Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η χθεσινή ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ και το μήνυμα Καραμανλή για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση στην υφιστάμενη οικονομική κρίση, το νέο κρούσμα ντόπινγκ, που αποκαλύφθηκε σε Έλληνα πρωταθλητή της κολύμβησης, η απεργία των βυτιοφορέων, η τραγωδία στην Κίνα, το σκάνδαλο με το επικίνδυνο ηλιέλαιο, καθώς και οι αλλαγές που μελετά η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται εξέλιξη στη διοικητική ιεραρχία.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά με τους μόνιμους. Οι 70.000 αορίστου χρόνου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εξομοιώνονται βαθμολογικά και μισθολογικά με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους 70.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Νόμο για την ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου είχε ψηφίσει το 1996 ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης αποκάλυψε χθες στη Βουλή τη διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την υποκρισία, την ασυνέπεια, την αντιφατικότητα και τελικά τη διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ στο θέμα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων κατέδειξε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατέθεσε στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται ότι οι πρώτοι που θεσμοθέτησαν ιδιωτικό ΑΕΙ στην Ελλάδα ήταν το 1996 ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με το νόμο 2413 για την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία".

    Η ΑΥΓΗ: "Ντοπαρισμένος ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής! Καταρρέουν τα περί... κινέζικου λάθους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το κύκλωμα του ντοπαρίσματος δεν είχε όρια. Χθες αποκαλύφθηκε ότι ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής, με διεθνείς νίκες πρώτης γραμμής, είχε πάρει την ίδια παράνομη και επικίνδυνη ουσία με τους 11 αρσιβαρίστες".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σε ομηρία κρατούν οι Αμερικάνοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δίνουν στην ελληνική Δικαιοσύνη τα στοιχεία για τα στελέχη της Siemens που διακινούσαν μαύρο χρήμα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγάλο κόλπο των Αμερικανών με την Siemens βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει διπλό στρατηγικό στόχο. Αφ' ενός να διαλύσει τον ευρωπαϊκό κολοσσό και να αρπάξουν οι δικές τους εταιρίες τις δουλειές που έχει σε όλο τον κόσμο και αφ΄ετέρου να θέσουν σε ομηρία την πολιτική στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μεταρρύθμιση και αλλαγή ευαγγελίζεται και ο ΣΕΒ. Ετήσια συνέλευση και νέα διοίκηση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την ανάγκη να δημιουργηθεί "συμμαχία προόδου και αλλαγών, με κοινό στόχο τον εκσυγχρονισμό της χώρας" εξέφρασε χθες ο επανεκλεγής πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαθμολογική εξέλιξη για 70.000 συμβασιούχους. Τι αλλάζει μετά τον Ιούνιο για τους αορίστου χρόνου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχέδιο νόμου, με το οποίο οι περίπου 70.000 αορίστου χρόνου υπάλληλοι στο χώρο του στενού δημόσιου τομέα θα μπορούν να εξελίσσονται στη διοικητική ιεραρχία και μέχρι το βαθμό του διευθυντή, θα καταθέσει, στα τέλη Ιουνίου στη Βουλή, το υπουργείο Εσωτερικών".

    ΕΘΝΟΣ: "Μετάλλια βουτηγμένα στην ντόπα. Το σύνδρομο της Κίνας χτύπησε την ελληνική κολύμβηση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το αναβολικό μεθυλτριενολόνη (της Άρσης Βαρών) ανιχνεύτηκε σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές, με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Ο γιατρός του κολυμβητή αρνείται ότι χορήγησε αυτήν την ουσία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ενώ η αισχροκέρδεια, ακρίβεια και νοθεία οργιάζουν ...Σήμερα κρίνεται "Η μάχη των ρεζερβουάρ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το ορυκτέλαιο Ουκρανίας δεν πέρασε μόνο στην ζωή μας αλλά και στον οργανισμό μας. Είναι απορίας άξιο για τους ειδικούς πως δεν έχει δηλητηριαστεί όλη η χώρα από τα δηλητηριώδη μείγματα των ασυνείδητων κερδοσκόπων. Η ακρίβεια έχει κάνει απλησίαστες τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ. Η αισχροκέρδεια στα καύσιμα άγγιξε τα όρια του μαυραγοριτισμού. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο και ο Έλληνας καταναλωτής περνάει τα καυδιανά δίκρανα υπογράφοντας υποταγή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ονειρεύονται ρόλο Μπερλουσκόνι οι βιομήχανοι της χώρας. Πέταξαν "βόμβες" για έξοδο από την κρίση με τη συγκρότηση "Συμμαχίας Προόδου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε εκφραστές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχειρούν να μετατραπούν οι Έλληνες βιομήχανοι, οι οποίοι διά του προέδρου τους, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, δείχνουν έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, προτείνοντας με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ακόμη και συμμαχικές κυβερνήσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι συμβιβασμοί έχουν θύματα. Πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι στις εθνικές οδούς μετά την απόφαση να κυκλοφορούν τα βυτιοφόρα στα τούνελ και οι νταλίκες τις Παρασκευές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οι διαπραγματεύσεις των συναρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων οχημάτων οδηγούνται σε επικίνδυνους δρόμους. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες αποδεχόμενη εκπτώσεις σε θέματα οδικής ασφαλείας, που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "20ς γύρος στην Παιδεία. Η χρηματοδότηση των ΑΕΙ στο επίκεντρο της σκληρής μάχης που έρχεται".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανάφλεξη στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το υπουργείο προωθεί βασικές διατάξεις του νόμου και ορίζει ασφυκτικές προθεσμίες. Οι πανεπιστημιακοί προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι φοιτητές άρχισαν τις καταλήψεις. Η αντιπολίτευση μιλά για εκβιασμούς και λάθος χειρισμούς".

    ΕΣΤΙΑ: "Στα πρόθυρα του παραλογισμού το καθεστώς με τα κλειστά επαγγέλματα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "φαντασθείτε προς στιγμήν την εξής σκηνή: Ένας ξένος επισκέπτης, κατά προτίμησιν όχι από τριτοκοσμική χώρα, ανοίγει την ελληνική τηλεόραση και προσπαθεί να καταλάβη τι γίνεται στην χώρα μας, τις ημέρες αυτές της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως. Το πιθανώτερο είναι ότι δεν θα καταλάβη τίποτε".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η ασύδοτη αγορά φέρνει την ακρίβεια. Καραμανλής, Παπανδρέου, στον ΣΕΒ, επικρίνουν τα ολιγοπώλια".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια περίοδο κατά την οποία ο πληθωρισμός διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και η ακρίβεια δοκιμάζει τις ασθενέσθερες τάξεις, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επέλεξε το βήμα του ΣΕΒ προκειμένου να θέσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά πρωτίστως τους επιχειρηματίες προ των ευθυνών τους".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μέτωπο σε φαινόμενο αισχροκέρδειας. Μήνυμα Καραμανλή από το βήμα του ΣΕΒ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οφείλουμε, παράλληλα, να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας, απάτης. Να αναλάβουμε ξεκάθαρη υποχρέωση για τη συγκράτηση των τιμών, την απόκρουση νοσηρών φαινομένων". Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, στην ανοικτή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δεκάδες τροφές ύποπτες για ορυκτέλαιο. Σύγχυση στην αγορά- καθυστερούν οι έλεγχοι".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μυστήριο παραμένουν οι ποσότητες από το επικίνδυνο ηλιέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά , ενώ ΕΦΕΤ και επιχειρήσεις αδυνατούν να ενημερώσουν σε ποια προϊόντα χρησιμοποιήθηκε".

    Η ΝΙΚΗ: " Αποδομεί ο ΣΕΒ την κυβέρνηση. Βαθιά κρίση και στασιμότητα στη χώρα διαπιστώνουν οι βιομήχανοι και ζητούν...αλλαγή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος αποδόμησε την ασκούμενη πολιτική, αμφισβήτησε τις "μεταρρυθμίσεις" και ζήτησε από όλους τους παράγοντες του δημόσιου βίου να αλλάξουν νοοτροπία. Σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενιαίο αντεργατικό μέτωπο βιομηχάνων -κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε πασαρέλα επίδειξης δύναμης ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μετατράπηκε η χτεσινή ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου ζήτησε επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών, πρόβαλε την αξίωση για πλήρη υποταγή των πάντων στην υπόθεση της κερδοφορίας του κεφαλαίου - του πολιτικού κόσμου, του συνδικαλιστικού κινήματος και των ΜΜΕ".

    Η ΧΩΡΑ: "Χιλιάδες θαμμένοι ζωντανοί. Κίνα: Νέος ισχυρός μετασεισμός χθες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο χτύπημα του Εγκέλαδου τα τελευταία 32 χρόνια. Τότε 300.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρότατο σεισμό εντάσεως 7,8 Ρίχτερ στην πόλη Ταγκσέν".

    City Press: "Πτώση ποιότητας για την καθημερινότητα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καταναλωτές, πρατηριούχοι και εταιρείες εμπορίας καυσίμων αναμένουν τις αποφάσεις των βυτιοφορέων με αγωνία, καθώς τα περίπου 200 βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσεως τα οποία εφοδιάζουν την αγορά με καύσιμα είναι εμφανώς ανεπαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες και οι δεξαμενές των πρατηρίων αδειάζουν με την ίδια ταχύτητα που γεμίζουν, ενώ η τιμή της βενζίνης σημειώνει και νέα αύξηση".

    Metro: "Μποϊκοτάζ αλλά χωρίς...βενζίνη. Κάλεσμα σε καταναλωτές για δράση κατά της ακρίβειας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπλόκο στην ακρίβεια επιχειρούν να στήσουν αύριο εργαζόμενοι και καταναλωτικά ινστιτούτα, αντιδρώντας μαζικά στο συνεχιζόμενο κύμα ανατιμήσεων που πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς".

    Metropolis: "Εκτός ελέγχου το σκάνδαλο με το ηλιέλαιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότερες από 20 μάρκες ηλιέλαιου ή προϊόντων με ηλιέλαιο 12 εταιρειών έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής από την αγορά, ενώ "ελεύθεροι" κυκλοφορούν ακόμη περισσότεροι από 1.000 τόνοι που περιέχουν ορυκτέλαιο".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Βόρεια Ελλάδα: Συναγερμός για νοθεία και καύσιμα".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Οι Νομαρχίες γίνονται μικρά "υπουργεία". Αυτοδιοικητική επανάσταση".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Εγκαλούν αλλήλους κυβέρνηση και ΣΕΒ. Προ των ευθυνών τους έθεσε τις επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός για τα ολιγοπώλια στην αγορά".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρό μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο, τις πολιτικές δυνάμεις και το συνδικαλιστικό κίνημα να επιδείξουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δυναμική παρέμβαση ΣΕΒ. Έκκληση Κ. Καραμανλή προς τις επιχειρήσεις για συγκράτηση των τιμών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πεδίο αντιπαράθεσης για την ακρίβεια και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξελίχθηκε χθες η γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο Κ. Καραμανλής έστειλε μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες τους για τη συγκράτηση των τιμών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για μια νέα αναπτυξιακή προγραμματική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στα δικαστήρια η ΔΕΗ. Εναντίον Βρυξελλών για τον λιγνίτη και εναντίον Μυτιληναίου για το Αλουμίνιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με προσφυγές στα δικαστήρια σχεδιάζει η ΔΕΗ να προστατεύσει τα συμφέροντά της, τα οποία θίγονται, πρώτον από την τροποποίηση της άδειας παραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος και δεύτερον από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία εντέλλεται το ελληνικό Δημόσιο να παραχωρήσει σε τρίτους τα δικαιώματά της στην εκμετάλλευση του λιγνίτη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κυβέρνηση και επιχειρηματίες αναζητούν κοινό έδαφος. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επιδιώκει να γεφυρώσει τις διαφορές απόψεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "διάσταση απόψεων σχετικά με την οπτική που προσεγγίζουν οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας (κυβέρνηση, κόμματα, φορείς) διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 May 2008 - 16:32:53 UTC