Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών, τα οποία αποκαλύπτουν λάθος εκ μέρους του Κινέζου προμηθευτή των σκευασμάτων, καθώς και η πρόθεση της Πολιτείας να βάλει τέλος στα νοσηρά αυτά φαινόμενα και τα επτά μέτρα για την πάταξη των φαινομένων ντόπινγκ που ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης μετά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και τώρα τα καθημερινά προβλήματα στόχος του πρωθυπουργού. Μετά την πρώτη επιτυχία για το Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο και να ενασχοληθεί πιο συστηματικά με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη επιχειρεί η κυβέρνηση, ύστερα από τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία στο Βουκουρέστι".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "China Town η άρση βαρών. Την ευθύνη για τα χάπια - ντοπέ ανέλαβαν... οι Κινέζοι".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα τροπή στην υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τους Έλληνες αρσιβαρίστες. Ο δικηγόρος του Χρήστου Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η κινεζική φαρμακοβιομηχανία "Auspure Life Science Co. Ltd", μέσω του αποστολέα ονόματι Suli, ζητάει συγγνώμη από τον πελάτη της".

    Η ΑΥΓΗ: "Τσίπρας: Κάλεσμα συνάντησης με τους ανένταχτους αριστερούς".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε μια "καινούργια εποχή" περνάει ο ΣΥΝ, στην οποία "ανοίγονται νέοι δρόμοι", με βασικό στόχο τις "μεγάλες ανατροπές που είναι μπροστά". Σε μια εποχή που "υπάρχει ελπίδα αριστερά", όπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κλειδωμένη στο 3,5% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρά την φθορά που προκάλεσε στην κυβέρνηση το ασφαλιστικό. Όλα τα στοιχεία από την μεγάλη δημοσκόπηση της MRB".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "παγωμένη στα επίπεδα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το ντόπινγκ ξεκινάει από τα Σχολεία! Αιτία η δίψα για χρήμα και δόξα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το σκάνδαλο ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Την ώρα που επιχειρούνταν η προσπάθεια συγκάλυψης με την επίκληση "κινεζικού λάθους", αποκαλύπτεται ότι η προσμονή της δόξας αλλά και των προνομίων που απολαμβάνουν οι πρωταθλητές, όπως είναι η είσοδος άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ, σπρώχνει χιλιάδες μαθητές στις απαγορευμένες ουσίες που κυκλοφορούν σαν καραμέλες και στο Διαδίκτυο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Άρση ανοχής. Από πλημμέλημα, κακούργημα και ιδιώνυμο αδίκημα το ντόπινγκ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επτά μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ντόπινγκ ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, καθώς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής".

    ΕΘΝΟΣ: "Σηκώνουν την μπάρα οι... Κινέζοι. Νέα διάσταση στην υπόθεση ντόπινγκ της άρσης βαρών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι κατασκευαστές του σκευάσματος υποστηρίζουν ότι από δικό τους λάθος έστειλαν μείγμα που χρησιμοποιείται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Το έγγραφο ενισχύει τους ισχυρισμούς Ιακώβου ότι πρόκειται περί λάθους. Η Διεθνής Ομοσπονδία αποφασίζει για πιθανή "καμπάνα" στην Άρση Βαρών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στην εντατική του Θριάσιου ο Γ. Μιχαλόπουλος. Μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα από το Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από ξαφνικό βαρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δεν άντεξε η από εδώ και μια δεκαετία τραυματισμένη καρδιά του και χθες πήγε να τον προδώσει. Αν δεν υπήρχαν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" να επέμβουν ταχύτατα και να προλάβουν το ανεπανόρθωτο κακό, ίσως να μην ζούσε".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η μυστική συμφωνία Κώστα - Γιώργου. Για την ενίσχυση του δικομματισμού και τη συρρίκνωση των μικρών κομμάτων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμη και σχόλια για "μυστική συμφωνία" μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου με στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού κάνουν στελέχη όλων των κομμάτων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και εδαφικές αιχμές στις διεκδικήσεις των Σκοπίων. Βιομηχανία αναζήτησης περιουσιών στήνεται στην ΠΓΔΜ. Εκατοντάδες οικογένειες καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "και περιουσίες στη Βόρειο Ελλάδα διεκδικούν οι "Μακεδόνες" των Σκοπίων. Μέσω της οργάνωσης "Να μην ξεχάσουμε τα μέρη μας", η οποία λειτουργεί με γραφεία στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, άτομα τα οποία όπως λένε έλκουν την καταγωγή τους από τη Βόρειο Ελλάδα συγκεντρώνουν στοιχεία με σκοπό την προσφυγή τους σε διεθνή δικαστήρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γελοία απάντηση με την υπογραφή "Suli" από μία εταιρεία στη Σαγκάη για τη ντόπα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι... Κινέζοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό! "Συγγνώμη, κάναμε λάθος", φέρεται να απάντησε η εταιρεία του αμαρτωλού σκευάσματος, όπως υποστηρίζει η πλευρά Ιακώβου".

    ΕΣΤΙΑ: "Η ΝΔ ταυτίζεται με την Αριστερά! Τι γράφει στο νέο βιβλίο του ο κ. Σημίτης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία σε κάποια θέματα πράγματι προσπαθεί να ταυτισθή με την Αριστερά. Διότι με την "ταύτιση" αυτή διαπερνάται στον ελληνικό λαό το εξής μήνυμα: Αφού και η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί κάποιες από τις πολιτικές της Κεντροαριστεράς, γιατί αύριο να μη ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι πολιτικές αυτές να εφαρμοσθούν από τους γνήσιους εκφραστές τους;"

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτη ρωγμή Αλογοσκούφη στο νόμο για το Ασφαλιστικό. Θα επανεξεταστεί η εφαρμογή του στο προσωπικό της Τραπέζης Ελλάδος".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ομαλοποίηση της αγοράς αλλά και πρώτη ρωγμή στον μόλις ψηφισθέντα νόμο, ύστερα από ολομέτωπη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ισχυρών συνδικάτων, σηματοδοτεί η χθεσινή συμφωνία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με τον σύλλογο των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κάνουμε τους ...Κινέζους. Ανατροπές στο σκάνδαλο ντόπινγκ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τη στιγμή που η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το σκάνδαλο ομαδικού ντόπινγκ στο χώρο της Εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών, μια νέα εξέλιξη, ήρθε χθες να ανατρέψει τα δεδομένα στην υπόθεση".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κάνουν τον Κινέζο για το ντόπινγκ! Για όλα φταίει η ...Σου Λι."

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην Κινέζα Σου Λι-αγνώστων λοιπών στοιχείων- επιχειρούν να φορτώσουν την ευθύνη για το ομαδικό ντοπάρισμα στην άρση βαρών!".

    Η ΝΙΚΗ: " Ρίχνει στη μάχη τα γερά χαρτιά. Από όλες τις τάσεις οι επιλογές Παπανδρέου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνοπλο μπαίνει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολιτευτική μάχη. Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τα 19 μέλη που συγκροτούν τη σκιώδη κυβέρνηση, αξιοποιώντας στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όχι στην ευρωσυνθήκη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καλούμε τους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, τους ριζοσπάστες αριστερούς, που δεν βολεύονται στην αδικία, στην ανισότητα και την εκμετάλλευση της ΟΝΕ, στους "τρομονόμους" , στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να δράσουν αποφασιστικά , να ενημερώσουν το λαό για το "ΟΧΙ στη Συνθήκη της Λισαβόνας και στην ΕΕ".

    Η ΧΩΡΑ: " Στα μαχαίρια Τζίγκερ-Βγενόπουλος μετά τη συντριβή του ΠΑΟ στην Κρήτη."

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ευρύτερες διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο μπορεί να προκαλέσει η αναβίωση της κόντρας του Γ. Βαρδινογιάννη με την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, μετά τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, που, επί της ουσίας, οδηγεί στην απώλεια του φετινού τίτλου και μάλιστα στην επέτειο των 100 χρόνων του ιστορικού συλλόγου".

    City Press: "Υπόθεση ντόπινγκ. Τώρα κάνουν...τους Κινέζους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την έκκληση προς όλους να ενωθούν κατά του ντόπινγκ απηύθυνε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού".

    Metro: "Μας στέλνει μήνυμα ο Μπους. Εν αναμονή του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό βρίσκεται η Αθήνα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας για το Σκοπιανό-και όχι μόνο- θεωρείται το ταξίδι στην Αθήνα του Αμερικανού βοηθού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ματ Μπράιζα, το οποίο μετά το ελληνικό βέτο, λαμβάνει νέες διαστάσεις".

    Metropolis: "Το πολιτικό ταμείο μετά το βέτο...".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ενισχυμένος σε δημοτικότητα εμφανίζεται μετά το βέτο στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το έκτακτο βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την "Καθημερινή", το οποίο διεξήχθη μεταξύ 3 και 4 Απριλίου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Στην Ελλάδα κάθε χρόνο 14.000 νεκροί από το κάπνισμα!".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "VETO" και στο κάπνισμα. Ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλο".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Με κίνητρα στους ΟΤΑ η πάταξη παρεμπορίου. Στα ταμεία των δήμων τα χρήματα των προστίμων για παράνομες δραστηριότητες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φρένο" στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση παρέχοντας στους δήμους κίνητρα για την πάταξή του".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πλήγμα από τα ομόλογα. Λογιστικές ζημίες μετρούν οι τράπεζες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες λογιστικές απώλειες καταγράφουν οι εμπορικές τράπεζες στα χαρτοφυλάκια των ομολόγων τους, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης και οι οποίες θα αποτυπωθούν στα αποτελέσματα του α΄τριμήνου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρίζουν" τα κέρδη του '08. Αλλάζει κάθε χρόνο η φυσιογνωμία του ελληνικού εμπορίου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "υψηλό ποσοστό αβεβαιότητας διακρίνει τις ΑΕ και ΕΠΕ για τις πωλήσεις τους και για την πορεία της κερδοφορίας τους το 2008, ενώ εμφανίζονται -στην Ετήσια Έκθεση του Ελληνικού Εμπορίου- συγκρατημένα αισιόδοξες για το μέλλον τους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρωτοφανής αβεβαιότητα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπεραμύνεται της συλλογικής σύμβασης εργασίας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στήριξη στην κυβέρνηση για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών προσέφερε ο πρόεδρος της BusinessEurope κ. Ernest-Antoine Seilliere. Ο κ. Seilliere , προσκεκλημένος του ΣΕΒ, υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα ένα πρωτοφανές επίπεδο αβεβαιότητας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 April 2008 - 20:59:35 UTC