Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η σημασία της συμφωνίας για τη διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού φυσικού South Stream, που υπέγραψε χθες ο πρωθυπουργός στη Μόσχα, αλλά και οι ανατιμήσεις σε προϊόντα στην αγορά.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όργιο εισαγωγής επικίνδυνων τροφών. Μπλόκο σε 641 τόνους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μπλόκο σε περίπου 505 τόνους ακατάλληλων εισαγόμενων τροφίμων και 141 τόνους ιχθυάλευρων έβαλαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πρώτο 4μηνο του 2008".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δόγμα Καραμανλή: Ανήκουμε στη Δύση, αλλά βλέπουμε και προς την Ανατολή. Στο Κρεμλίνο "παίχτηκε" το χαρτί της πολυδιάστατης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις άνοιξε χθες στη Μόσχα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και τον απερχόμενο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σημασία Αθήνας - Μόσχας, στον ενεργειακό και τον πολιτικό τομέα. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τρεις φορές τη Μόσχα, ενώ έχει συναντηθεί επτά φορές με ηγέτη της Ρωσίας".

    Η ΑΥΓΗ: "Πρωτομαγιά αγώνων κατά της ανεργίας, της ακρίβειας, της ανασφάλιστης εργασίας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, οι νέοι σχεδιασμοί στην αγορά εργασίας, η διαρκής λιτότητα στους μισθούς και , η εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργατικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τους πόνεσε που ο Καραμανλής κάνει μεγάλες δουλειές με τους Ρώσους προς το συμφέρον της χώρας μας. Επικίνδυνα παιχνίδια της Ελλάδος με τον Πούτιν βλέπουν οι Αμερικανοί!!!"

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πλούσια σε συμβολισμούς και περιεχόμενο η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Μόσχα, η οποία έρχεται να επισφραγίσει με την υπογραφή της κατασκευής του νέου ρωσικού αγωγού South Stream (το νότιο τμήμα του οποίου θα διαπεράσει ελληνικό έδαφος με σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας) την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, οδηγώντας την Ουάσιγκτον σε φραστικές ακροβασίες την ώρα που ο Ρώσος Πρόεδρος ενισχύει με στρατό την Αμπχαζία και την Νότιο Οσετία, με το επιχείρημα ότι η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να στραφεί εναντίον των αυτονομιστών τους...".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το άνοιγμα προς τη Μόσχα εκνευρίζει την Ουάσιγκτον. Η προσέγγιση Καραμανλή - Πούτιν και οι αντιδράσεις των ΗΠΑ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονο εκνευρισμό προκαλεί στην Ουάσιγκτον η προσέγγιση Αθηνών - Μόσχας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον "στρατηγικό χαρακτήρα" των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο ρώσος πρόεδρος , σχολιάζοντας τις αμερικανικές αντιδράσεις που ακολούθησαν την υπογραφή της συμφωνίας, τόνισε ότι τα μεγάλα συμφέροντα που δεν θέλουν τέτοιες συμφωνίες είναι φυσικό να αντιδρούν".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Υπέγραψαν το μέλλον. Συμφωνία ιστορικής σημασίας Πούτιν- Καραμανλή για τον αγωγό South Stream".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλάζει ο γεωστρατηγικός χάρτης της περιοχής- Ενεργειακή πύλη της Ευρώπης η Ελλάδα. Η νέα συμφωνία αφορά στη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. "Πολύ σκληρό διαπραγματευτή για τα συμφέροντα της χώρας του " χαρακτήρισε ο Βλ. Πούτιν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τη νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις αντικατοπτρίζει η συμφωνία την οποία υπέγραψαν στη Μόσχα οι δύο ηγέτες".

    ΕΘΝΟΣ: " 5 αγκάθια στον δρόμο των Πανελλαδικών. Εκτιμήσεις ότι φέτος ανεβαίνει ο πήχης για τους 94.600 υποψηφίους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά Πανελλαδικών εξετάσεων θα έρθουν φέτος οι περίπου 94.600 υποψήφιοι. Μείωση του αριθμού των εισακτέων, άνοδος των βάσεων , αύξηση του ανταγωνισμού, είναι μεταξύ των παραγόντων που μεγαλώνουν την αγωνία των νέων και των γονιών τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έπεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό South Stream (Νότιο Κύμα) και...ρωσικός αέρας πνέει στην Ελλάδα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μπαίνουμε πλέον δυνατά στο ενεργειακό παιχνίδι και ανεβαίνουμε σαν χώρα, ύστερα από την μεγάλη συμφωνία που υπεγράφη χθες στην Μόσχα, μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream (Νότιο Κύμα), ο οποίος θα καταλήγει στην Ηγουμενίτσα. Δέκα δισ. κυβικά μέτρα θα περνάνε κάθε χρόνο από τη χώρα μας. Αν συνυπολογισθούν και οι άλλοι δύο αγωγοί που θα περνάνε από την Ελλάδα, τότε γινόμαστε σημαντικό ενεργειακό σταυροδρόμι με ποικίλα οφέλη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αμήχανη η Ντόρα από το παιχνίδι Καραμανλή. Παίζει γερά το ρωσικό και ευρωπαϊκό χαρτί ο πρωθυπουργός".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι " νέα ένδειξη χειραφέτησης της εξωτερικής μας πολιτικής η συμφωνία στη Μόσχα μετά το βέτο στο Βουκουρέστι και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Για αμηχανία από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη κάνουν λόγο διπλωματικοί κύκλοι, σε αντιδιαστολή με την περισσότερο από ποτέ "θερμή" στάση του Κώστα Καραμανλή απέναντι στους Ρώσους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 70.000.000 κλέφτες αυτοκινήτων. "Εγκλωβισμένοι" στην εικονική πραγματικότητα της βίας χιλιάδες ανήλικοι και στην Ελλάδα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το Grand Theft Auto είναι βίαιο, σκληρό και σεξιστικό. Ωθεί τους παίκτες σε αιματηρές δολοφονίες και άγρια κυνηγητά με την Αστυνομία και τον υπόκοσμο. Το πιο πετυχημένο, αλλά αμφιλεγόμενο βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρωτομαγιά. Ω, τι κόσμος μπαμπά! Παγκόσμια οργή για τη διευρυνόμενη ανισότητα, απότοκο του νεοφιλελευθερισμού".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χτυπάει η φτώχεια, λόγω της καλπάζουσας ακρίβειας και της ανάλγητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, το 20% των Ελλήνων. Ακόμη πιο τραγικό είναι, ότι το 13% των εργαζομένων Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Έρχεται, όμως για τους φτωχούς και για τα 4 εκατ. των Ελλήνων εργαζομένων σαρωτικό τσουνάμι μετά την έκθεση των Βρυξελλών για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας".

    ΕΣΤΙΑ: "Το άνοιγμα προς την Ρωσία. Η χθεσινή συνάντησις Πούτιν - Καραμανλή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Τα ανοικτά μέτωπα που έχει η χώρα μας είναι πολλά και για την αντιμετώπισή τους απαιτούνται αντίστοιχες συμμαχίες. Αυτό ακριβώς επιχειρείται με το άνοιγμα προς την Ρωσία. Το οποίο βεβαίως έχει και ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για την Ελλάδα: Μετά την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream η χώρα μας καθίσταται και σημαντικός ενεργειακός κόμβος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ισχυρότεροι δεσμοί με Μόσχα μετά τη συμφωνία Καραμανλή και Πούτιν. Αναβάθμιση για την Ελλάδα η συμμετοχή στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η υπογραφή χθες στη Μόσχα της συμφωνίας για τη συμμετοχή της Αθήνας στον υπό κατασκευή αγωγό φυσικού αερίου South Stream δεν επιβεβαιώνει μόνο την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, αλλά και την αναβάθμιση της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής. Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και με τον διάδοχό του , Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξελίχθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ιστορική συμφωνία Καραμανλή - Πούτιν. Αγωγός ευκαιριών και προκλήσεων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εταίρο "μεγάλης αξίας" χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, αντανακλώντας την δυναμική που έχει αναπτυχθεί στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δίαιτα σε όλα φέρνει η ακρίβεια. Νοικοκυριά σε απόγνωση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διαρκή δίαιτα υποχρεώνονται τα νοικοκυριά λόγω ακρίβειας. Η οικονομική ύφεση και το νέο κύμα των ανατιμήσεων σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης οδηγεί σε αναγκαστικές περικοπές μεγάλης κλίμακας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία απλώς επιβεβαίωσε την κρίση που πλήττει τους καταναλωτές , οι οποίοι προσαρμόζουν τις αγορές και τα έξοδά τους αναλόγως".

    Η ΝΙΚΗ: " Τα θαύματα Αλογοσκούφη. Η απογραφή, η εξυγίανση και η μαύρη τρύπα της Οικονομίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα αποκαλυπτήρια για τις καταστροφικές επιλογές του κ. Αλογοσκούφη στην οικονομία, έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο επίτροπος κ. Αλμούνια αποδόμησε τα οικονομικά...θαύματα του υπουργού και προανήγγειλε λήψη μέτρων που θα πλήξουν εκ νέου το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων. Όσα -κατά καιρούς- επαγγέλθηκε ο κ. Αλογοσκούφης περί ισχυρής οικονομίας, διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Έτσι μετά την περίφημη απογραφή, η μαύρη τρύπα παραμένει".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Εαρινή επέλαση με δεκανίκι τον Αλμούνια."

    Σύμφωνα με την εφημερίδα"ο Καραμανλής ανακαλύπτει και πάλι τον νεοφιλελευθερισμό. Ελπίζει ότι το εκλογικό σώμα θα "χωνέψει" τα μέτρα. Πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Βροχή έμμεσων και άμεσων φόρων. Ντόμινο ανατιμήσεων στα τρόφιμα με ορατό τον εφιάλτη της πείνας στα κατώτερα στρώματα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "1η ΜΑΗ 2008 με το Π.Α.ΜΕ. Ταξική Ενότητα- Λαϊκή Συμμαχία κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού".

    Η εφημερίδα στο βασικό της σχόλιο αναφέρει ότι "η επιθετικότητα του κεφαλαίου μεγαλώνει. Ο,τι κέρδισαν με αγώνες και αίμα οι εργάτες σήμερα παίρνεται πίσω. Η πλουτοκρατία ζητάει να κερδίσει νέο έδαφος στην πάλη που κάνει για να αγοράζει ακόμη πιο φτηνά την εργατική δύναμη, να βαθύνει την εκμετάλλευση".

    Η ΧΩΡΑ: " Από τη Ρωσία...με χρυσάφι. Η νέα συμφωνία ενέργειας φέρνει πακτωλό ρωσικών κεφαλαίων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η υπογραφή της συμφωνίας Πούτιν - Καραμανλή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ανοίγει τον δρόμο για μεγάλα επενδυτικά projects κυρίως από την πλευρά ρωσικών εταιρειών, στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κατασκευές, οι τράπεζες, οι ξενοδοχειακές υποδομές, τα καζίνο, τα εμπορικά κέντρα και το real estate".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Αλχημείες με συντάξεις - μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ιστορικής σημασίας ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας - Ελλάδας με τη χθεσινή επίσκεψη Καραμανλή στη Μόσχα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ενεργειακή...γέφυρα Ευρώπης και Ρωσίας. Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό South Stream ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ανάδειξη της Ελλάδας σε "νότια ενεργειακή πύλη" της Ευρώπης αποτελεί γεγονός, μετά την υπογραφή χθες στη Μόσχα της διακρατικής συμφωνίας με τη Ρωσία για συμμετοχή της χώρας μας στον αγωγό μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου South Stream".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Νέος ενεργειακός χάρτης. Ιστορική συμφωνία Καραμανλή - Πούτιν. Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με την κατασκευή του South Stream".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στη γεωπολιτική και ενεργειακή σκακιέρα της ευρύτερης περιοχής, οδηγεί η χθεσινή συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών και επιβεβαιώνει τη στρατηγική σχέση τους όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι Κ. Καραμανλής και Βλ. Πούτιν".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για τον αγωγό South Stream. Ιστορικής σημασίας για τις δύο χώρες η κίνηση Καραμανλή - Πούτιν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέλλει να αποδειχθεί ότι αποτελεί τον νέο θετικό αγωγό μεταξύ Αθηνών - Μόσχας ύστερα από τη θεωρούμενη ως ιστορική χθεσινή συμφωνία Καραμανλή - Πούτιν για τον South Stream. Λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προεδρία του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, η ελληνική και η ρωσική κυβέρνηση προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream που σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και την καθιστά κυρίαρχο διαμετακομιστικό κόμβο στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στρατηγική συμφωνία με Ρωσία για το φυσικό αέριο. Κ. Καραμανλής: Στόχος η ενεργειακή ασφάλεια Ελλάδας και Ε.Ε.".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι επιλογές της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας έχουν αποκλειστικό γνώμονα την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και των Ευρωπαίων εταίρων μας, μέσω της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας προμηθευτών, μεταφορέων και καταναλωτών ενέργειας" , τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από τη Μόσχα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 1 May 2008 - 21:50:28 UTC