Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-07-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοντά στο εντοπισμό του Σαντάμ Χουσεΐν βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις
  • [02] Εξελέγη ο πρώτος πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου στο Ιράκ
  • [03] Είναι πραγματοποιήσιμη η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, λεει ο Πρόεδρος Μπους
  • [04] Δεν υπακούουν σε κατάπαυση πυρός οι αντάρτες στη Λιβερία
  • [05] Νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων ενέκρινε η Τουρκία
  • [06] Τηλεφωνική συνομιλία Μπους με Χου για τη Β. Κορέα
  • [07] Έκκληση στο Πακιστάν να εντείνει τη ασφάλεια των συνόρων του με το Αφγανιστάν
  • [08] Οι ΗΠΑ μπορούν να ανακρίνουν Σαουδάραβα ύποπτο, λέει ο πρίγκηπας Αλ Φαϊζάλ
  • [09] Συνάντηση αξιωματούχων ασφαλείας Ισραήλ και Παλαιστινίων
  • [10] Σύντομα η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στη Λιβερία
  • [11] Ο πόλεμος στο Ιράκ δεν αποδυναμώνει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας
  • [12] Ο Τόνυ Μπλαίρ ελπίζει οτι θα πείσει τον βρετανικό λαό
  • [13] Μπούς: Δεν αποχαρακτηρίζει επίμαχα τμήματα νέας έκθεσης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
  • [14] Σαρόν: Θα συνεχίσει να χτίζει τον φράχτη ασφάλειας.
  • [15] Πεντάγωνο: Δεν θα σταλούν χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις στη Λιβερία.

  • [01] Κοντά στο εντοπισμό του Σαντάμ Χουσεΐν βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις

    30 Jul 2003, 20:16 UTC

    Σαντάμ Χουσεΐν

    Ο Πρόεδρος Μπους λεει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στο εντοπισμό του εκδιωχθέντος Ιρακινού Προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, απ ότι ήταν χθες. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι ο δύο γιοι του Σαντάμ δεν διέφυγαν της δικαιοσύνης όπως δεν θα διαφύγουν της δικαιοσύνης και άλλα μέλη του και ούτε πρόκειται να διαφύγουν και άλλα μέλη του «ελεεινού», όπως το χαρακτήρισε, πρώην καθεστώτος του Ιράκ.

    Ο κύριος Μπους υπεραμύνθηκε έντονα της χρήσης από την κυβέρνησή του ορισμένων μυστικών πληροφοριών για να δικαιολογηθεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα βασιστεί στην αυτοσυγκράτηση και την καλή θέληση επικίνδυνων εχθρών. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για το μέρος της ομιλίας του προς το Έθνος το Ιανουάριο, που αναφερόταν στο ότι ο Σαντάμ επεδίωκε να αγοράσει πυρηνικό υλικό από την Αφρική. Οι σχετικές πληροφορίες έχουν έκτοτε θεωρηθεί αβάσιμες.

    [02] Εξελέγη ο πρώτος πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου στο Ιράκ

    30 Jul 2003, 20:21 UTC

    Μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου

    Το κυβερνητικό συμβούλιο του Ιράκ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, επέλεξε τον πρώτο του πρόεδρο. Πρόκειται για τον Ιμπραχίμ αλ Τζαφαρί, ηγέτη του φανατικού ισλαμικού κόμματος Ντάουα, που θα έχει την εκ περιτροπής προεδρία του συμβουλίου για τον μήνα Αύγουστο.

    Το 25μελές συμβούλιο αποφάσισε χθες η προεδρία να μεταβιβάζεται εκ περιτροπής σε εννέα μέλη του, εφόσον δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην επιλογή ενός μόνο προέδρου. Η εκ περιτροπής μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνεται αλφαβητικά.

    Στο μεταξύ, η CIA λεει πως πιστεύει ότι η πιο πρόσφατη κασέτα που αποδίδεται στο Σανταμ Χουσεΐν, μάλλον είναι αυθεντική. Οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το ανθρωκυνηγητό για τον εντοπισμό του πρώην ηγέτη του Ιράκ, που είναι ο υπ αριθμόν ένα καταζητούμενος Ιρακινός στην αμερικανική λίστα.

    [03] Είναι πραγματοποιήσιμη η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, λεει ο Πρόεδρος Μπους

    30 Jul 2003, 20:24 UTC

    Τ. Μπους

    Ο Πρόεδρος Μπους λεει ότι ο στόχος της δημιουργίας ενός Παλαιστινιακού κράτους μέχρι το 2005 εξακολουθεί να είναι «πραγματοποιήσιμος» Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο , ο κύριος Μπους είπε ότι πιστεύει πως σημειώνεται πρόοδος στις μεσολαβητικές προσπάθειες για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος. Ο αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε εμπιστοσύνη για τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, που και οι δύο επισκέφτηκαν το Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα.

    Στο μεταξύ, οι επικεφαλής των δυνάμεων ασφάλειας του Ισραήλ και των Παλαιστινίων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν μία περιορισμένη απόσυρση των Ισραηλινών στρατευμάτων από 2 Παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Όχθης και κατά πάσα πιθανότητα την Καλκίγια και την Ιεριχώ.

    [04] Δεν υπακούουν σε κατάπαυση πυρός οι αντάρτες στη Λιβερία

    30 Jul 2003, 20:28 UTC

    Συνεχίζονται και σήμερα οι σφοδρές συγκρούσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Λιβερίας, παρά τη υπόσχεση για κατάπαυση του πυρός από μέρους των ηγετών των επαναστατών. Τα κυβερνητικά στρατεύματα του Προέδρου Τσαρλς Τέηλορ υπερασπίζονται την πρωτεύουσα, Μονροβία και την δεύτερη σε μέγεθος πόλη, Μπιουκάναν, που δέχονται επιθέσεις από τις δύο ανταρτικές οργανώσεις που επιδιώκουν την απομάκρυνση του Λιβεριανου Προέδρου από την εξουσία.

    Οι αντάρτες της κύριας επαναστατικής οργάνωσης προσπάθησαν σήμερα να περάσουν γέφυρες για να εισχωρήσουν στο κέντρο της Μονροβίας, μία μέρα αφού οι ηγέτες τους υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν τις μάχες και θα αποσυρθούν στο επίνειο της πρωτεύουσας , για να περιμένουν την άφιξη των ειρηνοφρουρών.

    Οι δυνάμεις του προέδρου Τεηλορ απέτυχαν να αναλάβουν το έλεγχο της πόλης Μπιουκάναν, μία μέρα μετά την κατάληψη της από τη μικρότερη επαναστατική οργάνωση. Καθώς οι βία συνεχίζεται οι Οικονομική Κοινότητα χωρών της Δυτικής Αφρικής πλησιάζει όλο και πιο πολύ στην αποστολή ειρηνευτικών στρατευμάτων.

    [05] Νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων ενέκρινε η Τουρκία

    30 Jul 2003, 20:30 UTC

    ΗΤουρκική Εθνοσυνέλευση

    Σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι πιθανότητες ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε πακέτο μεταρρυθμίσεων, που μειώνουν την επιρροή του στρατού στα πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που αποτελείται από τους ανώτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες. Βάσει του σχετικού νομοσχεδίου, που πρέπει να εγκριθεί από τον πρόεδρο, το Συμβούλιο μετατρέπεται σε καθαρά συμβουλευτικό σώμα. Το μέτρο περιορίζει επίσης τις συνόδους του Συμβουλίου ενώ δίνει στην Εθνοσυνέλευση τη δυνατότητα να προβαίνει σε έλεγχο των στρατιωτικών δαπανών.

    [06] Τηλεφωνική συνομιλία Μπους με Χου για τη Β. Κορέα

    30 Jul 2003, 20:39 UTC

    Χου Ζιντάο

    Ο πρόεδρος Μπους λεει ότι ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον κινέζο ομόλογο του Χου Ζιντάο, με τον οποίο συζήτησε τη διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας. Ο κύριος Μπους δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι ζήτησε από τον κύριο Χου να εξακολουθήσει να λαμβάνει μέρος στις προσπάθειες άσκησης πίεσης στη Βόρειο Κορέα να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Ο κύριος Μπους επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διπλωματικές προσπάθειες θα οδηγήσουν στο να αλλάξουν οι τάσεις της Πιονγιάνγκ, κι αυτό θα απέβαινε σε όφελος ολόκληρης της Ασίας.

    Η Κίνα προσπάθησε, τις τελευταίες εβδομάδες, να οργανώσει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βορείου Κορέας και των ΗΠΑ εν μέσω ενδείξεων ότι η Πιονγιάνγκ θέλει να θέσει ξανά σε λειτουργία το πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποί είχε συμφωνήσει να σταματήσει το 1994.

    [07] Έκκληση στο Πακιστάν να εντείνει τη ασφάλεια των συνόρων του με το Αφγανιστάν

    30 Jul 2003, 20:43 UTC

    Ρίτσαρντ Μάιερς

    O ΗΠΑ ακολουθώντας το παράδειγμα αφγανών ηγετών ζήτησαν από το Πακιστάν να αυξήσει τις αντιτρομοκρατικές του προσπάθειες κατά μήκος των συνόρων του με το Αφγανιστάν. Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάιερς, διατύπωσε τη σχετική έκκληση στη διάρκεια συνέντευξη που παραχώρησε σε Πακιστανικό τηλεοπτικό σταθμό, κατά την επίσκεψή του στη Καμπούλ. Ο κύριος Μάιερς είπε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την προσωρινή διοίκηση του Αφγανιστάν είναι η αναζωπύρωση επιθέσεων των Ταλεμπάν και της Αλ Κάιντα από το γειτονικό Πακιστάν.

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι επίσης κατηγόρησε την Ισλαμαπάντ ότι δεν έχει κάνει αρκετά κατά των εξτρεμιστών, ο οποίοι είπε ο Αφγανός Πρόεδρος χρησιμοποιούν βάσεις στα σύνορα με το Πακιστάν για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του. Το Πακιστάν απέρριψε του ισχυρισμούς του κυρίου Καρζάι.

    [08] Οι ΗΠΑ μπορούν να ανακρίνουν Σαουδάραβα ύποπτο, λέει ο πρίγκηπας Αλ Φαϊζάλ

    30 Jul 2003, 16:23 UTC

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπας Σαούντ Αλ Φαϊζάλ, λέει οτι οι ΗΠΑ έχουν το ελεύθερο να ανακρίνουν ένα σαουδάραβα που γνώριζε δύο απο τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πρίγκηπας Αλ Φαιζάλ δήλωσε οτι οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν να ανακρίνουν τον Ομάρ Μπαγιούμι, κατά την χθεσινή συνάντηση τουμε τον πρόεδρο Μπούς, και πρόσθεσε οτι o Mπαγιούμι είχε ανακριθεί στο παρελθόν από αμερικανούς και σαουδάραβες αρμόδιους αλλά τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο πρίγκηπας Αλ Φαιζάλ εξέφρασε επίσης απογοήτευση που ο πρόεδρος Μπούς αρνήθηκε να αποχαρακτηρίσει απόρρητα τμήματα έκθεσης του κογκρέσου που υπαινίσσονται πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ σαουδαράβων αξιωματούχων και ορισμένων από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [09] Συνάντηση αξιωματούχων ασφαλείας Ισραήλ και Παλαιστινίων

    30 Jul 2003, 16:20 UTC

    Ισραηλινός στρατιώτης στην Καλκίγια

    Οι επικεφαλής της ισραηλινής και παλαιστινιακής υπηρεσίας ασφαλείας αναμένεται οτι θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν μία περιορισμένης κλίμακας απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων απο τις παλαιστινιακές πόλεις, που δεν κατονομάζονται, αλλά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προκειται για την Καλκίγια και την Ιεριχώ. Οι δύο αξιωματούχοι αναμένεται επίσης οτι θα συζητήσουν πρόταση σύμφωνα με την οποία θα επιτραπεί σε ορισμένους Παλαιστίνιους εξτρεμιστές που καταζητούνται απο το Ισραήλ, να μετακομίσουν στην Ιεριχώ. Το Ισραήλ δεν θα προχωρήσει στη σύλληψη των εν λόγω εξτρεμιστών, εφόσον δεχθούν να παραμείνουν στην πόλη αυτή όπου θα βρίσκονται κάτω απο την επιτήρηση της παλαιστινιακής αστυνομίας.

    [10] Σύντομα η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στη Λιβερία

    30 Jul 2003, 16:27 UTC

    Καθώς οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονροβία, μία αναμενόμενη εδώ και μέρες αναγνωριστική αποστολή κατευθύνεται προς την χώρα για να προετοιμάσει την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης 1,500 στρατιωτών απο την Δυτική Αφρική. Ο Νιγηριανός στρατηγός Φέστους Οκόκουο, που θα ηγείται της δύναμης αυτής, αναμένεται να αφιχθεί σήμερα. Στο μεταξύ, ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ουώλτερ Κένστάινερ, υπεύθυνος για θέματα σχέσεων με Αφρικανικές χώρες, βρίσκεται στην περιοχή για συνομιλίες σχετικά με την κρίση στη Λιβερία, οπου επαναστατικές ομάδες προσπαθούν να εκδιώξουν απο την εξουσία τον πρόεδρο Τσάρλς Ταίηλορ. Ο κ. Κένστάινερ πρόκειται να συναντηθεί με την ηγεσία της Γουινέας, για να συζητήσει την υποστήριξη που παρέχει στην κύρια επαναστατική ομάδα της Λιβερίας.

    [11] Ο πόλεμος στο Ιράκ δεν αποδυναμώνει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

    30 Jul 2003, 16:33 UTC

    Ο στρατηγός Μάιερς

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάιερς, δήλωσε οτι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν απέσπασε κονδύλια απο τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο κ. Μάιερς έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου στην αεροπορική βάση Μπάγκραμ στο Αφγανιστάν, όπου βρίσκεται το αρχηγειο των συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα. Ο αμερικανός στρατηγός πρόσθεσε οτι δεν έχουν μειωθεί οι προσπάθειες ή οι δυνατότητες του αμερικανικού στρατού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη διαφυγόντων μελών της Αλ Καίντα, εξαιτίας των επιχειρήσεων στο Ιράκ. Σύμφωνα με τον κ. Μάιερς, οι στρατιωτικές δραστηριότητες στο Αφγανιστάν έχουν σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πολλών πληροφοριών σχετικά με την Αλ Καίντα, ενώ βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του τρομοκρατικού δικτύου και στον εντοπισμό ορισμένων ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Δεν έδωσε όμως λεπτομέρειες.

    [12] Ο Τόνυ Μπλαίρ ελπίζει οτι θα πείσει τον βρετανικό λαό

    30 Jul 2003, 16:30 UTC

    Ο κ. Μπλαίρ

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαίρ λέει οτι η κυβέρνησή του δεν έχει ακόμα επιτύχει να πείσει τον βρετανικό λαό οτι ο πόλεμος κατά του Ιράκ ήταν δικαιολογημένος. Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, ο κ. Μπλαίρ επανέλαβε οτι πιστεύει πως οι συμμαχικές δυνάμεις έκαναν το καθήκον τους ως προς το θέμα του Ιράκ, και πρόσθεσε οτι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να το αποδείξει εν καιρώ.

    [13] Μπούς: Δεν αποχαρακτηρίζει επίμαχα τμήματα νέας έκθεσης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    30 Jul 2003, 02:06 UTC

    Πρίγκιπας Σαούντ Αλ Φαϊζάλ

    O Πρόεδρος Μπους απέρριψε αιτήματα να αποχαρακτηρίσει τμήματα της έκθεσης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 στις ΗΠΑ. Ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η αποκάλυψη πληροφοριών, από το επίμαχο μέρος της έκθεσης, θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνεχιζόμενες έρευνες. Αλλά πρόσθεσε ότι όταν θα ολοκληρωθούν οι έρευνες θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα τμήματα της έκθεσης. Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου καθώς και η Σαουδική Αραβία ζητούν την δημοσίευση των απόρρητων τμημάτων. Από τη πλευρά του ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ Αλ Φαϊζάλ, που προσπάθησε χθες να πείσει το Λευκό Οίκο να δημοσιεύσει τα επίμαχα απόρρητα χωρία, χαρακτήρισε την έκθεση εξοργιστική και άδικη. Και τόνισε ότι η Ριάντ κατηγορείται ψευδώς για συνεργασία με τους αεροπειρατές τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε στον Πρίγκιπα Σαούντ ότι οι αμερικανικές αρχές θέλουν να ανακρίνουν τον Ομάρ Μπαγιουμί, Σαουδάραβα πολίτη που, σύμφωνα με την έκθεση, γνώριζε δύο απ τους αεροπειρατές αυτοκτονίας της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [14] Σαρόν: Θα συνεχίσει να χτίζει τον φράχτη ασφάλειας.

    30 Jul 2003, 02:09 UTC

    O Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι είναι προσηλωμένος στην ειρηνευτική διαδικασία, αλλά θα συνεχίσει να κτίζει τον επίμαχο φράκτη ασφάλειας μεταξύ του Ισραήλ και της Δυτικής Όχθης. Ο κύριος Σαρόν είχε συνομιλίες χθες με τον πρόεδρο Μπούς στο Λευκό Οίκο με θέμα τον «οδικό χάρτη» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπούς έχει χαρακτηρίσει την κατασκευή του φράχτη ασφάλειας «πρόβλημα», αλλά δεν πίεσε το Ισραήλ να σταματήσει τα έργα. Ο κ. Σαρόν δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη και ότι το Ισραήλ θα καταβάλλει προσπάθειες για περιορισμό των επιπτώσεων που θα έχει στην καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων. Επίσης οι κ. Μπούς και Σαρόν συμφώνησαν ότι κλειδί για την δημιουργία 2 κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά το ένα δίπλα στο άλλο, αποτελεί η πάταξη της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

    [15] Πεντάγωνο: Δεν θα σταλούν χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις στη Λιβερία.

    30 Jul 2003, 02:17 UTC

    Ανώτερος αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στη ΦτΑ, ότι η κυβέρνηση Μπούς δεν σκοπεύει να στείλει αμέσως χερσαίες μάχιμες δυνάμεις στη Λιβερία για να βοηθήσουν την Δυτικο-Αφρικανική ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στη περιοχή. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πάντως ότι ο αμερικανικός στρατός θα βοηθήσει σε θέματα επικοινωνιών, μεταφορών και εφοδιασμού. Στο μεταξύ εκεχειρία κήρυξε και πάλι χθες η κύρια ανταρτική οργάνωση της Λιβερίας, διατάσσοντας τους μαχητές της σε κατάπαυση του πυρός έως την άφιξη της Δυτικο-Αφρικανικής ειρηνευτικής δύναμης. Επίσης ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, δήλωσε ότι θέλει να αρχίσει αμέσως προετοιμασίες για την γρήγορη ανάπτυξη της Δυτικο-Αφρικανικής δύναμης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 31 July 2003 - 1:18:33 UTC