Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-08-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βαγδάτη
  • [02] Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την επίθεση κατά του ΟΗΕ στη Βαγδάτη.
  • [03] Ισραηλινός αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας μετά την βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ.
  • [04] Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος του Σαντάμ Χουσεΐν.
  • [05] Καρζάι: Όλοι οι Αφγανοί θα πρέπει να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.
  • [06] Εκστρατεία προώθησης των πλεονεκτημάτων του "Πατριωτικού Νόμου".
  • [07] Νέοι φόβοι για μαζικό μπλακάουτ.
  • [08] Έργο της Τζεμαά Ισλαμίγια, οι επιθέσεις στη Τζακάρτα
  • [09] Πτώση σημείωσε o δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή στις ΗΠΑ
  • [10] Ξεκινούν οι διαδικασίες επιλογής νέου κυβερνητικού σχήματος στη Λιβερία
  • [11] Λευκός Οίκος: Υποστηρικτές του πρώην Ιρακινού καθεστώτος ευθύνονται για τα σαμποτάζ
  • [12] ΗΠΑ: Οι Αμερικανο-Αυστραλιανές ναυτικές ασκήσεις δεν αποτελούν απειλή για τη Βόρεια Κορέα.
  • [13] Συμφωνία υπέγραψαν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβερία.
  • [14] Ελεύθεροι και οι 14 Ευρωπαίοι τουρίστες που κρατούνταν όμηροι στο Μάλι.
  • [15] Ψήφισμα στο ΣΑ του ΟΗΕ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης.
  • [16] Νέες επιθέσεις μαχητών Ταλεμπάν στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.
  • [17] Ακροβολιστής χτυπά και στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια.

  • [01] Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βαγδάτη

    19 Aug 2003, 15:37 UTC

    Τουλάχιστον 17 νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, απ την οποία έχασε τη ζωή του και ο ειδικός απεσταλμένος του διεθνούς οργανισμού στο Ιράκ, Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλλο. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είπαν οτι η βόμβα εξερράγη σχεδόν κάτω απο τα γραφεία του κ. Ντε Μέλλο.

    Ο πρόεδρος Μπούς χαρακτήρισε τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης «εχθρούς του πολιτισμένου κόσμου» και πρόσθεσε οτι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στους δολοφόνους να καθορίσουν το μέλλον του Ιράκ.

    Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δηλώνουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να διαπιστωθεί ποιός κρύβεται πίσω απο αυτή την βομβιστική επίθεση, αλλά μία απο τις ύποπτες οργανώσεις είναι η Ανσάρ αλ Ισλάμ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

    [02] Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την επίθεση κατά του ΟΗΕ στη Βαγδάτη.

    20 Aug 2003, 00:05 UTC

    Ηγέτες απ όλο το κόσμο καταδίκασαν έντονα την βομβιστική επίθεση εναντίον του αρχηγείου των ΗΕ στη Βαγδάτη. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, δήλωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια ενέργεια απρόκλητης και δολοφονικής βίας κατά των αντρών και των γυναικών του ΟΗΕ που πήγαν στο Ιράκ για να βοηθήσουν το λαό του.

    Ο αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα, απεκάλεσε την επίθεση «απεχθή» ενέργεια εναντίον ανθρώπων που εργάζονται για το μέλλον του Ιράκ.

    Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρω, χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση αλόγιστη ενέργεια και τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφάλειας στο Ιράκ.

    Το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία , το Ισραήλ και η Ιαπωνία ήταν ανάμεσα στους οργανισμούς και τις χώρες που καταδίκασαν την επίθεση.

    [03] Ισραηλινός αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας μετά την βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ.

    20 Aug 2003, 00:08 UTC

    Σύμφωνα με το Ισραηλινό ραδιόφωνο, το Ισραήλ επέβαλε αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, λόγω της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας σε λεωφορείο της Ιερουσαλήμ, με 20 νεκρούς. Επίσης το Ισραήλ ακύρωσε όλες τις επαφές του με την Παλαιστινιακή Αρχή καθώς και την αναμενόμενη παράδοση δύο Παλαιστινιακών πόλεων στις Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφάλειας.

    Δυο εξτρεμιστικές οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη, για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, η Ισλαμική Τζιχάντ και η Χαμάς, αλλά αξιωματούχοι και των δύο οργανώσεων δήλωσαν επίσης ότι η επίθεση δεν σημαίνει ότι τερματίζεται η εκεχειρία που εξήγγειλαν στα τέλη Ιουνίου.

    Τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασαν την επίθεση.

    [04] Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος του Σαντάμ Χουσεΐν.

    20 Aug 2003, 00:11 UTC

    Ο αμερικανικός στρατός συνέλαβε τον πρώην αντιπρόεδρο του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, Τάχα Γιασσίν Ραμαντάν. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι μαχητές της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν συνέλαβαν τον Ραμαντάν στη Μοσούλη στο βόριο Ιράκ. Ο Τάχα Γιασσίν Ραμαντάν θεωρείτο το ίδιο σκληρός και αδίστακτος με τον Σαντάμ Χουσεΐν και πιστεύεται ότι ήταν από τα άτομα που επέβαλλαν το πρώην Ιρακινό καθεστώς.

    Ο Πρόεδρος Μπους εξέφρασε ικανοποίηση για την σύλληψη του και πρόσθεσε ότι με αργό αλλά σταθερό ρυθμό οι συμμαχικές δυνάμεις εντοπίζουν τους καταζητούμενους του πρώην Ιρακινού καθεστώτος.

    [05] Καρζάι: Όλοι οι Αφγανοί θα πρέπει να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

    20 Aug 2003, 00:24 UTC

    Ο πρόεδρος του Αφγανισταν, Χαμίντ Καρζάι, ζήτησε απ όλους τους Αφγανούς να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας. Σε ομιλία του ενώπιον χιλιάδων συμπολιτών του στη Καμπούλ για την επέτειο της συμπλήρωσης 84ων χρόνων ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν απ την Βρετανία, ο κ. Καρζάι δήλωσε ότι ο Αφγανικός λαός θα πρέπει να εξαπολύσει ιερό πόλεμο για την ανοικοδόμηση της χώρας. Τελευταία το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει νέο κύμα επιθέσεων από αντικυβερνητικές δυνάμεις. Τη Δευτέρα 9 Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα νότια της Καμπούλ. Αφγανοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση σε μαχητές πιστούς στο πρώην καθεστώς των Ταλεμπάν.

    [06] Εκστρατεία προώθησης των πλεονεκτημάτων του "Πατριωτικού Νόμου".

    20 Aug 2003, 00:39 UTC

    Τζόν Άσκροφτ

    Ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζόν Ασκροφτ, ξεκίνησε πανεθνική εκστρατεία υπέρ του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου, του λεγόμενου «Πατριωτικού Νόμου». Σε ομιλία του χθες εδώ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Άσκροφτ δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει παίξει κρίσιμης σημασίας ρόλο στην σύλληψη και δίωξη τρομοκρατών. Αλλά υπέρμαχοι των δικαιωμάτων του πολίτη και ορισμένοι βουλευτές και γερουσιαστές δηλώνουν ότι ο αντιτρομοκρατικός νόμος, που θεσπίστηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δίνει στις αρχές μεγαλύτερες απ ότι θα έπρεπε δικαιοδοσίες για την παρακολούθηση και δίωξη πολιτών. Η χθεσινή ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης στα πλαίσια της εκστρατείας του προώθησης των πλεονεκτημάτων του αντιτρομοκρατικού νόμου.

    [07] Νέοι φόβοι για μαζικό μπλακάουτ.

    20 Aug 2003, 00:52 UTC

    O υπουργός ενέργειας των ΗΠΑ, Σπένσερ Άμπραχαμ.

    Φόβοι για νέο μαζικό μπλακάουτ εκφράζονται στο Οντάριο του Καναδά, καθώς οι τοπικές εταιρείες παραγωγής ρεύματος αγωνίζονται να ικανοποιήσουν την ζήτηση στη περιοχή. Καναδοί αξιωματούχοι ζητούν απ τους πολίτες να μην ξοδεύουν ηλεκτρισμό άσκοπα, ενώ προγνωστικά για υψηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη προσφορά ηλεκτρικού ρεύματος ενδέχεται να αναγκάσουν τις εταιρείες να αρχίσουν προληπτικά περιορισμένα μπλακάουτ για την εξοικονόμηση ενέργειας. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε οτι είναι βέβαιος πως το αμερικανικό κονγκρέσσο θα αναθεωρήσει ενεργειακό νομοσχέδιο, έτσι ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα που έγιναν πασιφανή από το μπλάκαουτ της περασμένης εβδομάδας. Ο κ. Μπούς τόνισε ότι η αρμόδια επιτροπή της βουλής των αντιπροσώπων και της γερουσίας, που έχει θεσπιστεί για την επίλυση των διαφορών σχετικά με το ενεργειακό νομοσχέδιο, θα είναι έτοιμη για την συνέχιση των εργασιών της σε περίπου τρείς εβδομάδες.

    [08] Έργο της Τζεμαά Ισλαμίγια, οι επιθέσεις στη Τζακάρτα

    19 Aug 2003, 20:39 UTC

    Το Μάρριοτ στη Τζακάρτα, μετά από την επίθεση

    Οι αρχές της Ινδονησίας λένε οτι διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν ξεκάθαρα την τοπική τρομοκρατική οργάνωση Τζεμαά Ισλαμίγια, με την πρόσφατη βομβιστική επίθεση εναντίον πολυτελούς ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της ινδονησιακής αστυνομίας, οι αρχές πιστεύουν οτι μέλη της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης χρηματοδότησαν και κατασκεύασαν την βόμβα που χρησιμοποιήθηκε. Ο αξιωματούχος είπε οτι η αστυνομία διερευνά την πληροφορία οτι ο φερόμενος ως ηγέτης της Τζεμαά Ισλαμίγια Χαμπαλί, μετέφερε 45,000 δολλάρια για την χρηματοδότηση της επιχείρησης. Ο Χαμπαλί συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Τζακάρτα και κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία απο τις αμερικανικές αρχές.

    Οι Ινδονησιακές αρχές αναζητούν και άλλους ύποπτους ως συνεργούς του, όπως τον Μαλαισιανό πανεπιστημιακό καθηγητή, Αζαχάρι μπιν Χουσίν, ο οποίος πιστεύεται οτι κατασκεύασε την βόμβα.

    [09] Πτώση σημείωσε o δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή στις ΗΠΑ

    19 Aug 2003, 21:04 UTC

    Εμπορικό κέντρο

    Οικονομική έκθεση του πανεπιστημίου Μίσιγκαν λέει οτι ο δείκτης εμπιστοσύνης του καταναλωτή στις ΗΠΑ, μειώθηκε ελαφρά τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, ο δείκτης ήταν μειωμένος κατά επτά δέκατα της μονάδας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Ειδικοί αναλυτές αναμένουν οτι ο δείκτης αυτός θα αυξηθεί.

    Οι οικονομολόγοι παρακολουθούν στενά τον δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών, διότι επηρεάζει άμεσα τις αγορές τους, και οι λιανικές πωλήσεις απαρτίζουν τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας.

    [10] Ξεκινούν οι διαδικασίες επιλογής νέου κυβερνητικού σχήματος στη Λιβερία

    19 Aug 2003, 16:05 UTC

    Ο κ. Μπλά

    Πολιτικά κόμματα της φυλετικές ομάδες της Λιβερίας, που συναντώνται στη Γκάνα, είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την επιλογή των ηγετικών στελεχών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, όπως προβλέπεται απο την μόλις υπογραφείσα ειρηνευτική συμφωνία. Η κυβέρνηση της Λιβερίας και οι κύριες επαναστατικές οργανώσεις της χώρας υπέγραψαν χθές την συμφωνία, με την οποία τερματίζεται αμέσως ο τετραετής εμφύλιος πόλεμος. Κατά τις προβλέψεις της συμφωνίας, οι τέως αντιμαχόμενες πλευρές θα επιλέξουν έναν πρόεδρο και έναν αντιπρόεδρο απο κατάλογο υποψηφίων που υπεβλήθη απο τα πολιτικά κόμματα και της φυλετικές ομάδες. Αυτά τα δύο ανώτερα αξιώματα δεν θα μπορούν να αναληφθούν απο τους τέως αντιπάλους. Η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει την εξουσία απο τον μεταβατικό πρόεδρο Μόζες Μπλά τον Οκτώβριο και θα διοικησει την χώρα έως τον Ιανουάριο του 2006, που θα διενεργηθούν νέες εκλογές.

    [11] Λευκός Οίκος: Υποστηρικτές του πρώην Ιρακινού καθεστώτος ευθύνονται για τα σαμποτάζ

    19 Aug 2003, 01:44 UTC

    Ο Λευκός Οίκος επέρριψε την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και νερού στο Ιράκ, σε υποστηρικτές του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκότ Μακλήλλαν, δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν στους επιτιθέμενους να αποτρέψουν ένα καλύτερο μέλλον για τον ιρακινό λαό. Επίσης χθες, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη Βαγδάτη, από έκρηξη βόμβας. Στο μεταξύ, η Ερυθρά Ημισέλινος του Ιράκ πραγματοποιεί ανασκαφή σε ένα απο τα πρώην ανάκτορα του Σαντάμ Χουσείν στη Βαγδάτη, στα πλαίσια προσπαθειών της για τον εντοπισμό και την αναγνώριση όλων των ιρακινών που σκοτώθηκαν στον, υπό αμερικανική ηγεσία, πόλεμο στο Ιράκ.

    [12] ΗΠΑ: Οι Αμερικανο-Αυστραλιανές ναυτικές ασκήσεις δεν αποτελούν απειλή για τη Βόρεια Κορέα.

    19 Aug 2003, 02:55 UTC

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    H κυβέρνηση Μπους δήλωσε ότι οι ναυτικές ασκήσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Αυστραλίας, δεν αποτελούν απειλή για τη Βόρειο Κορέα. Αλλά ο εκπρόσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, είπε ότι η Πιονγιανγκ μπορεί να αποτελέσει στόχο αν συνεχίσει να προωθεί την παραγωγή πυρηνικών πύραυλων και άλλων παρόμοιων πολεμικών τεχνολογιών. Ο κύριος Μπάουτσερ δήλωσε ότι στόχος των ναυτικών ασκήσεων, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας είναι η ανάπτυξη διεθνούς ετοιμότητας για την αντιμετώπιση όπλων μαζικής καταστροφής.

    Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 11 χώρες.

    Στο μεταξύ, η Κίνα και η Βόρειο Κορέα είχαν χθες υψηλού επιπέδου συνομιλίες στην Πιονγιανγκ, εν όψει των εξαεθνών συνομιλιών με θέμα τις βορειοκορεατικές πυρηνικές φιλοδοξίες.

    [13] Συμφωνία υπέγραψαν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβερία.

    19 Aug 2003, 01:48 UTC

    Οι εμπόλεμες φατρίες της Λιβερίας υπέγραψαν περιεκτική ειρηνευτική συμφωνία, για τον τερματισμό του σχεδόν δεκατετραετούς εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Η συμφωνία υπεγράφη χθες στη Γκάνα από τις δύο επαναστατικές οργανώσεις της Λιβερίας, τη Λούρντ και την Μοντέλ, καθώς και εκπροσώπους της κυβέρνησης. Οι εμπόλεμες πλευρές συμφώνησαν στον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και νομοθετικής εθνοσυνέλευσης. Η νέα κυβέρνηση θα διοικήσει τη χώρα απο τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο 2006, οπότε θα πραγματοποιηθούν νέες εκλογές. Σε σχετικό ανακοινωθέν του ο Λευκός Οίκος εκφράζει ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας στη Λιβερία και ζητά απ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις βιαιότητες, να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνηση και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους.

    [14] Ελεύθεροι και οι 14 Ευρωπαίοι τουρίστες που κρατούνταν όμηροι στο Μάλι.

    19 Aug 2003, 01:53 UTC

    Η κυβέρνηση του Μάλι λεει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 14 Ευρωπαίοι όμηροι Αλγερινών ανταρτών στη Σαχάρα. Εκπρόσωπος του πρόεδρου του Μάλι δήλωσε ότι οι τουρίστες, 9 Γερμανοί, 4 Ελβετοί και ένας Ολλανδός, βρίσκονται τώρα στα χέρια των αρχών του Μαλί μετά από 5 μήνες κράτηση. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιούργκεν Κρομπογκ, επιβεβαίωσε την εν λόγω εξέλιξη. Ο κύριος Κρόμπογκ έφτασε την Κυριακή στο Μάλι για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των όμηρων. Όμως οι αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων, ή για το που βρίσκονται. Επίσης έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν αν εκπληρώθηκαν τα αιτήματα των απαγωγέων, μεταξύ των οποίων ήταν και η καταβολή λύτρων.

    [15] Ψήφισμα στο ΣΑ του ΟΗΕ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης.

    19 Aug 2003, 01:58 UTC

    Το μνημείο για τα θύματα του Λόκερμπυ.

    Η Βρετανία υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ ψήφισμα για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης μετά την ανάληψη από μέρους της Τρίπολης της ευθύνης για την βομβιστική επίθεση του 1988 εναντίον του αεροσκάφους της Pan Am πάνω απ το Λόκερμπυ της Σκοτίας. Επίσης σε δήλωση της η Λιβύη αποκηρύσσει την τρομοκρατία. Διαβουλεύσεις για το ψήφισμα ενδέχεται να αρχίσουν από αύριο. Πάντως η Γαλλία απειλεί ότι θα ασκήσει βέτο στο σχέδιο γιατί ζητά καλύτερες αποζημιώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων βομβιστικής επίθεσης του 1989 πάνω από τον Νίγηρα, την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει η Λιβύη.

    [16] Νέες επιθέσεις μαχητών Ταλεμπάν στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

    19 Aug 2003, 02:03 UTC

    Περίπου 200 μαχητές Ταλεμπάν κατέλαβαν ένα ακόμα κτίριο της αστυνομίας στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, μερικές μόνο ώρες μετά απο παρόμοια έφοδο στην ίδια περιοχή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, τρείς αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 4 συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, μετά απο επιδρομή το βράδυ της Κυριακής στην επαρχία Πακτίκα. Νωρίτερα την Κυριακή, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 15 άτομα, που φέρονται οτι ήταν μαχητές των Ταλιμπάν, καθώς και επτά αστυνομικοί, όταν 400 μαχητές Ταλιμπάν εφόρμησαν σε ένα άλλο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στο μεταξύ, Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένοπλοι επιτέθηκαν χθες στην Γερμανική υπηρεσία ανάπτυξης στη Καμπούλ.

    [17] Ακροβολιστής χτυπά και στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια.

    19 Aug 2003, 02:08 UTC

    Ο σερίφης της Δυτικής Βιρτζίνια, Ντέιβ Τάκερ.

    Ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές διερευνούν από κοινού σειρά επιθέσεων στην πολιτεία της Δυτικής Virginia, παρόμοιων με αυτών του ακροβολιστή της Ουάσιγκτον πέρυσι. Τρία άτομα σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από πυροβολισμούς από απόσταση με το ίδιο όπλο κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Τσάρλστον. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρού βεληνεκούς και οι τρεις δολοφονίες σημειώθηκαν λίγο μετά το σούρουπο σε πρατήρια βενζίνης και έξω από μικρά σουπερμάρκετ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 20 August 2003 - 1:18:26 UTC