Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/04/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/04/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το πόρισμα της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, που δείχνει ως ένοχο το Χρήστο Ιακώβου, η χθεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η προειδοποίηση Καραμανλή για νέο βέτο σε περίπτωση μη λύσης, καθώς και η πολυμέτωπη επίθεση Βγενόπουλου προς κυβέρνηση, Τσίπρα και STAR CHANNEL.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΕΚΑΣ για 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Πώς διαμορφώνονται τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και άλλα Ταμεία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ετήσιο εισόδημα από σύνταξη μέχρι 7.750,42 ευρώ (ή 645 ευρώ το μήνα) θα πρέπει να έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι με βάση το εκκαθαριστικό εφορίας του 2007, για να πάρουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σύμφωνα με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια έτους 2008".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Διπλό βέτο η απάντηση της Ελλάδας στην αδιαλλαξία των Σκοπίων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε, χθες, από τη Βουλή τη σκοπιανή ηγεσία για τις συνέπειες της μη λύσης".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νέο πιο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τα Σκόπια αλλά και τους... υποστηρικτές τους, κυριάρχησε κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ονομασίας της FYROM και επισκίασε την πλειοδοσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ για το ποιος συνέβαλε περισσότερο στην εθνική επιτυχία στο Βουκουρέστι".

    Η ΑΥΓΗ: "Πήρε 220 εκατ. ευρώ από τις αγοραπωλησίες μετοχών του ΟΤΕ και τώρα... Ζητάει και τα ρέστα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προκλητική επίθεση εξαπέλυσε χθες ο Α. Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα εκτοξεύοντας και απειλές για άλλους πολιτικούς, εννοώντας τον πρόεδρο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο βέτο για τα Σκόπια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση προανήγγειλε ο Καραμανλής. Ενώ οι Αμερικανοί συνεχίζουν τους εκβιασμούς και τα βρώμικα παιχνίδια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με νέο βέτο απειλεί τα Σκόπια ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόσο για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η γειτονική χώρα δεν εγκαταλείψει την προκλητική αδιαλλαξία της".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αρχίζει το ματς. Επίθεση Βγενόπουλου κατά Βαρδινογιάννη. Δηλώσεις του Mr MIG κατά πολιτικών και μήνυση στον κ. Τσίπρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονες πολιτικές αναταράξεις, καθώς και ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, προκαλεί η χθεσινή πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του ομίλου Marfin κ. Α. Βγενόπουλου να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί σχετικά με τον ΟΤΕ, στον Συνασπισμό και στον πρόεδρό του κ. Α. Τσίπρα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γύρω γύρω όλοι και στη μέση η... ντόπα. Πινγκ πονγκ ευθυνών κάτω από την μπάρα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τα κενά που άφησε η απολογία του Ιακώβου, ήλθε και το ελλιπές πόρισμα της ομοσπονδίας να ρίξει περισσότερο σκοτάδι παρά φως στην υπόθεση, που εξελίσσεται σε μία μονομαχία του προπονητή με την ομοσπονδία".

    ΕΘΝΟΣ: "Πόρισμα Πόντιου Πιλάτου. Υπόθεση ντόπινγκ: Η Ομοσπονδία φορτώνει όλα τα βάρη στον Ιακώβου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πόρισμα της ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών υποδεικνύει ως μοναδικό υπαίτιο του σκανδάλου ντόπινγκ, που ήρθε στη ζωή μας από την περασμένη Παρασκευή, τον Χρήστο Ιακώβου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τη Δευτέρα, ο Γρηγ. Μιχαλόπουλος έπαθε οξύ καρδιακό επεισόδιο στο ΝΦΚ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" μεταφέρθηκε στην Εντατική του Θριασίου Νοσοκομείου και σήμερα... Τον ξαναστέλνουν στη φυλακή για να πεθάνει"

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η θανατική ποινή έχει καταργηθεί διά νόμου στην Ελλάδα. Ο πλέον ειδεχθής εγκληματίας, τιμωρείται με βαριές καθείρξεις και δεν πηγαίνει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Δικαιοσύνη τιμωρεί, αλλά δεν εξοντώνει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξηλώνει το σύστημα ΠΑΣΟΚ στον αθλητισμό ο Καραμανλής μετά τα όσα αποκαλύπτονται για ντοπαρισμένους αθλητές.

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να ξηλώσει το σύστημα αδιαφάνειας στον αθλητισμό, το οποίο δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε επί ΠΑΣΟΚ με προφανείς κομματικούς σκοπούς, είναι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με την υπόθεσή σας ...και στην Εφορία. Βήμα για απολογία πριν από την επιβολή προστίμου δίνουν οι ΔΟΥ στους παραβάτες, μετά την απόφαση του ΣτΕ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πάνω - κάτω στους ελέγχους της εφορίας φέρνει μια νέα διαδικασία που καθιερώνει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία δίδεται το δικαίωμα σε κάθε επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία που υπόκειται σε φορολογικό έλεγχο να διατυπώνει, με ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, τις αντιρρήσεις του για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που του καταλογίζονται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Υπουργός περιορισμένης αυθαιρεσίας. ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για Σουφλιά".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ το θέμα του αυθαίρετου Σουφλιά, μαζί με την αποκάλυψη ότι ο μηχανικός της οικοδομής, που ο ίδιος τον είχε κατηγορήσει ότι τον παραπλάνησε, πήρε με απευθείας ανάθεση δύο υποθέσεις του υπουργείου".

    ΕΣΤΙΑ: "Ασύστολη δημαγωγία για το Σκοπιανό. Από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες στη Βουλή έγινε συζήτησις προ ημερησίας διατάξεως για το Σκοπιανό, κατόπιν αιτήματος του αρχηγού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Όσοι παρηκολούθησαν την συζήτηση διεπίστωσαν: Από την μία πλευρά τον Πρωθυπουργό να αναλύη το ζήτημα με ρεαλισμό και απόλυτη συναίσθηση ευθύνης. Και από την άλλη, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ανευθυνότητα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συμβιβασμό προκρίνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ. Τσερβενκόφσκι: "Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας της χώρας του τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, καλώντας ταυτόχρονα τα κόμματα των Σκοπίων να μην αποφασίσουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αδειάζουν" τον Ιακώβου. Άγνοια για τα επίμαχα σκευάσματα δηλώνει η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μόνος του στο σκάνδαλο του ντόπινγκ φαίνεται πως μένει ο Χρήστος Ιακώβου καθώς οι ευθύνες για τα επίμαχα σκευάσματα επικεντρώνονται πλέον στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας άρσης Βαρών".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Βγήκαν μαχαίρια για την πώληση του ΟΤΕ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις...."

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοφανή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού έκανε χθες ο επιχειρηματίες Α. Βγενόπουλος για την αντίθεσή τους στην πώληση του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ. Για "θρασύτητα" μίλησε το ΠΑΣΟΚ και "για άκρως επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου" ο ΣΥΝ".

    Η ΝΙΚΗ: "Ανοχή τέλος. Επί 4 χρόνια Καραμανλής και υπουργοί φορτώνουν όλα τα δεινά στην αντιπολίτευση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη κυβερνήσει για 4 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ έχει τιμωρηθεί σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι υπουργοί εξακολουθούν να επιρρίπτουν τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα στο κυβερνητικό παρελθόν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Ο βομβιστής των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο σκοτεινός ανθέλληνας Ντάνιελ Φριντ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο εκτελών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, Ντάνιελ Φριντ, αποτελεί στην κυριολεξία το λουλουδάκι του μπαξέ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθ΄ομολογία πάντων που τον γνωρίζουν και συνεργάσθηκαν μαζί του".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Γνώριζαν από το 2007 για την ντόπα. Δεν έπεσε από τα σύννεφα η ΔΟΕ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008, μια ημέρα που έρχεται να σκιάσει όσα έχουν χτιστεί στο παρελθόν και να αποτελέσει γεγονός που πιθανόν να αμφισβητεί κάποιες από τις επιτυχίες που έχει καταφέρει η εθνική ομάδα της άρσης βαρών. Αυτούς του αθλητές, που παρομοιάζαμε με θεούς, τους βλέπουμε τώρα να απομυθοποιούνται μπροστά στα μάτια του υπερήφανου, από τις κατακτήσεις του παρελθόντος, λαού".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπάρχει δρόμος νίκης με απειθαρχία, ανυπακοή, αντεπίθεση. Λαοθάλασσα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η πρόταση του ΚΚΕ είναι εναλλακτική πρόταση καθημερινής πολύμορφης πάλης με σχέδιο και στρατηγική, καθώς ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με σκληρό εσωτερικό αντίπαλο και με τους διεθνείς συμμάχους του. Είναι πρόταση συμμαχίας, με αφετηρία την αντίθεση, την αναμέτρηση με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό".

    Η ΧΩΡΑ: "Σύγκρουση γιγάντων σε πράσινο φόντο. MIG εναντίον Ομίλου Βαρδινογιάννη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρές σεισμικές δονήσεις στο εγχώριο πολιτικό και επιχειρηματικό σκηνικό προκαλεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς η άσκηση αγωγής κατά του τηλεοπτικού σταθμού STAR, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με αφορμή τα σχόλια για την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, κορυφώνει τη "μάχη γιγάντων" με έπαθλο τον έλεγχο της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός".

    City Press: "Αντεπίθεση Βγενόπουλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ξεσπάθωσε χθες κατά Τσίπρα και Βαρδινογιάννη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group κ. Αντρέας Βγενόπουλος, βγαίνοντας μπροστά για να προασπίσει, όπως είπε, "την τιμή και την αξιοπρέπεια των 52.000 εργαζομένων της".

    Metro: "Πινγκ-πονγκ με τις ευθύνες. Τον Χρήστο Ιακώβου δείχνει ως "ένοχο" το πόρισμα της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ευθύνες στον ομοσπονδιακό προπονητή Χρήστο Ιακώβου για την υπόθεση ντόπινγκ με τους 11 αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών επιρρίπτει το πόρισμα της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, που επιδόθηκε χθες στον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Ιωαννίδη".

    Metropolis: "Γιατροί με...3,70 ευρώ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με το σύνθημα "δεν πάει άλλο" οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας κατεβαίνουν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό ΑΡιστοτέλους , στις 12 το μεσημέρι".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στον αέρα" 10.000 ασθενείς. Αναβρασμός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Στην ελληνική Βουλή η σκοπιανή επιβουλή συζητήθηκε χθες από τους αρχηγούς".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τέλος στα πρόστιμα ΚΒΣ χωρίς απολογία . Περιθώριο 10 ημερών για γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις των επιτηδευματιών στις ΔΟΥ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φραγή στον αυθαίρετο καταλογισμό προστίμων από τις φορολογικές αρχές βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι ΔΟΥ υποχρεούνται πλέον να παρέχουν στους επιτηδευματίες τη δυνατότητα να προσέλθουν εντός 10 ημερών και να δώσουν έγγραφες (ή και προφορικές ) εξηγήσεις για τις παραλείψεις και παρατυπίες τις οποίες εντόπισε ο έλεγχος (είτε τακτικός είτε προληπτικός)".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πυρά" σε επτά τράπεζες. Υποβαθμίσεις από την Deutsche Bank".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου οι μετοχές των τραπεζών. Έκθεση του γερμανικού οίκου Deutsche Bank που αναθεωρεί πτωτικά τις τιμές -στόχους για τις μετοχές 7 μεγάλων ιδρυμάτων έδωσε το σήμα για να εκδηλωθούν επιθετικές πωλήσεις από funds του εξωτερικού".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Μηνύσεις , αγωγές, απειλές. Θύελλα αντιδράσεων από την επίθεση Βγενόπουλου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι " θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η κίνηση του αντιπροέδρου της MIG να υποβάλει αγωγή διεκδίκησης 1 εκατ. ευρώ κατά του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλ. Τσίπρα για δηλώσεις του γύρω από τη συναλλαγή στον ΟΤΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Άλμα του ευρώ στο 1,59 δολ. χωρίς αλλαγές στα επιτόκια. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε στο 4% το κόστος του χρήματος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αμετάβλητο στο 4% όπως άλλωστε αναμενόταν, διατήρησε η ΕΚΤ το βασικό επιτόκιό της στη χθεσινή συνεδρίαση, με το διοικητή της, Ζαν-Κλοντ Τρισέ να προειδοποιεί ότι η χρηματοοικονομική κρίση ίσως διαρκέσει περισσότερο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 11 April 2008 - 20:18:56 UTC