Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και καταδεικνύει νοθεία στη διάθεση των καυσίμων, οι εσωκομματικές κόντρες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και η παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνη περί διάσπασης των δύο μεγάλων κομμάτων σε μικρότερα.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το 78% των πρατηριούχων μας κλέβει! Έρευνα - Βόμβα του Πολυτεχνείου για τα καύσιμα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μελέτη-βόμβα του Πολυτεχνείου για νοθεία και κλοπή στη διακίνηση καυσίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκε χθες, 8 στους 10 πρατηριούχους παραδίδουν μικρότερη ποσότητα καυσίμων από αυτή που πληρώνουμε, ενώ και στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης τα φαινόμενα νοθείας είναι πολύ αυξημένα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στο απόσπασμα το ΠΑΣΟΚ (από τα ίδια τα στελέχη του). ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ διαπίστωση της Άννας Διαμαντοπούλου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "υπό το βάρος της δραματικής διαπίστωσης της Άννας Διαμαντοπούλου ότι "το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο απόσπασμα" την εμφύλια σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε να επιδεινώσει η παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος με "δηλώσεις " του από το Λονδίνο αμφισβήτησε εκ προοιμίου την ορθότητα της εκλογικής διαδικασίας της 11ης Νοεμβρίου".

    Η ΑΥΓΗ: "Νέοι πόροι για την ασφάλιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Ταμείο Ασφαλιστικής Αλληλεγγύης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ειδικό αποθεματικό ταμείο για την κοινωνική ασφάλιση, που θα χρηματοδοτηθεί με νέους πόρους, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση σε βάθος χρόνου του ασφαλιστικού μας συστήματος".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διάσπαση των μεγάλων κομμάτων και κυβερνήσεις συνεργασίας προβλέπει ο Απ. Κακλαμάνης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "βόμβα μεγατόνων έριξε χθες στην Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις για διάσπαση των δύο μεγάλων κομμάτων σε μερικότερα και μάλιστα με δάκτυλο που ξεπερνά ακόμη και τα σύνορα της χώρας. Η παρέμβαση αυτή του Απόστολου Κακλαμάνη σημειώνεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική συγκυρία , τόσο για τη ΝΔ όσο και για το ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η κρίση στο ΠαΣοΚ "τσουνάμι" για τη ΝΔ. Φόβοι για πολιτική αστάθεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "Η εξελισσόμενη κρίση του ΠαΣοΚ μεταφέρει κύματα και μαζί "δαιμόνια" στη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Σε συσκέψεις και συζητήσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει τους φόβους του για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις βουλευτών. Αναγνωρίζει τις δυσκολίες που ανακύπτουν στην άσκηση της διακυβέρνησης και γι αυτό αναμένει το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου, δίδοντας αντίστοιχα σήματα στους υπουργούς του".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιδιώκουν διάσπαση των μεγάλων κομμάτων". Αίσθηση από τις "βόμβες " του Απόστολου Κακλαμάνη στη Βουλή".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη φράση "δεν είναι αυτό το πολιτικό μας σύστημα", ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε μία παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, στηλίτευσε με τρόπο δριμύ τα όσα...εμφανίζεται να συμβαίνουν αυτή την περίοδο τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο κυβερνών κόμμα".

    ΕΘΝΟΣ: "ΛΗΣΤΕΙΑ μετά νοθείας στη βενζίνη. Έρευνα του Πολυτεχνείου ανάβει φωτιές στο κύκλωμα εμπορίας καυσίμων".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "εν μέσω έντονων αντιδράσεων από πρατηριούχους, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η έρευνα που διεξήγαγε σε όλη τη χώρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα τη διακίνηση των καυσίμων ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Ενώ οι υποψήφιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ρίξουν τους τόνους, στην βάση βλέπουν ότι...ΤΡΕΜΟΣΒΗΝΕΙ ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες είχαν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και υπαινιγμούς προσωπικού χαρακτήρα καταβάλλονται από όλες τις πλευρές. Αρκετά καθυστερημένα οι δύο πλευρές Βενιζέλου και Παπανδρέου κατάλαβαν ότι η αδελφοκτόνα και συντροφική διαμάχη που είχαν ανοίξει στην κορυφή άρχισε να διαχέεται επικίνδυνα στην βάση. Τα απλά μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας τις δραματικές εξελίξεις που παίρνει αυτός ο πόλεμος βλέπουν με τρόμο να τρεμοσβήνει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τορπίλη Σημίτη στις διαδικασίες εκλογές. Αμφισβητεί τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τορπίλη" Σημίτη στις διαδικασίες εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος αμφισβήτησε ευθέως τον τρόπο εκλογής προέδρου, όπως αυτός "θεσμοθετήθηκε" τον Φεβρουάριου του 2004 και επικυρώθηκε ακολούθως από το συνέδριο του κόμματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αέρα αντί βενζίνης πωλούν 3 στα 4 πρατήρια. Έρευνα- σοκ του Πολυτεχνείου για τη νοθεία στα καύσιμα. Με "πειραγμένες" αντλίες πολλά βενζινάδικα, κλέβουν 50 εκατ. λίτρα το χρόνο".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "οκτώ στις δέκα αντλίες (78%) παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που "γράφει" ο μετρητής και πληρώνουν οι καταναλωτές. Λιγότερα και από το όριο 0,5% που δίνει η νομοθεσία ως επιτρεπόμενο σφάλμα στη μέτρηση της αντλίας. Σε ετήσια βάση, οι οδηγοί πληρώνουν 50 εκατ. λίτρα βενζίνης που δεν παραλαμβάνουν ποτέ (σε μέση τιμή 1 ευρώ το λίτρο, το "καπέλο" φθάνει στα 50 εκατ. ευρώ το χρόνο ) και το ποσοστό της κλοπής είναι κατά μέσο όρο 1%".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΟΠΑΠ-ΠΑ κύριε πρωθυπουργέ! Άρθρο - παρέμβαση της "Ε" για την ομερτά στη διαπλοκή".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προκάλεσε ταραχή στην κυβέρνηση η αποκάλυψη από την "Ε" της σύμβασης με την οποία παραδόθηκε ο ΟΠΑΠ στην εταιρεία Intralot και στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Πρόκειται για σύμβαση - μαμούθ 230 εκατ. ευρώ. Αυταπόδεικτη είναι η καραμπινάτη διαπλοκή της σημερινής κυβέρνησης με αυτούς που ο πρωθυπουργός της κ. Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε "νταβατζήδες" στο περίφημο γεύμα του Μπαϊρακτάρη".

    ΕΣΤΙΑ: "Δοκιμάζεται το πολιτικό σύστημα. Η κρίσις στο ΠΑΣΟΚ και οι αντάρτες στην Νέα Δημοκρατία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαράντα ημέρες μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, ένα είναι βέβαιο: Ότι το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει ριζικά. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Όμως οι σημερινές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που ήταν προ των εκλογών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Για διάλυση ή συρρίκνωση η διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ. Παπανδρέου κατά διαπλεκομένων. Βενιζέλος: Ισχυρή η ενότητα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ακραία διλημματικό χαρακτήρα επιχειρούν να παραδώσουν στη μεταξύ τους αντιπαράθεση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε χθες, στη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, με ιδιαίτερα σφοδρό τρόπο κατά των διαπλεκομένων και "όσων τα υπηρετούν".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "8 στους 10 πρατηριούχους μας εξαπατούν. Έρευνα-σοκ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οκτώ στους δέκα πρατηριούχους καυσίμων εξαπατούν τους καταναλωτές κατά την παράδοση των καυσίμων, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ο Έλληνας καταναλωτής, με συντηρητικούς υπολογισμούς, "χάνει" κάθε χρόνο μια ποσότητα της τάξεως των 50 εκατομμυρίων λίτρων βενζίνης, τις οποίες έχει μεν πληρώσει , αλλά δεν του έχουν παραδοθεί, διότι το 78% των πρατηριούχων παραδίδει ελλειμματική ποσότητα (μεταξύ 0,5% και 7%) σε σχέση με τον όγκο που αναγράφει η αντλία".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Θα αναγνωρίσουμε τα ιδιωτικά κολέγια! Δήλωση βόμβα από την κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων προχωρά η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων".

    Η ΝΙΚΗ: " Ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιδράσεις προκαλεί η παρέμβαση Σημίτη, που αντιτάχθηκε στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ , ανοίγοντας δρόμο για την αμφισβήτηση και του αποτελέσματος. Όπως είπε, "καθώς ο καθένας μπορεί να ψηφίσει, δεν είναι βέβαιο εάν ορισμένοι από αυτούς που ψηφίζουν ενδιαφέρονται να εκλεγεί ο καλύτερος". Κανένα σχόλιο δεν έκανε ο Γ. Παπανδρέου. Αποστάσεις κράτησε ο Ευ. Βενιζέλος, λέγοντας πως "έχουμε καταστατικό και το εφαρμόζουμε".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Δεν εκβιάζομαι από κανέναν. Με πυγμή αντιμετωπίζει ο Καραμανλής τους "αντάρτες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ψυχραιμία αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τις δηλώσεις των ανταρτών " τονίζοντας ότι "κανένας δεν είναι σε θέση να μας εκβιάσει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Άλλωστε ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα όσα λέει και για όσα κάνει" φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους στενούς του συνεργάτες κατά τη διάρκεια σύσκεψης σχετικά με το ζήτημα των "ανταρτών".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Casus Belli οι κινήσεις των ανταρτών. "Μαύρα πρόβατα" Πολύδωρας- Τατούλης - Παυλίδης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ένα ιδιότυπο ντόμινο εσωστρέφειας και γκρίνιας, που προσλαμβάνει επιδημικά χαρακτηριστικά βρίσκεται αντιμέτωπο το Μέγαρο Μαξίμου, αφού το μέτωπο των ανταρτών διευρύνεται και ξεφεύγει από τα όρια κάποιων δυσαρεστημένων πρώην κυβερνητικών στελεχών".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ψαρεύουν 2 αντι-Πολύδωρες σε Ροδόπη - Κοζάνη. Εφιαλτικός χειμώνας για Καραμανλή με προϋπολογισμό, Σκοπιανό και Αντάρτες".

    Η εφημερίδα στο βασικό της άρθρο παρατηρεί ότι "χοντρό πολιτικό-δικαστικό παιχνίδι παίζεται αυτή την εποχή στο παρασκήνιο της κρίσης του ΠΑΣΟΚ και της ολοένα εντονότερης εσωκομματικής και ενδοκυβερνητικής φαγωμάρας στη Ν.Δ. Για να μπούμε κατευθείαν στο "ψητό", στο Μαξίμου... αναζητούν άλλες δύο βουλευτικές έδρες, για να ξεφύγουν από τον βραχνά της οριακής πλειοψηφίας και ν΄ανεβάσουν στους 154 βουλευτές τη δύναμη της Ν.Δ.".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγώνας για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ από μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο δρόμο βγαίνουν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές παλεύοντας για λύση στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει διαχρονικά η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με επιπτώσεις στη ζωή τους και των οικογενειών τους: Δεν έχουν δασκάλους, βιβλία, σχολεία, πληρώνουν ακριβά για υποβαθμισμένη γνώση. Δεν υπάρχει φοιτητική μέριμνα, πληρώνουν για σημειώσεις και υλικά, για εργαστήρια".

    Η ΧΩΡΑ: "Συντάξεις σε 15 ημέρες από 19 μεγάλα Ταμεία. Τι προβλέπει η εγκύκλιος Μαγγίνα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άμεσα θα πρέπει οι διοικητές και οι πρόεδροι των οργανισμών κύριας ασφάλισης να μεριμνήσουν για την καταβολή των προσωρινών συντάξεων εντός 15 ημερών, σύμφωνα με ρητή εντολή του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα".

    City Press: "Οικογενειοκρατία νέου τύπου. Από τα πολιτικά τζάκια στην κρεβατοκάμαρα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αυτά που συμβαίνουν στην Αργεντινή και θα συμβούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η οικογενειοκρατία εκσυγχρονίζεται διεθνώς. Εκτός από τα "τζάκια", τις πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνει πλέον και η κρεβατοκάμαρα".

    Metro: "Κλοπή" χωρίς όρια στα καύσιμα. "Κλέβουν" 8 στους 10 βενζινοπώλες, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιστημονική και... νόμιμη κλοπή σε βάρος χιλιάδων καταναλωτών στην αγορά καυσίμων αναδεικνύει έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με την οποία 8 στους 10 πρατηριούχους παραδίδουν λιγότερα καύσιμα από ό,τι πληρώνουν οι καταναλωτές".

    Metropolis: "Έρευνα-καταπέλτης για τα υγρά καύσιμα".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "πόρισμα "φωτιά" για την ποιότητα των καυσίμων που καταναλώνουμε αλλά και τις απώλειες που υπάρχουν στη διαδρομή αντλίας - ρεζερβουάρ συνέταξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δείχνοντας πως 8 στα 10 πρατήρια διαπράττουν παρατυπίες".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Μας κλέβουν στο ρεζερβουάρ. Έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ζημιά 1 δισ. από πλαστά τιμολόγια...".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Οι καταλήψεις ξανάρχονται. Νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων από Δευτέρα στα σχολεία".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Γαλανόλευκη και διεθνής η Θεσσαλονίκη με τον εορτασμό του εθνικού τριημέρου".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αέρα" 50 εκατ. λίτρα καύσιμα πληρώνουν οι καταναλωτές. Έρευνα του ΕΜΠ προκάλεσε "σφοδρή σύγκρουση" εταιριών με πρατηριούχους".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκτεταμένη "διαρροή" καυσίμων από τις αντλίες των πρατηρίων με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει περισσότερα από 50 εκατ. λίτρα ετησίως, για καύσιμα που δεν παραλαμβάνει και αντιστοιχεί σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, διαπιστώνει έρευνα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σε συμπληγάδες η ΕΧΑΕ. "Παρών" από 2 ιδιωτικές αγορές. Επαφές της Turquoise στην Αθήνα- Δεύτερη πλατφόρμα από NYSE-Euronext".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "κοσμογονικές αλλαγές στις χρηματιστηριακές αγορές φέρνει η εφαρμογή της MIFID από 1ης Νοεμβρίου. Ενώ, ήδη, γίνονται οι πρώτες επαφές και παρουσιάσεις από εκπροσώπους της Turquoise στην Αθήνα, ο ανταγωνισμός κορυφώνεται με τη δημιουργία και νέας πλατφόρμας από τη σύμπραξη NYSE - Euronext με BNP και HSBC".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σε θέση μάχης οι κολοσσοί για τα ελληνικά λιμάνια. Στην τελική ευθεία η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των ΣΕΜΠΟ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ασφυκτικό είναι το κλίμα που δημιουργούν οι ενδιαφερόμενοι ξένοι, κυρίως, επενδυτές για τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων. Χθες, έδωσαν συνέντευξη στελέχη της δανικής ναυτιλιακής εταιρείας Maersk και υπενθύμισαν το ενδιαφέρον τους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν οι πιέσεις από τους ξένους ναυτιλιακούς κολοσσούς, που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά λιμάνια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προϊόν αδήλωτης εργασίας πάνω από το 20% του ΑΕΠ με βάση έρευνα του Ευρωβαρόμετρου και στοιχεία της Κομισιόν".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεπερνάει το 20% του ΑΕΠ το προϊόν αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, ενώ δημοσκόπηση του Ευρωβαρομέτρου καταδεικνύει τις βασικές αιτίες του προβλήματος που είναι η έλλειψη ελέγχων, η ατιμωρησία και οι λαθρομετανάστες. Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, το 1998 το προϊόν της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα έφτανε το 20% του ΑΕΠ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 25 October 2007 - 20:28:35 UTC