Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 22/12/95

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/12/1995


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Κυπριακό

  • [3] Υγεία Πρωθυπουργού

  • [4] Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου

  • [5] Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις

  • [6] Θράκη-επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας

  • [7] Τουρκική πρόκληση

  • [8] ΠΓΔΜ

  • [9] Επενδύσεις-Βόρεια Ελλάδα


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 22/12/1995 (ΑΠΕ):

    Η εξέλιξη της υγείας του Πρωθυπουργού, η χθεσινή συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό, το Κυπριακό και οι εξαγγελίες για την Παιδεία είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε κώμα ο Ανδρέας. Απελπισία στο Ωνάσειο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κοντά στο τέλος. Γιατροί: χαροπαλεύει ο Ανδρέας".

    Η ΑΥΓΗ: "Στη βουλή οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί. "Προγραμματικές" δηλώσεις Σημίτη-Αρσένη. Κρίσιμη στιγμή για τον Ανδρέα Παπανδρέου".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πλαστές υπογραφές του πρωθυπουργού. Έβαζε η Μιμή την υπογραφή του Ανδρέα για να μην κουράζεται".

    ΕΘΝΟΣ: "Ωρα μηδέν για τον Ανδρέα. Χάθηκαν όλες οι ελπίδες. Για τραγική κατάρρευση μιλάνε οι γιατροί".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Περιπολία Αρσένη στο Δελφινάριο. Απανωτές επαφές με βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βουβό κλάμα όλη νύχτα στο "Ωνάσειο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μοιραία νύχτα για τον Ανδρέα. Και σύγκρουση δελφίνων στη βουλή για το θρόνο. Τιτάνιες μάχες απο τους γιατρούς".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η νύχτα του Ανδρέα. Ολοι οι γιατροί στο πρόσκεφαλό του για να αποτρέψουν γενικευμένη λοίμωξη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δεν ελπίζουν ούτε σε θαύμα. Στο Ωνάσειο οι γιατροί δίνουν την τελευταία μάχη για τη ζωή του πρωθυπουργού".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Δύει ο Πατριάρχης του Σοσιαλισμού. Πνεύμονες και νεφρά εκτός λειτουργίας. Πρόβλημα και στην καρδιά".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον Ανδρέα. Κινδυνεύσαμε να τον χάσουμε πολλές φορές, λένε οι γιατροί".

    ΝΙΚΗ: "Ωρα μηδέν. Ο Ανδρέας στα όριά του. Μόνο ένα θαύμα ..."

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Είναι περήφανοι επειδή εμπαίζουν τους συνταξιούχους".

    [2] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "όλες τις πτυχές και τα σενάρια για την εξέλιξη του Κυπριακού ενόψει της επικείμενης πρωτοβουλίας Χόλμπρουκ μελετούν απο κοινού Αθήνα και Λευκωσία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την αμερικανική σπουδή για λύση του θέματος. Για τον σκοπό αυτοί οι ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Κύπρου συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα για περισσότερο απο 2,5 ώρες καθώς η αμερικανική πλευρά έχει διαμηνύσει σε Αθήνα και Λευκωσία οτι μετά την υπογραφή της συμφωνίας τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας -Ευρωπαϊκής Ενωσης δίδεται η δυνατότητα να υπάρξουν υποχωρήσεις της Αγκυρας στο Κυπριακό εάν ασκηθούν αμερικανικές πιέσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι οι δύο ΥΠΕΞ επαναβεβαίωσαν "τη θέση οτι οποιαδήποτε προσπάθεια ξεκινήσει για επίλυση του Κυπριακού πρέπει να προσεγγίζει μια συνολική λύση του προβλήματος και όχι να περιοριστεί σε επιμέρους συμφωνίες".

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ, "οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην εκτίμηση οτι διαμορφώνεται σε διεθνές επίπεδο ένα νέο πολιτικό κλίμα όσον αφορά το Κυπριακό ενώ διαπιστώθηκε οτι αυτή τη φορά ο αμερικανικός παράγοντας φαίνεται να επιθυμεί το "ξεπάγωμα" των μηχανισμών μεσολάβησης για εξεύρεση λύσης στο Πρόβλημα. Οι κ.κ. Παπούλιας και Μιχαηλίδης δεν έκρυψαν όμως την ανησυχία τους για το περιεχόμενο που θα λάβει η αμερικανική πρωτοβουλία, βασικός χειριστής της οποίας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο βοηθός ΥΠΕΞ Ρ. Χόλμπρουκ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "Η Αθήνα και η Λευκωσία μετά τη χθεσινή συνάντηση των ΥΠΕΞ Κ. Παπούλια και Α Μιχαηλίδη ανακοίνωσαν οτι αποδέχονται την πρωτοβουλία που εκδηλώνεται απο τις ΗΠΑ αλλά και απο την ΕΕ και τη Ρωσία για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς μπορεί να συνοψισθούν ως εξής: Η Κύπρος είναι έτοιμη και θέλει με κάθε τρόπο να συμβάλει σε μια προσπάθεια λύσεως του κυπριακού προβλήματος. Οποιαδήποτε προσπάθεια ξεκινήσει τη φορά αυτή πρέπει να έχει μια προσέγγιση συνολικής λύσεως του Κυπριακού, δε θέλουμε να ασχοληθούμε με επιμέρους θέματα και επιμέρους συμφωνίες. Είναι προφανές οτι η ελληνική πλευρά δεν θεωρεί παραγωγική μια συζήτηση που θα αφορά στα ΜΟΕ. Όταν υπάρξει κοινό έδαφος τότε βεβαίως θα γίνουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις. Η θέση μας πάνω σε κάθε θέμα -ΣΣ περιλαμβανόμενου και του θέματος της κυριαρχίας- θα τεθεί την ώρα που θα ξεκινά η διαβούλευση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "τετραμερή Διάσκεψη Ελλάδας- Τουρκίας-Κύπρου-Ψευδοκράτους προτείνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Α.Τ" η Ουάσιγκτον προς την Αθήνα αλλά η κυβέρνηση δεν έχει δώσει σαφή απάντηση λόγω του "κενού εξουσίας" με την ασθένεια του κ. Πρωθυπουργού. Ο Αμερικανός βοηθός ΥΠΕΞ Ρ. Χόλμπρουκ έχει θέσει τους εξής όρους προς την ελληνική πλευρά: "Εγκλεισμό" σε κατάλληλο διαπραγματευτικό χώρο κατά το πρότυπο της αεροπορικής βάσης του Ντέιτον, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλ. Κληρίδη και του ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Ρ. Ντενκτάς. Προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα παρουσίας των πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας αλλά μόνο εκπροσώπων των δυο κυβερνήσεων. Πρόληψη κάθε είδους -εσκεμμένων ή μη- διαρροών".

    Αντίθετα, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "βαίνει προς ματαίωση η κίνηση Χόλμπρουκ. Η Λευκωσία δεν αποδέχεται τους όρους που θέτει για την έναρξη των συνομιλιών. Ο κ. Χόλμπρουκ έχει διαμηνύσει δια της διπλωματικής οδού τις επιφυλάξεις του για την πολιτική βούληση των ενδιαφερομένων λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του πως οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς δε διακρίνονται απο την ίδια πολιτική βούληση, που επικράτησε στο Ντέϊτον του Οχάϊο απο τους κ.κ. Μιλόσεβιτς, Τούτζμαν και Ιζετμπέκοβιτς. Ο κ. Χόλμπρουκ θα δεχθεί το μεσολαβητικό ρόλο μόνο στην περίπτωση που αλλάξουν άρδην τα πράγματα και δεχθούν οι ενδιαφερόμενοι την πρότασή του για απευθείας διαπραγματεύσεις παρουσία εκπροσώπων της Αθήνας και της Αγκυρας έως ότου βρεθεί πλαίσιο συμφωνίας. Ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίπτεται δημόσια απο τη Λευκωσία γιατί συνεπάγεται σοβαρές παραχωρήσεις ενώ και η τουρκική πλευρά προβάλλει εντέχνως τα δικά της εμπόδια στην αμερικανική πρωτοβουλία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "η Τουρκία υποδέχτηκε με επιφυλακτική ικανοποίηση τη διατύπωση της αμερικανικής πρόθεσης για την ανάληψη πρωτοβουλίας με στόχο τη διευθέτηση του Κυπριακού και χαιρέτισε "το ενδιαφέρον που επιδεικνύει απο φίλες χώρες" προς αυτή τη κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή όμως στη Λευκωσία το σχέδιο του Αμερικανού διαπραγματευτή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προκάλεσε ανησυχίες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για το ενδεχόμενο απόπειρας της Ουάσιγκτον να επιβάλλει μια λύση αντίστοιχη με εκείνη που εφαρμόζεται στο Βοσνιακό. Η Λευκωσία "απορρίπτει κάθε λύση που θα βασίζεται στο βοσνιακό μοντέλο" δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Αλ. Μιχαηλίδης αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Ρ Χόλμπρουκ οτι προτίθεται να "μεταβάλει το 1996 σε χρονιά μιας μεγάλης προσπάθειας για την Κύπρο".

    [3] Υγεία Πρωθυπουργού

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "οι θεράποντες γιατροί του πρωθυπουργού δίνουν άνισο και απελπιστικό αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η προσπάθεια συνεχιζόταν μέχρι το πρωί απο ειδική ομάδα επιστημόνων. Οι γιατροί επέμεναν πάντως οτι οι καρδιά παρέμενε ανεπηρέαστη και οτι είναι το μόνο όργανο που δεν έχει προδώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, γεγονός που έδειχνε οτι δεν είχαν χαθεί και οι τελευταίες ελπίδες".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι "τα περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς ο πρωθυπουργός "χτυπήθηκε" χθες απο μια πέμπτη λοίμωξη. Η μάχη είναι άνιση. Η αντίστροφη μέτρηση προσεγγίζει το μηδέν. Οι γιατροί δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους. Τα ανακοινωθέντα διερμηνεύουν με ακρίβεια την όλη κατάσταση. Το θαύμα μπορεί να μην είναι μια πιθανότητα. Είναι όμως ένα καταφύγιο".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "θεράποντες ιατροί ανέφεραν χθες βράδυ οτι κατά τις τελευταίες ημέρες "κινδύνευσαν να χάσουν" τον πρωθυπουργό αρκετές φορές καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε συνεχείς μεταπτώσεις. Υπογράμμιζαν και πάλι την κρισιμότητα της κατάστασης αναφέροντας οτι πράγματι "ο Ανδρέας Παπανδρέου χαροπαλεύει ανάμεσα στις τόσες λοιμώξεις που τον προσβάλλουν" και πρόσθεταν οτι δεν αγωνίζονται πλέον για βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Πρωθυπουργού αλλά για μη περαιτέρω επιδείνωση. Διέψευδαν πάντως τις φήμες για εφαρμογή στον Πρωθυπουργό μηχανήματος πολλαπλής υποστηρίξεως οργάνων. Και διαβεβαίωναν οτι ο Πρωθυπουργός είχε κατά διαστήματα καλή επικοινωνία με το περιβάλλον".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "συγκλονισμένος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τη μάχη με το θάνατο, που δίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στο Ωνάσειο σήμανε η ώρα μηδέν. Η νέα δραματική επιδείνωση που φοβούνται οι γιατροί εκδηλώθηκε στις 7 το απόγευμα. Ηδη είχε αρχίσει μια γενική κατάρρευση των ζωτικών οργάνων. Κορυφαίο στέλεχος της ιατρικής ομάδας έδωσε το στίγμα της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο μεγάλος ηγέτης: "Χαροπαλεύει". Το μικρόβιο που προκάλεσε τη λοίμωξη είναι ο εντερόκοκκος, ανθεκτικός στα αντιβιοτικά".

    "Σε μια κλωστή κρέμεται η ζωή του πρωθυπουργού" τονίζει η ΑΥΓΗ και προσθέτει οτι "η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε οριακά επίπεδα ενώ προ των πυλών φαίνεται να βρίσκεται και νέα λοίμωξη ή αναζωπύρωση της παλαιάς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "είναι έντονη η αίσθηση οτι ο πρωθυπουργός δεν θα αντέξει για πολύ. Ολες οι ενδείξεις είναι εις βάρος του καταπονημένου οργανισμού του".

    "Ύστατη μάχη για τη ζωή δίνει ο πρωθυπουργός. Πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της νέας λοίμωξης που τον "χτύπησε". Ωρα με την ώρα σβήνουν οι ελπίδες παρά τις προσπάθειες των γιατρών", γράφει η ΑΥΡΙΑΝΗ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει οτι "οι γιατροί δεν κάνουν προβλέψεις πέραν εξαώρου και έχουν εναποθέσει πλέον τα πάντα στο Θεό".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "ο πρωθυπουργός στην εντατική του Ωνασείου έπεσε σε κώμα, με ενδείξεις οτι αρχίζει σηψαιμία. Οι συγγενείς δεν μπορούσαν τα μεσάνυχτα να κρύψουν τα δάκρυα τους και κορυφαίος γιατρός του Ωνασείου είπε οτι ο Ανδρέας μετράει ώρες. Το σύστημα του πρωθυπουργού είναι εκτός λειτουργίας γι αυτό παρά τη λοίμωξη ο οργανισμός είναι ανήμπορος να αντιδράσει και να κάνει πυρετό υψηλότερο του 37,4 που είναι μάλλον συμπτωματικός παρά οφειλόμενος σε οργανική αντίδραση απέναντι στη λοίμωξη".

    Και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι ο πρωθυπουργός "δεν είχε το βράδυ καμία επαφή με το περιβάλλον. Ήταν σε "βυθιότητα" και οι γιατροί έκαναν λόγο για προκωματώδη κατάσταση. Για σηψαιμία έκαναν λόγο οι ειδικοί επί των λοιμώξεων επιστήμονες -που είχαν σπεύσει απο τις 8 το βράδυ στο Ωνάσειο- και πάγωσαν τους πάντες. Θεράπων ιατρός αποκάλυψε οτι δύο απο τις βασικές του λειτουργίες στηρίζονται απο τα μηχανήματα και η μάχη που δίδεται έχει στόχο να αποτρέψει το μοιραίο και οτι πολλές φορές αυτές τις μέρες "κινδυνεύσαμε να τον χάσουμε". Υπουργός, που ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε οτι υπάρχει "πρόβλημα στην καρδιά , δεν υπάρχει καμία ελπίδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "έμεινε 46 κιλά ο Ανδρέας. Ολα τα ζωτικά του όργανα υποστηρίζονται απο μηχανήματα. Δεν πιστεύουν ούτε σε θαύμα οι γιατροί. Προβλήματα και στην καρδιά μετά την ανεξέλεγκτη πορεία των λοιμώξεων. Βουρκωμένος ο Χυτήρης διέψευσε τα αδιάψευστα".

    [4] Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το έργο της ζεύξης Ρίου -Αντιρρίου μετά την ολοκλήρωση χθες της επεξεργασίας της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ομίλου "Γέφυρα". Σήμερα αναμένεται ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Γείτονας να την καταθέσει στην Κυβερνητική Επιτροπή για την τυπική πλέον έγκρισή της, ώστε στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να υπογραφεί".

    [5] Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "επίσκεψη στη Σόφια πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να υπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Γκεόργκι Πιρίνσκι συμφωνίες για τα ύδατα του Νέστου και το άνοιγμα 3 νέων μεθοριακών σταθμών".

    [6] Θράκη-επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας

    "Επίσκεψη με ιδιαίτερα συμβολική σημασία θα πραγματοποιήσει την προσεχή Πέμπτη, 28 του μηνός, στην ακριτική Ξάνθη, με την ευκαιρία των εορτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Δ Σώμα Στρατού και τα φυλάκια "Γλαύκη" και "Φαντάρος". Στη συνέχεια θα μεταβεί στα πομακοχώρια Πάχνη και Οργάνη".

    [7] Τουρκική πρόκληση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρουν οτι χθες το μεσημέρι σημειώθηκε "πρωτοφανής στο χρονικό των ελληνοτουρκικών σχέσεων παραβίαση του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου ,πάνω απο την Κρήτη εκ μέρους ολόκληρου αεροπορικού πολεμικού στόλου και επί χρονικό διάστημα περίπου μιας ώρας. Μετείχαν 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπων F-4 και F-16 υπερεξοπλισμένων με πυραύλους αέρος - αέρος και δύο αεροφωτογραφικών αεροσκαφών τύπου RF-4. Προ ημερών παρόμοιο επεισόδιο συνέβη στη βόρειο Εύβοια και στην περιοχή των Σποράδων. Παρόμοιες προκλητικές ενέργειες έκαναν οι Τούρκοι στη διάρκεια των τελευταίων μηνών και πάνω απο την Κύπρο".

    [8] ΠΓΔΜ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "εξαιρετικά σημαντικό βήμα για τις δύο χώρες και για τη σταθερότητα στην περιοχή" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ τη συμφωνίας της Ν. Υόρκης σε συνέντευξή του στη "Νόβα Μακεντόνια" που θα δημοσιευτεί σήμερα τμήματα της οποίας μεταδόθηκαν ήδη απο το κρατικό ραδιόφωνο. Εν τούτοις προσθέτει οτι αυτό που προβλέπεται στην ενδιάμεση συμφωνία είναι "συνομιλίες γύρω απο το όνομα" στις οποίες, όπως αναφέρει η χώρα του είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της, σχετικά με το οτι "δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση οτι "Δημοκρατία Μακεδονίας" είναι το όνομά μας και αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία διατάραξης των σχέσεων με την Ελλάδα ούτε κίνδυνο εδαφικών βλέψεων έναντι της Ελλάδας ή για αποσταθεροποίηση της περιοχής".

    [9] Επενδύσεις-Βόρεια Ελλάδα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "ισχυρές αναπτυξιακές συνθήκες μπορούν να διαμορφωθούν στη βόρεια Ελλάδα με την προώθηση πλήθους έργων, οδικών, σιδηροδρομικών, συνοριακών, λιμενικών, βελτίωσης των αεροδρομίων, ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, των δικτύων ηλεκτροδότησης, που βρίσκονται σε εξέλιξη, δημοπρατούνται ή έχουν εξασφαλίσει κοινοτική χρηματοδότηση. Οπως προκύπτει απο έκθεση-καταγραφή των έργων και των παρεμβάσεων που επιχειρούνται στη βόρεια Ελλάδα απο τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Τ. Γιαννίτση πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο διασύνδεσης της με τις χώρες της Βαλκανικής, το οποίο αν εκτελεσθεί θα προσφέρει αναπτυξιακή διέξοδο για ολόκληρη τη χώρα. Μόνο τα οδικά, συνοριακά, λιμενικά και έργα εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων προϋπολογίζονται σε 1 τρις 343 δις δραχμές".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.14 run on Friday, 22 December 1995 - 11:31:09