Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-12-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κινητοποιήσεις αγροτών - κόμματα
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Σημίτης - Χάγη - Δουβλίνο
  • [5] Πυρηνικοί σταθμοί
  • [6] Ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/1996
  • [8] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [9] Εκθεση ΙΟΒΕ για την Οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΘήνα, Ελλάδα, 12/12/1996 (ΑΠΕ)

    Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι επιπτώσεις που έχουν στην οικονομία και η στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων, η σύνοδος κορυφής στο Δουβλίνο της ΕΕ και οι συνομιλίες που έχει σήμερα στη Χάγη ο πρωθυπουργός, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το πρόγραμμα MEDA για την Τουρκία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δικαστές κατά δικαστών. Θαρραλέα αυτοκάθαρση στη δικαιοσύνη".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η βία 'σκοτώνει' τα παιδιά. Καταλυτική η προβολή σκηνών φρίκης από την TV".

    Η ΑΥΓΗ: "Σε ρόλο εισαγγελέα τώρα η κυβέρνηση. Επιτίθεται στα κόμματα, επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να διαλύσει τα μπλόκα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η πορνοΜιμή θέλει να αρπάξει το ΠΑΣΟΚ. Είμαι κληρονόμος του Ανδρέα δηλώνει στο Παρί Μάτς".

    ΕΘΝΟΣ: "Ο Εβερτ σε ρόλο... Αντύπα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σημίτης-Σουφλιάς οδηγούν το όχημα των εξελίξεων και... στην... καρότσα των τρακτέρ ο Εβερτ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ιδού το κράτος της αρπαχτής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο αρχηγών στο Σημίτη. Πρόταση Εβερτ για πολιτική λύση στο Αγροτικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψάχνουν λύση στο ΠΑΣΟΚ. Πολύωρη σύσκεψη αγωνίας μπροστά στο αδιέξοδο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Σχέδιο Εβερτ για την απομόνωση της κυβέρνησης. Επιδιώκει μέτωπο αντιπολίτευσης για Αγροτικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιχείρηση διασπάσεως με τοπικά ρουσφέτια και απειλές δικαστικής διώξεως των αγροτών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανεύθυνος και επικίνδυνος ο Μιλτιάδης Εβερτ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σύγκρουση των κομμάτων για τα μπλόκα".

    ΝΙΚΗ: "Μπλόκο από τους έχοντες στα μπλόκα. Βιομηχανία πιέσεων στους αγρότες κυβέρνησης -επιχειρηματιών".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απομονώνεται μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση".

    [2] Κινητοποιήσεις αγροτών - κόμματα

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "ο πρόεδρος της ΝΔ με την περιοδεία του χθες στα αγροτικά μπλόκα εγκαινίασε σχέδιο για την απομόνωση της κυβέρνησης στο αγροτικό. Απηύθυνε πρόταση προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναντηθούν με τον κ. Σημίτη επιχειρώντας κατ'αυτόν τον τρόπο να οικειοποιηθεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να τις αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Εβερτ όμως με τις δηλώσεις του στήριξε την αυθαιρεσία των αγροτών, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στο εσωτερικό από τα μπλόκα στις εθνικές οδούς έρχονται να προστεθούν οι διεθνείς παρενέργειες και το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται σε χώρες της ΕΟΚ. Το θέμα των επιπτώσεων στις μεταφορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης προτίθεται να θέσει η Γερμανία στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Γερμανός υπουργός θα ζητήσει να ελεγχθεί η Ελλάδα (αλλά και η Δανία και η Γαλλία) για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας τους στο ευρωπαϊκό μεταφορικό δίκτυο. Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από την Τουρκία".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "ανήκεστο βλάβη" στον προϋπολογισμό τείνουν να προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, αλλά και των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι προχωρούν σε απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων παραγόντων του υπουργείου, οι απώλειες εσόδων ανέρχονται σε 20-30 δισεκατομμύρια δραχμές από την αρχή των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πολυήμερο αγώνα τους είναι οι αγρότες της χώρας μας, σε πείσμα των μηνυμάτων διχασμού που εξαπολύει η κυβέρνηση, με συκοφαντίες, απειλές και ψέματα. Στο πλευρό των εξεγερμένων αγροτών, άσχετα από τις διαφορετικές απόψεις τους, βρίσκονται στελέχη, μέλη και οπαδοί όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "με τις ζημιές για την εθνική οικονομία να πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα - η έκτασή τους είναι ανυπολόγιστη - τους αγρότες να επιμένουν στον αποκλεισμό του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου και να μην υπάρχουν εμφανείς τουλάχιστον, ελπίδες αποχώρησης μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού, η κυβέρνηση εντείνει τις πιέσεις ζητώντας τη συνδρομή είτε των δικαστικών αρχών είτε των τοπικών κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών".

    [3] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος "στους λεονταρισμούς της Αγκυρας". Χθες ο υπουργός Εθνικής Αμύνης διαμήνυσε προς την Τουρκία ότι οποιαδήποτε απειλή για επίθεση εναντίον της Κύπρου συνιστά αιτία πολέμου για την Ελλάδα. Αιτία για την αυστηρή προειδοποίηση του κ. Τσοχατζόπουλου στάθηκαν οι απειλές των Τούρκων ενόψει του εξοπλισμού της Μεγαλονήσου με τα υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα S-300. Πάντως, το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κύπρο οξύνεται και εκφράζονται φόβοι ότι στόχος των τουρκικών δηλώσεων είναι η προετοιμασία του εδάφους για την εκβιαστική αποδοχή της αμερικανικής πρότασης για μορατόριουμ".

    "Στις συσκέψεις που είχαν τις δύο τελευταίες μέρες οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ελλάδος και Κύπρου συζητήθηκε διεξοδικά, σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ο εξοπλιστικός συντονισμός των δύο χωρών και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσθηκε η αγορά του S300 και από τις δύο χώρες. Συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων υποδομής στην Κύπρο και η συνεργασία στην εκπαίδευση. Οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος και Ηλιάδης είπαν επίσης ότι δεν πρόκειται να περικοπούν οι ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "το θέμα του μορατόριουμ στρατιωτικών πτήσεων στην Κύπρο και η πορεία ένταξης της Μεγαλονήσου στην ΕΕ κυριάρχησαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτού υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρεσβευτή κ. Τ. Νάϊλς. Σύμφωνα με δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε στο συνομιλητή του πως η ενταξιακή πορεία μπορεί να προσφέρει μια θετική δυναμική στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Πρόσθεσε δε πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αντίθετο σκεπτικό, δηλαδή ότι πρέπει πρώτα να λυθεί το Κυπριακό και μετά να πραγματοποιηθεί η ένταξη".

    "Ο Αμερικανός πρέσβης, προσθέτει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, συμφώνησε ότι είναι μια θετική προσέγγιση και είπε στον κ. Παπανδρέου ότι η ενταξιακή πορεία δεν πρέπει να ανατραπεί από διάφορες δηλώσεις αξιωματούχων άλλων κρατών-μελών που θέτουν την προϋπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού".

    "Η Βρετανία συμμερίζεται τις ελπίδες των περισσότερων χωρών-μελών της ΕΕ ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ενωση ως μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία μετά από μια ολοκληρωμένη πολιτική διευθέτηση. Τη θέση αυτή διατύπωσε γραπτώς ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντ. Ντέιβις", σημειώνει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Στο μεταξύ, "συνεχίζοντας τις επαφές του στη Λευκωσία ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Τζού Σούνγκ Χάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Στη συνάντηση με τον κ. Κληρίδη ο κ. Χάν είπε ότι συζητήθηκαν η αποστρατιωτικοποίηση , η ασφάλεια, οι εγγυήσεις και το μορατόριουμ στις πτήσεις. Στόχος των επαφών του κ. Χάν είναι η πραγματοποίηση απευθείας συναντήσεως Κληρίδη-Ντενκτάς. Ο Τζού Σούγκ Χάν αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο για την Αθήνα και στη συνέχεια στην Αγκυρα συνοδευόμενος από τον κ. Φεϊσέλ για να συνεχίσει τις επαφές του για το Κυπριακό".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "παραβιάζουν το "στάτους κβο" οι πτήσεις των ελληνικών και τουρκικών αεροπλάνων πάνω από την Κύπρο, υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Εθνη. Αυτό επισημαίνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι στην έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του Διεθνούς Οργανισμού, που σταθμεύει στην Κύπρο".

    [4] Σημίτης - Χάγη - Δουβλίνο

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "αναχώρησε χθες το απόγευμα για τη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του κ. Κόκ. Ο κ. Σημίτης θα ενημερώσει την ολλανδική κυβέρνηση για τις ελληνικές θέσεις στην πορεία προς την Οικονομική Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) αλλά και για θέματα που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Η επίσκεψη του κ. Σημίτη στη Χάγη θεωρήθηκε επιβεβλημένη, αφού ως γνωστόν η Ολλανδία αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινότητας για το πρώτο εξάμηνο του 1997. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σήμερα στο Δουβλίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών των κρατών -μελών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Δεκεμβρίου. Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρόοδο που παρουσιάστηκε στο θέμα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της ΕΕ".

    "Συγκεκριμένα στη Χάγη ο κ. Σημίτης θα συζητήσει με τον Ολλανδό ομόλογό του την κατοχύρωση της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας της Ενωσης, αλλά και την κατοχύρωση των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης, θέμα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας", τονίζει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    "Η Αθήνα θεωρεί, σημειώνει η ΝΙΚΗ, ότι από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη Διακυβερνητική στο Τορίνο έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στην αποδοχή των ελληνικών θέσεων όσον αφορά την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας (ΚΕΠΠΑ). Ωστόσο αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις έως ότου επιτευχθεί η πλήρης αποδοχή των ελληνικών θέσεων, δεδομένης της απροθυμίας των εταίρων να δεσμευτούν για ενδεχόμενη στρατιωτική τους ανάμιξη σε περίπτωση που μια χώρα-μέλος αντιμετωπίσει χρήση βίας από γειτονικό της κράτος".

    [5] Πυρηνικοί σταθμοί

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "σε πυρηνικό κλοιό τίθεται η Ελλάδα, καθώς μετά το Κοζλοντούι και το νέο πυρηνικό σταθμό στο Μπέλενε της Βουλγαρίας, η Ρουμανία και η Τουρκία προχωρούν κι αυτές στην εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων μεγάλης ισχύος στο έδαφός τους φιλοδοξώντας όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια, αλλά και να ισχυροποιηθούν έναντι της ΕΕ τροφοδοτώντας με ηλεκτρική ενέργεια τις χώρες-μέλη της. Δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Βουλγαρία, πέντε πυρηνικοί σταθμοί στη Ρουμανία, ο ένας τέθηκε χθες σε λειτουργία οι άλλοι τέσσερις μέσα στην επόμενη 15ετία και ένας ακόμη στα παράλια της Τουρκίας απέναντι από την Κύπρο περικλείουν την Ελλάδα".

    [6] Ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν Ελληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες στην Αθήνα τονίζει ότι "οι απόψεις που διατύπωσαν οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι ειλικρινείς. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τη σημερινή κρίση (εξαιρούνται βέβαια οι έμποροι όπλων) και η Ελλάδα αποτελεί γι αυτούς ένα χρήσιμο διάδρομο προς την ΕΕ. Αλλωστε, το Αιγαίο ανέκαθεν ήταν σταυροδρόμι εμπορίου. Αλλά, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν με τους Ελληνες ομολόγους τους, ας προσπαθήσουν να πείσουν τους ιέρακες της Αγκυρας να λογικευτούν και να σταματήσουν τις καθημερινές προκλήσεις. Η οικονομική ισχύς που διαθέτουν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ας προσπαθήσουν λοιπόν αλλά ας κατεβάσουν και τις φωνές κάποιοι δικοί μας υπερπατριώτες, που κάθε ειρηνική πρωτοβουλία και κάθε διπλωματική κίνηση τη βαφτίζουν "προδοσία" "δωσιλογισμό" ή "αφέλεια". Σε τελική ανάλυση, ας τραγουδήσουμε όλοι, όπως τότε οι Μπίτλς "Give peace a chance". Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο δικό του σχόλιο αναφέρει ότι "για όσο διάστημα το τουρκικό πολιτικό σύστημα και η στρατοκρατία επιμένουν σε μια ανθελληνική στρατηγική είναι πρακτικά αδύνατον να αναπτυχθεί η οικονομική συνεργασία και να φτάσουμε στη συνεννόηση μεταξύ των δύο λαών. Οσες καλές προσπάθειες και να γίνουν θα κινούνται αναγκαστικά στην επιφάνεια εφόσον κυριαρχεί η βασική αντίθεση μεταξύ τουρκικού επεκτατισμού και προάσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων".

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/1996

    Οι επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, η στάση της αντιπολίτευσης, οι εκκλήσεις των παραγωγικών φορέων προς την κυβέρνηση και τους αγρότες για εξεύρεση λύσης καθώς και τα συμπεράσματα της τετραμηνιαίας έκθεσης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτελούν, σήμερα τα βασικά θέματα του οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οι δαπάνες απειλούν την εξυγίανση. Το ΙΟΒΕ προειδοποιεί".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χιονοστιβάδα στην οικονομία. Μηνύματα αγωνίας από ΙΟΒΕ, ΣΕΒ, Εξαγωγείς, Εμπόριο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πολιτικές περιοδείες της αντιπολίτευσης στα μπλόκα. Χιονοστιβάδα τα προβλήματα στην οικονομία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανησυχία για τις επιπτώσεις των μπλόκων στον πληθωρισμό. Για ζημιές 150 δισ. μιλούν οι εξαγωγείς και ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα".

    [8] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ επισημαίνει ότι "απτόητοι και τονωμένοι, καθώς στο πλευρό τους έχουν ανοικτά πλέον τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεχίζουν οι αγρότες τον αποκλεισμό του οδικού δικτύου της χώρας, κρατώντας σε ομηρία το σύνολο των παραγωγικών τάξεων της χώρας και ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο".

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "ο επιχειρηματικός κόσμος που δέχεται την ογκούμενη πίεση από την 'ακινητοποίηση' της Οικονομίας, απευθύνει σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη των κορυφαίων οργανώσεων του έκκληση προς τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και προς την κυβέρνηση να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική τακτική λύσεων".

    [9] Εκθεση ΙΟΒΕ για την Οικονομία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "η έκθεση διαπιστώνει ότι η οικονομία βρίσκεται και πάλι στην αφετηρία μιας νέας και επίπονης προσπάθειας προσαρμογής, μετά την χαλάρωση της μακροοικονομικής πολιτικής το 1996, που οδήγησε σε αποκλίσεις από τους αρχικούς στόχους".

    "Αδυναμία περαιτέρω αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού εκτιμά το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, λόγω εξάντλησης των ορίων της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής" αναφέρει η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

    * Η προθεσμία που παρέχεται, έως και τις 3 Ιανουαρίου 1997, για να υποβάλουν στο προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αρχική ή συμπληρωματική δήλωση χωρίς επιβολή προστίμου, στους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ελλιπή ή ανακριβή δήλωση, αποτελεί επίσης βασικό θέμα του οικονομικού τύπου.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02 run on Thursday, 12 December 1996 - 15:16:13 UTC