Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η νέα κόντρα Σουφλιά - Δήμα, αυτή τη φορά για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, η νέα νομοθετική ρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις που προβλέπει κατάργηση της επετηρίδας και προαιρετική θέσπιση 35ετίας, το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και οι αντιδράσεις αντιπολίτευσης και εργαζομένων, καθώς και η φρενήρης άνοδος της τιμής του πετρελαίου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όργιο λαθρομετανάστευσης! Κυρίως από την Τουρκία στην Ελλάδα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "Ουκρανές καλλονές ως μέλη πληρώματος θαλαμηγών χρησιμοποιούνται για "ξεκάρφωμα"... Κάτω από τόνους... κρεμμυδιών που μεταφέρονται σε φορτηγά πλοία "κρύβονται" οι χώροι φιλοξενίας. Τσιμεντένια καθίσματα σε διάταξη κερκίδας κατασκευάζονται για τη φιλοξενία όλο και περισσότερων λαθρομεταναστών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "7.450 ευκαιρίες στο Δημόσιο. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις θέσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανοίγουν" το επόμενο διάστημα, με την έκδοση αντίστοιχων προκηρύξεων, 5.451 νέες θέσεις μόνιμων διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε υπουργεία, οργανισμούς και άλλους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. "Έρχονται" μέχρι το τέλος Μαΐου οι δύο μεγάλες προκηρύξεις για την πλήρωση 1.436 θέσεων μόνιμου προσωπικού, κατηγορίας Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φορείς του δημόσιου τομέα".

    Η ΑΥΓΗ: "Τετέλεσται η αναθεώρηση. Ήττα της κυβέρνησης και της δικομματικής συναίνεσης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ήττα της δικομματικής συναίνεσης σηματοδοτεί η αναμενόμενη καταψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης, που χθες, με τη συζήτηση στη Βουλή, εισήλθε στο τελικό στάδιο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πού το πάει ο Δήμας; Αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το '93, τώρα στοχοποιεί τον Γιώργο Σουφλιά, δημιουργώντας συνθήκες αποδόμησης της κυβέρνησης Καραμανλή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται για το Μαξίμου η -διαλυτική για την κυβερνητική συνοχή και ανασχετική σε μια κρίσιμη για την προοπτική του μεταρρυθμιστικού έργου φάση- εντεινόμενη επιθετικότητα του Σταύρου Δήμα κατά του Γιώργου Σουφλιά".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πυρηνικός πόλεμος" στη ΝΔ. Ο κ. Σουφλιάς επιμένει, ο κ. Δήμας επικρίνει. Άνοιξε η συζήτηση για ηλεκτροπαραγωγή με πυρηνική ενέργεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πυρηνικός" πόλεμος ξέσπασε στη ΝΔ με αντίπαλα στρατόπεδα αυτά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και του επιτρόπου της χώρας μας στην ΕΕ κ. Στ. Δήμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αλλάζουν όλα για τους στρατιωτικούς. Ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασική την παράλληλη επετηρίδα και την πρόβλεψη συμπλήρωσης 35ετίας, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σχέση με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, που τέθηκε και στη χθεσινή Κυβερνητική Επιτροπή".

    ΕΘΝΟΣ: "Στα... όπλα για το νέο σύστημα προαγωγών. Στρατιωτικοί: Κατάργηση επετηρίδας και 35ετία εθελοντικά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι στρατιωτικοί για το νέο σύστημα προαγωγών που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η ισχύουσα επετηρίδα καταργείται και θεσπίζεται η 35ετία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η ξέφρενη κούρσα της τιμής του μαύρου χρυσού γίνεται αιτία που... πετρελαϊκός κυκλώνας σαρώνει τις αγορές".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πετρελαϊκός κυκλώνας σαρώνει τις αγορές ύστερα από την ξέφρενη κούρσα του μαύρου χρυσού. Η συνεχιζόμενη εξασθένηση του δολαρίου και η ύφεση της Αμερικανικής οικονομίας που θέτει σε αμφιβολίες την ισχύ της είναι μία από τις βασικές αιτίες που ο μαύρος Χρυσός εκτινάσσεται στα ύψη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πήραν στο κυνήγι τους βουλευτές για την ακρίβεια. Τους βγήκαν "ξυνές" οι επισκέψεις τους στα χωριά για Πάσχα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα έψαλαν οι πολίτες στους βουλευτές για την ακρίβεια που έχει αγγίξει τα όρια αντοχής τους και έχει στεγνώσει τις τσέπες τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αντέχουμε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα; Διχασμένη παρουσιάζεται η επιστημονική κοινότητα, ενώ αρνητική είναι η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αρνητική υποδοχή από την πλειονότητα του πολιτικού κόσμου, επιφυλάξεις από τους επιστήμονες, αλλά και νέα ένταση μεταξύ Σταύρου Δήμα και Γιώργου Σουφλιά προκάλεσε η επιλογή του τελευταίου να υιοθετήσει το χαρακτηρισμό "πράσινη" για την πυρηνική ενέργεια κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο διεθνές συνέδριο για την ενεργειακή ασφάλεια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπουμ ακρίβειας κι ο Καραμανλής αγοράζει όπλα! Η κυβέρνηση θορυβείται και ανησυχεί από τα γκάλοπ, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που η αχαλίνωτη ακρίβεια πλήττει το εισόδημα των νοικοκυριών και οι αυξήσεις στους μισθούς κινούνται στα όρια του επίσημου πληθωρισμού, η κυβέρνηση αποφασίζει νέα "αγορά του αιώνα", η οποία θα στοιχίσει δεκάδες δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια".

    ΕΣΤΙΑ: "Δολιοφθορά της οικονομίας επιχειρείται απροκάλυπτα από το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την δεκαετία του '80 ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε καταγγείλει ως υπονομευτές της οικονομίας, οικονομικούς κύκλους του Σικάγο. Επρόκειτο για μία αστεία ιστορία, για κάτι που είχε λεχθή από επενδυτές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όμως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκίνησε γη και ουρανό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανισοκατανομή, ανεπάρκεια και ανισότητα στα νοσοκομεία. Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μεγάλες λίστες αναμονής".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι Έλληνες πολίτες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία - τα βαθμολογούν με 4,56, με "άριστα" το 10, κυρίως εξαιτίας των χαμηλής ποιότητας ξενοδοχειακών υπηρεσιών τους και της μεγάλης λίστας αναμονής για ορισμένες ειδικότητες".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκτός ελέγχου ο "μαύρος χρυσός". Παγκόσμιος οικονομικός "τρόμος" από το ράλι του πετρελαίου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συνεχίζεται το ράλι της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με την τιμή του αργού να "πιάνει " τα 122 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της ανησυχίας που δημιουργεί μια σειρά από εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο, και πιο συγκεκριμένα στη Νιγηρία, το Ιράν και τ ασύνορα Τουρκίας - Ιράκ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πυρηνική...δοκιμή στήνει η κυβέρνηση. Μετρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε "πυρηνικές δοκιμές" προχωρεί η κυβέρνηση, προσπαθώντας να ανιχνεύσει εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ελλάδα. Ο κ. Σουφλιάς προέτρεψε χθες "να μην υποκρινόμαστε" και προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου".

    Η ΝΙΚΗ: "ΟΤΕ: Ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημα. Αποικιακού τύπου η συμφωνία λέει το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία με την οποία η κυβέρνηση εκχωρεί τον ΟΤΕ στην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας. Συνεχίζεται και η απεργία των εργαζόμενων".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ταξική ανασύνταξη κινήματος και κοινωνική λαϊκή συμμαχία".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανοίγουμε ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο συγκεκριμένα και τολμηρά, την πολιτική μας πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και εξουσίας που απευθύνουμε: Στους εργατοϋπάλληλους, στους αγρότες που υποφέρουν έχοντας μικρή ιδιοκτησία, στους αυτοαπασχολούμενους, που δέχονται την αφόρητη πίεση των μονοπωλίων, των ισχυρών και συγκεντρωμένων επιχειρηματικών ομίλων".

    Η ΧΩΡΑ: " Οι 5 ώρες που άλλαξαν τον Παναθηναϊκό. Τζίγκερ- Βγενόπουλος έκλεισαν χθες ιστορική συμφωνία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιστορική συμφιλίωση , για το καλό της ενότητας της παναθηναϊκής οικογένειας, προχώρησαν χθες οι Γ. Βαρδινογιάννης και Α. Βγενόπουλος, με γεφυροποιό τον εφοπλιστή Ν. Πατέρα, σηματοδοτώντας μια νέα σελίδα για το "Τριφύλλι".

    City Press: "Σε παγίδα πετρελαίου η Ελλάδα. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου έφτασε τα 122 δολ. το βαρέλι".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η αμείλικτη ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου έλαβε νέα ώθηση αυτή την εβδομάδα. Την περασμένη Παρασκευή επιθέσεις ανταρτών στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα της Αφρικής, επηρέασαν την αλυσίδα τροφοδοσίας και οδήγησαν σε μείωση των εξαγωγών".

    Metro: "Βγάζουμε....παπαγαλάκια. Αποκαλυπτική έκθεση της ΟΛΜΕ για την ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα μας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαθητές "παπαγαλάκια" δημιουργεί τα τελευταία χρόνια το σύστημα σπουδών της χώρας μας, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, που εκτιμά ότι το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων είναι προσανατολισμένο στη "λογική της αγοράς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας" και όχι στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών".

    Metropolis: "Πράσινο" πιστοποιητικό σε παλιά και νέα ακίνητα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ολική ανατροπή στην αγορά ακινήτων επιφέρει η τροποποίηση που κατέθεσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στο νομοσχέδιο "για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Βόρεια Ελλάδα: Φτωχομάνα και στην περίθαλψη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πυρηνική συμφωνία Αμερικής - Ρωσίας, ενώ η Ρωσία με τη Γεωργία είναι πολύ κοντά για πόλεμο".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ρωσικά κεφάλαια στο "Club Med" Κέρκυρας. Η ενεργειακή διπλωματία...ανοίγει τον δρόμο για επενδύσεις και σε άλλους τομείς".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας "Club Med" στην Κέρκυρα από τη ρωσικών συμφερόντων εταιρία Corfu Garden επιβεβαιώνει το ισχυρό ενδιαφέρον της Μόσχας για επενδύσεις στην Ελλάδα και εκτός του τομέα της ενέργειας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πληθωριστική "βόμβα". Το τελευταίο 12μηνο οι τιμές των καυσίμων για τη βιομηχανία αυξήθηκαν 31,4%".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σενάρια τρόμου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της έκρηξης της τιμής του πετρελαίου. Οι φόβοι για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων θα συζητηθούν κατά την αυριανή σύνοδο της ΕΚΤ στην Αθήνα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρόμος από το πετρέλαιο. Εφιαλτικά σενάρια από τους αναλυτές: Μιλούν για 200 δολ.".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στα σύνορα της φαντασίας άπτονται πλέον τα σενάρια για την πορεία της τιμής του πετρελαίου, που χθες ξεπέρασε τα 122 δολάρια το βαρέλι".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με υψηλές επιδόσεις το 2007 ο επιχειρηματικός τομέας. Δείγμα 2.177 ΑΕ και ΕΠΕ παρουσιάζει αύξηση κερδών 20,56%".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις ιδιαίτερα καλές επιδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων το 2007 επιβεβαιώνουν οι πρώτοι ισολογισμοί για το 2007, που επεξεργάστηκε η ICAP".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 May 2008 - 20:20:16 UTC