Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 23/04/96

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/04/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] ΕΕ - Τουρκία - Ελληνικό βέτο

  • [3] Επεισόδιο

  • [4] Επίσκεψη Κόρνμπλουμ

  • [5] Περιοδεία Σημίτη

  • [6] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [7] ΠΓΔΜ

  • [8] Κυπριακό

  • [9] Αλβανοί λαθρομετανάστες


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 23/04/1996 (ΑΠΕ)

    Το επεισόδιο με την καταδίωξη τουρκικού λαθρεμπορικού σκάφους από περιπολικό του Λιμενικού χθες ανοιχτά του Καστελόριζου, η ματαίωση της χρηματοδότησης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τις ελληνικές επιφυλάξεις, η απόφαση τμήματος του ΣτΕ για τις γενικές εξετάσεις, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβα στις πανελλαδικές. Απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικά τα μέχρι τώρα ισχύοντα. Καταργείται η κατοχύρωση μαθημάτων".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τορπίλη στις Πανελλαδικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας".

    Η ΑΥΓΗ: "Κλάδος ελπίδας. Η Συμμαχία της "ΕΛΙΑΣ" κυβέρνηση στην Ιταλία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πιέζουν τον ψηλό να ρίξει τον Εβερτ. Βουλευτές στελέχη και μεγάλο μέρος από το βάση της ΝΔ".

    ΕΘΝΟΣ: "Βόμβα στις εξετάσεις απο το Συμβούλιο της Επικρατείας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χοντραίνει και... ψηλώνει το παιχνίδι. Στην αντεπίθεση ο Ψηλός για τις αλλαγές Εβερτ στο κόμμα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η εγώ ή αυτοί" απηύδησε ο Σημίτης και εκβιάζει με πρόωρες εκλογές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νάρκη στις εξετάσεις. Το ΣτΕ ακυρώνει την κατοχύρωση βαθμολογίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε δίκη οι εξετάσεις. Υπουργείο: δεν τίθεται θέμα φέτος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντιβαίνει στο Σύνταγμα η κατοχύρωση βαθμολογίας. Απόφαση τμήματος του ΣτΕ θα επανεξετάσει η Ολομέλεια".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αιχμάλωτος ο Μ. Εβερτ. Μητσοτάκης: είναι όργανο των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Δεν θέλουν διαγραφές Βαρβιτσιώτης, Δήμας, Σουφλιάς".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Τραγικές ανισότητες ανάμεσα στα Λύκεια".

    ΝΙΚΗ: "Ολοι εναντίον Σημίτη. Δεν περνά ο εκλογικός εκβιασμός".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κινητικότητα υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Βδομάδα ενδεχόμενων εξελίξεων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

    [2] ΕΕ - Τουρκία - Ελληνικό βέτο

    Η ΝΙΚΗ με τίτλο "Εμείς κερδίζουμε χρόνο και η Τουρκία χάνει ECU" αναφέρεται στη ματαίωση της ροής κοινοτικών πόρων προς την Τουρκία με τους όρους που έθεσε η Ελλάδα για την εφαρμογή του κανονισμού χρηματοδότησης συνεργασίας MEDA. Στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα το οποίο παραπέμπεται για το επόμενο συμβούλιο καθώς οι 15 υπουργοί δεν συμφώνησαν με την ελληνική πρόταση να μπορούν οι υπουργοί να αποφασίζουν με ειδική πλειοψηφία τη διακοπή της χορήγησης κοινοτικών πόρων από το MEDA σε κάθε χώρα που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ιταλική προεδρία θα προχωρήσει έτσι σε νέες διαβουλεύσεις με τις κοινοτικές χώρες προκειμένου να βρεθεί τρόπος άρσης του αδιεξόδου".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "παρά τον ασφυκτικό κλοιό πιέσεων αμετακίνητη παραμένει η σκληρή διπλωματική στάση της κυβέρνησης στο θέμα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς την Τουρκία. Διπλωματικές πηγές ωστόσο δεν αποκλείουν τελικά τη σύγκληση του συμβουλίου Σύνδεσης επί ιρλανδικής προεδρίας αν στενέψουν τα περιθώρια εξεύρεσης αποδεκτής από όλες τις πλευρές λύσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ότι "δεν νοείται ομαλή σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ όσο η Τουρκία διατηρεί σε εκκρεμότητα το θέμα της Ιμια. Πρέπει να κλείσει το ζήτημα αυτό που παραβίασε τους όρους της Τελωνειακής Ενωσης (της Τουρκίας). Και αυτό πρέπει να κλείσει με την αποδοχή από την τουρκική πλευρά τριών αυταπόδεικτων κατά την άποψή μας αρχών: ότι δεν επιτρέπεται η χρήση βίας, ότι πρέπει να σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνή Νόμο και οτι πρέπει, αν υπάρχουν διαφορές γύρω από την ερμηνεία αυτών των Συνθηκών και αυτών των νόμων, όποιος έχει αμφιβολίες και αμφισβητήσεις να καταφεύγει σε κάποιο όργανο που εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "με το "καρότο" και το "κνούτο" αντιμετώπισε χθες στο Λουξεμβούργο την Τουρκία ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος, προχωρώντας ένα βήμα στην κατεύθυνση του διαλόγου με την Αγκυρα αλλά και εμμένοντας στην άρνησή του για την παροχή των κονδυλίων που προβλέπονται από το κοινοτικό πρόγραμμα MEDA. Ειδικότερα ο κ. Πάγκαλος στο πλαίσιο του συμβουλίου υπουργών μπλοκάρισε μεν τη ροή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Τουρκία, αλλά απαντώντας στην προχθεσινή θέση του Τούρκου ομολόγου του (κατά την οποία θα έπρεπε Αθήνα και Αγκυρα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παραπομπή του συνόλου των διμερών διαφορών σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο) υποστήριξε πως θα ήταν ένα θετικό βήμα για τα περαιτέρω αν η Τουρκία δήλωνε "απλώς" την πρόθεσή της να παραπέμψει την υπόθεση της Ιμιας "σε κάποιο όργανο που εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο, όποτε το κρίνει σκόπιμο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "η Αθήνα εξαιτίας της Αγκυρας όχι μόνο βρίσκεται απομονωμένη στα πλαίσιο της Κοινότητας αλλά μπλοκάροντας το MEDA έρχεται σε αντίθεση και με έντεκα τρίτες μεσογειακές χώρες πολλές από τις οποίες αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο".

    [3] Επεισόδιο

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "σε ένα προκλητικό διάβημα σκοπιμότητας προχώρησε χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την αποβίβαση σε ελληνικό έδαφος οκτώ Ιρανών λαθρομεταναστών από τουρκικό ταχύπλοο το οποίο καταδιώχθηκε απο φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Αιγαίο: αυτή τη φορά κοντά στη νήσο Στρογγύλη στο Καστελόριζο όπου Τούρκοι λαθρέμποροι επεχείρησαν και τα κατάφεραν να αποβιβάσουν Ιρανούς λαθρομετανάστες ενώ στην συνέχεια ελληνικό περιπολικό του Λιμενικού έριχνε προειδοποιητικές βολές στον αέρα για να απομακρύνει τους Τούρκους".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει "τεχνητή ένταση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "παιχνίδια πολέμου" παίζει η Τουρκία στο Αιγαίο, καθώς μέρα με τη μέρα ξετυλίγεται ο μίτος της προκλητικότητας της Αγκυρας με στόχο τη δημιουργία τεχνητής έντασης. Η καθ'όλα νόμιμη επέμβαση του Λιμενικού για την καταδίωξη και τη σύλληψη ενός σεσημασμένου Τούρκου δουλεμπόρου μέσα στα ελληνικά χωριά ύδατα "βαφτίστηκε" από την Τουρκία ως απρόκλητη επίθεση των Ελλήνων σε βάρος ψαροκάικου, μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "οι Τούρκοι ανέχονται το δουλεμπόριο" και τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών "γελοιοποίησε η τουρκική τηλεόραση που παρουσίασε αντίγραφο έρευνας που διεξήγατε η νομαρχία της Αττάλειας και η οποία επιβεβαιώνει τις ελληνικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το τουρκικό σκάφος μετέφερε λαθρομετανάστες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ χαρακτηρίζει "θρασύ το διάβημα της Τουρκίας που επιδιώκει διάλογο με προκλήσεις τις οποίες κορυφώνει η Αγκυρα επιδιώκοντας τετελεσμένα, λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση στο Βουκουρέστι μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Εμρε Γκιονενσάι και του Θόδωρου Πάγκαλου. Από τις αρχές του 1994 έχουν περάσει παράνομα σε ελληνικό έδαφος με τη βοήθεια Τούρκων λαθρεμπόρων 2.322 λαθρομετανάστες, ενώ έχουν συλληφθεί 40 Τούρκοι δουλέμποροι".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "στην Αθήνα κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήριζαν το επεισόδιο "συνηθισμένο", το οποίο η Αγκυρα επιχειρεί να διογκώσει για ευνόητους λόγους".

    Για "νέα ωμή πρόκληση των Τούρκων" κάνει λόγο η ΝΙΚΗ η οποία σημειώνει ότι "η Αγκυρα ασκεί τώρα διπλωματία και με λαθρομετανάστες".

    Η ΑΥΓΗ θεωρεί "αγκάθι" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τη λαθρομετανάστευση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει "Πλάτες στους δουλεμπόρους από το Γιλμάζ. Προκαλεί κι από πάνω η Τουρκία με ρηματική διακοίνωση που επέδωσαν στον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα με αφορμή το επεισόδιο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "έντονη ήταν η ελληνική αντίδραση στη νέα τουρκική πρόκληση με αφορμή το επεισόδιο στο Καστελόριζο. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κ. Σφυρίου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησαν την τουρκική πλευρά για "διαστρέβλωση των γεγονότων" και για την πάγια τακτική που ακολουθεί η Τουρκία "για να θίξει το κύρος των ελληνικών αρχών και της χώρας" και η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει "τη σκληρή απάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κοσμά Σφυρίου στις τουρκικές αιτιάσεις".

    "Παραλίγο νέα Ιμια χθες τα ξημερώματα" γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Στο σχόλιό της η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "αφήσαμε την Τουρκία να δημιουργεί πλαστά προβλήματα και να μας καλεί να τα λύσουμε δια διαλόγου. Την αφήνουμε επίσης ανενόχλητη να οργανώνει σε εθνικό επίπεδο τεράστιες επιχειρήσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών που είναι αδύνατο να συλληφθούν ενώ χωρίς την κρατική συμπαράσταση. Την αφήνουμε να κάνει το πιο εκτεταμένο δουλεμπόριο της εποχής μας να μας δημιουργεί πραγματικά προβλήματα και όχι μόνο αρνείται τον προς επίλυσή τους διάλογο αλλά και να μας κάνει διαβήματα διαμαρτυρίας".

    [4] Επίσκεψη Κόρνμπλουμ

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη την περιοδεία του στο "τρίγωνο" Αθηνών-Αγκυρας-Λευκωσίας ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Τζόν Κόρνμπλουμ αντικαταστάτης του Ρ. Χόλμπρουκ. Η περιοδεία Κόρνμπλουμ αποφασίσθηκε μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον με τον Τούρκο ομόλογό του Σ. Ντεμιρέλ και τον Ελληνα πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και εντάσσεται στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον για εκτόνωση της κρίσης στο Αιγαίο".

    [5] Περιοδεία Σημίτη

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον βρετανό ομόλογό του Τζόν Μέιτζορ θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος ωστόσο ελληνικές και ξένες διπλωματικές πηγές του Λονδίνου τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά θα περιλάβει στις συνομιλίες " τα θέματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα". Το βράδυ ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Μάικλ Χέζελταϊν θα παραθέσει στον Ελληνα πρωθυπουργό δείπνο στο Λανκαστερ Χαουζ. Ο Μαικλ Χεζελταιν είναι ο συντονιστής του έργου της βρετανικής κυβέρνησης, εποπτεύει την προώθηση των βρετανικών εμπορικών συμφερόντων στο εξωτερικό και εκτιμάται ότι στις συνομιλίες του με τον Ελληνα πρωθυπουργό θα αναφερθεί στην αναβάθμιση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Την Τετάρτη το πρωί ο Ελληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο όπου θα έχει συνομιλίες σε γεύμα εργασίας με τον Ιρλανδό ομόλογό του Τζόν Μπρούτον".

    "Ο κ. Σημίτης σύμφωνα με πληροφορίες ,που επικαλείται ο ΛΟΓΟΣ, αναμένεται να θέσει το θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών, θα αναπτύξει το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ενώ για το Κυπριακό θα ζητήσει ενεργότερη συμμετοχή του Λονδίνου στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,"απο τη συνάντηση με τον κ. Μέιτζορ δεν θα πρέπει να αναμένεται κάτι θεαματικό. Η κάθε πλευρά γνωρίζει καλά τις απόψεις της άλλης - υπάρχουν ορισμένα σημεία σύμπτωσης αλλά και σαφείς διαφορές. Η Βρετανία είναι μάλλον η χώρα της Κοινότητας από την οποία η Ελλάδα περιμένει να βρει τη λιγότερη υποστήριξη στα ελληνοτουρκικά - τούτου δεδομένου ο κ. Σημίτης θα πρέπει να είναι μάλλον ικανοποιημένος αν ο κ. Μέιτζορ επιβεβαιώσει ότι και το Λονδίνο τάσσεται υπέρ της επίλυσης των διαφορών με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών".

    [6] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "η Αγκυρα ονειρεύεται τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στο Αιγαίο με την "αντιπρότασή της" να παραπεμφθούν στη Χάγη όλα τα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θέματα".

    "Οπως αποκαλύπτει στο χθεσινό της φύλλο η ΜΙΛΙΕΤ, προσθέτει το ΕΘΝΟΣ, η Αγκυρα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν προσφύγει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης μόνο για τα Ιμια λόγω των ελλιπών επιχειρημάτων της. Γι αυτό πρέπει να προσφύγει για όλα τα θέματα του Αιγαίου, δηλαδή για βραχονησίδες, για υφαλοκρηπίδα, για εναέριο χώρο κλπ. Αυτή άλλωστε είναι και τελευταία θέση της Αγκυρας, η οποία διατυπώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Εμρέ Γκιονενσάι στην "Τέρκις Ντέιλι Νιους" και στον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ". Το "ΕΘΝΟΣ" είχε γράψει ότι η Αγκυρα συμβουλεύεται νομικά γραφεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τα οποία έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά για τα επιχειρήματα της Αγκυρας. Η Τουρκία σκοπεύει να διεκδικήσει συνολικά 131 βραχονησίδες ισχυριζόμενη ότι το καθεστώς τους είναι αμφισβητούμενο και γι αυτό αποτελούν "ουδέτερη ζώνη". Η διεκδίκηση και άλλων βραχονησίδων εκτός από τα Ιμια με την αποδοχή μάλιστα των ΗΠΑ είναι ένα θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το "Ε" δύο μέρες μετά την κρίση στα Ιμια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας το προσεχές Σάββατο στο Βουκουρέστι, εναποθέτουν όλες οι πλευρές τις ελπίδες τους για την έναρξη διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "βδομάδα ενδεχόμενων κρίσιμων εξελίξεων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι αυτή που ξεκίνησε χτες. Η Ουάσιγκτον με προσεκτικές κινήσεις σύρει την ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι του ελληνοτουρκικού διαλόγου του οποίου την ατζέντα προετοιμάζει η αμερικανική διπλωματία".

    [7] ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ανυποχώρητος σε οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εμφανίσθηκε για μια ακόμη φορά με δήλωσή του στο ΑΠΕ ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Λ. Φερτσκόφσκι".

    [8] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος Κληρίδης κατά τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Τζόν Κορνμπλούμ θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης. Η κυπριακή κυβέρνηση πιστεύει ότι αν οι Αμερικανοί υιοθετήσουν τη θέση για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση τότε θα απλοποιηθεί η επίλυση του Κυπριακού. Γιατί όπως τονίζεται, η αποστρατιωτικοποίηση συνδέεται με το θέμα των εγγυήσεων της ασφάλειας της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και με τους εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "απειλητικός εμφανίσθηκε εκ νέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό "η Φωνή των Τουρκοκυπρίων" ο Ραούφ Ντενκτάς. Ο Ντενκτάς αφού κατηγόρησε την Αθήνα ότι "εξοπλίζει συνεχώς την Κύπρο και προτίθεται να γίνει πιο επιθετική στο Αιγαίο " συμπλήρωσε πως "οι στρατιωτικές συμφωνίες των Ελληνοκυπρίων με την Ελλάδα το γεγονός ότι άνοιξαν τις θύρες σε Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και οι προσπάθειες για ένταξη στην ΕΕ θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα το Κυπριακό στα πρόθυρα μεγάλης κρίσης".

    [9] Αλβανοί λαθρομετανάστες

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "1068 Αλβανοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στην Ηπειρο ενώ προσπαθούσαν να προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.20 run on Tuesday, 23 April 1996 - 10:46:31