Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η οξεία πόλωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά και τα χθεσινά επεισόδια σε κομματική εκδήλωση στην Κοζάνη, οι νέες προκλητικές δηλώσεις από βουλευτής της ΝΔ, καθώς και η εξάρθρωση κυκλωμάτων που χρησιμοποιούσαν πλαστά τιμολόγια και αποδείξεις με στόχο την φοροδιαφυγή. Τα ποσά μάλιστα άγγιξαν το 1 δισ. ευρώ!

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ όποιος βουλευτής καταψηφίσει νομοσχέδιο! Μήνυμα από το Μαξίμου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένος να διαγράψει όποιον βουλευτή αρνηθεί να ψηφίσει νομοσχέδιο στη Βουλή φέρεται ο πρωθυπουργός. Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν και η διατύπωση διαφορετικών απόψεων εκ μέρους βουλευτών όχι μόνο δεν ενοχλεί τον κ. Κ. Καραμανλή αλλά θεωρούνται και θεμιτές, η καταψήφιση νομοσχεδίου συνιστά παράβαση κομματικής πειθαρχίας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "6.027 ευκαιρίες εργασίας. Οι ειδικότητες- Τα προσόντα - Οι προθεσμίες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέες προσλήψεις 72 συνολικά μόνιμων και εποχικών διοικητικών υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, για την επάνδρωση της Κεντρικής και Περιφερειακών Υπηρεσιών του, ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος".

    Η ΑΥΓΗ: "Πρωταθλητές στις διακρίσεις κατά των μεταναστών. Ελληνική...πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τις σοβαρές διακρίσεις εις βάρος των μεταναστών, την ελληνική πρωτιά...από το τέλος όσον αφορά την πολιτική ένταξής τους στην κοινωνία μας, όπως απέδειξε και πρόσφατη έκθεση της Ομάδας Μεταναστευτικής πολιτικής του Βρετανικού Συμβουλίου, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταχρεωμένο το ΠΑΣΟΚ ζει με δάνεια!!!Χρωστάει δισεκατομμύρια στις Τράπεζες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μαύρη τρύπα περιδινίζεται ο ισολογισμός του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο αποτυπώνονται εξωφρενικά "φουσκωμένες" δανειοληψίες και έξοδα που υπερκαλύπτουν πραγματικές ανάγκες κομματικών δραστηριοτήτων, ειδικά σε ό,τι αφορά στους τομείς των μετακινήσεων, της "επιμόρφωσης στελεχών" και των "γενικών εξόδων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Προσκλητήριο Καρατζαφέρη προς αντάρτες!! Περιμένοντας διαρροές...".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πρωτοφανείς πολιτικές συνθήκες τείνουν να διαμορφωθούν, υπό την επίδραση προφανώς της κρίσης στο ΠαΣοΚ και της κυβερνητικής αδυναμίας. Ο "αντάρτες" βουλευτές της ΝΔ συνεχίζουν να προκαλούν την ηγεσία της, επιτρέποντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη να φλερτάρει μαζί τους, διεκδικώντας συνεργασίες μέχρι πρότινος απίθανες'.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΔΙΑΣΠΑΣΗ προ των πυλών. Ο Κ. Σκανδαλίδης εκπέμπει SOS προς Παπανδρέου και Βενιζέλο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθημερινά και νέα επεισόδια προστίθενται στο ήδη επιβαρυμένο εσωκομματικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ. Οι σχέσεις των κορυφαίων στελεχών βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, ενώ στη διχαστική αντιπαράθεση έχει μπει και η βάση του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το προχθεσινό επεισόδιο σε κομματική εκδήλωση στην Κοζάνη, όταν τοπικά στελέχη έφτασαν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια".

    ΕΘΝΟΣ: "ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ βολή στο ΑΣΕΠ. Σε απόλυτο (γαλάζιο ) έλεγχο η συνέντευξη για τις προσλήψεις".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "το νέο σχέδιο νόμου για τις Ανεξάρτητες Αρχές δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πλήρη κατάλυση του ΑΣΕΠ και κομματικό έλεγχο των περιβόητων συνεντεύξεων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...ΒΓΑΙΝΕΙ στο κλαρί ο Βύρωνας ακολουθώντας τα χνάρια του παππού του, οπλαρχηγού Καπετάν Τσιράνη από την Γάρδιτσα...

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το αγκάθι που πονάει τον Πρωθυπουργό ακούει στο όνομα Βύρων Πολύδωρας. Όσο κι αν θέλει να φανεί ψύχραιμος κατά βάθος ανησυχεί από τις αντιδράσεις του παλαιού και έμπειρου κοινοβουλευτικού άνδρα. Φοβάται μήπως ο Βύρωνας γίνει στιβάδα και στείλει στα τάρταρα την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει την επιστολή σε ειδικούς αναλυτές του περιβάλλοντός του, για να του αναλύσουν γραμμή - γραμμή και λέξη- λέξη την επιστολή που έστειλε στην "Ελεύθερη Ώρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο φόβος της διάσπασης εφιάλτης για το ΠΑΣΟΚ. Ο ένας από τους δύο μονομάχους για την ηγεσία θα φύγει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το φάσμα της διάσπασης πλανάται πάνω απότο ΠΑΣΟΚ και τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη, όσο πλησιάζουμε προς την κρισιμότερη ημερομηνία στην ιστορία του Κινήματος την 11η Νοεμβρίου. Όπως μάλιστα δήλωσε χθες ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, "η χθεσινή (προχθεσινή) ημέρα ήταν η χειρότερη μέρα του ΠΑΣΟΚ μετά την 17η Σεπτεμβρίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η απάτη του αιώνα. Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα που είχαν κατακλύσει την αγορά με εικονικά τιμολόγια ύψους 1 δισ. ευρώ. Περισσότερα από 330 εκατ. οι διαφυγόντες φόροι για το Δημόσιο".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "αποκαλύψεις-σοκ για τη δράση των κυκλωμάτων με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για τον απολογισμό δράσης του έτους 2006. Ο "τζίρος" των τεσσάρων μεγαλύτερων κυκλωμάτων που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια από το ΣΔΟΕ και μετέπειτα από την ΥΠΕΕ υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 330 ετατομμύρια ευρώ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στον Κόκκαλη ο Καραμανλής. Οι "νταβατζήδες" του Μπαϊρακτάρη έγιναν τελικά "φίλοι".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην πλήρη εξάρτηση του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intralot παρέδωσε η κυβέρνηση τον ΟΠΑΠ με τη σύμβαση-μαμούθ των 230 εκατ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που είχε ξιφουλκήσει κατά του Βιντεολόττο, του "Πάμε Στοίχημα" και των "νταβατζήδων", συναίνεσε στην εγκαθίδρυση της Intralot στον ΟΠΑΠ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση".

    ΕΣΤΙΑ: "Βύρων Πολύδωρας: Η απολογία μου. Ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως απαντά στην "Εστία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αργά χθες το βράδυ, ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας απέστειλε κείμενο-απάντηση στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Εστίας". Για λόγους δεοντολογίας, η "Εστία" δημοσιεύει σήμερα αντί κυρίου άρθρου αυτούσια την επιστολή του κ. Πολύδωρα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έως τη βάση έφθασε το ρήγμα του ΠΑΣΟΚ. Βαριές κατηγορίες μεταξύ υποψηφίων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ολοένα και περισσότερο στη δίνη των προσωπικών επιθέσεων και της παραπολιτικής βυθίζεται το ΠΑΣΟΚ, μετά την ένταση που προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι για τα περιουσιακά του στοιχεία δεν πρέπει να ερωτάται μόνο ο ίδιος, αλλά και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οι οξείες αντιπαραθέσεις διχάζουν το ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο βάσης. Είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί η εκρηκτική προχθεσινή συνεδρίαση στη νομαρχιακή οργάνωση της Κοζάνης".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "ΚΟΝΤΡΑ" για τις ...περιουσίες. Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κόντρα των δύο στρατοπέδων στο ΠΑΣΟΚ. Τη σκληρή δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από "φίρερ" και "ντούτσε", ακολούθησαν ένταση και διαπληκτισμοί σε συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Κοζάνη, το βράδυ της Δευτέρας. Τα αίματα στη συνεδρίαση άναψαν, όταν στέλεχος της νομαρχιακής που βρισκόταν στο βήμα επιτέθηκε φραστικά κατά του κ. Κουκουλόπουλου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Άλμα τιμών φυγή επιχειρήσεων. Δίδυμη βόμβα στην οικονομία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακρίβεια και μετανάστευση θέσεων εργασίας απειλούν την ελληνική οικονομία. Η σύγκριση τιμών σε βασικά καταναλωτικά είδη δείχνει ότι οι Έλληνες τα αγοράζουν ακριβότερα σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται, 60.000 θέσεις εργασίας μετανάστευσαν την τελευταία τριετία".

    Η ΝΙΚΗ: "Οργή λαού για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η οξεία πόλωση, με συνεχείς αντεγκλήσεις, υπαινιγμούς, αλληλοκαρφώματα και "μαχαιρώματα" ανάμεσα στους διεκδικητές της ηγεσίας Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο, οδηγούν στην απαξίωση του Κινήματος στα μάτια της κοινής γνώμης, με τη βάση του ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί με αγανάκτηση και προβληματισμό την επικίνδυνη επιλογή της ακραίας ρήξης των δύο "στρατοπέδων" με τρόπαιο την κομματική εξουσία".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αμφισβητούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ στις εργαζόμενες. Χωρίς όρια ο εργασιακός μεσαίωνας των επιχειρηματιών".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "παράλληλα με την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα εντείνεται το χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο εργασιακός μεσαίος, που θέλουν αν επαναφέρουν οι πλουτοκράτες, αμφισβητεί ακόμη και αυτό το δικαίωμα στη μητρότητα".

    Η ΧΩΡΑ: " Αλλάζουν όλα στις εφημερίες των νοσοκομείων. Πιο γρήγορα θα δίνονται οι ειδικότητες στους γιατρούς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενίσχυση στις εφημερίες των νοσοκομείων και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλαγές στο σύστημα των προσλήψεων στο ΕΣΥ αλλά και ρύθμιση χρεών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ώστε να μπορούν αν λειτουργούν απαλλαγμένα από τα βάρη και τις ζημιές του παρελθόντος, προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου".

    City Press: "Πρώτη και καλύτερη. Έρευνα αναγνωσιμότητας FOCUS BARI".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Η "City Press" κατοχυρώνει την πρωτιά της μεταξύ όλων των εφημερίδων, δωρεάν διανεμόμενων ή πωλούμενων στο περίπτερο, που κυκλοφορούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή και αφήνει ακόμη πιο πίσω τον ανταγωνισμό".

    Metro: "Συμπλοκές και ύβρεις. Πρωτοφανείς διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική ένταση στο ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι " στη δίνη της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παρασυρθεί πλέον μόνο οι υποψήφιοι αρχηγοί και οι προβεβλημένοι υποστηρικτές τους. Στον "πόλεμο" έχουν μπει ακόμα και τοπικά στελέχη, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρούνται ακόμα και επεισόδια με συμπλοκές".

    Metropolis: "Η Παιδεία, οι νοοτροπίες και το γερμανικό μοντέλο".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "οι μαθητικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη δεν αποτελούν είδηση. Η εγκληματική για το μέλλον της χώρας ελαφρότητα με την οποία χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε την εκπαίδευση αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Αιμορραγεί η Βόρεια Ελλάδα. Άλλες 3.000 επιχειρήσεις έφυγαν από τα Βαλκάνια από το 2003".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Εκτροχιάζεται η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ..."

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ποιοι δήμοι εντάσσονται στο κτηματολόγιο".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο κόσμος αλλάζει με παγκόσμια προβλήματα που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Πλαστά τιμολόγια 500 εκ. εντοπίστηκαν στην αγορά. Στοιχεία της ΥΠΕΕ για το 2006 αποκαλύπτουν γενικευμένο πρόβλημα στην οικονομία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Τεράστιες διαστάσεις έχουν προσλάβει τα φαινόμενα διακίνησης πλαστών, εικονικών και νοθευμένων τιμολογίων, τα οποία ζημιώνουν το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μόνο το 2006 εντοπίστηκαν 20.851 κρούσματα ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των υποθέσεων τις οποίες επεξεργάζεται η ΥΠΕΕ, υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κρίση στην αγορά κατοικίας. Μόνο στην Αττική υπάρχουν περίπου 100.000 νέα σπίτια προς πώληση".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "πτώση κατά 68% στον αριθμό των νέων κατοικιών που θα κατασκευαστούν συνολικά το 2007, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, καταγράφει έρευνα του Royal Institution of Chartered Surveyors. Το αρχαιότερο επαγγελματικό- επιστημονικό επιμελητήριο στον κόσμο, στον τομέα του real estate, σε σχετική του έρευνα κάνει λόγο για σοβαρή κρίση στην αγορά κατοικίας"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Βουτιά στη ζήτηση, φρένο στις τιμές των νέων κατοικιών. Το 2007 οι νέες κατασκευές δεν θα υπερβούν τις 40.000".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κάθετη πτώση που μπορεί να προσεγγίσει και το 70% θα παρουσιάσει το 2007 η παραγωγή των νεόδμητων κατοικιών στη χώρα μας, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια παρατηρείται εφέτος "φρένο" στις τιμές των κατοικιών, ως αποτέλεσμα και της μειωμένης ζήτησης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απάτες με πλαστά τιμολόγια πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Στόχος η φοροδιαφυγή και η τακτοποίηση λογιστικών ατασθαλιών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεπερνά το μισό δισ. ευρώ κάθε χρόνο η φορολογητέα ύλη που διαφεύγει μέσω πλαστών φορολογικών στοιχείων που έχουν κατακλύσει την αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το προηγούμενο έτος εντοπίστηκαν 20.851 περιπτώσει έκδοσης ή λήψης εικονικών ή εικονικών - πλαστών ή νοθευμένο φορολογικών στοιχείων, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 505 εκατ. ευρώ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 24 October 2007 - 22:10:21 UTC