Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με παράλληλη ικανοποίηση της κυβέρνησης και σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς και η λήξη της απεργίας των βυτιοφορέων.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απτόητοι οι απεργοί αποδιαλύουν την Ελλάδα. Τη συνέχιση της παράλογης απεργίας τους αποφάσισαν οι φορτηγατζήδες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με βενζίνη αναμένεται να γεμίσουν μετά από 9 ημέρες τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ύστερα από την απόφαση των ιδιοκτητών βυτιοφόρων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στην Α' κατηγορία της Ευρώπης ο ΟΤΕ. Ιστορικό βήμα για τον ελληνικό οργανισμό ο συνεταιρισμός με την Deutsche Telecom".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ικανοποιητική τιμή, και συγκεκριμένα 29,75 ευρώ ανά μετοχή, θα πωλήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην Deutsche Telekom το 3% του ΟΤΕ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία για τη στρατηγική συμμαχία του γερμανικού κολοσσού με τον ΟΤΕ".

    Η ΑΥΓΗ: "Στο έλεος της Ντόιτσε Τέλεκομ οι τηλεπικοινωνίες της χώρας. Συμφωνία παράδοσης του μάνατζμεντ του ΟΤΕ με μόλις 442 εκατ. ευρώ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η μεγαλύτερη εκποίηση δημόσιας περιουσίας, που αφορά μάλιστα τον νευραλγικό τομέα των τηλεπικοινωνιών, αποφασίστηκε χθες και προωθείται χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φόρτωσε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς πριν καταντήσει σαν την... Ολυμπιακή. Τεράστια επιτυχία του Αλογοσκούφη η συμφωνία με την Deutsche Telecom που επιτεύχθηκε παρά την λυσσαλέα αντίδραση των συμφερόντων και των εργατοπατέρων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με σημαντικά οικονομικά οφέλη και πλεονεκτήματα για το ελληνικό Δημόσιο σε μείζονα ζητήματα εθνικής σημασίας, συμβάσεων και εμπορικών σημάτων, έκλεισε χθες η συμφωνία με την D.T. για την στρατηγική συμμαχία στον ΟΤΕ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία με την Deutsche Telekom".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έναντι 442 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει το Δημόσιο από την πώληση του 3% των μετοχών του ΟΤΕ στους Γερμανούς η κυβέρνηση τον παρέδωσε χθες μαζί με το μάνατζμέντ του στην Deutsche Telekom (DT) προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση και στα συνδικάτα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΟΤ-Εκλεισε η συμφωνία. Τώρα η μονογραφή, μετά την κύρωση από τη Βουλή οι υπογραφές".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου αναμένει πλέον, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Telecom, η οποία οριστικοποιήθηκε χθες και με βάση αυτή ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός εισέρχεται, πλέον, στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ".

    ΕΘΝΟΣ: "Μπουρλότο στην αγορά τροφίμων. Η κυβέρνηση παλινωδεί και ρίχνει λάδι στη φωτιά της απεργίας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανέστειλαν την απεργία οι βυτιοφορείς (με εξαίρεση της Β. Ελλάδας), συνεχίζουν όμως οι ιδιοκτήτες φορτηγών, παρά τα κρούσματα διάσπασης που άρχισαν να εμφανίζονται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ενώ ανακοινώθηκε επίσημα η πώληση του Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού στην Ντόυτσε Τέλεκομ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν με 24ωρη απεργία γιατί την θεωρούν ...ΤιπΟΤΕνια συμφωνία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε μπαράζ κινητοποιήσεων προχωρούν οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telekom".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πόσο μειώνονται οι συντάξεις. Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα βάσει μελέτης για τα Ταμεία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματική μείωση των συντάξεων, η οποία θα φθάσει σε κάποιες περιπτώσεις και το 70% και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης έως και δέκα χρόνια θα επιφέρει η εφαρμογή των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καβγάς μετά τη συμφωνία. Μέτωπο αντιπολίτευσης και συνδικάτων κατά της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ. Όλα θα κριθούν στη Βουλή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Telekom για στρατηγική συμμαχία στον ΟΤΕ, που οριστικοποιήθηκε χθες, αλλάζει το σκηνικό στις τηλεπικοινωνίες και προκαλεί πολιτικές αντιπαραθέσεις που θα κορυφωθούν στη Βουλή, όταν τεθεί προς κύρωση το τελικό κείμενο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξεπούλημα με 442 εκατ. ευρώ. ΟΤΕ: Στους Γερμανούς ο κολοσσός με τη χρηματιστηριακή αξία 10 δισ. ευρώ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση παραδίδει αντί πινακίου τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom και δηλώνει ευτυχής, χαρακτηρίζει δε τη συμφωνία υπόδειγμα, ενώ η αντιπολίτευση και οι εργαζόμενοι εξαπολύουν μύδρους. Θετικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας ημέρα βλέπει ο γερμανικός κολοσσός, που θεωρεί τον ΟΤΕ το νέο πετράδι στο στέμμα του".

    ΕΣΤΙΑ: "Ρεχάγκελ" αποκτά ο ΟΤΕ. Η χώρα χρειάζεται ξένο μάνατζμεντ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι νωρίς για να κριθή αν η ανακοινωθείσα χθες συμφωνία με την Deutsche Telekom είναι η καλύτερη δυνατή που μπορούσε να επιτευχθή για τον ΟΤΕ. Όμως ένα είναι βέβαιο. Ότι η Κυβέρνησις ορθώς εξεχώρησε και το μάνατζμεντ του ΟΤΕ στους Γερμανούς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συμφωνία για τον ΟΤΕ και με ελληνικό βέτο. Ικανοποιημένη η κυβέρνηση. Αντίδραση της αντιπολίτευσης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η συμφωνία με την Deutsche Telekom (DT) για τον ΟΤΕ "έκλεισε" με τους Γερμανούς να κερδίζουν το μάνατζμεντ του Οργανισμού, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο να διατηρεί δικαίωμα βέτο σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανέστειλαν την απεργία τους οι βυτιοφορείς. Διχάστηκαν οι απεργοί".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την αναστολή της απεργίας της αποφάσισε η Ομοσπονδία βυτιοφορέων, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες βυτίων έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών επιμένουν στις κινητοποιήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Άλωση του ΟΤΕ με πέντε όρους υποταγής. Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύμφωνο παράδοσης του ΟΤΕ στους Γερμανούς υπέγραψε χθες η κυβέρνηση πουλώντας το μάνατζμεντ του Οργανισμού".

    Η ΝΙΚΗ: " Γονική παροχή στους Γερμανούς. Καραμανλής, Αλογοσκούφης δώρισαν τον ΟΤΕ."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς να έχει λαϊκή εξουσιοδότηση, η κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε χθες στο ξεπούλημα του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ανταγωνίστριά του γερμανική κρατική εταιρεία".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Ελλάς το -γαλάζιο- μεγαλείο σου. Υπόθεση ΟΤΕ. Ξεπούλησαν άρον άρον το "φιλέτο" της χώρας."

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "για 442,3 εκατ. ευρώ αυτή η κυβέρνηση ξεπούλησε τον ΟΤΕ μετατρέποντας μέσα σε λίγες ώρες τη χώρα σε παράρτημα της γερμανικής επικράτειας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απόψε στο Σύνταγμα με το ΚΚΕ στο δρόμο της χειραφέτησης και αντεπίθεσης.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα το βράδυ, οι άνθρωποι του μόχθου της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, στη συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου του ΚΚΕ, με την οποία κορυφώνεται η νέα πορεία του Κόμματος στο λαό με την πολιτική πρόταση συμμαχίας και εξουσίας".

    Η ΧΩΡΑ: " Επιφυλακή στην Αθήνα για Ολυμπιακούς. Σεισμοί, τυφώνες, Θιβέτ, ανθρώπινα δικαιώματα προβληματίζουν τη ΔΟΕ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο να αναλάβει η Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον η Κίνα δεν μπορέσει να τους πραγματοποιήσει λόγω καταστροφικού σεισμού, απασχολεί έντονα την Αθήνα. Το θέμα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο έλαβε υπόψη το καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που προβλέπει αυτό το ενδεχόμενο".

    City Press: "Η Ελλάδα ψάχνει το δρόμο της".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει από σήμερα ο ανεφοδιασμός της αγοράς με υγρά καύσιμα, καθώς οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αποφάσισαν χθες την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων".

    Metro: "Νέα εποχή μετά το deal του ΟΤΕ. Ανακοινώθηκε η οριστικοποίηση της συμφωνίας με την D.T."

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα δεδομένα για τον ΟΤΕ, αλλά και μια νέα περίοδο στην οικονομία και στο πολιτικό σκηνικό, δημιουργεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας του Δημοσίου με την Deutsche Telekom".

    Metropolis: "Βενζίνη με υποθήκη την οδική ασφάλεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς αυξήσεις στα κόμιστρα αλλά με τη δέσμευση για κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς "βγαίνουν" από την απεργιακή τους κινητοποίηση οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται...ΟΤΕ: Τα δίνει όλα η κυβέρνηση στην Deutsche Telekom".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των μαθητών από τα σχολεία στο νόμο Θεσσαλονίκης".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Πώληση 3% του ΟΤΕ στα 29,75 ανά μετοχή. Η διυπουργική επικύρωσε χθες τη στρατηγική συμφωνία του Οργανισμού με την Deutsche Telekom".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τιμή τα 29,75 ευρώ ανά μετοχή, από την οποία προκύπτει συνολικό όφελος για το Δημόσιο 442,3 εκατ. ευρώ, θα αποκτήσει η Deutsche Telekom το 3% του ΟΤΕ και θα συμμετέχει ως στρατηγικός σύμμαχος στον Οργανισμό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ιστορική ανατροπή με ρίσκο. Οι λεπτές ισορροπίες στο deal ΟΤΕ- DT. Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η συμφωνία κυβέρνησης - Γερμανών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πολύκροτη συμφωνία που προβλέπει την εκχώρηση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom ολοκληρώθηκε χθες με τη μονογραφή του τελικού κειμένου. Το ελληνικό Δημόσιο θα πωλήσει το 3% στην τιμή των 29,75 ευρώ ανά μετοχή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τα μυστικά της συμφωνίας με τους Γερμανούς για ΟΤΕ. Τι προβλέπει η σύμβαση της πώλησης στην Deutsche Telekom".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την ουσιαστική εκχώρηση του every day management στη γερμανική πλευρά, μέσω των υπερεξουσιών που παραχωρεί στον διευθύνοντα σύμβουλο, προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας μετόχων, το οποίο έχει μονογραφεί από το ελληνικό Δημόσιο και την Deutsche Telekom και εγκρίθηκε χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έκλεισε η συμφωνία με Deutsche Telekom για ΟΤΕ. Εγκρίθηκε η πώληση του Οργανισμού μετά από διαπραγμάτευση δύο μηνών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ άνοιξε με τη συμφωνία Δημοσίου-Deutsche Telekom, που εγκρίθηκε χθες στη Διυπουργική. Το Δημόσιο πέτυχε ικανοποιητικό τίμημα για το 3% των μετοχών (29,75 ευρώ εκάστη) ενώ διασφαλίζει δικαιώματα βέτο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 15 May 2008 - 21:00:08 UTC