Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες πληθωριστικές τάσεις, η επιστολή Καραμανλή προς Μπαρόζο στην οποία ζητεί να συζητηθεί το θέμα της ακρίβειας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η προσφορά της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και ο γάμος δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Τήλο, κάτι που διχάζει την κοινή γνώμη.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σοκ στην κοινή γνώμη με τους γάμους ομοφυλόφιλων, ενώ ασκήθηκε δίωξη στον δήμαρχο της Τήλου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ους ο Δήμαρχος συνέζευξε, κοινωνία μη χωριζέτω". Με ανάλογη παντιέρα - σύνθημα - σκεπτικό, ο δήμαρχος Τήλου ένωσε με τα δεσμά του γάμου δυο ομοφυλόφιλα ζευγάρια, κάνοντας μαλλιά - κουβάρια τους κατοίκους στο νησί, αλλά και μια ολόκληρη Ελλάδα να "παραμιλά" σε τηλεοπτικά παράθυρα και γειτονιές για τις βέρες που αντάλλαξαν ο Βάγκος με τον άνδρα της ζωής του και η Κικίτσα με την καλή της κρεβατοκάμαράς της".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πακτωλός κινεζικών χρημάτων για 2 προβλήτες του Πειραιά. Σούπερ προσφορά 4,3 δισ. ευρώ για μίσθωση 35 ετών".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς ξεπέρασε η προσφορά των Κινέζων της Cosco Pacific ltd για το ΣΕΜΠΟ (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων), καθώς το συνολικό αντάλλαγμα για την 35ετή μίσθωση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ ξεπερνά τα 4,3 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 620 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε έργα υποδομής".

    Η ΑΥΓΗ: "Ακρίβεια για τους πολλούς, έκρηξη κερδών για λίγους. Θα κρατήσουν χρόνια οι υψηλές τιμές, λένε οι υπουργοί της ΕΕ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ενώ η ακρίβεια πλήττει τους πολλούς, μεγάλες επιχειρήσεις -ιδιαίτερα στους κλάδους των καυσίμων και των τροφίμων- πέτυχαν νέα άλματα στην κερδοφορία διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων τους περί "μικρών περιθωρίων κέρδους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Είχε κόψει επιταγή και στο ΠΑΣΟΚ η SIEMENS. Χρηματοδότησε εκδήλωση της Νεολαίας που έγινε στα Καμένα Βούρλα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "παραλυμένοι από τις εκρηκτικές αποκαλύψεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων για τις μίζες της SIEMENS και έκθετοι σε βαθμό πανωλεθρίας -μετά και την παραδοχή για την "χορηγική" επιταγή της πολυεθνικής στη νεολαία του κόμματος, με προκάλυμμα "διεθνές φεστιβάλ"- στέκουν στο ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πειραιάς, το λιμάνι της Κίνας. Ενοικιάζεται για 35 χρόνια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "λιμάνι της... Κίνας γίνεται το πρώτο λιμάνι της χώρας μας. Χθες άνοιξαν οι προσφορές του διαγωνισμού και η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παραχώρηση για 35 χρόνια του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Νέο Ικόνιο, στον κινεζικό ναυτιλιακό όμιλο Cosco, αντί ενοικίου 97 εκατ. ευρώ τον χρόνο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυτοδύναμα μεταπτυχιακά στα ΤΕΙ. Η Κυβερνητική Επιτροπή έδωσε χθες το "πράσινο φως".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το "πράσινο φως" για την προώθηση του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά έλαβε χθες ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν σφαιρικά οι εξελίξεις στην Παιδεία και η εφαρμογή του νόμου - πλαισίου".

    ΕΘΝΟΣ: "Καμπάνα για 1,3 εκατ. δίκυκλα. Μετά τα ΚΤΕΟ, έρχεται και η κάρτα καυσαερίων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάρτα ελέγχου καυσαερίων θα προμηθεύονται υποχρεωτικά οι ιδιοκτήτες δικύκλων σε όλη τη χώρα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί και για τα αυτοκίνητα στους εννέα νομούς της χώρας, που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται. Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών προβλέπει επίσης μέτρα για προώθηση εναλλακτικών καυσίμων σε επόμενη φάση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μετά τους ομόφυλους "γάμους", χθες στην Τήλο ...Λύνουμε το δημογραφικό της χώρας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "χαράς ευαγγέλια για τον τόπο. Ηρθε η ώρα να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Όλα τ' άλλα προβλήματα τα λύσαμε, αυτό μας έλειπε. Επτά η ώρα το πρωί χθες στην Τήλο, ο Δήμαρχος Αλιφέρης "πάντρεψε" δύο άνδρες μεταξύ τους και δύο γυναίκες ενώπιον λίγων ανθρώπων. Ενώπιον Θεού δεν νομίζουμε, διότι ο Θεός με τα Σόδομα και τα Γόμορα έδειξε ότι αποστρέφεται το "Παρά φύσιν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οργή για τους γάμους ομοφυλόφιλων. Είναι παράνομοι και άκυροι διαμηνύουν υπουργός Δικαιοσύνης και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ προκαλούν στην ελληνική κοινωνία οι δύο "γάμοι" ομοφυλόφιλων ζευγαριών οι οποίοι τελέστηκαν... αξημέρωτα στο ακριτικό νησί της Τήλου, με στόχο να αποφευχθεί η "τσιμπίδα" του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι επτά πληγές της Ελλάδας. Οι συνεχείς καταδίκες από το Ευρωδικαστήριο φέρνουν και οικονομικό εκτός από οικολογικό κόστος".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις προκάλεσαν οι 2 πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων. Ο εισαγγελέας Ρόδου ερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του δημάρχου και ο Γ. Σανιδάς απειλεί με διώξεις. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον δήμαρχο, νομικοί δεν βλέπουν αξιόποινες πράξεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ους ο δήμαρχος συνέζευξεν... Σανιδάς μη χωριζέτω. "Μπαλωθιές" για τους πρώτους γάμους ομοφύλων στην Τήλο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο "ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περιβάλλοντος" η Ελλάδα χάνει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο. "Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας" είναι ο τίτλος που εμφανίζεται περισσότερο από οποιονδήποτε στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το αποτέλεσμα; Η χώρα μας χάνει τις δίκες και καταδικάζεται για παραβιάσεις της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας".

    ΕΣΤΙΑ: "Θριαμβολογεί η Αριστερά. Για την μη αναθεώρηση του άρθρου 16".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιος παρηκολούθησε προ διημέρου την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Α. Αλαβάνου (ΝΕΤ, Λυριτζής-Οικονόμου) πρέπει να αισθάνθηκε ντροπή. Όχι για τα όσα είπε ο ίδιος, θριαμβολογών για την μη αναθεώρηση του άρθρου 16 αλλά για το γεγονός καθ' εαυτό ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έκαναν τα πάντα ώστε στο θέμα αυτό να επικρατήση η γραμμή της Αριστεράς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανησυχητικά σημάδια κόπωσης της οικονομίας. Με βάση τους δείκτες α' τριμήνου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημάδια κόπωσης της ελληνικής οικονομίας δείχνουν οι μετρήσεις της ΕΣΥΕ για τις εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο του 2008. Η κατανάλωση επιβραδύνθηκε (αύξηση μόλις 2,3%), οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 6,8% ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,8%".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πρωτοβουλία Καραμανλή για την ακρίβεια. Επιστολή στον Ζοζέ Μπαρόζο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τρεις άξονες μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας στην καθημερινότητα των πολιτών, μεταξύ των οποίων "στοχευμένες κοινωνικές μεταβιβάσεις επ΄ωφελεία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων" προτείνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο εν όψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (19-20 Ιουνίου)".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δεν φταίω εγώ, φταίει η Ευρώπη! Πρωτοφανής επιστολή Καραμανλή για την ακρίβεια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μία πρωτοφανή κίνηση αποποίησης των κυβερνητικών ευθυνών για την έκρηξη ακρίβειας στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε - μέσω επιστολής στον πρόεδρο της Κομισιόν- να πετάξει την "καυτή πατάτα" των υψηλών τιμών στις Βρυξέλλες".

    Η ΝΙΚΗ: " Κάνει ντρίπλα ο Καραμανλής. Ζητά από την Ε.Ε. να λύσει το θέμα της ακρίβειας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το φιάσκο των εκκλήσεων στις επιχειρήσεις για συγκράτηση των τιμών ο Κ. Καραμανλής με μία κίνηση -πυροτέχνημα, στέλνει την "καυτή πατάτα" της ακρίβειας στις...Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ζητά να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της αγοράς που ήδη έχει συμπεριληφθεί στην ατζέντα!".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αυξήσεις μισθών- συντάξεων η μόνη άμυνα στην έκρηξη της ακρίβειας. Εμπαιγμός τα μέτρα κατά της αυξανόμενης φτώχειας".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ΚΚΕ: το πρόβλημα της ακρίβειας ξεκινάει από την παραγωγή, που είναι μονοπωλημένη και από την εμπορία, που επίσης κυριαρχείται από τα μονοπώλια. Διεκδικούμε, ως το ελάχιστο που μπορεί να γίνει σήμερα, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, διότι αυτή είναι η μόνη άμυνα και βεβαίως γενικότερα αντιμονοπωλιακά μέτρα".

    Η ΧΩΡΑ: "Σαγκάη ο Πειραιάς. Μας δίνουν επτά φορές περισσότερα από την τρέχουσα τιμή του".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσφορά - μαμούθ για τον Πειραιά, που "γεμίζει" τα κρατικά ταμεία με 4,3 δισ. ευρώ, υπέβαλε ο κινεζικός όμιλος Cosco για τον Εμπορικό Σταθμό του Πειραιά. Τα κέρδη που θα αποκομίσει το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ενώ το ύψος του προσφερομένου τιμήματος είναι 7 φορές μεγαλύτερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ΟΛΠ!".

    City Press: "Προσφορές ρεκόρ για το λιμάνι του Πειραιά".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κάθε προσδοκία ξεπέρασε το ύψος των προσφορών που κατατέθηκαν για την ανάληψη της διαχείρισης του εμπορικού σταθμού στο λιμάνι του Πειραιά. Χθες "άνοιξαν" οι οικονομικές προτάσεις των κοινοπραξιών Cosco και Hutchinson, οι οποίες προκάλεσαν ανακούφιση στην κυβέρνηση".

    Metro: "Πρόταση για αφύπνιση της Ε.Ε. Επιστολή του πρωθυπουργού στον Μανουέλ Μπαρόζο για ευρωπαϊκή απάντηση στην ακρίβεια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε με επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Metropolis: "Απαξιώνουν την Πάρνηθα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τοπίο υπό ερημοποίηση χαρακτηρίζει την Πάρνηθα ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ευθ. Λέκκας. Εκτιμά ότι μόλις το 30% του εθνικού δρυμού (κι αυτό υπό προϋποθέσεις) μπορεί να ανακτηθεί".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Θεσσαλονίκη: Αναπνέουμε θάνατο..."

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Αγοράζεται" ο ΟΛΠ με 4,3 δισ. ευρώ. Μεγάλη η προσφορά της COSCO".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Με προσφορές 4 δισ. αλλάζει ρότα ο ΟΛΠ. Οι φάκελοι των COSCO και Hutchison επιβεβαιώνουν τον διεθνή στρατηγικό ρόλο του λιμανιού".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οικονομικές προσφορές μαμούθ άνω των 4 δισ. ευρώ, οι οποίες συνοδεύονται από σχέδια επενδύσεων που αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ κατέθεσαν οι COSCO και Hutchison στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΛΠ για την εκχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων για περίοδο 35 ετών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Προσφορά - ρεκόρ για ΟΛΠ. Προβάδισμα Cosco με 4,3 δισ. ευρώ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τίμημα 43, δισ. ευρώ, επταπλάσιο της χρηματιστηριακής αξίας του ΟΛΠ, προσφέρει η Cosco για τον εμπορευματικό σταθμό, ενώ η Hutchison 4 δισ. Η αγορά επιδοκίμασε την εξέλιξη του διαγωνισμού και η μετοχή του ΟΛΠ ενισχύθηκε κατά 14,16% ενώ του ΟΛΘ κατά 8,33%. Εντός του Ιουνίου θα προκηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος, ενώ τον Ιούλιο και ο ανάδοχος για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πάνω από 4 δισ. ευρώ τα δώρα των μνηστήρων. Εντυπωσιακές οι προσφορές της Cosco και της Hutchison για τον ΟΛΠ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ως τονωτική ένεση σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση έρχεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που έδωσε ποσά πέραν κάθε κυβερνητικής πρόβλεψης και από τους δύο μνηστήρες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χρυσές" προσφορές για τους προβλήτες του ΟΛΠ. Οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι εγγυώνται 3,4 και 3,047 δισ. ευρώ αντίστοιχα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προσφορές που υπερβαίνουν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις κατέθεσαν χθες για το διαγωνισμό παραχώρησης του Σ. ΕΜΠΟ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (προβλήτες 2,3), οι υποψήφιες εταιρείες Cosco και Hutchison".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 June 2008 - 15:29:27 UTC