Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι 107 νέες περιοχές που μπαίνουν στο Κτηματολόγιο, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Σουφλιά, το διατροφικό σκάνδαλο με το ακατάλληλο ηλιέλαιο που διοχετεύθηκε στην αγορά, το ράλι ανόδου των τιμών σε βασικά αγαθά που προβλέπει ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και η φρενήρης άνοδος της τιμής του πετρελαίου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξεκινά η κτηματογράφηση 107 περιοχών της χώρας. Πώς και πότε θα υποβληθούν οι σχετικές δηλώσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινά τον Ιούνιο η κτηματογράφηση στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας (συνολικά 107 περιοχές) για 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Στόχος σε τέσσερα χρόνια να ενταχθούν περίπου 3,1 εκατ. στρέμματα και 6,7 εκατ. δικαιώματα στο Εθνικό Κτηματολόγιο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "3 εκατ. Έλληνες καλούνται να δηλώσουν τα ακίνητά τους. 107 νέες περιοχές από όλη την Ελλάδα εντάσσονται στο Κτηματολόγιο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να σπεύσουν στα κτηματολογικά γραφεία όλης της χώρας περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες προκειμένου να δηλώσουν τα ακίνητά τους έχοντας προκαταβάλει, στις τράπεζες το κόστος των 35 ευρώ ανά δικαίωμα".

    Η ΑΥΓΗ: "Ανεξέλεγκτα στην αγορά τα προϊόντα με ηλιέλαιο. Η κυβέρνηση επιμένει και δεν παίρνει μέτρα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κυβέρνηση αρνήθηκε και χθες -παρά την αναστάτωση των καταναλωτών- να λάβει μέτρα για τα διατροφικά προϊόντα με ηλιέλαιο. Η νέα επικοινωνιακή της ιδέα, να ζητήσει από τις βιομηχανίες τροφίμων να στείλουν κατάλογο των προϊόντων με ηλιέλαιο άνω του 10% κατέρρευσε καθώς οι εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δρακόντειος νόμος - ασπίδα για τα λαμόγια και τους επίορκους πολιτικούς. Με διακομματική συναίνεση μετατρέπεται σε κακούργημα η χρήση κρυφής κάμερας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νόμο - ασπίδα στα λαμόγια και στους επίορκους πολιτικούς επιχειρεί να περάσει από την βουλή επιδιώκοντας μάλιστα να πετύχει διακομματική συναίνεση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πετάνε, πετάνε τα τρόφιμα. Ράλι τιμών προβλέπει ο ΟΟΣΑ για το επόμενο 18μηνο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "άλλους 18 μήνες ανόδου των τιμών των τροφίμων προβλέπουν ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Προειδοποιούν για δραματικές επιπτώσεις στις φτωχές χώρες αλλά και στις αναπτυγμένες οικονομίες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι 107 περιοχές που μπαίνουν στο Κτηματολόγιο. Από 17 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή των δηλώσεων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρχίζει η διαδικασία κτηματογράφησης σε 107 δήμους, δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες της χώρας. Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα κτηματογράφησης έως σήμερα, καθώς θα καταγραφούν 6,7 εκατ. δικαιώματα σε ακίνητα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου 3,1 εκατ. στρέμματα".

    ΕΘΝΟΣ: "Επειγόντως με... 30 μέρες καθυστέρηση. Ολιγωρία στους ελέγχους για το μολυσμένο ηλιέλαιο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ξανα)ρωτάει τις εταιρείες για να μάθει ποια προϊόντα περιέχουν ηλιέλαιο πάνω από 10%. Παράλληλα, το Γενικό Χημείο του Κράτους αναλύει (τώρα...) 42 δείγματα για πιθανή ύπαρξη τοξικών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μια ολόκληρη χώρα έχει υποστεί μαζική... Διατροφική και διαστροφική δηλητηρίαση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει πόσοι ακριβώς τόνοι έχουν εισαχθεί στη χώρα μας και πόσοι τόνοι έχουν διοχετευθεί στην αγορά, ποιες ποσότητες καταναλώθηκαν, ποιες ποσότητες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες εστίασης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στο κτηματολόγιο 107 Δήμοι - Κοινότητες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, καθώς ξεκινάει η κτηματογράφηση σε 107 νέες περιοχές των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και τις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας που δεν είχαν χαρτογραφηθεί. Σε περίπτωση μη τήρησης της διορίας θα επιβληθούν πρόστιμα ύψους από 50 ευρώ έως και 1.500 ευρώ ανά δικαίωμα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα μη κρατικά ΑΕΙ είναι εδώ... Ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει ενώπιον επενδυτών στις ΗΠΑ ότι αναζητούνται ιδιώτες να συνεισφέρουν κεφάλαια για την ίδρυσή τους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ομιλία του στο Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών της Ουάσιγκτον, ενώπιον εκπροσώπων επενδυτών, ο κ. Αλογοσκούφης επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κτηματολόγιο για 3 εκατ. ιδιοκτήτες. 35 ευρώ το κτηματόσημο - Τρεις μήνες, καλοκαιριάτικοι, η προθεσμία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με "κτηματόσημο" 35 ευρώ που θα προκαταβληθεί από περίπου 3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων μαζί με τη δήλωση, ξεκινά και πάλι το Κτηματολόγιο στις 17 Ιουνίου. Θα πληρώσουν και οι "παλιοί". Μέσω εφοριών θα κληθούν οι 6 εκατ. ιδιοκτήτες, που είχαν υποβάλει δηλώσεις στο πρόγραμμα του 1996, να καταβάλουν τα 35 ευρώ. "Αγκάθι" οι δασικοί χάρτες, αν δεν ολοκληρωθούν ώς τα τέλη του 2009".

    ΕΣΤΙΑ: "Η άνοδος της Αριστεράς. Παράδοξο ελληνικό φαινόμενο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το φαινόμενο της ελληνικής Αριστεράς δεν συναντάται σε καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν και αλλού αριστερά κόμματα, όμως δεν είναι αγκυλωμένα στο μαρξισμό - λενινισμό. Και όσα τον ασπάζονται, αποτελούν αμελητέες πολιτικές μειοψηφίες στον τόπο τους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παιχνίδια με την τιμή πετρελαίου. Έφθασε πάνω από 135 και έπεσε κοντά στα 130".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παιχνίδια κερδοσκοπίας εκτόξευσαν χθες την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 135 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Αφορμή ήταν οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) για επιβράδυνση της παραγωγής αργού αλλά και συνέχιση της υψηλής ζήτησης. Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ δήλωνε αδυναμία αντίδρασης, χαρακτηρίζοντας τις αγορές "τρελές".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψάχνουν ακόμη το ηλιέλαιο στα προϊόντα. Πολιτικοί τριγμοί από τον χειρισμό της υπόθεσης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε διατροφικό εφιάλτη εξελίσσεται η υπόθεση του επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιελαίου, καθώς πλήθος ερωτημάτων παραμένουν αναπάντητα και άγνωστο παραμένει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κτηματόσημο για 3.000.000 ιδιοκτήτες. Προθεσμία 3 μηνών να δηλώσουν τα ακίνητα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαράτσι καλούνται να πληρώσουν 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων σε 107 περιοχές που πρέπει μέσα σε τρεις μήνες να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για το Κτηματολόγιο".

    Η ΝΙΚΗ: "Ο ΟΣΕ μάζεψε τη σύμβαση. Ακυρώθηκε άρον - άρον το σκάνδαλο με τα υλικά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανακάλεσε η διοίκηση του ΟΣΕ την απόφαση για χαριστική εκχώρηση παλαιού υλικού του Οργανισμού σε ιδιωτική εταιρεία. Η αποκάλυψη της "Ν" προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, υπό των οποίων την πίεση ο διευθύνων σύμβουλος ανέστειλε την εκτέλεση της σύμβασης".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Ποιος πληρώνει την προεκλογική καμπάνια του κ. Αλογοσκούφη; Περίεργη καταγγελία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πολύ περίεργη αυτή η ιστορία με την εταιρεία που κατηγορεί τον τσάρο της οικονομίας για κοροϊδία και αθέτηση συμφωνίας. Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει και αυτό δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Την περίεργη αυτή ιστορία σε βάρος του Γ. Αλογοσκούφη την έφεραν στη Βουλή 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Τα βρήκαν Καραμανλής Καρατζαφέρης. Και όμως έγινε...Δεν είναι πλάκα-Είναι ξεφωνητό!"

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μία ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα το "Παρασκήνιο": Καραμανλής και Καρατζαφέρης αποφάσισαν να συνεργαστούν, βάζοντας στην άκρη τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπήρχαν μεταξύ τους! Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αφήνοντας "έξω από το τραπέζι" όσα τους χωρίζουν".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Χαρίλαος Φλωράκης: Η σπορά μένει και φουντώνει...90 χρόνια ΚΚΕ"

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κι αν λείπει, ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι πάντα εδώ. Ζωντανός στις μνήμες και στις καρδιές μας. Στο πρόσωπό του σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι, τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ. Και η προσφορά του στο λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα παραμένει αστείρευτη πηγή διδαγμάτων, για τις νεότερες γενιές κομμουνιστών".

    Η ΧΩΡΑ: "Μαύρος Καβαλάρης . Τρέχει για τα 200 δολάρια το βαρέλι του πετρελαίου! Οι 7 αδελφές εκβιάζουν".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κερδοσκοπία των αγορών από τη μια και από την άλλη ο εκβιασμός των πετρελαϊκών εταιρειών, που θέλουν να εξορύξουν μαύρο χρυσό από την Αλάσκα, παρότι οι μάνατζέρ τους δεν το αποδέχονται, αποτελούν τις κύριες αιτίες του ράλι της τιμής του, που θέτει, όμως σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία...".

    City Press: "Το ακριβό πετρέλαιο φέρνει ανατροπές".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δίχως προηγούμενο είναι πλέον αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο και τη φρενήρη πορεία της τιμής του, η οποία έκανε χθες και νέο ρεκόρ, στα 135,09 δολάρια το βαρέλι".

    Metro: "Στο κτηματολόγιο 107 περιοχές. Νέα γενιά κτηματογραφήσεων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες νομών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεκινάει από τις 17 Ιουνίου η "νέα γενιά" κτηματογραφήσεων, με την ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο 107 επιπλέον περιοχών των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και των πρωτευουσών των νομών όλης της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο".

    Metropolis: "107 νέες περιοχές στο Κτηματολόγιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εκατόν επτά νέες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και πρωτεύουσες νομών που δεν είχαν ενταχθεί έως τώρα, πρόκειται να ενταχθούν στο νέο Κτηματολόγιο, ενώ αναμένεται να καταγραφούν 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα ιδιοκτησίας".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ανεβαίνει ο πήχης για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Προσιτά μέχρι τώρα τα θέματα στις πανελλήνιες".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνημα απευθείας επικοινωνίας με το λαό".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Θωράκιση τουρισμού λόγω διεθνούς κρίσης. Μήνυμα Καραμανλή στη γ.σ. του ΣΕΤΕ για συγκράτηση τιμών και επίσπευση μεταρρυθμίσεων".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι ""ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι υπόθεση όλων, όχι μόνον διότι κερδίζεται με τη συμβολή όλων, αλλά και διότι όλοι κερδίζουμε από αυτόν", τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, στην οποία ο Στ. Ανδρεάδης παρέδωσε το "τιμόνι" του Συνδέσμου στον Ν. Αγγελόπουλο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπές παντού από το ράλι του πετρελαίου. Έντονες πιέσεις στις οικονομίες-Αλλάζουν στρατηγική οι εταιρείες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο "μαύρος χρυσός" ξεπέρασε χθες ακόμη και τα 135 δολ. για να υποχωρήσει αργότερα στα 130,64 δολ. καταγράφοντας έτσι άνοδο 19% σε ένα μήνα. Η Κομισιόν άνοιξε "παράθυρο" δυσμενέστερης αναθεώρησης των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κερδοσκοπικό παιχνίδι με τις τιμές του πετρελαίου. Πού οφείλεται η υψηλή πτήση πάνω από τα 135 δολάρια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οργιάζουν οι κερδοσκόποι, σπρώχνοντας τις τιμές του πετρελαίου σε νέα ρεκόρ κάθε ημέρα και φέρνοντας αντιμέτωπη τη διεθνή οικονομία με πληθωριστικό τσουνάμι. Οι κεντρικοί τραπεζίτες βρίσκονται επί ποδός πολέμου, έτοιμοι να αυξήσουν κι άλλο το κόστος του χρήματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συναγερμός για το νέο άλμα του πετρελαίου στα 135 δολ. Ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για την παγκόσμια οικονομία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο ιστορικό ρεκόρ κατέρριψε χθες, για τρίτη συνεχή ημέρα, η τιμή του αργού πετρελαίου υπερβαίνοντας τα 135 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που ενέτεινε τις ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 23 May 2008 - 14:22:03 UTC