Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-09-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρόεδρος Μπούς στα ΗΕ
  • [02] Νέα οικονομικά μέτρα για διεύρυνση των επενδύσεων στο Ιράκ.
  • [03] 3 ακόμη αμερικανοί στρατιώτες ...
  • [04] Ο Χαμίντ Καρζάι στις ΗΠΑ.
  • [05] Πούτιν: Διευρύνεται η συνεργασία ...
  • [06] Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ δεν θα συμμετάσχουν στη κυβέρνηση Κορέι.
  • [07] Τελείωσε η αποστολή του Γαλιλέου
  • [08] Ο Τζόν Ρήντ προσωρινός πρόεδρος ...

  • [01] Ο πρόεδρος Μπούς στα ΗΕ

    21 Sep 2003, 23:56 UTC

    Από την περσινή ομιλία του προέδρου Μπούς στα ΗΕ.

    Ο πρόεδρος Μπούς μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στα ΗΕ για να ζητήσει την συμμετοχή περισσότερων χωρών στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Ο αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ αύριο, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να κερδίσουν υποστήριξη για νέο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφάλειας το οποίο προβλέπει μεγαλύτερο ρόλο της διεθνούς κοινότητας στην ανοικοδόμηση του Ιράκ. Σε συνέντευξη του χθες προς το τηλεοπτικό δίκτυο Fox ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι θα ζητήσει την βοήθεια και άλλων χωρών για την σταθεροποίηση του Ιράκ και πρόσθεσε ότι τα ΗΕ θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Ιράκ στην κατάρτιση νέου συντάγματος. Αυτή την εβδομάδα ο κ. Μπούς θα έχει επίσης συναντήσεις και με άλλους ηγέτες με θέμα το Ιράκ. Τις τελευταίες μέρες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέαρ, είχε συνομιλίες για το μέλλον του Ιράκ με τον Ισπανό πρωθυπουργό, το Γερμανό Καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο.

    [02] Νέα οικονομικά μέτρα για διεύρυνση των επενδύσεων στο Ιράκ.

    22 Sep 2003, 00:16 UTC

    Ο νέος υπουργός οικονομικών του Ιράκ, Καμέλ Αλ Κεϊλανί, ανακοίνωσε ευρύτατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που επιτρέπουν ξένες επενδύσεις σε όλους τους τομείς της ιρακινής οικονομίας, εκτός απ την βιομηχανία πετρελαίου. Σε ανακοίνωση του ο κ. Κεϊλανί δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας ελεύθερης και ανοιχτής αγοράς και θα αποκαταστήσουν την θέση του Ιράκ στην παγκόσμια οικονομία. Τα νέα μέτρα επιτρέπουν μέχρι και την εξολοκλήρου αγορά ιρακινών κρατικών εταιρειών, ή τον σχηματισμό κοινοπραξιών με Ιρακινούς επιχειρηματίες. Επίσης επιτρέπεται η λειτουργία ξένων τραπεζών στο Ιράκ και δίνεται πλήρης ανεξαρτησία στην Κεντρική τράπεζα του Ιράκ. Πάντως ο αμερικανός υπουργός οικονομικών, Τζον Σνόου, παραδέχτηκε ότι πολλοί επενδυτές ενδέχεται να αποφύγουν το Ιράκ έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα ασφάλειας στη χώρα.

    [03] 3 ακόμη αμερικανοί στρατιώτες ...

    22 Sep 2003, 00:20 UTC

    Ακίλα Αλ Χασίμι

    Στο Ιράκ, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κοντά στη Βαγδάτη. Δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με όλμους στις φυλακές Αμπού Γκραΐμπ, που διαχειρίζονται οι αμερικανικές δυνάμεις δυτικά της Βαγδάτης. Επίσης άλλος ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από επίθεση εναντίον του οχήματος του στην πόλη Ραμαντί. Είχε προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας της Ακίλα Αλ Χασίμι, μέλους του νέου κυβερνητικού συμβουλίου του Ιράκ. Η κ. Αλ Χασίμι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της.

    [04] Ο Χαμίντ Καρζάι στις ΗΠΑ.

    22 Sep 2003, 00:42 UTC

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, αναχώρησε από την Καμπούλ με προορισμό τις ΗΠΑ, όπου σήμερα θα συμμετάσχει σε διάσκεψη του ΟΗΕ για την τρομοκρατία και αργότερα αυτή την εβδομάδα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπούς. Λίγο πριν την αναχώρηση του ο κ. Καρζάι ανακοίνωσε ριζική αναδιάρθρωση του υπουργείου άμυνας της χώρας του, που προβλέπει την χορήγηση των περισσοτέρων θέσεων δυνάμεως στο υπουργείο στους Παστούν, την μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της χώρας.

    [05] Πούτιν: Διευρύνεται η συνεργασία ...

    22 Sep 2003, 00:45 UTC

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε τις ΗΠΑ και τη χώρα του στρατηγικούς συμμάχους στον αγώνα κατά της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Σε ομιλία του σε φόρουμ του ενεργειακού τομέα στη Μόσχα, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων αποτελεί ένα απ τα σοβαρότερα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνή κοινότητα. Και τόνισε ότι η Ρωσία σκοπεύει να διευρύνει την ισχύουσα συνεργασία της με τις ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα ήθελε να εφοδιάσει τις ΗΠΑ με φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι το θέμα της διμερούς συνεργασίας σε θέματα ενέργειας θα αποτελέσει ένα απ τα κύρια θέματα προς συζήτηση κατά τις συνομιλίες που θα έχει αυτή την εβδομάδα με τον πρόεδρο Μπούς.

    [06] Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ δεν θα συμμετάσχουν στη κυβέρνηση Κορέι.

    22 Sep 2003, 00:52 UTC

    Οι Παλαιστινιακές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αχμέντ Κορέι. Σε ανακοινωθέν της η Χαμάς αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση της οποίας η ατζέντα βασίζεται στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο, ενώ η Ισλαμική Τζιχάντ αναφέρει σε δικό της ανακοινωθέν ότι πριν σχηματίσει κυβέρνηση η Παλαιστινιακή ηγεσία θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει σε στρατηγική προώθησης των Παλαιστινιακών εθνικών στόχων. Ο κ. Κορέι και ηγέτες Παλαιστινιακών οργανώσεων πραγματοποίησαν συνομιλίες τη Κυριακή στη πόλη της Γάζας με θέμα το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

    [07] Τελείωσε η αποστολή του Γαλιλέου

    22 Sep 2003, 00:54 UTC

    Η ΝΑΣΑ γιορτάζει την ολοκλήρωση ενός απ τα ποιο επιτυχημένα της προγράμματα με την προσχεδιασμένη καταστροφή στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Δία, του διαστημοπλοίου Γαλιλέος. Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος αποφάσισε να καταστρέψει μ αυτό το τρόπο το γηραιό διαστημόπλοιο, για να αποτρέψει σύγκρουση του με κάποιον απ τους δορυφόρους του Δία, προσβάλλοντας τον έτσι με μικρόβια απ την γήινη ατμόσφαιρα. Επί 14 χρόνια το διαστημόπλοιο Γαλιλέος έστελνε πίσω στη γη χιλιάδες φωτογραφίες και στοιχεία για το μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

    [08] Ο Τζόν Ρήντ προσωρινός πρόεδρος ...

    22 Sep 2003, 00:57 UTC

    Τζόν Ρήντ

    Ο επί 16 χρόνια πρώην πρόεδρος του ομίλου Citigroup, Τζόν Ρήντ, διορίστηκε προσωρινός επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου της Γουώλ Στρήτ, Ρίτσαρντ Γκράσσο, λόγω επικρίσεων για το πακέτο αποδοχών του που ξεπερνούσε τα 140 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Ρήντ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο, αλλά τόνισε ότι η συμφωνία που έχει κάνει με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προβλέπει ότι οι αμοιβές του θα περιορίζονται στο ένα δολάριο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 23 September 2003 - 1:18:13 UTC