Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβόνα αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές και τη λαθρομετανάστευση, ο νέος εκλογικός νόμος που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, το Ασφαλιστικό, καθώς και το ζήτημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλιματική αλλαγή και μετανάστευση τα μεγάλα προβλήματα. Τα επισήμανε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβώνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την ανάγκη ανάληψης δράσης και συντονισμένης πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία του περιβάλλοντος, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής το Σάββατο, κατά τις εργασίες της Β' Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής στη Λισσαβώνα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιδού ποιοι φταίνε για τις περιπέτειες της Ο.Α. Πανελλαδική έρευνα της PULSE RESEARCH & CONSULTING για λογαριασμό της "Α".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένα μεικτό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει και το κράτος προκρίνουν ως την καλύτερη λύση για την επόμενη μέρα της Ολυμπιακής, προκειμένου να "βγει" από την παθογένεια που τη διακρίνει εξαιτίας των κακών χειρισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της "Απογευματινής" η εταιρεία Pulse Research & Consulting".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τριγμοί στην οικογενειοκρατία. Ριζική ανατροπή στις ισορροπίες της Κεντροαριστεράς και μαζική αποστρατεία των γηρασμένων βαρώνων. Η επιλογή του 30χρονου Τσίπρα για την ηγεσία του Συνασπισμού προκαλεί σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πιο σφοδρή μεταπολιτευτική καραμπόλα προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό - καπελωμένο επί δεκαετίες από την οικογενειοκρατία, τις καθεστωτικές βαρωνίες και τις υποτακτικές κομματικές ακολουθίες τους - ο αιφνιδιασμός του Αλαβάνου με την απόφασή του να δρομολογήσει ο ίδιος τη διαδοχή του, ανοίγοντας αποφασιστικά τον δρόμο για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "8.000 προσλήψεις γιατρών και διοικητικού προσωπικού. Διαδικασίες - εξπρές για την άμεση κάλυψη των κενών στην υγεία".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην πρόσληψη 8.000 γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας μέχρι τις αρχές του ερχόμενου έτους. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την κάλυψη 4.791 θέσεων σε νοσοκομεία όλης της χώρας, όπως και η πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών μέσω κυλιόμενων πινάκων του ΑΣΕΠ".

    ΕΘΝΟΣ: "Βαρέα και... ανθυγιεινά τα παραπτώματα. Η κυβέρνηση επικροτεί με τη σιωπή της τον υπουργό της εισφοροδιαφυγής".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μόλις δέκα ημέρες μετά την αποκάλυψη-βόμβα του "Εθνους" για την προνομιακή πρόσληψη της κόρης του υπουργού Απασχόλησης στον ΟΤΕ -τη χρονική στιγμή μάλιστα που ο ίδιος κατέθετε στη Βουλή τις προτάσεις του για την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των συντάξεων, ο κ. Μαγγίνας υποπίπτει σε δεύτερο φάλτσο, απασχολώντας ανασφάλιστους υπαλλήλους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υιοθετήθηκε Απόφαση - Πλαίσιο από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης της ΕΕ για την μεταφορά καταδίκων και σύντομα... Αδειάζουν οι φυλακές από τους ξένους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέος άνεμος πνέει στον χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης, πιάνοντας τα μηνύματα των καιρών, αλλά άνθρωπος του μέτρου και της σύνεσης, που δεν του αρέσουν οι ακρότητες και οι υπερβολές, προχωράει με προσεκτικά βήματα, έτσι ώστε να είναι ακριβοδίκαιος, τόσον ο ίδιος, όσον και η Δικαιοσύνη, να αποκτήσει τον κοινωνικό της ρόλο, όσον αφορά την προστασία της κοινωνίας από το οργανωμένο έγκλημα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Έκρηξη" Καραμανλή για τη λαθρομετανάστευση. Έθεσε δυναμικά το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Αφρική".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έκρηξη Καραμανλή για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις οποίες προσλαμβάνει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής, στη Λισσαβώνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έτσι θα σωθεί η Ολυμπιακή. Αποκλειστική συνέντευξη στον ΕΤ του επιτρόπου της ΕΕ Ζακ Μπαρό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο μια λύση τύπου SABENA θα επιτρέψει στην Ολυμπιακή να συνεχίσει να πετάει με τους "κύκλους" στον ελληνικό ουρανό. Όμως, πρέπει η κυβέρνηση να τρέξει και να εργαστεί με την Κομισιόν, ώστε αυτή η μετάβαση (στη νέα εταιρία) να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των νησιών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρομάζει η 12η το Μαξίμου. Δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Ν.Δ. στο ναδίρ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωπη με την κοινωνία θα βρεθεί την Τετάρτη η κυβέρνηση. Τα μέτρα στο Ασφαλιστικό, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να κινητοποιήσουν τους πολίτες. Κάτι που τρομάζει την κυβέρνηση είναι η κλιμάκωση των απεργιών και η εδραίωση εικόνας "λαϊκής εξέγερσης". Οι νεοφιλελεύθεροι εμμένουν στα σκληρά μέτρα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Ν.Δ. στο ναδίρ".

    ΕΣΤΙΑ: "Οργιάζει ο λαϊκισμός. Παρεμποδίζει την επίλυση του ασφαλιστικού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άνοιξη του 2001, ένα χρόνο μετά την επανεκλογή της η Κυβέρνησις Σημίτη απεπειράθη να επιλύση το ασφαλιστικό. Ο τότε υπουργός Εργασίας κ. Γιαννίτσης πρότεινε σειρά μέτρων που ήταν μεν δυσάρεστα, αλλά αναγκαία για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος. Τα μέτρα προσέκρουσαν στις βίαιες αντιδράσεις που υπεκίνησαν οι πάσης φύσεως λαϊκιστές".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Οι πιο χρεωμένοι σε όλη την Ευρώπη! Έκθεση σοκ για κάρτες-δάνεια στην Ελλάδα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι κατέχουν "θλιβερή πρωτιά οι Έλληνες στα χρέη από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που ανέρχονται στο 13,11% του ΑΕΠ, το υψηλότερο ποσοστό στις χώρες του ευρώ. Έκθεση σοκ δείχνει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά ζουν με δανεικά".

    Η ΧΩΡΑ: "Εκλογικός νόμος που εγγυάται κυβερνητική σταθερότητα κατατίθεται στη Βουλή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον νέο εκλογικό νόμο αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής".

    City Press: "Μάχη σε 4 μέτωπα".

    Η εφημερίδα καταδεικνύει ως κυριότερα μέτωπα τα εξής: "η ισχυρή άμυνα της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ, η μετ΄εμποδίων ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, η κλιμάκωση αντιπαράθεσης για το ασφαλιστικό και η επιδρομή καρτέλ και κερδοσκόπων στον οικογενειακό προϋπολογισμό".

    Metro: "Κρίσιμο τεστ η απεργία. Δοκιμασία για συνδικαλιστές- κόμματα- κυβέρνηση η κινητοποίηση της Τετάρτης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι επικρατεί "πυρετός προετοιμασίας σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με στόχο την επιτυχία της μεθαυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό".

    Metropolis: "Ελληνική αδράνεια για το κλίμα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "παραδοσιακά, οι περιβαλλοντολόγοι κατευθύνουν τα βέλη τους προς τις χώρες που απλώς εκπέμπουν τους περισσότερους ρύπους, αλλά σύμφωνα με νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Άνω κάτω το κυκλοφοριακό. 10+1 αλλαγές στη Θεσσαλονίκη".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Πάγωσαν" τα νοικοκυριά. Πρωτοφανές κύμα ακρίβειας πλήττει την αγορά".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ διαρκείας στον ΟΤΕ. Αντεπίθεση σήμερα από τον Α. Βγενόπουλο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η διαμάχη της κυβέρνησης με τον όμιλο MIG για τον έλεγχο του ΟΤΕ. Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου αναμένεται η πρώτη αντίδραση της MIG μετά τη νομοθετική ρύθμιση που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κ. Αλογοσκούφης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω από 10 δισ. ευρώ αντλήθηκαν φέτος στο Χ.Α. Στο 16,8% η απόδοση του γενικού δείκτη από την αρχή του έτους".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κεφάλαια άνω των 10 δισ. ευρώ άντλησαν στο Χ.Α. φέτος 47 εισηγμένες επιχειρήσεις. Οι αποδόσεις των μετοχών στη διάρκεια του 2007 φθάνουν έως και 500%. Το 2007 ήταν πολύ καλή χρονιά, αν και οι κερδισμένοι τίτλοι είναι ελάχιστα περισσότεροι από τους χαμένους (162 έναντι 146)".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 December 2007 - 14:32:12 UTC