Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-07-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/07/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] ΠΓΔΜ
  • [4] Κυπριακό

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 10/07/1997 (ΑΠΕ)

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι πυρκαγιές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάψτε και αρπάξτε. 400.000 δασικά στρέμματα διεκδικούνται στην Αττική.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το κρίμα στον Σημίτη. Θύελλα για την προκάτ συμφωνία - παγίδα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εκτακτο συνέδριο για αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Πάνω στις στάχτες πόλεμος δύο υπουργείων για την καταστροφή στο Σέϊχ Σού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρο το εμπρηστικό μανιφέστο. Ποιοί το υπογράφουν και τι επιδιώκουν.

    ΕΘΝΟΣ: "Πάγος" Ακη στην Τουρκία. Κόβει την όρεξη Ντεμιρέλ για "ατζέντα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σημεία και τέρατα έγιναν στο... Γκαβός -2.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θα ρωτήσουμε την Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη στα 50, αλλά μόνο για τον υπουργό. Καταγγελία - σόκ του ΔΣΑ για το Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αιχμές Ακη χτύπημα "32". Μέτωπο κατά Σημίτη. 'Εκστρατεία πειθούς' απο κυβέρνηση.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Δύο νέες συμφωνίες στο τραπέζι. Βγαίνουν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση της Μαδρίτης.

    Η ΕΣΤΙΑ: Σοβαράς αντιδράσεις προκαλεί η συμφωνία με την Τουρκίαν και εντός του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε νέο τέλμα η οικονομία, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα θαρραλέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο δεκάλογος για το ασφαλιστικό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επίθεση διαλόγου απο την Τουρκία με μπαράζ δηλώσεων Ντεμιρέλ - Τζέμ.

    ΝΙΚΗ: Διαφωνία με μέτρο. Ηπιες οι πρώτες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για Μαδρίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΑΤΟϊκή σύνοδος κορυφής:ανησυχίες γεννούν οι εξελίξεις.

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "με ραγδαίους ρυθμούς 'τρέχουν' οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς ήδη δύο νέες συμφωνίες βρίσκονται στο τραπέζι. Η πρώτη αφορά σ'έναν 'κώδικα συμπεριφοράς' για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών. Η δεύτερη στην υπογραφή συνυποσχετικού για να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όλα τα ζητήματα του Αιγαίου".

    "Διπλωματικοί κύκλοι, που επικαλούνται τα ΝΕΑ, έλεγαν οτι οι επόμενες φάσεις στην προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας και με στόχο την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή δεν πρόκειται να εκτυλιχθούν σε μια 'γραμμική εξέλιξη' αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθηθούν 'παράλληλες διαδικασίες'. Ετσι, το πιθανότερο είναι για παράδειγμα οτι οι εργασίες της ελληνοτουρκικής ομάδας εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει η ΕΕ θα προχωρήσουν παράλληλα με τις συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την Οικοδόμηση Μέτρων εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται ταυτοχρόνως να υπάρξουν και οι διμερείς συζητήσεις για θέματα εμπορίου, τουρισμού, πολιτισμού κλπ - οι οποίες έχουν 'παγώσει' με τουρκική υπαιτιότητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της γράφει οτι "αντιμετωπίζεται μάλλον θετικά απο την πλειονότητα του πολιτικού κόσμου η συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ, με τη διατύπωση βέβαια κάποια επιφυλάξεων. Υπάρχουν παράλληλα και ακραίες αντιδράσεις που δεν φωτίζουν αλλά προκαλούν σύγχυση. Οι επιφυλάξεις, ωστόσο στηρίζονται σε ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν απο το ίδιο το κείμενο της συμφωνίας, το χαρακτηριζόμενο από τον πρωθυπουργό 'κοινή καταγραφή αρχών'. Αν λύσουμε με την Τουρκία το θέμα της οροθέτησης της υφαλοκρηπίδας, λύνονται και όλα τα άλλα, με την προϋπόθεση βέβαια οτι δεν υπάρχει τίποτε άλλο το οποίο δεν γνωρίζουμε. Είναι όμως η συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ ένα βήμα για την επίλυση της μόνης διαφοράς; Μάλλον είναι μια συμφωνία που παγώνει το υφιστάμενο καθεστώς αποκλείοντας μονομερείς ενέργειες της μιας ή της άλλη πλευράς, καθώς και τη χρήση βίας ή την απειλή βίας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν με τη συμφωνία οι δύο χώρες θα περιορίσουν τους εξοπλισμούς που γίνονται για χάρη και προς όφελος των ΗΠΑ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στο βασικό του άρθρο τονίζει οτι επιβάλλεται ο πρωθυπουργός "μόλις επιστρέψει πρώτα να ενημερώσει σχετικά τον αρχηγό του κράτους και ύστερα να καλέσει αυτοπροσώπως τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους ενημερώσει για όλα. Δηλαδή να τους αποκαλύψει χωρίς να κρατήσει 'στεγανές περιοχές': τι ακριβώς προηγήθηκε του (αιφνιδιαστικού) ανακοινωθέντος (προτάσεις, αντιπροτάσεις, επαφές, μεσολαβήσεις) και σε ποιο επίπεδο. Ποιές δεσμεύσεις ανέλαβε η χώρα μας απέναντι στους μεσολαβητές Αμερικανούς σχετικά με το Αιγαίο. Πόσο η εξέλιξη αυτή συναρτάται με την πορεία του Κυπριακού και πόσο ενήμερη ήταν η κυπριακή ηγεσία. Ποιές εγγυήσεις έδωσαν οι μεσολαβητές Αμερικανοί οτι δεν θα υπαναχωρήσει η Αγκυρα και -το σπουδαιότερο- οτι δεν θα παρερμηνεύσει τη 'συμφωνία πλαίσιο'. Αν η γραπτή 'συμφωνία αρχών' (ανακοινωθέν) συνοδεύεται και απο άτυπες προφορικές συμφωνίες. Αν η 'συμφωνία αρχών' συνοδεύεται και στο χρονοδιάγραμμα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα αυτό και πόση αλήθεια περιέχουν οι επίμονες φήμες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου απο Ελληνες και Τούρκους υπο αμερικανική διαιτησία".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ στο βασικό της σχόλιο αναφέρει οτι "ποικίλα είναι τα σχόλια για τη συμφωνία της Μαδρίτης. Βεβαίως εάν μείνουμε στο γράμμα της συμφωνίας και όχι στο πνεύμα της - δηλαδή στο τι μπορεί να σηματοδοτεί - θα παρατηρήσουμε τούτο: η συμφωνία απλώς επαναδιατυπώνει αυτονόητες αρχές του Διεθνούς Δικαίου" και διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: είναι δυνατόν να συρθούν δύο χώρες κάτω απο την ασφυκτική πίεση του πλανητάρχη απλώς για να υπογράψουν αυτονόητες αρχές; Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας να ενεργεί αιφνιδιαστικά και παραπλανητικά; Παραπλανητικά, γιατί απο το διαδικαστικό - και μέσω υπομνημάτων - διάλογο εμπειρογνωμόνων πήγαμε στη συνάντηση κορυφής μεταξύ των υπουργών εξωτερικών και στην υπογραφή ελληνοτουρκικού συμφώνου. Αν υποκύπτουμε τόσο εύκολα στις πιέσεις αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτε το θετικό και αισιόδοξο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "σε κάθε περίπτωση η συμφωνία της Μαδρίτης ακυρώνει κατ'ουσίαν το ισχυρό και αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια με την εξωφρενική λογική οτι η Τουρκία θα σταματήσει κάτι αυτονόητο: να απειλεί την εδαφική κυριότητα της χώρας μας με φραστικές αιχμές ή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου μας. Με μια φράση ο κ. Σημίτης έβαλε τη χώρα μας στον 'αστερισμό της Τουρκίας' φορώντας φέσι στον κάθε Ελληνα πολίτη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "με πολύ χειρότερους όρους το 'coulpa' του Νταβός επανελήφθη μετά απο έντονο παρασκήνιο και αμερικανική υπαγόρευσι των διαβόητων 'έξι σημείων' στη Μαδρίτη. Οι κ.κ. Σημίτης και Πάγκαλος προσυπέγραψαν ένα κείμενο - θρυαλλίδα για τις θεμελιώδεις αρχές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας έναντι ενός 'μη πολέμου' μιας 'μη επιθέσεως' η οποία όμως ούτε ή άλλως... εξασφαλίζονταν για όσο διάστημα η Ελλάς χωρίς να υπογράψη 'συμβόλαιο' οτι δεν θα προβή σε 'μονομερείς ενέργειες' στο Αρχιπέλαγος συνέχιζε την επίσης αρνητική, προηγουμένως στάσι αναμονής στο θέμα των χωρικών υδάτων".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "με ιδιαίτερα βαρυσήμαντη τοποθέτησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος προσγείωσε χθες την Τουρκία υπενθυμίζοντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις εν όψει των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν μετά τη συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ. Στο Αιγαίο δεν υπάρχει τίποτε άλλο προς διαπραγμάτευση με την Τουρκία εκτός απο το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας για το οποίο η πάγια ελληνική θέση είναι η παραπομπή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (στο σημείο αυτό ο Α Τσοχατζόπουλος παίρνει σαφή θέση εναντίον της αμερικανικής επιδιαιτησίας). Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας που προκύπτει απο το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και το οποίο θα ασκήσουμε όταν το κρίνουμε σκόπιμο. Το Κυπριακό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και προϋπόθεση για την εξομάλυνση των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ "αντιμέτωπος με την εσωκομματικήν του αντιπολίτευσιν η οποία αναζητεί νέαν ευκαιρίαν να εκδηλωθή κατά τρόπον συγκροτημένον θα ευρεθή ο πρωθυπουργός Κ Σημίτης με αφορμήν την Συμφωνίαν των έξι σημείων με την Τουρκίαν. Ηδη αι πρώται αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήρχισαν να εκδηλώνονται με επικρίσεις κατά του Πρωθυπουργού και με αιχμάς δια ένα "νέον Νταβός".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τη συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη, επικρατεί σ'όλα τα κόμματα. Στο ΠΑΣΟΚ η 'εσωκομματική αντιπολίτευση' και κυρίως η κίνηση των '32' μέσα απο δηλώσεις στελεχών έκανε λόγο για 'σύμφωνο-παγίδα' και 'νέο Νταβός' ωστόσο στάθηκε αδύνατη η έκδοση ενός κειμένου που να τους εκφράζει όλους. Στη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνονται δύο γραμμές καθώς ο Κ. Καραμανλής, ο Κ. Μητσοτάκης και η Ντ. Μπακογιάννη προτιμούν χαμηλούς τόνους ενώ η πλευρά του Γ. Βαρβιτσιώτη και του Μ. Εβερτ επιθυμεί σκληρή τακτική προς την κυβέρνηση. Ο ΣΥΝ ήταν το μόνο κόμμα ουσιαστικά που χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμφωνία, υποστήριξε ωστόσο οτι όλα θα κριθούν απο την πορεία των εξελίξεων. Το ΚΚΕ έκανε λόγο για 'αμερικανοποίηση' του Αιγαίου και το ΔΗΚΚΙ κατήγγειλε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματική και κάλεσε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα. Η Πολιτική Ανοιξη τέλος υποστηρίζει οτι η Συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ αποτελεί επώδυνη δέσμευση για την Ελλάδα και ανώδυνο ευχολόγιο για την Τουρκία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "με κείμενο-φωτιά κατά των επιλογών του πρωθυπουργού απαντά ο σκληρός πυρήνας της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ. Το κείμενο αυτό κυκλοφορεί απο χέρι σε χέρι μεταξύ των 32 βουλευτών που είχαν χτυπήσει με ανάλογο πριν απο το Πάσχα, αλλά σκοντάφτει σε αντιρρήσεις προσκείμενων στον κ. Τσοχατζόπουλο που το θεωρούν πολύ επιθετικό για να το υπογράψουν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται οτι "η αλλαγή κλίματος" μεταξύ των δύο χωρών που επικαλείται ο πρωθυπουργός "ουσιαστικά πρόκειται για το "κλίμα" συγκυριαρχίας στο Αιγαίο που συνεπάγεται νέα μεθόδευση κατοχύρωσης του καθεστώτος περιορισμού της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας που φέρει ευκρινέστατα τη σφραγίδα των ΗΠΑ".

    [3] ΠΓΔΜ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "το ενδεχόμενο παραπομπής του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άφησε ανοικτό ο Κώστας Σημίτης τονίζοντας οτι ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Σημίτης είπε οτι οι ελληνοσκοπιανές συνομιλίες για την ονομασία έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πρέπει πλέον να 'παγώσουν'. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μαδρίτη με τον Πρόεδρο των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο κ. Σημίτης είπε οτι δεν συζητήθηκε το θέμα του ονόματος και οτι ήταν μια τυπική κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση που έγινε σε "πολύ καλό κλίμα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "μυστική διπλωματία υποκρύπτει και η ολιγόλεπτη συνάντηση - 'τυπική' όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, και χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα του ονόματος - που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον πρόεδρο των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "οι δύο πλευρές συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες για διάφορα θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, ενώ ο Κίρο Γκλιγκόροφ φέρεται να ζητά απο την Ελλάδα υποστήριξη στο αίτημα της χώρας του για μελλοντική ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Οι εξελίξεις αυτές μας προϊδεάζουν για το θερμό φθινόπωρο που έρχεται στον τομέα των εθνικών μας θεμάτων, τα οποία έχουν πάρει το δρόμο της διευθέτησης, κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να γίνει χωρίς κάποιες αντιδράσεις οι οποίες ήδη σημειώθηκαν σε ο,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ αναμένεται να επαναληφθούν μόλις γίνει γνωστή η λύση για το όνομα, επί του οποίου τόνισε ο κ. Σημίτης, είναι γνωστές οι θέσεις των δύο χωρών και έχουν τεθεί στον διάλογο που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη".

    [4] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες για ουσιαστική πρόοδο στο άμεσο μέλλον αλλά με τις ευχές και τις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητος και μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας, άρχισαν χθες οι απευθείας συνομιλίες του Προέδρου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι "για "ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί" έκανε λόγο ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ενώ απο όλες τις πλευρές εκφράζεται η ελπίδα να καρποφορήσουν οι συνομιλίες. Η συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ αν και δεν υπάρχει σ'αυτή αναφορά στο Κυπριακό εκτιμάται οτι θα επηρεάσει θετικά το κλίμα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν εμφανίστηκε κατά την εναρκτήρια ομιλία του αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις οποίες ήδη ετέθη το ζήτημα των ρωσικών πυραύλων S-300. Ο κ. Κληρίδης επανέλαβε οτι η Λευκωσία δεν θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του συστήματος εάν επιτευχθεί λύση του Κυπριακού, ενώ ο κ. Ντενκτάς με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της Κύπρου διετύπωσε το ερώτημα γιατί πρέπει να υπάρχει παρέμβαση της Μόσχας και ορισμένων άλλων χωρών στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "υπο την... σκιά της συμφωνίας της Μαδρίτης και μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων άρχισαν οι συνομιλίες".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "η Μαδρίτη δείχνει το δρόμο για την επίλυση του Κυπριακού" δήλωσαν χθες στις Βρυξέλλες εξουσιοδοτημένοι κύκλοι της ΕΕ επισημαίνοντας οτι η υπογραφή της συμφωνίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έρχεται στην κατάλληλη στιγμή για την προώθηση του Κυπριακού. Διαφορετική άποψη έχει ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Οζέρ Τζέμ ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε οτι δεν νομίζει οτι όσα συμφωνήθηκαν στη Μαδρίτη θα συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02g run on Thursday, 10 July 1997 - 15:01:57 UTC