Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η συνεχιζόμενη άνοδος της ακρίβειας και του πληθωρισμού, η συγκρότηση Σώματος Ελεγκτών της Αγοράς για την αντιμετώπιση της κρίσης, την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, η αυριανή Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την πολιορκία εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών κατά της ακρίβειας, καθώς και η εσωκομματική κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ειδικό σώμα ελεγκτών κατά της Ακρίβειας. Τη σύστασή του ανακοίνωσε ο Χρ. Φώλιας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τη συγκρότηση Σώματος Ελεγκτών της Αγοράς προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στο πλαίσιο των μέτρων κατά της αισχροκέρδειας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "7.951 ευκαιρίες εργασίας. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις θέσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μεταξύ άλλων... προ των πυλών βρίσκονται 4.365 νέες προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε υπουργεία, οργανισμούς και άλλους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς "έρχεται" το επόμενο διάστημα η έκδοση σειράς προκηρύξεων, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουνίου".

    Η ΑΥΓΗ: "Ευρωπαραλυσία μπροστά στην ακρίβεια. Φθηνά επικοινωνιακά κόλπα και ευχολόγια στην Αθήνα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κανένα σοβαρό μέτρο δεν προβλέπεται να πάρουν οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο στις Βρυξέλλες με θέμα την ακρίβεια, που έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις στην ΕΕ. Οι "27" επιμένουν στην πολιτική του "μονόδρομου" αποφεύγοντας παρεμβάσεις και ομνύουν στα νεοφιλελεύθερα δόγματα της "ελευθερίας της αγοράς". Η στάση των "27" έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους, που διοργανώνουν συλλαλητήρια αυτή την εβδομάδα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξέσπασε πόλεμος δελφίνων στο ΠΑΣΟΚ. Τι κρύβει η επίθεση της Διαμαντοπούλου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ανοιχτό πόλεμο δελφίνων εξελίσσεται η εσωκομματική σφαγή στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο απειλείται πλέον ακόμα και με πολυδιάσπαση στην περίπτωση που τα προσωπικά μπαϊράκια λάβουν διάσταση ανοιχτών διαφωνιών και καιροσκοπικών συμμαχιών στην κοινοβουλευτική ομάδα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πληθωρισμός - ρεκόρ απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Τον Μάιο ξεπέρασε το 3,7% στις χώρες της ευρωζώνης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στο υψηλότερο σημείο από την ίδρυση της ευρωτράπεζας, στο 3,7%, εκτινάχθηκε τον Μάιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μη οικοδομήσιμα τα "τυφλά" οικόπεδα. Απόφαση - βόμβα του Ε' Τμήματος του ΣτΕ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οικόπεδα που δεν "βλέπουν" σε κοινόχρηστο χώρο ή, έστω, σε δρόμο τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων δεν θα είναι, πλέον, σε καμία περίπτωση οικοδομήσιμα. Έτσι έκρινε το αρμόδιο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο κλήθηκε να αποφανθεί για τα λεγόμενα "τυφλά οικόπεδα".

    ΕΘΝΟΣ: "Σκιάχτρο εναντίον της ακρίβειας. "Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς" χωρίς δυνατότητα ελέγχων τιμών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπηρεσία - σκιάχτρο για κερδοσκόπους δημιουργεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την ανυπαρξία ελέγχων στην αγορά. Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια φουντώνει, η αμόλυβδη κάνει νέο ρεκόρ και ο ΣΕΒ αντεπιτίθεται καταγγέλλοντας την "κρατική κερδοσκοπία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η αλματώδης άνοδος της τιμής του μαύρου χρυσού κλονίζει την οικονομία και εξανεμίζει το λαϊκό βαλάντιο με ενδεχόμενο την... ΠετρεΛΑΙΚΗ ...ατίμωση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η παγοποίηση και έκπτωση των τιμών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι αδύνατον λόγω της αλματώδους αύξησης της τιμής του πετρελαίου που αναμένεται ως το τέλος του μηνός να ξεπεράσει τα 150 δολάρια το βαρέλι. Η Κυβέρνηση αδύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ελπίζει σε αύριο στην απόφαση των ηγετών της ΕΕ για στήριξη των ευπαθών ομάδων, αφού ένα από τα θέματα που θ' απασχολήσουν την Σύνοδο Κορυφής είναι και η ακρίβεια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέα "θα" κατά της ακρίβειας. Εθνικός παραμυθάς ο υπουργός Χρ. Φώλιας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με νέα "θα" προσπαθεί να ξορκίσει την ακρίβεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Φώλιας αποδεχόμενος την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τον σύγχρονο δυνάστη των ελληνικών νοικοκυριών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανευρωπαϊκή έκρηξη για την ακρίβεια. Σε κλοιό εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και με ισχυρή αστυνομική ομπρέλα οι 27 της ΕΕ αναζητούν λύσεις που δεν υπάρχουν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οργή λαού" από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Περισσότεροι από 500.000 Ευρωπαίοι αναμένονται στη βελγική πρωτεύουσα για να διαδηλώσουν απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο με στόχο την αναχαίτιση της ακρίβειας, που πλήττει σήμερα όλα τα κράτη - μέλη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σωματοφύλακες και γεφυροποιοί. Καύσωνας διαρκείας και μάχη χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ μετά τη ρήξη".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε καύσωνα διαρκείας οδηγείται το ΠΑΣΟΚ μετά την αποπομπή Σημίτη. Οι δηλώσεις στελεχών επιβεβαιώνουν το χάσμα στο εσωτερικό του κόμματος. Μέχρι στιγμής, όσες αντιδράσεις έχουν καταγραφεί χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: στους σωματοφύλακες του ενός ή του άλλου, στους ισορροπιστές ή ουδέτερους και στους γεφυροποιούς. Την απειλή για νέες διαγραφές άφησε να αιωρείται ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνοντας με δηλώσεις του ότι δεν θα επιτρέψει ξανά φαινόμενα εσωστρέφειας".

    ΕΣΤΙΑ: "Σε ελεύθερη πτώση τώρα το ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψη τον πάτο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε τροχιά ελευθέρας πτώσεως εκτιμάται ότι εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ, μετά τις αψυχολόγητες ενέργειες του προέδρου του. Παρά το γεγονός ότι η αποπομπή Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα είχε στόχο να τονωθή το ηγετικό προφίλ του κ. Παπανδρέου, σχεδόν προεξοφλείται ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν το αντίθετο. Και ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα πέσουν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μίζα Siemens προς υπουργό ΠΑΣΟΚ μέσω τράπεζας CIBC. Δέκα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα το 1998 για τις συμφωνίες του ΟΤΕ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο υποκατάστημα μιας μικρής και υπεράνω πάσης υποψίας καναδικής τράπεζας στη Γενεύη βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η άκρη του "μίτου" του πολιτικού χρήματος στην υπόθεση Siemens".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Επίδομα θέρμανσης..."Σιβυλλική" δήλωση Αλογοσκούφη. "

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών , Γ. Αλογοσκούφης, ερωτηθείς μετά τη λήξη της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής για το αν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης να καταβάλει επίδομα θέρμανσης, απάντησε "όταν δημιουργηθεί το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, θα σας ενημερώσω".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ταλαιπωρόσημο με ουρές και ανοργανωσιά. Πρεμιέρα χάους στο Κτηματολόγιο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλη ταλαιπωρία πέρασαν χθες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αναγκάστηκαν να περιμένουν πολλές ώρες στις ουρές για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην πρεμιέρα του Κτηματολογίου. Κυριάρχησαν η ανοργανωσιά και η αδυναμία των υπαλλήλων να απαντήσουν στις απορίες των ιδιοκτητών".

    Η ΝΙΚΗ: " Στήνουν γκάλοπ υπέρ του Σημίτη. Οι διαπλεκόμενοι επιστρέφουν χρεωστούμενα στον ευεργέτη τους. Σε εξέλιξη συνωμοσία για τον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώ ο Γ. Παπανδρέου δίνει εντολή να πέσει το βάρος της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, οι διαπλεκόμενοι εξαργυρώνουν παλιά γραμμάτια, στηρίζοντας τον Κ. Σημίτη".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΟΧΙ" στην Ευρωσυνθήκη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λαϊκή απειθαρχία - ανυπακοή στις αντιδραστικές επιλογές".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χιλιάδες λαού και νεολαίας με διαδηλώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διεκδίκησαν δημοψήφισμα κατά της "Συνθήκης της Λισαβόνας" και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα το Κόμμα έδινε την ίδια μάχη στη Βουλή , σφυροκοπώντας το αντιδραστικό κατασκεύασμα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου".

    Η ΧΩΡΑ: " Κυνηγοί κεφαλών της αισχροκέρδειας. Συγκροτείται Σώμα Ελέγχου της αγοράς για στήριξη των καταναλωτών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολομέτωπη επίθεση κατά της αισχροκέρδειας πραγματοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης, με τη σύσταση του Σώματος Ελέγχου της αγοράς, προκειμένου να ανακουφίσει τα φτωχά νοικοκυριά. Ήδη η κυβέρνηση έχει βάλει "λουκέτο" σε αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες κερδοσκοπούσαν εις βάρος των καταναλωτών".

    City Press: "Ακρίβεια: Πρόβλημα χωρίς ευρωπαϊκή λύση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η απάντηση στην πρόκληση των ακριβών καυσίμων, τροφίμων και πρώτων υλών θα είναι ελληνική ή δεν θα υπάρξει".

    Metro: "Πιάνουν δουλειά οι "Ράμπο". Νέες αποφάσεις από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας-Πυρά από ΣΕΒ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα δραστικότερη επίθεση κατά της ακρίβειας επιχειρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, που καταγράφει αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας".

    Metropolis: "Αλήθειες και ψέματα για τα κινητά...".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι η "αποκωδικοποίηση" των ερευνών για τη σχέση κινητών τηλεφώνων και καρκίνου, που έρχονται τον τελευταίο καιρό στο φως της δημοσιότητας. Η μία αναιρεί την άλλη , αφού όταν η πρώτη διαπιστώνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, η δεύτερη αποδεικνύει το αντίθετο!".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τσουχτερές οι βουτιές. 20% ακριβότερες οι βόλτες στις παραλίες".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πάνω απ΄όλα η υγεία των Θεσσαλονικέων, επισημαίνει ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η αδράνεια του κράτους τροφοδοτεί την ακρίβεια. Αντεπίθεση ΣΕΒ με "πίεση" για άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και πάταξη γραφειοκρατίας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευθύνες στο "πανταχού παρόν κράτος" για το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας επιρρίπτει ο ΣΕΒ επισημαίνοντας ότι η κρίση πλήττει και τις επιχειρήσεις, για πολλές από τις οποίες δεν τίθεται πλέον θέμα κέρδους, αλλά επιβίωσης. Υπογραμμίζει την κάθετη πτώση της κερδοφορίας 300 εισηγμένων στο Χ.Α. κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και τονίζει ότι η κρίση απειλεί σοβαρά 100.000 ΜμΕ που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν το αυξημένο κόστος παραγωγής και τη μείωση της ζήτησης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριπλό κτύπημα στο Χ.Α. ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca Cola γκρέμισαν την αγορά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη δίνη των επιθετικών πωλήσεων από θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού βρέθηκε και χθες για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,08% στις 3.699 μονάδες, το χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Ιουλίου του 2006. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Coca Cola 3Ε και του ΟΠΑΠ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ξένοι οίκοι "σφυροκοπούν" τα ελληνικά blue chips. Η νέα υποχώρηση της αγοράς οδήγησε τον δείκτη στις 3.699 μονάδες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οι διεθνείς αναλυτές με αφορμή τον νέο κύκλο αύξησης των επιτοκίων, έχουν αρχίσει να μειώνουν τις θέσεις τους σε ευρωπαϊκές αγορές και τα ελληνικά blue chips δεν αποτελούν εξαίρεση. Έτσι, χθες, βρέθηκαν στο στόχαστρο βροχής υποβαθμίσεων από τους ξένους οίκους οι μετοχές των ΔΕΗ , Coca - Cola και ΟΠΑΠ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το "πληθωριστικό" κράτος στο στόχαστρο του ΣΕΒ. Οι επιχειρήσεις ενοχοποιούν το δημόσιο τομέα για τις ανατιμήσεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσκληση στην κυβέρνηση να επαναλάβει τις ευθύνες της για την καταπολέμηση της ακρίβειας απηύθυνε χθες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, καλώντας ταυτοχρόνως τη ΓΣΕΕ να αντιμετωπίσουν συλλογικά το πρόβλημα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 June 2008 - 11:12:16 UTC