Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-08-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/08/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Παραλήρημα Νεμπιόλο
  • [3] Φορολογική πολιτική
  • [4] Κυπριακό
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1997 (ΑΠΕ)

    Το ανθελληνικό ξέσπασμα του Πρίμο Νεμπιόλο, οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία και η φορολογική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα αυλή στην κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει το μέλος του ΕΓ Παντελής Οικονόμου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κοροϊδία. Δεν δίνουν πριμ σε πρωταθλητές.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πανικός στους Ιταλούς που βλέπουν να χάνουν την Ολυμπιάδα μετά το άθλιο ξέσπασμα του Πρίμο Νεμπιόλο κατά της Ελλάδας.

    Η ΑΥΓΗ: Ανακύκλωση υπαλλήλων με σκουπίδια! Ο Δήμος Φυλής παραχωρεί χωματερές στο Δήμο Αθηναίων με αντάλλαγμα διορισμούς...

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας για εμπλοκή του σε κύκλωμα προστασίας παράνομου τζόγου.

    ΕΘΝΟΣ: Πέταξε τη μάσκα. Ρεκόρ θράσους από τον ανεκδιήγητο Νεμπιόλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Δήμαρχος ευνούχισε τον Πρίμο.... Καλιγούλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βεντέτα συγκλονίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόσο μειώνονται οι συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο Ντούτσε ξανάρχεται! Αέρααα... Νέο πόλεμο μας κήρυξε ο Νεμπιόλο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ριζικές αλλαγές στη φορολογική κλίμακα.

    ΕΣΤΙΑ: Πρωτοφανής διασυρμός της Ελλάδος από τον κ. Νεμπιόλο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ψήφος στους 16άρηδες; Εισηγήσεις κυβερνητικών στελεχών για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ζημιές 3 Δισ. στο Θεσσαλικό κάμπο. Ο ΕΛΓΑ θα καλύψει πλήρως τα "θύματα" της χαλαζόπτωσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παραλήρημα Νεμπιόλο κατά της Ελλάδας. Μίλησε ακόμη και για Κύπρο, Σκόπια, Μάαστριχτ!

    ΝΙΚΗ: "Πάγωμα" δανείων για τους πληγέντες από το χαλάζι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση! Απόφαση του ΚΚΕ για τη διάθεση των βουλευτικών αποζημιώσεων.

    [2] Παραλήρημα Νεμπιόλο

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο Πρόεδρος της ΙΑΑF Πρίμο Νεμπιόλο και λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, χθες, παραχώρησε συνέντευξη - παραλήρημα στο Mega κατά της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μιλήσει ακόμη και για την Κύπρο, τα Σκόπια, το Μάαστριχτ, την ανεργία στην Ελλάδα, όπως επίσης και για τις... μετριότητες, που βρήκε στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Και, τέλος, προσπάθησε να καρπωθεί ο ίδιος την επιτυχία της διοργάνωσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "Νέα ιταμή επίθεσι κατά της Ελλάδος, με απώτερο στόχο την ανάληψι της Ολυμπιάδος του 2004 από την χώρα του, εξαπέλυσε, χθες, δια τηλεοπτικής συνεντεύξεώς του, ο ήδη γελοιοποιημένος από τα πρόσφατα "κατορθώματά" του, Πρίμο Νεμπιόλο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει ότι "έχασε την ψυχραιμία του ο πρόεδρος της ΙΑΑF, γιατί η Αθήνα πήρε σοβαρό προβάδισμα για τους αγώνες. Μας αποκάλεσε 'μετριότητες' και μας παρέδωσε και 'πολιτικά μαθήματα'. Εντονες αντιδράσεις από Φούρα, Σαβράμη, Αβραμόπουλο, Νικολάου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει ότι "η βροχή που έπεσε αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων του "Αθήνα '97" θαρρείς και ήταν μια συμβολική παρέμβαση από τους θεούς του Ολύμπου, για να ξεπλύνει ό,τι αρνητικό, ανάμεσα στα τόσα θετικά, συσσώρευσε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Λίγο πριν στην τελετή της λήξης, οι φίλαθλοι, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το Ολυμπιακό Στάδιο, αποδοκίμαζαν εν χορώ τον αποδιοπομπαίο τράγο - οι Ελληνες πάντα βρίσκουν έναν τέτοιο τράγο, από αρχαιοτάτων χρόνων, για να του τα φορτώνουν όλα και να ησυχάζουν με τη συνείδησή τους".

    [3] Φορολογική πολιτική

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "Η δυσμενής εξέλιξη που σημειώνεται μήνα με το μήνα στα φορολογικά έσοδα του κράτους, με ιδιαίτερα μειωμένες τις εισπράξεις από τη φορολογία εισοδήματος, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος έως πρότινος εμφανιζόταν αρκετά αισιόδοξος".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα των διακοπών του διανύει ήδη ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος παράλληλα με τα μπάνια του στον Πλατύ Γυαλό, σχεδιάζει και προετοιμάζει την πολιτική της κυβέρνηση από το φθινόπωρο. Πρώτος σταθμός θα είναι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής για το 1998. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτείνει τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής και μάλιστα σκληρότερης λόγω Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ με τίτλο "Επί τάπητος η Οικονομία" ισχυρίζεται ότι "μπορεί η πλειοψηφία της κυβερνητικής παράταξης να δίδει την αίσθηση πως μοναδικό μέλημά της αυτές τις ημέρες είναι ν' απολαύσει το δυνατόν περισσότερο τις λιγοστές ημέρες ξεγνοιασιάς που της απέμειναν, όμως στην πραγματικότητα οι περισσότεροι εξ αυτών σκέφτονται την επόμενη μέρα της επιστροφής τους, καθώς ο Σεπτέμβριος αναμένεται δύσκολος για το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνησή του".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ "ριζοσπαστικές αλλαγές στη φορολογική κλίμακα μελετά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να μειωθεί η επιβάρυνση των μεσαίων εισοδημάτων και να αντληθούν περισσότερα έσοδα από τους "έχοντες". Στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνεται η καθιέρωση μιας νέας φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα από 4 εκατ. δρχ. μέχρι 5,5 εκατ. δρχ. τα οποία θα φορολογηθούν με μειωμένο συντελεστή, από το 30% στο 25%. Παράλληλα, σχεδιάζεται ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής για τα υψηλά εισοδήματα να αυξηθεί από το 45% στο 48%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του αναφέρει ότι "ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας στους φορολογούμενους και οι πολίτες εξεγείρονται κατά της προκλητικής αδικίας. Πίσω από τα ψυχρά στατιστικά στοιχεία - για παράδειγμα αύξηση του φορολογικού φορτίου που αναλογεί στους μισθωτούς κατά 27% - κρύβονται μεγάλες δυσκολίες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η αδιαλλαξία και η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία. Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Ρ. Ντενκτάς έθεσε νέους όρους και απειλεί με οριστική αποχώρηση από αυτές".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "Και προς την "ντε γιούρε" διχοτόμησιν οδηγεί την Κύπρον η Τουρκία, δια του φερεφώνου της εις τας απ' ευθείας συνομιλίας που διεξάγονται εις την Ελβετίαν, τουρκοκυπρίου ηγέτου Ραούφ Ντενκτάς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "εξανέμισε κάθε σχεδόν ελπίδα επίτευξης προόδου στις διαπραγματεύσεις του Κλιόν ο Ραούφ Ντενκτάς. Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του εναντίον της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και της μεταφοράς ρωσικών πυραύλων, χθες τοποθέτησε νέες νάρκες. Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας στη βάση της ομοσπονδίας και απαίτησε τη δημιουργία δύο κυρίαρχων κρατών".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "με δυσοίωνες προοπτικές λόγω της αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς, αλλά και με τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ να προκαταλαμβάνει τη διαδικασία με θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες απ' αυτές της Λευκωσίας, άρχισε χθες στο Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για το Κυπριακό".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "την ίδια ώρα που ο Ντενκτάς φαίνεται έτοιμος να "τορπιλίσει" το νέο γύρο συνομιλιών με τον Κύπριο πρόεδρο Γλ. Κληρίδη, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν αρκείται να διατυπώνει την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ επέκρινε την πρόσφατη συμφωνία Αγκυρας - ψευδοκράτους με προκλητικά "χλιαρό" τρόπο".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε βήμα προς βήμα προσέγγιση των βασικών πτυχών του κυπριακού προβλήματος, εμμένει ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, υπό τη διεύθυνση του οποίου ξεκίνησε χθες στην πολίχνη Κλιόν, κοντά στο Μοντρέ της Ελβετίας, ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών. Συγχρόνως τα Ηνωμένα Εθνη απαιτούν από τους κ. Κληρίδη και Ντενκτάς πλήρη συσκότιση πληροφοριών, σε μια προσπάθεια να διασώσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από τις διαρροές και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντενκτάς, κυρίως και άλλων Τούρκων αξιωματούχων".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "με το γάντι" επέκρινε χθες την Τουρκία και το ψευδοκράτος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Κόφι Ανάν, δηλώνοντας πως η πρόσφατη συμφωνία προσάρτησης των κατεχομένων "δεν βοηθά τις διαπραγματεύσεις, αλλά ελπίζω να μην αποτελέσει εμπόδιο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της τονίζει ότι "το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες καλλιεργήθηκαν συστηματικώς υψηλές προσδοκίες, προκαλεί προβληματισμό, ταυτοχρόνως όμως και ανησυχία".

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1997 (ΑΠΕ)

    Η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων του ΦΠΑ, η σταθεροποίηση του δολαρίου και η επικείμενη λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς τίτλων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Μισθωτοί και συνταξιούχοι σηκώνουν και πάλι τα βάρη - Θα πληρώσουν το 63,5% των πρόσθετων φόρων".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στην αφετηρία πάλι η οικονομία για τους στόχους και τις υποχρεώσεις του 1998".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ηλεκτρονικές οι δηλώσεις για τον ΦΠΑ. Ανοικτή γραμμή επιχειρήσεων - ΚΕΠΥΟ για τις εκκαθαριστικές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα δεδομένα στις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας - Δικαστική απόφαση αμφισβητεί όρους των συμβολαίων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αρχές '98 θα λειτουργήσει η δευτερογενής αγορά τίτλων μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας του ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την Τράπεζα της Ελλάδος".

    [6] Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "από τις δηλώσεις του ΦΠΑ ξεκινά η ηλεκτρονική σύνδεση των λογιστηρίων των επιχειρήσεων και των μεγάλων φοροτεχνικών γραφείων με το ΚΕΠΥΟ. Από το 1998 οι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία θα έχουν την δυνατότητα να συνδέονται οn-line με το ΚΕΠΥΟ και να υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις δηλώσεις του ΦΠΑ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02g run on Tuesday, 12 August 1997 - 14:13:01 UTC