Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/9/2007
  • [02] Καραμανλής-Μεταρρυθμίσεις
  • [03] Σαρκοζί
  • [04] Συνέντευξη Αλογοσκούφη
  • [05] Ανδρέας Παπανδρέου-Ίδρυση ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Γιώργος Παπανδρέου
  • [08] Βιβλίο Ιστορίας
  • [09] Σκοπιανό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/9/2007

    Οι αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για τη νέα τετραετία, καθώς και η μάχη για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαίνεται ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιατί κερδίσαμε τις εκλογές και τις έχασε το ΠΑΣΟΚ. Βαρυσήμαντη συνέντευξη του υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Γιωργάκης που παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα παρά την εκλογική συντριβή... Είχε απαιτήσει από τον Ανδρέα να παραιτηθεί για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ: Συνεπής και παρών. Ο πρωθυπουργός και πάλι στα πυρόπληκτα χωριά.

    ΕΘΝΟΣ: 5 ανατροπές για τους δημοσίους υπαλλήλους. Στο προσκήνιο τώρα η "κρυφή ατζέντα" της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν κέρδισε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ έχασε! Αν το καταλάβουν στη Χαριλάου Τρικούπη, τότε θα σταματήσουν να παίζουν τις τραμπάλες και το "δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς - περνώ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο Γιώργος τώρα μετά η Άννα. Στοπ στη χειραγώγηση των ψηφοφόρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τους βαρόνους των ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παρατράβηξε η... Ιστορία. Θέμα ημερών η απόσυρση. Διαβουλεύσεις το Σαββατοκύριακο του Ευ. Στυλιανίδη με φορείς της εκπαίδευσης. 140.000 μαθητές χωρίς βιβλίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλίνατε έπ' αριστερά. Οι μονομάχοι πήραν το μήνυμα και ετοιμάζουν το αυριανό ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Ο Νικολά Σαρκοζύ δείχνει τον δρόμο. Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν συγκρούσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προθερμαίνονται και άλλοι υποψήφιοι. Σκληραίνει η μάχη στο ΠΑΣΟΚ.

    ΧΩΡΑ: Σαρωτικές οι αλλαγές στην κρατική μηχανή. Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός για επανίδρυση του κράτους.

    City Press: Εθνικό φιάσκο με τα Σκόπια. Προωθείται η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ χωρίς να αλλάζουν θέση για το όνομά τους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Ποιες κατηγορίες εργαζομένων αναμένεται να θιγούν.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τέσσερις "καυτές πατάτες". Ο χειμώνας τρομάζει Καραμανλή και Αλογοσκούφη.

    [02] Καραμανλής-Μεταρρυθμίσεις

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "σε σαρωτικές αλλαγές στην κρατική μηχανή, στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής και ουσιαστικής επανίδρυσης του κράτους, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και κάνοντας πράξη μια προεκλογική δέσμευσή του, προχωρεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "με τον αέρα του διαμορφωτή της πολιτικής ατζέντας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης, εν όψει της ορκωμοσίας της νέας Βουλής την Τετάρτη και των προγραμματικών δηλώσεων για τη στρατηγική της επόμενης τετραετίας στα τέλη της εβδομάδας".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "σχέδιο σαρωτικών αλλαγών στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση. Τα επερχόμενα μέτρα επισπεύδονται με στόχο να εκμεταλλευθεί την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [03] Σαρκοζί

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "την δεκαετία του '80, τον δρόμο που οδηγεί στην οικονομική πρόοδο έδειξαν στις ΗΠΑ ο Ρόναλντ Ρήγκαν και στην Ευρώπη η Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο πρώτος με τα "Ρηγκανόμικς" και η δεύτερη με τον "Θατσερισμό", άλλαξαν ριζικά την πορεία της αμερικανικής και της βρεταννικής οικονομίας. Από πλευράς οικονομικής πολιτικής, αμφότεροι εφήρμοσαν την θεωρία του μονεταρισμού. Και από πλευράς γενικής πολιτικής, στηρίχθηκαν στην συνέπεια και τον μή συμβιβασμό σε πιέσεις".

    [04] Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Πιο σίγουρη, παρά την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης. "Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία δεν θα κινδυνεύσει", λέει ο "τσάρος" της οικονομίας, ο οποίος μιλάει σήμερα για όλους και για όλα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. "Έχουν κάνει λάθος διάγνωση στο ΠΑΣΟΚ", αναφέρει για εκείνους που πιστεύουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνέλθει πολιτικά αλλάζοντας απλά και μόνο την ηγεσία του. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, δύσκολο αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και του αποδίδει συγκεκριμένα λάθη που στοίχισαν στο ΠΑΣΟΚ την εκλογική ήττα. Παραδέχεται ότι τον προβληματίζει η ενίσχυση του ΛΑΟΣ, και μάλιστα περισσότερο από την ενδυνάμωση της Αριστεράς. Επισημαίνει την ανάγκη κατάργησης της κομματοκρατίας και εκφράζεται θετικά ως προς το ενδεχόμενο μελλοντικών κυβερνήσεων συνεργασίας, αν και θεωρεί ότι ακόμη οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Αναφέρεται, τέλος, για πρώτη φορά στην πολύκροτη υπόθεση των παραιτήσεων Κουρή και Τσουπίδη. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δίνει, όμως, και οικονομικές ειδήσεις: Προαναγγέλλει ότι θα καταργήσει την υποχρέωση σφράγισης των αποδείξεων, που συγκεντρώνουν από 1ης Αυγούστου οι φορολογούμενοι. Αποκαλύπτει ότι, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά στην "Α" μέχρι το Νοέμβριο θα έχει γίνει η κατάργηση της φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής για την πρώτη κατοικία, αλλά θα καθυστερήσει η επιβολή του νέου ενιαίου φόρου επί των ακινήτων".

    [05] Ανδρέας Παπανδρέου-Ίδρυση ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "μόνο αφελείς πίστευαν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτασε στην Ελλάδα, ως Κομμουνιστής ή Επαναστάτης για την μεταπολιτευτική πορεία του Τύπου. Όπως μόνο αφελείς είχαν πιστέψει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αριστερός - Μαρξιστής, αφού έζησε, προχώρησε, έγινε μέχρι Πρύτανης σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια, την εποχή του Μακαρθισμού, όπου κι ο ψύλλος αν πετούσε προς τα αριστερά, είχε να υποστεί άμεση σύλληψη".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "φουντώνει η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι πλευρές Παπανδρέου και Βενιζέλου έχουν αποδυθεί σε πανελλαδική εκστρατεία, πιέζοντας βουλευτές και στελέχη να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι ζυμώσεις για νέες υποψηφιότητες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "τις πολιτικές του κινήσεις και πρωτοβουλίες αρχίζουν να ξεδιπλώνουν την τρέχουσα εβδομάδα οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ούτως ώστε να προσδώσουν στις υποψηφιότητές τους ιδεολογικό - πολιτικό πλαίσιο για το ΠΑΣΟΚ που θέλουν. Και οι δύο στις παρεμβάσεις τους θα αναδείξουν "το αριστερό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ", θεωρώντας ότι αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών. Την ίδια στιγμή Άννα Διαμαντοπούλου ψάχνει ερείσματα και πεδίο για τη δική της υποψηφιότητα. "Θα κινηθώ κι εγώ", λέει".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "μια ακόμη ευκαιρία στον Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται ότι δίνουν τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κλίμα στο εσωκομματικό πεδίο του Κινήματος έχει γυρίσει "τούμπα" με τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει σημαντικό προβάδισμα στο κόμμα και την κοινωνία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι 'μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γ. Παπανδρέου, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφια και αυτή για την ηγεσία με συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    [07] Γιώργος Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "άτολμος, άβουλος και μοιραίος ο Γιωργάκης εξακολουθεί να παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπακούοντας στις αποφάσεις της Μαργαρίτας, του Νίκου και του Αντρίκου που θεωρούν το κόμμα οικογενειακή επιχείρηση. Η έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας και η άρνησή του να αναλάβει τις ευθύνες του για την εκλογική συντριβή που υπέστη η παράταξη δείχνουν το μέγεθος του αναστήματός του που είναι αντιστρόφως ανάλογο με την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη".

    [08] Βιβλίο Ιστορίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " από δύο προέδρου , του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Δημήτρη Βλάχου και του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων κ. Κώστα Μαγουλά, "πήρε τα κλειδιά" κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Παιδείας, κ. Ευρ. Στυλιανίδης για να κλείσει το θέμα του βιβλίου Ιστορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης βρισκόταν χθες βράδυ ένα βήμα πριν από την εντολή για την απόσυρση των φιλμ του επίμαχου εγχειριδίου από τον προθάλαμο του τυπογραφείου, όπου έχουν "κολλήσει" από τον Αύγουστο".

    [09] Σκοπιανό

    H City Press γράφει ότι "το Σκοπιανό και το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ) χωρίς να έχει υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία της γείτονος αποτέλεσαν το κεντρικό ζήτημα των συνομιλιών που η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη είχε στη Νέα Υόρκη, τόσο με το γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν όσο και με τον ειδικό μεσολαβητή του Οργανισμού για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 24 September 2007 - 21:16:11 UTC