Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-09-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κυπριακό στο επίκεντρο των συζητήσεων Παπανδρέου -Πάουελ
  • [02] Μπούς: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη του Σαντάμ Χουσεΐν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
  • [03] Ο Αραβικός κόσμος επικρίνει το βέτο της Ουάσιγκτον στα ΗΕ.
  • [04] Εν αναμονή του τυφώνα Ίζαμπελ.
  • [05] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
  • [06] Συνεργασία Τουρκίας-Ινδίας σε θέματα αντιτρομοκρατίας.
  • [07] Συνεχίζει τις έρευνές της η σουηδική αστυνομία για τον δολοφόνο της Αννας Λίντ
  • [08] Αρχισε η διανομή επισιστικής βοήθειας των ΗΕ στη Λιβερία
  • [09] Τουρκικές εξαγωγές στο Ιράκ
  • [10] Δεν είχε πολιτικά κίνητρα ο δολοφόνος της Άννας Λίντ.
  • [11] Νέα συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας ενάντια στην βιοτρομοκρατία.
  • [12] Στο 1% αφήνει τα επιτόκια η Φέντ.
  • [13] Παγκόσμια Τράπεζα: Σε ανατολική Ευρώπη και κεντρική Ασία η ταχύτερη εξάπλωση του AIDS.

  • [01] Το Κυπριακό στο επίκεντρο των συζητήσεων Παπανδρέου -Πάουελ

    Ζωή Λεουδάκη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ

    17 Sep 2003, 20:16 UTC

    Γιώργος Παπανδρέου

    Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου την σημερινή του συζήτηση με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, που έγινε στα πλαίσια των τακτικών διμερών επαφών της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

    Όπως είπε, ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογο του μετά την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε δόθηκε μια ευκαιρία να γίνει ανασκόπηση των επιτευγμάτων της ελληνικής προεδρίας, αλλά και της συνέχειας πολλών θεμάτων όπως η στρατηγική αντίληψη της Ευρώπης, και ο διάλογος ΗΠΑ-ΕΕ.

    Κόλιν Πάουελ

    Το κυπριακό αποτέλεσε το επίκεντρο των συζητήσεων. Συγκεκριμένα ο κύριος Παπανδρέου είπε: «Επικεντρώσαμε τη συζήτηση μας σε θέματα του άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Κυπριακό, στις εξελίξεις, στις πιθανές πρωτοβουλίες και στις δυνατότητες που έχουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε μία νέα δυναμική, δυναμική επί του εδάφους. Υπάρχουν Τουρκοκύπριοι που ζητούν να συμμετάσχουν σε αυτή την ευρύτερη ένωση μέσα σε μία ενωμένη Κύπρο, (όπως διαπίστωσα από) τις συναντήσεις που είχα κι εγώ με όλες τις πλευρές, ειδικότερα βεβαίως με την Κυπριακή κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και την κοινωνία των πολιτών και την αντιπολίτευση των Τουρκοκυπρίων. Όλο αυτό βεβαίως εντάχτηκε στο πλαίσιο της πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι ΗΠΑ.»

    Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και τα Βαλκάνια. Ο Έλληνας Υπουργός εξωτερικών είπε ότι επισήμανε στον κ. Πάουελ πως τα Βαλκάνια έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο , αλλά όπως είπε: «Παρά το ότι η προσοχή μας, ως διεθνής κοινότητα, έχει στραφεί προς το Ιράκ, τη Μέση Ανατολή, πιθανά και σε άλλα σημεία της γης, τα Βαλκάνια παραμένουν μία περιοχή που χρειάζεται προσοχή, την στοργή αν θέλετε , την πρόνοια της διεθνούς κοινότητας, ώστε να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε την σταθερότητα και να ξεπεράσουμε δύσκολα προβλήματα, όπως του Κοσσυφοπεδίου.»

    Στη συνεχεία οι συνομιλίες εστιάστηκαν στο διάλογο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή. Ο κύριος Παπανδρέου αναφέρθηκε στη γενική εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του στην Ουάσιγκτον για τις σχέσεις ΗΠΑ ΕΕ αναφορικά με το Ιράκ.

    «Η αίσθηση που έχω,» είπε ο κύριος Παπανδρέου, «και από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας στην Ιταλία, αλλά και σήμερα, και χθες εδώ στην Ουάσιγκτον, είναι ότι υπάρχει ένα πνεύμα, μία διάθεση, η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ με τις ΗΠΑ, να δουν πώς από κοινού θα βοηθήσουν στο να ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το Ιράκ μετά από τον πόλεμο. Υπήρχαν διαφωνίες και έντονες μάλιστα για τον ίδιο πόλεμο. Υπάρχει όμως μία βούληση, ότι θέλουμε ένα Ιράκ σταθερό, με αντιπροσωπευτική κυβέρνηση και τελικά να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν, σε ένα Ιράκ ανεξάρτητο, που να ανήκει στους Ιρακινούς.»

    Καταλήγοντας ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι ο κ. Πάουελ αναφέρθηκε συνοπτικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. « Τα μόνα που είπε κύριος Πάουελ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες,» ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, «είναι θετικά, για την πτυχή της ασφάλειας και τη στενή συνεργασία που υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό. Αλλά ήταν μία θετική αναφορά.»

    Ο κύριος Παπανδρέου είχε επίσης σήμερα συνομιλίες με τους γερουσιαστές Ριτσαρντ Λούγκαρ, πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και Τσακ Χέγκελ, πρόεδρο της Γερουσιαστικής υποεπιτροπής για θέματα οικονομικής πολιτικής, εξαγωγών και προώθησης του εμπορίου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το συντακτικό προσωπικό της αμερικανικής εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ.

    Αργότερα ο κύριος Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Στοκχόλμη, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Κύπρο στην κηδεία της Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, Άννας Λιντ, που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    [02] Μπούς: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη του Σαντάμ Χουσεΐν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    17 Sep 2003, 23:51 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάμειξη του πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 εδώ στις ΗΠΑ. Αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διατηρούσε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση λίγες μόνο ώρες μετά την μετάδοση, απ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, νέου ηχογραφημένου μηνύματος που αποδίδεται στον Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος παροτρύνει τους Ιρακινούς να εξαπολύσουν ιερό πόλεμο κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Επίσης χθες ο πρόεδρος Μπούς υπέβαλε και επίσημα στο Κογκρέσο αίτημα του για επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    [03] Ο Αραβικός κόσμος επικρίνει το βέτο της Ουάσιγκτον στα ΗΕ.

    17 Sep 2003, 23:53 UTC

    Αμρ Μούσα

    Άραβες ηγέτες επικρίνουν την απόφαση των ΗΠΑ να ασκήσουν βέτο σε ψήφισμα στα ΗΕ που ζητούσε απ το Ισραήλ να αναιρέσει απειλή του ότι θα βλάψει ή θα απελάσει τον Γιασέρ Αραφάτ. Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το αμερικανικό βέτο δεν σημαίνει πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την πολιτική του Ισραήλ, που θέλει να απελάσει τον Παλαιστίνιο ηγέτη. Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι αντιτίθεται στην απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον κ. Άραφάτ, αλλά χαρακτηρίζει το ψήφισμα των ΗΕ, άνισο. Επίσης ορισμένοι Άραβες ηγέτες δηλώνουν ότι το αμερικανικό βέτο θέτει ερωτήματα αναφορικά με την αξιοπιστία της Ουάσιγκτον στον ρόλο του διαμεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Πάντως ο ίδιος ο κ. Αραφάτ απέρριψε το αμερικανικό βέτο χαρακτηρίζοντας το ασήμαντο.

    [04] Εν αναμονή του τυφώνα Ίζαμπελ.

    18 Sep 2003, 00:13 UTC

    Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ απομακρύνονται από παραθαλάσσιες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής απ τον τυφώνα Ιζαμπελ που πλησιάζει τις ακτές. Δελτία θυέλης έχουν εκδοθεί από την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας έως την πολιτεία του New Jersey, ενώ οι πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας, του Μαίρυλαντ, της Βιρτζίνια και η πόλη της Ουάσιγκτον έχουν τεθεί σε επιφυλακή εν αναμονή του τυφώνα που πιστεύεται πως θα πλήξει την Βόρεια Καρολίνα σήμερα. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρόκειται για τυφώνα δεύτερης κατηγορίας που έχει όμως την ικανότητα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, μιας και θα αναπτύξει ανέμους ισχύος 180 χιλιομέτρων την ώρα. Λόγω του τυφώνα ο πρόεδρος Μπούς ακύρωσε τα περισσότερα ραντεβού του για σήμερα, εκτός απ την συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντουλάχ της Ιορδανίας.

    [05] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

    18 Sep 2003, 00:14 UTC

    Ρίτσαρντ Γκράσσο

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, Ρίτσαρντ Γκράσσο, λόγω επικρίσεων για το πακέτο συνολικών αμοιβών και αποδοχών του που έφτανε τα 139,5 εκατομμύρια δολάρια. Η ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Γκράσο έγινε μετά από έκτακτη συνεδρίαση χθες του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου της Γουώλ Στρήτ για το θέμα. H εφημερίδα Wall Street Journal γράφει ότι το διοικητικό συμβούλιο του χρηματιστηρίου ζήτησε από τον Λάρρυ Σονσίνι, επικεφαλής εταιρείας νομικών συμβούλων του Σαν Φρανσίσκο, να αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της Γουώλ Στρητ. Ο Ρίτσαρντ Γκράσο ηγείτο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από το 1995, αλλά πολλοί αναλυτές είχαν χαρακτηρίσει τις αποδοχές του υπερβολικές και είχαν δηλώσει πως δίνουν την εντύπωση ότι η αμερικανική χρηματαγορά μεροληπτεί προς όφελος ορισμένων.

    [06] Συνεργασία Τουρκίας-Ινδίας σε θέματα αντιτρομοκρατίας.

    18 Sep 2003, 00:20 UTC

    Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βαζμπαγί, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η χώρα του και η Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο κ. Βαζμπαγί δήλωσε επίσης ότι οι δύο χώρες είχαν πέσει θύματα τρομοκρατών πολύ πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ. Ο Ινδός πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις σε αναλυτές στην Άγκυρα, μετά από συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αργότερα σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο κ. Βαζμπαγί επανέλαβε την θέση της χώρας του ότι θα εξετάσει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στο Ιράκ στα πλαίσια πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

    [07] Συνεχίζει τις έρευνές της η σουηδική αστυνομία για τον δολοφόνο της Αννας Λίντ

    17 Sep 2003, 19:46 UTC

    H σουηδική αστυνομία συγκεντρώνει επιπρόσθετα στοιχεία εναντίον υπόπτου που τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, σχετικά με την δολοφονία της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Αννας Λίντ, την περασμένη εβδομάδα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε οτι οι αρχές θα εξετάσουν επίσημα τον 35άχρονο υποπτο, αφού αυτός συμβουλευθεί τον δικηγόρο που του όρισε το δικαστήριο. Η εκπρόσωπος δεν κατωνόμασε τον ύποπτο, αλλά επισήμανε οτι οι αρχές ελέγχουν το ΝτηΕνΕϊ του για να δούν άν ταιριάζει με το γεννετικό υλικό που βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Διεξάγονται εξάλλου και άλλου είδους έρευνες, σε σχέση με πέντε άλλους πιθανούς υπόπτους. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε οτι ο ύποπτος μοιάζει με τον άνδρα που φωτογραφήθηκε απο κάμερες ασφαλείας του πολυκαταστήματος όπου έγινε η επίθεση.

    [08] Αρχισε η διανομή επισιστικής βοήθειας των ΗΕ στη Λιβερία

    17 Sep 2003, 19:50 UTC

    Τα ΗΕ άρχισαν τη διανομή τροφίμων σε χιλιάδες Λιβεριανούς στην δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, τη Μπουκάναν. Η υπηρεσία διανομής επισιτιστικής βοήθειας του διεθνούς οργανισμού, δήλωσε οτι φάλαγγα φορτηγών που μετέφεραν τις απαραίτητες προμήθειες τροφίμων, έφθασαν χθές το βράδυ στη Μπουκάναν. Η βοήθεια αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες 16,000 ανθρώπων. Οι επαναστατικές δυναμεις διατηρούν τον έλεγχο της Μπουκάναν, παρά την ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογραφεί τον περασμένο μήνα. Οι δυτικο-αφρικανοί ειρηνοφρουροί έφθασαν στα περίχωρα της Μπουκάναν την περασμένη εβδομάδα, για να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση της περιοχής, αλλά ακόμα δεν έχει μπεί μέσα στην πόλη. Υπολογίζεται οτι περίπου 1 εκατομμύριο λιβεριανοί σολόκληρη τη χώρα χρίζουν άμεσης βοήθειας, μετά απο 14 χρόνια σχεδόν αδιάκοπου εμφυλίου πολέμου.

    [09] Τουρκικές εξαγωγές στο Ιράκ

    17 Sep 2003, 19:55 UTC

    Η Τουρκία άρχισε να εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα στο γειτονικό Ιράκ, ενώ σχεδιάζει να αρχίσει εξαγωγές κηροσίνης και νερού. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τετάρτη οτι ιδιωτική τουρκική εταιρία παρέδωσε ήδη το πρώτο φορτίο 75 μεγαβάτ ηλεκτρικού ρεύματος απο κινητή γεννήτρια, που βρίσκεται στην πόλη Σιλόπι της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Το υπουργείο δήλωσε οτι σχεδιάσει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικού προς εξαγωγή στα 200 μεγαβάτ. Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την αποστολή στο Ιράκ νερού και κηροσίνης, με αντάλλαγμα ιρακινό πετρέλαιο. ΟΙ εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών είχαν υποφέρει λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά του Ιράκ. Τώρα η Τουρκία προσπαθεί να κερδίσει μερικά απο τα κερδοφόρα συμβόλαια για τήν ανοικοδόμιση της χώρας αυτής.

    [10] Δεν είχε πολιτικά κίνητρα ο δολοφόνος της Άννας Λίντ.

    17 Sep 2003, 01:20 UTC

    Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κύριος ύποπτος για την δολοφονία της υπουργού εξωτερικών, Άννας Λίντ, δεν είχε πολιτικά κίνητρα. Η δήλωση αυτή έγινε μετά την σύλληψη του υπόπτου αργά χθες το βράδυ ενώ έβλεπε τηλεόραση σε εστιατόριο προαστίου της Στοκχόλμης. Πάντως η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα του υπόπτου, αλλά είπε ότι μοιάζει με τον άνδρα οι φωτογραφίες του οποίου κυκλοφόρησαν απ την κάμερα ασφαλείας του πολυκαταστήματος όπου έγινε η επίθεση κατά της κ. Λίντ. Η Σουηδική αστυνομία δήλωσε επίσης ότι θέλουν να ανακρίνουν 5 ακόμη άτομα που τα χαρακτήρισαν υψηλού ενδιαφέροντος.

    [11] Νέα συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας ενάντια στην βιοτρομοκρατία.

    17 Sep 2003, 01:42 UTC

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συνεργάζονται στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος που στοχεύει στην μεταμόρφωση των παλιών Σοβιετικών εργαστηρίων έρευνας και παραγωγής βιολογικών όπλων, σε επιτυχημένες και επικερδείς επιχειρήσεις. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μ αυτό το τρόπο θα περιοριστούν τα κίνητρα Ρώσων επιστημόνων να πουλήσουν τη γνώση, τις ικανότητες και πιθανόν υλικά που έχουν στη κατοχή τους, σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ χορήγησε συμβόλαιο 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κέντρο Συγχώνευσης Ιατρικής και Τεχνολογίας που εδρεύει στη Βοστόνη και στο Κέντρο Διεθνών Επιστημών και Τεχνολογίας της Μόσχας.

    [12] Στο 1% αφήνει τα επιτόκια η Φέντ.

    17 Sep 2003, 01:56 UTC

    Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αφήσει τα επιτόκια της στα ίδια επίπεδα, τα χαμηλότερα των τελευταίων 45 χρόνων, λόγω ανησυχιών για αποπληθωρισμό και ασθενή αγορά εργασίας. Το επιτόκιο της Φέντ παραμένει στο 1%, παρόλο που όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική τράπεζα, έχουν αυξηθεί οι καταναλωτικές δαπάνες, αλλά η αγορά εργασίας είναι ακόμη αδύναμη και οι επιχειρήσεις δεν έχουν πολλά περιθώρια αύξησης των τιμών. Η Φέντ δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει για αρκετό χρονικό διάστημα να εφαρμόζει ευέλικτη νομισματική πολιτική με στόχο την προώθηση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

    [13] Παγκόσμια Τράπεζα: Σε ανατολική Ευρώπη και κεντρική Ασία η ταχύτερη εξάπλωση του AIDS.

    17 Sep 2003, 01:23 UTC

    Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η ανατολική Ευρώπη και η Κεντρική Ασία είναι η δύο περιοχές του πλανήτη μας όπου παρατηρείται η ταχύτερη εξάπλωση του AIDS. Σε σχετική έκθεση της τράπεζας που δημοσιεύτηκε χθες αναφέρεται ότι η πρόσφατη οικονομική πρόοδος σε 28 χώρες των συγκεκριμένων περιοχών θα μπορούσε να κινδυνεύσει, αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα κατά της ασθένειας. Πάνω από ένα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με AIDS στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, ενώ μόνο πέρυσι άλλες 250 χιλιάδες άνθρωποι μολύνθηκαν απ τον ιό του AIDS. Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογραμμίζει τέλος την ανάγκη δραστικής αύξησης των κονδυλίων που δαπανώνται στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές για την πρόληψη και τον έλεγχο της ασθένειας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 19 September 2003 - 1:18:14 UTC