Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-01-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κύπρος - Τουρκικές απειλές-S-300
  • [3] Θεομηνία
  • [4] Φυσικό Αέριο
  • [5] Συνέντευξη Σκανδαλίδη
  • [6] Επίσκεψη Πάγκαλου
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/1997
  • [8] Θεομηνία - Μέτρα για τις επιχειρήσεις.

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 14/01/1997 (ΑΠΕ)

    Ο τραγικός απολογισμός της Θεομηνίας, η επίσκεψη Κάβανο - το Κυπριακό, οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και τα εγκαίνια του Φυσικού Αερίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ετσι βούλιαξε το 'Δύστος'. Πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Δόκιμο;".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επνιξαν τον κοσμάκη. Τεράστιες ευθύνες. Αγωνία για νέες πλημμύρες".

    Η ΑΥΓΗ: "Πνιγμένοι στις λάσπες των έργων μας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Χτίστε τώρα τη νέα χώρα. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ζημιά στην εθνική οικονομία".

    ΕΘΝΟΣ: "Λίστα υπόπτων φοροφυγάδων καταρτίζει η εφορία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Θέατρο Λαλιώτη για να καλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα λάθη που έφεραν τη συμφορά. Πιλάτος ο Σημίτης. Ψίχουλα οι αποζημιώσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τέσσερα τραγικά 'διότι'. Τα αίτια της συμφοράς στη χειρότερη νεροποντή της 40ετίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Πακτωλός δισεκατομμυρίων στη Σοφοκλέους. Εισροή 10 δις από το εξωτερικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Απροσμέτρητη η έκταση των ζημιών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Γιατί; έξι νεκροί, ανυπολόγιστες οι ζημιές".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κώστας Σκανδαλίδης: κατηγορώ το περιβάλλον Σημίτη".

    ΝΙΚΗ: "Χαλασμός και θρήνος".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η προοπτική της αγροτικής οικονομίας. Συνέντευξη τύπου της Αλέκας Παπαρήγα".

    [2] Κύπρος - Τουρκικές απειλές-S-300

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σε διπλωματικό ελιγμό που έχει ως στόχο την άμβλυνση των αμερικανικών επικρίσεων για το θέμα της αγοράς των ρωσικών πυραύλων και την προώθηση της αμερικανικής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό προέβη χθες, η κυπριακή κυβέρνηση. Ο Κύπριος πρόεδρος Γλ. Κληρίδης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε χθες στη Λευκωσία με τον Αμερικανό απεσταλμένο Κ. Κάβανο, διαβεβαίωσε το συνομιλητή του ότι οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 θα εγκατασταθούν στο νησί μετά από 16 μήνες και ως τότε, υπάρχει χρόνος για την προώθηση της αμερικανικής πρωτοβουλίας".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "ο Αμερικανός αξιωματούχος πάντως δεν έθεσε θέμα άμεσης ακύρωσης της συμφωνίας για τους πυραύλους επανέφερε ωστόσο τις προτάσεις των ΗΠΑ για το μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών και πολεμικών αεροσκαφών στην Κύπρο και για συμφωνία στο λεγόμενο 'στρατιωτικό διάλογο' για την απαγκίστρωση και τη μη χρήση ένσφαιρων πυρών στα φυλάκια της 'πράσινης γραμμής'. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση επανέλαβε την πρόθεσή της ν'αποδεχτεί το μορατόριουμ στις υπερπτήσεις κατά το χρονικό διάστημα που θα υπάρξουν ουσιαστικές συνομιλίες για επίτευξη λύσης και να προσέλθει με πολιτική βούληση για επίτευξη συμφωνίας στο "στρατιωτικό διάλογο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει όμως ότι "δεν απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια από τον υπεύθυνο Νοτιοανατολικής Ευρώπης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κάβανο για να προσαρμοστεί η ελληνική πλευρά στις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον. Οι εξελίξεις αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μια 'ρεαλιστική και ευέλικτη' πολιτική στο Κυπριακό η οποία θα φροντίζει για την προώθηση Μέτρων Αποκλιμάκωσης της Εντασης".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "δύο γραμμές στα εθνικά θέματα εντός της κυβέρνησης. Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης, κατέγραψε την έμμεση αλλά σαφή διαφωνία των κ. Σημίτη και Τσοχατζόπουλου για την τακτική της χώρας σε ο,τι αφορά το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, αλλά και το Δόγμα του Ισοδύμανου Τετελεσμένου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ύστερα από παρόμοια σύσκεψη, ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του δεν έκανε ούτε απλή αναφορά στο Δ.Ε.Α.Χ. Την ίδια στιγμή στην Κύπρο, ο πρόεδρος Κληρίδης με έναν απόλυτα επιτυχημένο διπλωματικό χειρισμό κατόρθωσε να παρακάμψει τις αμερικανικές πιέσεις, χωρίς να υποχωρήσει στο θέμα της αγοράς των πυραύλων S-300".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "η ελληνική και τουρκική ηγεσία στην Κύπρο, έχουν συμφωνήσει κατ'αρχήν να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα από τα Ηνωμένα Εθνη μέτρα για να μειωθούν οι κίνδυνοι επεισοδίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "νέες παραχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευρά ανήγγειλε αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός απεσταλμένος Κέρι Κάβανο, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Ραούφ Ντενκτάς. Σύμφωνα με τον κ. Κάβανο, τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι συμφώνησαν να μετακινήσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από τη γραμμή αντιπαράταξης που χωρίζει στα δύο την Κύπρο και να εφαρμόσουν μέτρα για τη μείωση των κινδύνων επεισοδίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής. Η είδηση έγινε με απόλυτη ικανοποίηση δεκτή στην Ουάσιγκτον, όπου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς χαρακτήρισε την υποχώρηση της Λευκωσίας σχετικά με την εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων γεγονός που "εκτονώνει την κρίση".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "στο χέρι της Δύσης είναι να αξιοποιήσει για την πολιτική επίλυση του Κυπριακού το χρονικό διάστημα μέχρι την εγκατάσταση των πυραύλων S-300". Επίσης υπογραμμίζει τη χθεσινή δήλωση της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι "είναι πιο κοντά παρά ποτέ η επισημοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου, στη συνέχεια η ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η κατάργηση των εθνικών συνόρων και η διχοτόμηση του Αιγαίου κάτω από την πιο βαθιά κι ακόμη πιο επικίνδυνη αμερικανική επικυριαρχία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "το Κυπριακό είναι ένα από τα κρίσιμα σημεία για την αμερικανική εξωτερική πολιτική κατά το 1997, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων 'Ασοσιέιτεντ Πρές'. Οπως εκτιμά ο πρόεδρος του Κέντρου Χένρι Στίμσον της Ουάσιγκτον, "η κατάσταση στην Κύπρο θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το 1997 στον πρόεδρο Κλίντον περισσότερα προβλήματα απ' ο,τι η κατάσταση στη Βοσνία. Το πρακτορείο επισημαίνει πως τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους ηγέτες του Κογκρέσου ότι η ένταση στην Κύπρο έχει φθάσει "στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων ετών".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "κρίσιμες συνομιλίες με τον υπουργό Αμυνας της Κύπρου Κ. Ηλιάδη, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Ν. Βορβολάκο και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας της Κύπρου έχουν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός Δ. Αποστολάκης εν όψει της επισκέψεως την Παρασκευή στην Αθήνα του προέδρου Κληρίδη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται να επαναεπιβεβαιωθεί η απαρέγκλιτη τήρηση του εξοπλιστικού προγράμματος της Κύπρου και της υλοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Στη σχετική ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρεται ότι "στις προτεραιότητες της κυπριακής κυβέρνηση είναι επίσης η ενίσχυση του αρματικού δυναμικού και η αγορά επιθετικών ελικοπτέρων".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "συμφωνία ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, για στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, επικαλείται το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της γειτονικής χώρας ΗΒΒ ως το νέο στοιχείο της τακτικής της Αγκυρας, ενώ ο αρχηγός του Επιτελείου, στρατηγός Ι. Καρανταγί, επανέλαβε, χθες τις απειλές βίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ συμπληρώνει ότι "αδιάφορη για τις διεθνείς προειδοποιήσεις η Αγκυρα έχει ήδη αποφασίσει στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο εάν εγκατασταθούν οι ρωσικοί πύραυλοι και σκοπεύει μάλιστα να το ανακοινώσει επισήμως. Οι τουρκικές εφημερίδες επικρίνουν τις φιλοπόλεμες δηλώσεις από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και επισημαίνουν ότι η κλιμάκωση της έντασης εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα του κυβερνητικού συνασπισμού. Ομως η Αγκυρα επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της να επιτεθεί, αποστέλνοντας τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στα κατεχόμενα και δημοσιοποιώντας πληροφορίες για αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Η Τουρκία προχωρεί τις διαπραγματεύσεις με την Τόμσον και το Βέλγιο και Ολλανδία για την αγορά πυραύλων "Χόκ".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η επίλυση του Κυπριακού και η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελούν μια από τις τρεις βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της δεύτερης θητείας του προέδρου Κλίντον. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από εκτενή συζήτηση που έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, παρουσία του κ. Κλίντον, του αντιπροέδρου Αλ Γκόρ και όλων των απερχομένων αλλά και νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο Λευκός Οίκος αναζητεί τώρα προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους που θα αναλάβει τη μεσολάβηση στο Κυπριακό εκ μέρους των ΗΠΑ".

    "Την πρόθεση ουσιαστικής παρέμβασης του αμερικανικού Κογκρέσου στον τομέα της χάραξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μιας αντικειμενικής ,ισότιμης και δίκαιης πολιτικής έναντι της Ελλάδος, της Τουρκίας και της Κύπρου επανέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής, Μπένζανμιν Γκίλμαν".

    [3] Θεομηνία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η μεγαλύτερη νεροποντή των τελευταίων ετών είχε τραγικό απολογισμό. Εξι νεκροί και ζημιές ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ήρθαν να υπογραμμίσουν ότι δεν είναι οι βροχές αποκλειστικά υπεύθυνες για τις ζημιές, αλλά πρωτίστως οι εγκληματικές παρεμβάσεις στη φύση και μια καταστροφική πολιτική δεκαετιών".

    "Ομως, η έκταση των ζημιών, αναφέρει η ΑΥΡΙΑΝΗ, σε συνάρτηση με την ένταση των φυσικών φαινομένων, μας έφεραν αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα: Πως αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα (αντιπλημμυρικά έργα, διάνοιξη των ρεμάτων κ.λ.π.) τότε θα βρεθούμε, και πολύ σύντομα μάλιστα, αντιμέτωποι με το φάσμα μιας "βιβλικής" καταστροφής, όπου τα όσα παρακολουθήσαμε προχθές θα μοιάζουν με "παιδικό παιχνίδι".

    Στο σχόλιό της η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα σε κάθε καταιγίδα και να υφιστάμεθα τεράστιες υλικές ζημίες αν δεν αλλάξουμε οριστικά και αμετάκλητα νοοτροπία. Για την αυθαίρετη δόμηση υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα, όργανα του κράτους και ιδιώτες, που έχουν εξειδικευμένες ευθύνες. Για την καταπάτηση και ανοικοδόμηση καμένων δασικών εκτάσεων που κηρύσσονται ή δεν κηρύσσονται αναδασωτέες υπάρχουν εξατομικευμένες ευθύνες. Για το μπάζωμα ρεμάτων "νόμιμο" ή παράνομο ή ακόμη για την ανοικοδόμηση σε ρέματα, υπάρχουν άτομα - γνωστά - που παρανομούν".

    [4] Φυσικό Αέριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η διαφαινόμενη ταύτιση των ελληνορωσικών συμφερόντων στον ενεργειακό τομέα θέτει πλέον σε ακτίνα βολής τον κυβερνητικό στόχο για την ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ελλάδα και Ρωσία συμφώνησαν χθες στην προώθηση μιας σειράς σημαντικών κοινών επενδύσεων, οι οποίες θα μεταβάλουν ριζικά την εικόνα του ενεργειακού τομέα και -κυρίως- μέσω της διαπλοκής σε αυτές πολλών διακρατικών συμφερόντων θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της χώρας στην περιοχή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "έργα-σταθμούς, που αλλάζουν ριζικά τον ενεργειακό χάρτη της χώρας και καθιστούν την Ελλάδα "ενεργειακή Εγνατία" προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Ρωσία και τον Ομιλο Κοπελούζου. Πρόκειται για δίκτυα φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και τον πετρελαιαγωγό Μπουργάζ-Αλεξανδρούπολης, που θα συνδέσουν ενεργειακά την Ανατολική με τη Δυτική Ευρώπη και καθιστούν τη χώρα μας πρωταγωνιστή των ενεργειακών εξελίξεων. Το φυσικό αέριο είναι από σήμερα πραγματικότητα για την Ελλάδα, ενώ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς η ηλεκτρική σύνδεση με την Ιταλία και ο αγωγός που θα μεταφέρει στην Ευρώπη το ρωσικό πετρέλαιο. Κατόπιν αυτών, η χώρα μας εξελίσσεται σε ενεργειακό σταυροδρόμι και κόμβο σύνδεσης της Ανατολικής με τη Δυτική Ευρώπη. Το ελληνορωσικό μνημόνιο που υπέγραψαν χθες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας κ. Rodionov σηματοδοτεί κοσμογονικές αλλαγές στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, η οποία πλέον καθίσταται ενεργειακός κόμβος ολόκληρης της Ευρώπης".

    [5] Συνέντευξη Σκανδαλίδη

    Βαρύ "κατηγορώ" κατά στελεχών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που με τη στάση τους κρατούν σε τέλμα το ΠΑΣΟΚ και ενισχύουν τη διγλωσσία στην κυβέρνηση εξαπολύει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα περιθώρια για την κυβερνητική παράταξη είναι ιδιαίτερα στενά και καλεί τον Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να κόψει το ταχύτερο δυνατόν τον "γόρδιο δεσμό" και να αποκαταστήσει τη φυσική τάξη πραγμάτων. "Ο καθένας στο μπόι του" τονίζει και απευθύνει το λόγο προς δύο κατευθύνσεις: Προς τον κ. Κ. Σημίτη υπογραμμίζοντας ότι πρέπει "να βγει έξω" από τον περιχαρακωμένο χώρο των συσχετισμών του Συνεδρίου, έξω και απο τα ίδια τα χαρακώματα των συσχετισμών που τον ανέδειξαν. Προς τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τα να πάψουν να κρατούν αποστάσεις και να περιβάλλουν με εμπιστοσύνης τον Πρωθυπουργό".

    [6] Επίσκεψη Πάγκαλου

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ όπως και οι άλλες εφημερίδες σε ανταποκρίσεις τους από την Ουάσιγκτον υπογραμμίζουν "την ευγνωμοσύνη που εξέφρασε χθες η αμερικανική κυβέρνηση για την πρόσφατη αποστολή του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου στο Βελιγράδι, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς τόνισε ότι η Αθήνα είχε προηγουμένως ενημερώσει την Ουάσιγκτον για την πρόθεσή της να ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ενώ ανάλογη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση προς τις ΗΠΑ υπήρξε και μετά την επιστροφή του κ. Πάγκαλου στην Ελλάδα".

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/1997

    Αθήνα, Ελλάδα, 14/01/1997 (ΑΠΕ)

    Τα μέτρα για τις επιχειρήσεις που έπληξε η θεομηνία και το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς σε ιδιώτες είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών "Ψηλά τον πήχυ βάζει η Σοφοκλέους. Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 μηνών ο δείκτης".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανοίγει η ενεργειακή αγορά σε ιδιώτες. Με πρωτοβουλίες που προωθεί η κ. Β. Παπανδρέου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα φυγής από το νηολόγιο. Μήνυμα εφοπλιστών στη κυβέρνηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μεγάλες διακυμάνσεις στην ισοτιμία της δραχμής-ΕCU. Πρεμιέρα της νέας συναλλαγματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ελλάδος"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "4 μέτρα για τις επιχειρήσεις που έπληξε η θεομηνία".

    [8] Θεομηνία - Μέτρα για τις επιχειρήσεις.

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν προωθούνται τα εξής τέσσερα μέτρα: 1) εξάμηνη μετάθεση καταβολής ΦΠΑ, 2) παροχή κρατικής αρωγής 30% της συνολικής ζημιάς, 3) το υπόλοιπο δάνειο με επιδοτούμενο επιτόκιο 40%, 4) θα αποζημιωθεί η αντικατάσταση των κατεστραμμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02a run on Tuesday, 14 January 1997 - 15:59:09 UTC