Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/10/2007
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] ΦΠΑ
  • [04] ΙΚΑ
  • [05] Εφάπαξ
  • [06] Κυκλοφοριακό
  • [07] Αποτίμηση
  • [08] Περιβάλλον
  • [09] ΦΠΑ- Πετρέλαιο
  • [10] Πετρέλαιο
  • [11] Μήνυμα Παπούλια
  • [12] Υπεροχή Καραμανλή
  • [13] Συνέντευξη Α. Παπαρήγα
  • [14] Δημοσκοπήσεις
  • [15] Γονίδια κατά του καρκίνου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/10/2007

    Οι επικείμενες αυξήσεις σε πετρέλαιο και ΦΠΑ, η έκθεση για το ΙΚΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας λίγο πριν από την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, καθώς και η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Γονίδια κατά του καρκίνου και κατά της γήρανσης! ανακαλύφθηκαν σε σκουλήκια...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA δείχνει συνέχιση της κυριαρχίας του προέδρου της ΝΔ. Καραμανλής 59,4%, Κυβέρνηση 43,0%.

    Η ΑΥΓΗ: Να κερδίσουν και οι εργαζόμενοι από την αύξηση του πλούτου. Παρέμβαση - υπόδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο φως η απάτη με τις μαϊμού δημοσκοπήσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το εκκρεμές των φόρων. Τα ακίνητα, το πετρέλαιο και ο ΦΠΑ. Το δίλημμα του κ. Αλογοσκούφη και οι φόβοι του κ. Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο "κόκκινο" πολλά ασφαλιστικά ταμεία. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

    ΕΘΝΟΣ: ΕΦΑΠΑΞ χωρίς όρια για όλους. Βαρυσήμαντη εισήγηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΑΔΕΙΑΣΕ...τα βόρεια προάστια. Με την χθεσινή του ομιλία στην Σύνοδο Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών ο Κάρολος Παπούλιας...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το σκέφτεται για τον ΦΠΑ. Ο Γ. Αλογοσκούφης διαψεύδει τα περί συμφωνίας για τον ΦΠΑ- Δεν αποκλείει την αύξησή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δώδεκα χρόνια ζωής έχει ακόμα το ΙΚΑ. Εφιαλτικές προβλέψεις στη μελέτη - βόμβα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που παραδόθηκε στον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: BLOG-APOYN την καταστροφή του περιβάλλοντος. Αγωνία νέων ανθρώπων για την τύχη του πλανήτη μας.

    ΕΣΤΙΑ: Ένας μήνας μετά τις εκλογές. Ανησυχητικό δείγμα γραφής της Κυβερνήσεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 85 δολάρια. Ευνοϊκή για Ελλάδα η ισοτιμία του ευρώ έναντι δολαρίου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διαψεύδει ο Αλογοσκούφης για το ΦΠΑ. "Ουδέν νεώτερον" σχετικά με τη φορολογική πολιτική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαρυχειμωνιά με ΦΠΑ, πετρέλαιο, χρέη.

    Η ΝΙΚΗ: Δυναμική παρέμβαση. Προτροπή Παπούλια για ενίσχυση των ασθενέστερων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διπλό "ΟΧΙ" σε ΕΕ - "ευρωσύνταγμα" σε κάθε αντιλαϊκή Συνθήκη. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

    Η ΧΩΡΑ : Καμία μυστική συμφωνία για αύξηση ΦΠΑ. Σύμφωνα με δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη.

    City Press: Παρέμβαση Παπούλια για φτώχεια και ασφαλιστικό.

    Metro: Μήνυμα για κοινωνική δικαιοσύνη. Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για το Ασφαλιστικό.

    Metropolis: Η εφαρμογή των νόμων λύση για την Αθήνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με "καπέλο" τα τρόφιμα. Κύμα ακρίβειας στην αγορά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αλληλέγγυα η Ε.Ε. για την ονομασία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 73.141 στρέμματα εντός σχεδίου πόλης. Μια νέα Θεσσαλονίκη δημιουργείται περιφερειακά της...Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ευρώπη αλληλέγγυα προς την Ελλάδα για το όνομα των Σκοπίων. Αλλαγμένη στάση Σολάνα.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ξεκινάει επίσημα την Πέμπτη ο διάλογος για το Ασφαλιστικό με την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων".

    [03] ΦΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "όλα ανοικτά παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξηση του ΦΠΑ, καθώς στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομίας μελετούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%-2%".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "καμία κρυφή συμφωνία δεν έχει γίνει για τον ΦΠΑ, ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Οικονομίας, διαψεύδοντας τις τελευταίες φήμες περί "μυστικών συμφωνιών" με τις Βρυξέλλες για την επιβολή νέων φόρων και συγκεκριμένα για την περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "διέψευσε τα περί μυστικών συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αύξηση του ΦΠΑ ο υπουργός Οικονομίας, μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό. "Δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και δεν υπάρχει και τίποτα νεώτερο αναφορικά με τη φορολογική πολιτική" είπε ο κ. Αλογοσκούφης, ωστόσο η δήλωσή του επιδέχεται ερμηνείας, καθώς στη συνέχεια σημείωσε ότι ένας από τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι "η επαρκής χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους". Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει ο βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης".

    [04] ΙΚΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μελέτη - βόμβα φέρνει στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα του ασφαλιστικού, δύο εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, εντός της Βουλής. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), τα οποία έχει ήδη στα χέρια του ο υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας, το ΙΚΑ έχει μόλις 12 χρόνια ζωής...".

    [05] Εφάπαξ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ανοίγει ο δρόμος για να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από το εφάπαξ όλων όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με βάση το πλαφόν που όριζε ο "νόμος Σιούφα". Η απόφαση αφορά όλα τα Ταμεία των Τραπεζών, ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ, καθώς και όλους τους ασφαλισμένους".

    [06] Κυκλοφοριακό

    Η Metropolis τονίζει ότι "τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα και οι σοβαρές για την δημόσια υγεία συνέπειές τους, με βασικότερη την ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορούν να επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό, εάν η Πολιτεία εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία (αντιμετώπιση παράνομης στάθμευσης, τήρηση ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων κλπ) και ταυτοχρόνως δημιουργήσει τις υποδομές που θα καταστήσουν ελκυστικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς".

    [07] Αποτίμηση

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, οφείλουμε να πούμε ότι το δείγμα γραφής της νέας διακυβερνήσεως δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Τίποτε δεν υποδηλώνει πραγματική αναδιοργάνωση και ανανέωση με φρέσκες ιδέες ή έστω περιορισμό των λαθών που διεπράχθησαν κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία".

    [08] Περιβάλλον

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "διεθνής ημέρα των ιστολογίων χθες, με θέμα το Περιβάλλον. Με μία πρωτόγνωρη κίνηση χιλιάδες μπλόγκ και εκατομμύρια αναγνώστες έδωσαν το "παρών" με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω του Διαδικτύου. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τρεις μπλόγκερ σε Αυστραλία και Αμερική και απλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη".

    [09] ΦΠΑ- Πετρέλαιο

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "βαρύς χειμώνας περιμένει τα νοικοκυριά, με αύξηση του ΦΠΑ, τιμές - ρεκόρ στο πετρέλαιο, αλλά και δυσβάσταχτα χρέη".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η αδυναμία των διοικητικών μηχανισμών να υποστηρίξουν την εφαρμογή του ενιαίου φόρου στα ακίνητα και την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, για τον οποίο αναβλήθηκε επ΄αόριστον η εξίσωσή του με το πετρέλαιο κίνησης, φέρνει ξανά στο τραπέζι προτάσεις για αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21%. Μέγα είναι το δίλημμα του υπουργού Οικονομίας και ακόμη μεγαλύτεροι οι φόβοι του κ. Καραμανλή, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις βουλευτών και επιχειρηματιών".

    [10] Πετρέλαιο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε χθες η τιμή του πετρελαίου, καθώς στην αγορά της Νέας Υόρκης ξεπέρασε τα 85 δολάρια ανά βαρέλι. Αφορμή γι αυτή την εξέλιξη αποτέλεσαν οι ανησυχίες περί επικείμενης τουρκικής εισβολής στο βόρειο Ιράκ σε μία περίοδο που παρατηρείται αύξηση της ζήτησης πετρελαίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα".

    [11] Μήνυμα Παπούλια

    Η METRO γράφει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση ξεκινά τον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και οι προτάσεις-λύσεις Αναλυτή και Γκαργκάνα υποδεικνύουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών, προκαλώντας τον φόβο αλλά και τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σχολιάζει ότι «σημαίνουσα παρέμβαση για το Ασφαλιστικό έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ζητώντας ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους».

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS «παρέμβαση με ιδιαίτερη σημασία για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην έναρξη των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών (ΟΚΕ), που διεξάγεται στην Αθήνα. Ο κ. Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη καθιέρωσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και αξιοπρεπών συντάξεων ως προϋποθέσεις για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ενώ οι παρατηρήσεις του έτυχαν θετικής αποδοχής από τα μέλη των ΟΚΕ, από 27 χώρες της Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου».

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι «ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να εθίσει την κοινή γνώμη στο ότι είναι αναγκαία τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στην Ευρομεσογειακή Σύνοδο Κορυφής που διοργάνωσε η ΟΚΕ διατυπώνει ευθέως την υπόδειξη να αξιοποιηθεί ο διαθέσιμος πλούτος, που συνεχώς αυξάνεται, για την ενίσχυση των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ο κ. Παπούλιας προειδοποιεί με νόημα, λίγο πριν εκδηλωθεί η αντιασφαλιστική λαίλαπα, ότι "όσο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού", υπενθυμίζοντας ότι "η κερδοφορία των επιχειρήσεων έχει εκτιναχθεί στα ύψη"».

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι «μήνυμα στην κυβέρνηση με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ζήτησε την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους Έλληνες. "Όσο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού", ήταν μια από τις φράσεις-κλειδιά που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος».

    [12] Υπεροχή Καραμανλή

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι «συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές και το προβάδισμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, έναντι του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, αποτυπώνεται με σαφή τρόπο στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών. Το 43% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 59,4% έχει θετική άποψη για τον Καραμανλή ως πρωθυπουργό».

    [13] Συνέντευξη Α. Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι «τις θέσεις του ΚΚΕ για τη νέα εκδοχή του "ευρωσυντάγματος" ως "μεταρρυθμιστική συνθήκη" ανέπτυξε χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπενθυμίζοντας ότι "το ΚΚΕ είπε κατηγορηματικό ΟΧΙ το Φεβρουάριο του 2005 για το λεγόμενο ευρωσύνταγμα και ανέδειξε άρθρο προς άρθρο όλα τα αντιλαϊκά του σημεία. Εκτίμησε ότι οδηγεί την ΕΕ σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση". "Σήμερα -συμπλήρωσε- λέμε κατηγορηματικό ΟΧΙ και στη νέα εκδοχή, τη λεγόμενη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη, με ταυτόχρονο ΟΧΙ στην ΕΕ και στις επιλογές της"».

    [14] Δημοσκοπήσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι «ξεσκεπάστηκε η μεγάλη απάτη που στήθηκε με τις μαϊμού δημοσκοπήσεις από το επικοινωνιακό σύστημα του Μαξίμου, με σκοπό να διασωθεί ο καλύτερος πελάτης του Καραμανλή, ο Γιωργάκης. Η μεγαλύτερη, η εγκυρότερη και σοβαρότερη εταιρία του κλάδου, η GPO, με την χθεσινή πανελλαδική δημοσκόπηση, δείχνει το χάσμα που χωρίζει τα πραγματικά γκάλοπ, από τις κατασκευασμένες αθλιότητες, όπως αυτές που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες και εμφάνιζαν τον Γιωργάκη να προηγείται με διαφορές της τάξεως των 20 ακόμα και των τριάντα μονάδων».

    [15] Γονίδια κατά του καρκίνου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «ελπίδες για τη μάχη κατά του καρκίνου δίνει μία αμερικανική μελέτη που συνδέει την ασθένεια με τη διαδικασία της γήρανσης. Σύμφωνα με όσα δημοσίευσαν δύο ερευνήτριες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μία ομάδα γονιδίων που εντοπίστηκε στον νηματώδη σκώληκα Gaenorhabditis elegans προλαμβάνει τον καρκίνο ενώ παράλληλα επιβραδύνει τη γήρανση».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 October 2007 - 19:46:05 UTC