Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 17/10/95

From: tzarros@ccs.carleton.ca (Theodore Zarros)

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, 17/10/1995


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Θράκη

  • [3] Σκόπια

  • [4] Ελλάδα - φυσικό αέριο

  • [5] Κυπριακό


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 17/10/1995 (ΑΠΕ):

    Οι αντιδράσεις για τις πληροφορίες περί ασκήσεως του ΝΑΤΟ βασιζόμενη σε σενάριο που προέβλεπε την αυτονόμηση της Θράκης και οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Θράκη οργίζεται με την Αθήνα. Πως ένα πολύ σοβαρό θέμα έγινε άθλιο παιχνίδι των πολιτικοεκδοτικών σκοπιμοτήτων".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κοινωνική επανάσταση για να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση".

    Η ΑΥΓΗ: "Ανεύθυνος θόρυβος για τη Θράκη. Το ΝΑΤΟ διαψεύδει το "σενάριο" του "ΒΉΜΑΤΟΣ"- Εβερτ. Η δημιουργία θέματος εκ του μη όντος λειτουργεί αρνητικά για την Ελλάδα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ομολόγησε ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ηταν φίλη μου η Μιμή εδώ και 15 χρόνια".

    ΕΘΝΟΣ: "Στριπτίζ απο τον Εβερτ. Τρικυμία στη Ρηγίλλης για το θέατρο με τη Θράκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στρατιωτάκι ακούνητο ο Εβερτ, ενώ ο ψηλός υποβάθμισε πλήρως τις "πληροφορίες" περί Θράκης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:"Εγκλήματα χωρίς τιμωρία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νύχτα κόλασης σε μαιευτήριο. Πυρκαγιά στο τμήμα πρόωρων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παίγνια οθωμανικής φαντασίας. Διαψεύδει με οργή το ΝΑΤΟ: ουδέποτε έγινε άσκηση. Βήμα-βήμα τώρα τα μαζεύει ο Εβερτ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αυξάνονται 13% τα τέλη τηλεφώνου".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Το 'ανφέρ' του Εβερτ τώρα που η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ουρές για φθηνά στεγαστικά δάνεια στις τράπεζες".

    ΝΙΚΗ: "Ξύπνησε ο Εκοφίτης μέσα του. Το μετέωρο βήμα του Εβερτ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υποπτα σενάρια πολλαπλών σκοπιμοτήτων".

    [2] Θράκη

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,"ούτε σενάριο του ΝΑΤΟ υπάρχει ούτε άσκηση επί χάρτου έγινε και το ελληνικό Πεντάγωνο αποκαλεί "σκουπίδι" το σχέδιο για αυτονόμηση τμήματος της Δ. Θράκης που δημοσίευσε το "ΒΉΜΑ" της Κυριακής. Το ΝΑΤΟ το διέψευσε με οργή ύστερα απο έρευνα που έκανε σε όλα τα κλιμάκιά του. Οπως διαβεβαίωναν απο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας πρόκειται για τουρκική παραγγελία σε ιδιωτική ομάδα μελετών που ήταν γνωστή και στο ελληνικό Πεντάγωνο πριν απο ένα χρόνο. Εκτεθειμένος απο χθες είναι και ο Μιλτιάδης Εβερτ για διαρροή του "σεναρίου " στο "ΒΗΜΑ".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "θέμα εκ του μη όντος τείνει να δημιουργήσει η διοχέτευση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απο τον πρόεδρο της ΝΔ Μ. Εβερτ και ο ανεύθυνος χειρισμός απο την εφημερίδα "ΒΗΜΑ" "πληροφορίας" οτι το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται σενάρια αυτονόμησης της Θράκης. Από το ΝΑΤΟ υπήρξε ήδη επίσημη και κατηγορηματική διάψευση της βασιμότητας του θέματος. Σε κάθε περίπτωση η θορυβώδης ανακίνηση απο τη χώρα μας "θέματος Θράκης" διευκολύνει μελλοντικά σχέδια αποσταθεροποίησης στην περιοχή και τροφοδοτεί αρνητικές καταστάσεις σ' αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή. Ταυτόχρονα όμως ανακύπτει θέμα πολιτικής τάξεως, καθώς πίσω απο τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα κρύβονται άδηλες πολιτικοεκδοτικές μεθοδεύσεις με στενά μικροπολιτικούς στόχους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι είναι "εξοργισμένοι οι Θρακιώτες πολιτικοί αλλά και οι πολίτες με τον ανάλαφρο τρόπο που αντιμετωπίζουν αρκετοί πολιτικοί και εκδοτικά συγκροτήματα των Αθηνών τα εθνικά προβλήματα της περιοχής. Αντίθετα, όλες οι πληροφορίες απο τη Θράκη αναφέρουν οτι ο απλός λαός αντιμετώπισε με ωριμότητα και ψυχραιμία τα σενάρια που κυκλοφόρησαν. Οι οικονομικοί και άλλοι παράγοντες της περιοχής δίδουν βαρύτητα στην ανάπτυξη της Θράκης και στην εκτέλεση των μεγάλων έργων όπως είναι ο πετρελαιαγωγός Πύργου-Αλεξανδρούπολης, το φυσικό αέριο και η Εγνατία Οδός που θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή και θα συνδέσουν την οικονομική της ζωή με τους βόρειους γείτονές της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "την αυστηρή κριτική και εν πολλοίς την αποδοκιμασία των πολιτικών και διπλωματικών παρατηρητών αντιμετώπισε ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ για την απο πάσης πλευράς απαράδεκτη ενέργειά του να δημιουργήσει σύγχυση και ανησυχία στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον πληθυσμό της Θράκης με την "παντόφλα" που προ ημερών πέταξε περί υπάρξεως ασκήσεως επί χάρτου εκ μέρους του ΝΑΤΟ για την συγκεκριμένη ακριτική περιοχή της χώρας μας. Και πέραν αυτού για την ανασφάλεια που με τις δηλώσεις του ο κ Εβερτ ενέσπειρε στους ενδιαφερομένους για επενδυτικές δραστηριότητες επιχειρηματίες είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "έσπειρε ανέμους και τελικά αναγκάζεται να θερίσει θύελλες ο Μιλτιάδης Εβερτ μετά το θέατρο που έπαιξε με τη Θράκη και τη διαρροή του... εθνικού μυστικού στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ". Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκέντρωσε χτες τα πυρά τόσο της κυβέρνησης όσο και των στελεχών του ίδιου του κόμματός του για την εθνική γκάφα που διέπραξε".

    "Πολύ κακό για το τίποτα" γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ διευκρινίζοντας οτι "κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο θόρυβος που ξέσπασε αυτές τις μέρες με αφορμή το υποτιθέμενο σενάριο του ΝΑΤΟ που προέβλεπε τη "μερική αυτονόμηση" της Θράκης. Κατώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ χωρίς εξουσιοδότηση πιθανότατα ξεκίνησαν παιχνίδι στα κομπιούτερς".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "σε πολιτικό και όχι στρατιωτικό σχεδιασμό αποδίδεται το ύποπτο και ιταμό σενάριο του ΝΑΤΟ που προβλέπει μετά απο κρίση ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους της Θράκης επέμβαση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και αυτονόμηση της περιοχής. Η πολιτική φύση του σεναρίου συνάγεται απο τη διαβεβαίωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Βίλι Κλάες προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γερ. Αρσένη (μετά τη χθεσινή τηλεφωνικής τους επικοινωνία) οτι "σε ανώτερο επιτελικό επίπεδο δεν υπήρξε καμία τέτοιου είδους σχεδίαση". Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε επίσημα ως "αβάσιμο" το συγκεκριμένο σχέδιο ενώ επανέλαβε οτι η Συμμαχία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των κρατών-μελών της. Επίσης η Συμμαχία τονίζει οτι τα σύνορα είναι απαραβίαστα ενώ σε κανένα στρατηγείο συμπεριλαμβανομένου και του AFSOUTH της νότιας πτέρυγας δεν πραγματοποιήθηκε καμία άσκηση επί χάρτου με τέτοιο σενάριο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι "ο επικίνδυνος και αποσταθεροποιητικός για την περιοχή των Βαλκανίων ρόλος του ΝΑΤΟ για μια ακόμη φορά βγαίνει στο προσκήνιο με αφορμή τα διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αυτονόμησης της Θράκης".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "το ρόλο του 'προβοκάτορα' των εθνικών μας θεμάτων έχει επιλέξει δι εαυτόν ο κ Εβερτ. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι απίστευτοι χειρισμοί του στο θέμα του περίφημου ΝΑΤΟϊκού 'σεναρίου' όπου έδρασε κατά κυριολεξίαν ως 'πέμπτη φάλαγγα' των δυνάμεων που απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης για τη χώρα μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε όλη τη μέρα χθες η κυβέρνηση του κ. Ανδρέα Παπανδρέου και προσωπικά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ Γεράσιμος Αρσένης δεν κατάφεραν και πάλι να διαψεύσουν κατηγορηματικά την ύπαρξη του ΝΑΤΟϊκού σεναρίου που προέβλεπε την αυτονόμηση της Θράκης".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "αμετάκλητη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που προβλέπει μεταξύ άλλων εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών και ρυθμίσεις για την εισαγωγή των μουσουλμάνων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Για τον τορπιλισμό της εφαρμογής του νόμου αυτού παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας επιχείρησαν να προκαλέσουν εντάσεις στην περιοχή οργανώνοντας αποχή των (μουσουλμάνων) μαθητών απο τα σχολεία. Την πολιτική στήριξη των ενεργειών αυτών είχε αναλάβει η Αγκυρα, η οποία μάλιστα είχε κατηγορήσει την Αθήνα οτι λαμβάνει μέτρα κατά της μουσουλμανικής μειονότητας την οποία κατά την πάγια (προκλητική) τακτική της ονομάτιζε ως "τουρκική".

    [3] Σκόπια

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "σε δύο φάσεις και σε συνάρτηση με την πορεία των διπλωματικών σχέσεων θα πραγματοποιηθούν τα οικονομικά ανοίγματα της Ελλάδας προς τα Σκόπια. Τα ανοίγματα, αυτά θα συνοδεύονται απο πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τα οποία θα έχουν και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εξωτερικών. Το πρώτο πακέτο μέτρων θα έχει άμεση ισχύ, ενώ το δεύτερο θα ακολουθήσει της επίλυσης του του προβλήματος του ονόματος της γειτονικής χώρας. Στην πρώτη δέσμη μέτρων συμπεριλαμβάνεται και το ξεμπλοκάρισμα της κοινοτικής βοήθειας προς τα Σκόπια, ενώ το Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ελλάδος θα πλαισιωθεί και απο εμπορικό τμήμα για την υποβοήθηση της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Σκόπια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "μικρό πακέτο οικονομικής βοήθειας για τα Σκόπια θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση ενώ υπόσχεται 'γιγαντιαίες' πιστώσεις μέχρι 50 δις δρχ. στο γειτονικό κράτος με την προϋπόθεση οτι θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα του ονόματος. Οι πιστώσεις προς το γειτονικό κράτος θα δοθούν κυρίως για την πραγματοποίηση ελληνικών επενδύσεων και την κατασκευή τεχνικών έργων ενώ σε μικρότερο ποσό θα χορηγηθούν πιστώσεις για προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά των Σκοπίων".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι μπαίνουν "σε δυναμική τροχιά οι ελληνοσκοπιανές σχέσεις".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει την ικανοποίηση που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή του μνημονίου που προσδιορίζει τα αναγκαία πρακτικά μέτρα προς εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας και σημειώνει οτι "κι ενώ την Πέμπτη θα επανέλθουν σε συνομιλίες στην Αθήνα οι δύο αντιπροσωπείες για τη διευθέτηση των λοιπών εκκρεμοτήτων το "μνημόνιο" (που δόθηκε χθες ταυτοχρόνως στις δύο χώρες στη δημοσιότητα) με φραστικές υπερβολές στον προσδιορισμό των δύο συμβαλλομένων προβλέπει μια σειρά γραφειοκρατικών διατυπώσεων προκειμένου να υπερπηδηθεί στις διμερείς σχέσεις το εμπόδιο που συνιστά η εκκρεμότητα επί του ονόματος".

    ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο "Μισάνοιχτα τα σύνορα" γράφουν οτι "σε αναμονή για τη διευθέτηση των τελευταίων τεχνικών προβλημάτων βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη ώστε να αρχίσει και η διακίνηση εμπορευμάτων προς τα Σκόπια μετά την άρση του ελληνικού εμπάργκο στο πλαίσιο της ενδιάμεσης συμφωνίας της Ν. Υόρκης. Στο μεταξύ για τρίτη ημέρα συνεχίσθηκε και χθες στο Τελωνείο των Ευζώνων η διέλευση Σκοπιανών προς τη χώρα μας, στους οποίους χορηγείται απο τους τελωνειακούς βίζα σε λευκό χαρτί, ενώ τοποθετείται αυτοκόλλητο στα αυτοκίνητά τους που φέρουν ενδείξεις RM (Republika Makedonia)".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "υπό την εποπτεία πέντε Αμερικανών διπλωματών απο το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, άρχισε απο χτες η υλοποίηση των όσων είχαν συμφωνήσει στη Νέα Υόρκη υπό την πίεση και την "καθοδήγηση" της Ουάσιγκτον, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "στην 'ντε φάκτο' αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" προχώρησε και επισήμως πλέον η ελληνική κυβέρνηση. Αδιάψευστη μαρτυρία αποτελεί το γεγονός οτι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που ανέλαβε την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας πρέσβης Δ. Κυπραίος δέχθηκε να συνυπογράψει (κατόπιν ασφυκτικών αμερικανικών πιέσεων) το ταξιδιωτικό έγγραφο που θα εκδίδουν οι σκοπιανές αρχές για τους Ελληνες πολίτες και στο οποίο αναγράφεται φαρδιά-πλατιά ο όρος "Δημοκρατία της Μακεδονίας"!!!!

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "σε κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας της Ν. Υόρκης προχώρησαν οι Σκοπιανοί λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας και ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε μόλις καταργήσει το εμπάργκο έστω και προφορικά. Δια μέσου του ραδιοφωνικού σταθμού προπαγάνδας των Σκοπίων, ο οποίος συνεχίζει να αυτοαποκαλείται "Μακεδονικός" το βράδυ του Σαββάτου ανέφερε οτι στην Ελλάδα ζουν 150.000 "Μακεδόνες".

    [4] Ελλάδα - φυσικό αέριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι " συνωστισμός προτάσεων και προτιμήσεων προς την Ελλάδα απο βαλκάνιους φίλους και γείτονες επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη με το γενικό θέμα "Διασυνδέσεις Φυσικού αερίου, Πετρελαίου και Ηλεκτρισμού στα Βαλκάνια". Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίων, επιβεβαίωσε οτι όλα πάνε καλά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη παρά το διεθνές παρασκήνιο ψιθύρων και σύντομα θα αρχίσουν να λειτουργούν τα γιγάντια εργοτάξια. Εξέπληξαν οι Αλβανοί, που διαδήλωσαν την προτίμησή τους να πάρουν φυσικό αέριο μέσω Ελλάδος και όχι μέσω Σκοπίων ενώ επιμένουν και στη δημιουργία μεγάλης ηλεκτροπαραγωγού μονάδος. Αλλά και οι Σκοπιανοί τώρα ενδιαφέρονται και για τον πετρελαιαγωγό που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια".

    [5] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι η αμερικανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει την πρωτοβουλία της για το Κυπριακό ώστε να υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι το Δεκέμβριο, παρά τις κυβερνητικές και πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία. Την αμερικανική πρωτοβουλία θα αναλάβει προσωπικά ο υφυπουργός Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: συμφωνία για μείωση της έντασης στη γραμμή αντιπαράταξης με ευρείας κλίμακας απαγκίστρωση. Διεύρυνση του συστήματος εγγυήσεων που να διασφαλίζει εσαεί την παρουσία στρατιωτικών στρατευμάτων. Εδαφικές αναπροσαρμογές σε αντάλλαγμα συνταγματικές ρυθμίσεις. Εντασης της Κύπρου στην ΕΕ. Συζήτηση των μεταβατικών ρυθμίσεων (περίοδο μεταξύ της συμφωνίας και της εφαρμογής της )".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "σε ανακοίνωση που εξεδόθη το Σαββατοκύριακο απο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και υπογράφεται απο την κυρία Τανσού Τσιλερ και τον αρμόδιο υπουργό, Τζοσκούν Κιριτζά τονίζεται οτι "η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την "Ελληνοκυπριακή διοίκηση" της "Νοτίου Κύπρου" ως κράτους και ουδέποτε θα την αναγνωρίσει". Η έντονα διατυπωμένη αυτή ανακοίνωση που θεωρείται δείγμα του νέου ύφους της τουρκικής διπλωματίας ισχυρίζεται οτι "δεν υπάρχει καμία διάταξη σε καμία συμφωνία και σε καμία απόφαση που να δίνει τη δυνατότητα στα όργανα της ΕΕ να λαμβάνουν δεσμευτικές αποφάσεις για την Τουρκία". Η ίδια ανακοίνωση αρνείται οτι οι διατάξεις της απόφασης για την τελωνειακή ένωση συνιστούν την υποχρέωση της Τουρκίας να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.13 run on Tuesday, 17 October 1995 - 10:37:48