. Το κρίσιμο πρόβλημα συσπείρωσης, η αιμορραγία ψηφοφόρων προς τον Συνασπισμό, το επικοινωνιακό βατερλώ και οι κινήσεις των δελφίνων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Υποσχέσεις για νέο κράτος (μετά την κατάρρευσή του στο ολοκαύτωμα).

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πανικός και αλληλοσπαραγμός στο ΠΑΣΟΚ. Έχασαν τον μπούσουλα από τα συνεχή αυτογκόλ.

    ΕΘΝΟΣ: Παπαγαλάκι της ΝΔ η Morgan Stanley. Τρομοκρατούν τους επενδυτές για να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Έτσι η Ντόρα (με την χθεσινή συνέντευξή της ) πιάνει τον "ταύρο" από τα κέρατα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άλμα με 43% και 155 έδρες. Ανεβαίνουν τα ποσοστά συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνονται και οι πιθανότητες καθαρής αυτοδυναμίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 3 του Σεπτέμβρη. Κόντρες στο ΠΑΣΟΚ στην επέτειο ίδρυσής του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκλογοτζόγος στα καμένα. Ο Καραμανλής υποσχέθηκε όσα...ξέχασε, ο Βουλγαράκης "σώζει" την Ολυμπία.

    ΕΣΤΙΑ: Τι διακυβεύεται στις εκλογές. Οδυνηρές οι συνέπειες τυχόν ακυβερνησίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δραματική παρέμβαση επιστημονικών φορέων. ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ και άλλοι προτείνουν μέτρα για τις καμένες περιοχές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ξεκινούν τα έργα ...στις πυρόπληκτες περιοχές. Αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γκρίζα προπαγάνδα με το χρηματιστήριο. Δεκανίκι Morgan Stanley στη Ν.Δ.

    Η ΝΙΚΗ: Ωμή παρέμβαση από εξωθεσμικούς. Παιχνίδια προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι θέσεις των κομμάτων για συντάξεις - υγεία - πρόνοια είναι κριτήριο ψήφου.

    Η ΧΩΡΑ : Δεν θα γίνει καμία αύξηση σε αντικειμενικές και στον ΦΠΑ. Βόμβα από τον Α. Μπέζα.

    City Press: Επιστημονικοί φορείς υπέρ εναλλακτικής ανασυγκρότησης.

    Metro: Πρόταση των "ειδικών". Σχέδιο αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από επιστημονικούς φορείς και επιμελητήρια.

    Metropolis: Πελατειακά συμφέροντα "καίνε" το περιβάλλον.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το όζον καίει τη Θεσσαλονίκη. Ατμοσφαιρική ρύπανση σε όλη την πόλη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ανώτατος κριτής όλων ο λαός".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πάρκιγκ στα ρέματα! Τσιμέντο παντού στη Νέα Σκιώνη και τη Σίβηρη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΙΠΛΟ μήνυμα Καραμανλή στον ελληνικό λαό. Τον καλεί να συμμετάσχει στη νέα δημιουργία.

    [02] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "επιβάλλεται να υπερψηφισθή η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της μεταπροσεχούς Κυριακής. Και αυτοί που θέλουν να την τιμωρήσουν για τις καθυστερήσεις, την τυχόν ανικανότητα και κάποια κρούσματα αλαζονείας, ας το σκεφθούν διπλά. Διότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για το μέλλον του τόπου. Ακόμη και μερικοί μήνες ακυβερνησίας, θα είναι αρκετοί για να γυρίσουν την Ελλάδα κάποια χρόνια πίσω. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια δεν επιτρέπεται να παραμείνη ημιτελής".

    [03] ΝΔ-Πρόβλεψη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σίγουροι εμφανίζονται στην κυβέρνηση για την επίτευξη καθαρής αυτοδυναμίας με ποσοστά που θα εξασφαλίσουν 155 βουλευτές. Αν αυξηθεί ακόμα περισσότερο η συσπείρωση των ψηφοφόρων, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και το 43%. Το $0% εκλογική οροφή του ΠΑΣΟΚ, απίθανο το ενδεχόμενο να το ξεπεράσει ακόμα και αν η συσπείρωση του Κινήματος φθάσει το 100%. "Κλειδώνει" η πεντακομματική Βουλή με το ΛΑΟΣ να κάνει την έκπληξη και να εισπράττει ψηφοφόρους και από το ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία του ΛΑΟΣ ωφελεί τη ΝΔ γιατί λειτουργεί ως "ανάχωμα" στους ψηφοφόρους που θα ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν θέλουν τη ΝΔ".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "δώδεκα ημέρες πριν από τις κάλπες της 16ης Σεπτεμβρίου και ανήμερα των γενεθλίων του το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε -σύμφωνα με κορυφαίο κομματικό παράγοντα- "να τρώγεται με τις σάρκες του"! Να δίνει επί τέσσερις ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή, τη μάχη για την κυρία Φώφη Γεννηματά, με μια ένταση που ουσιαστικά "κάλυψε ακόμη και το σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ηλεία". Να δέχεται τα πυρά της κυρίας Βούλας Πατουλίδου που έχουν ως στόχο την προσωπική αξιοπιστία του κ. Γιώργου Παπανδρέου. "Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε, "δεσμεύομαι να είσαι στο Επικρατείας", κατήγγειλε. Να λαμβάνει την προειδοποίηση του κ. Κίμωνα Κουλούρη ότι "θα ήταν αδιανόητο να χάσει το ΠΑΣΟΚ από αυτή την τόσο κακή κυβέρνηση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "η ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων προς τον Συνασπισμό, το επικοινωνιακό βατερλώ, όπως εκφράστηκε περίτρανα στον χειρισμό του επίμαχου ζητήματος με τους πυρόπληκτους, το πρόβλημα συσπείρωσης και οι οργανωτικές αδυναμίες δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη. Την ίδια ώρα οι δελφίνοι ανεβάζουν τον πήχη της εκλογικής αναμέτρησης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "πανικό προκάλεσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η γκάφα ολκής της ηγεσίας του, που τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας την κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ υπάρχει σαφές συνταγματικό ασυμβίβαστο της υποψηφιότητάς της, αλλά και το "άδειασμα" του Γιώργου από τη Βούλα Πατουλίδου και τη WWF. Ήδη το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καζάνι που βράζει, ενώ έχουν βγει και τα "μαχαίρια" του εσωκομματικού εμφυλίου μεταξύ των διαφόρων φατριών".

    [05] Προβλέψεις Morgan Stanley-Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "σημαντική καμπή για την περαιτέρω πορεία της μετοχής του ΟΤΕ θα είναι οι εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, εκτιμά ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley σε έκθεσή του για τον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Νίκη της ΝΔ στις εκλογές μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή ανοδικά στα 29 ευρώ. Αντίθετα, αν νικήσει το ΠΑΣΟΚ η μετοχή προβλέπεται να χάνει ύψος προς το επίπεδο των 20-21 ευρώ".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "παιχνίδι στημένο και βρώμικο που αφορά τις επερχόμενες εκλογές", χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ την έκθεση της Morgan Stanley που... προφητεύει "ελεύθερη πτώση" της μετοχής του ΟΤΕ στην περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "έντονες αντιδράσεις προκαλεί η ευθεία παρέμβαση υπέρ ΝΔ του διοικητή του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη και του διεθνούς επενδυτικού οίκου Morgan Stanley, που σε προεκλογική περίοδο δηλώνουν πως πιθανή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Οργανισμό και τη μετοχή του. Βρόμικοι και στημένο παιχνίδι καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "δεκανίκι στον αμερικανικό κολοσσό Morgan Stanley βρήκε η Νέα Δημοκρατία. Σε πρωτοφανή έκθεσή του, ο επενδυτικός οίκος πριμοδοτεί την κυβέρνηση "ψηφίζοντας" υπέρ της επανεκλογής της για να ανέβει το χρηματιστήριο".

    [06] Δηλώσεις Μπέζα

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "κύμα αγορών στα ακίνητα έρχεται, καθώς ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας έβαλε τέλος στα σενάρια που μιλούν για περαιτέρω αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αλλά και για αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, χαράσσοντας νέες προοπτικές στην κτηματαγορά".

    [07] ΚΚΕ - Συντάξεις - Υγεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης - συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια- αντανακλά το συνολικό πρόβλημα της χώρας και πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο ψήφου, υπογράμμισε εισηγητικά η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ έρθει στην κυβέρνηση θα προωθήσουν αντιδραστικές αλλαγές, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού προεκλογικά".

    [08] Πυρόπληκτες περιοχές - Αντιπλημμυρικά

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "ξεκινούν από αύριο κιόλας τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στις καμμένες περιοχές της Πελοποννήσου, που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για πλημμύρες σε περίπτωση βροχοπτώσεων".

    [09] Επιστημονικοί φορείς - Πυρόπληκτες περιοχές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "έκκληση σε πολιτικούς, κόμματα αλλά και απλούς πολίτες, ώστε να αποφευχθούν λάθη, αβλεψίες και καταστροφικές παρεμβάσεις του παρελθόντος στις πυρόπληκτες περιοχές, απευθύνουν από κοινού επιστημονικοί φορείς. Προτείνουν σειρά μέτρων για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μακρόπνοος σχεδιασμός, και όχι εμβαλωματικές λύσεις".

    Σύμφωνα με τη metro " τη λήψη άμεσων μέτρων, που θα στοχεύουν στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, στη θεσμική και ουσιαστική κατοχύρωση του δασικού οικοσυστήματος και στην αποτροπή δημιουργίας προσδοκιών από την καταστροφή του, ζήτησαν χθες εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και επιμελητηρίων.

    H City Press προσθέτει ότι "σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση και τη μείωση των συνεπειών στο φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό περιβάλλον σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των κλιματικών αλλαγών, αλλά και για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή δημιουργίας "προσδοκιών" από την καταστροφή του, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και επιμελητηρίων".

    H Metropolis γράφει ότι "πελατειακά συμφέροντα" γύρω από το περιβάλλον καταγγέλλουν ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό, το Οικονομικό και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, καθώς και οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ποια μέτρα προτείνουν για την προστασία του".

    [10] Πυρόπληκτες περιοχές - Καραμανλής

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "είναι ώρα, έργου και ώρα δουλειάς", επεσήμανε με έμφαση ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Αρκαδίας, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της "επόμενης ημέρας" για τις περιοχές που επλήγησαν. Ο κ. Καραμανλής δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανακούφιση των πυρόπληκτων και στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως επέλεξε να ορίσει συντονιστή των δράσεων που απαιτούνται τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος συμμετείχε και στη σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "τώρα, δεν έχουν θέση τα μεγάλα και εύκολα λόγια. Είναι ώρα έργου, ώρα δουλειάς", ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Τρίπολη και προήδρευσε σύσκεψης στη Νομαρχία Αρκαδίας, για τα μέτρα στήριξης των πυροπαθών και ανασυγκρότησης της περιοχών. Στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν εξαντλούνται μόνο στη λήψη άμεσων μέτρων καθώς πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "από τη μία η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι πλειοδότησε πάνω στα καμένα με "ανευθυνότητα και χωρίς σεβασμό στην οικονομία" και από την άλλη ο Κ. Καραμανλής συνεχίζει να δίνει πρόσθετες υποσχέσεις . Μετά τον Γ. Παπανδρέου είπε ότι και εκείνος θα εγγυηθεί το αγροτικό εισόδημα, στην προσπάθειά του να συγκρατήσει τις ψήφους των πυροπαθών αγροτών. Έσπευσε και ο Γ. Βουλγαράκης να...αναστηλώσει την Αρχαία Ολυμπία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "στα αποκαΐδια της Πελοποννήσου ξανάρχισε ο προεκλογικός αγώνας, με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλής, που πριν από τέσσερα χρόνια επανίδρυσε το κράτος, να υπόσχεται από την Τρίπολη "νέα αρχή" , με "αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το κράτος πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "για "ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ εικονικής πραγματικότητας πάνω στα αποκαΐδια" κατηγόρησε ο Αλ. Αλαβάνος με ομιλίες του χθες στη Λαμία και τη Λάρισα τους Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τις εξαγγελίες, τη ρελάνς και την κόντρα ρελάνς των δύο πολιτικών αρχηγών για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 4 September 2007 - 20:31:41 UTC