Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-10-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκστρατεία για τον αφοπλισμό των πολιτοφυλακών στο Αφγανιστάν
  • [02] Γέμισε σκουπίδια η Αθήνα
  • [03] Αννάν: Το Ιράκ απαιτεί άμεση προσοχή τώρα
  • [04] Ο πρόεδρος Μπούς στη Χαβάη.
  • [05] Λεπτομερή έκθεση για τα πυρηνικά της έδωσε η Τεχεράνη στην ΔΥΑΕ.
  • [06] Συνεχίζεται η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.
  • [07] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σαουδική Αραβία.

  • [01] Εκστρατεία για τον αφοπλισμό των πολιτοφυλακών στο Αφγανιστάν

    24 Oct 2003, 15:46 UTC

    Ο κ. Καρζάι

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, άρχισε πρωτοφανή εκστρατεία για τον αφοπλισμό περίπου 100,000 αφγανών πολιτοφυλάκων, απευθύνοντας προς αυτούς έκκληση να κάνουν την ανοικοδόμηση της χώρας τον νέο τους ιερό πόλεμο. Μιλώντας σήμερα στην νοτιοανατολική πόλη Κουντούζ, ο κ. Καρζάι είπε σε συγκεντρωμένο πλήθος μόλις αφοπλισθέντων μαχητών οτι ένας νέος ιερός αγώνας πρέπει να ξεκινήσει τώρα για την ειρήνη και τον αφοπλισμό. Εκατοντάδες αφγανοι παρέδωσαν τα όπλα τους τις τελευταίες μέρες, κατά την πρώτη φάση του προγράμματος αφοπλισμού, υπο την αιγίδα των ΗΕ. Το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες αφγανικές πόλεις αργότερα φέτος.

    [02] Γέμισε σκουπίδια η Αθήνα

    24 Oct 2003, 15:54 UTC

    Οι μεταφορείς απορρημάτων στην Ελλάδα αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους, παρά την απόφαση δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Η ένωση μεταφορέων απορρημάτων του δήμου δήλωσε οτι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συνεχίσουν την απεργία τους, πιέζοντας για καλύτερες αποδοχές και για επιδόματα εργασίας. Η απεργία που άρχισε πριν μία εβδομάδα, έχει δημιουργήσει βουνά απο δύσοσμους σωρούς σκουπιδιών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπάρχουν περίπου 40,000 τόννοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας και μόνο. Οι μή απεργούντες εργαζόμενοι του κλάδου ψέκασαν με απολυμαντικό τους τεράστιους σωρούς των σκουπιδιών. Οι αρχές λένε οτι οι ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα για την δημόσια υγεία. Η απεργία συμπίπτει με μία επίσκεψη στην Αθήνα αξιωματούχωντης Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

    [03] Αννάν: Το Ιράκ απαιτεί άμεση προσοχή τώρα

    24 Oct 2003, 00:43 UTC

    Από την σύνοδο δωρητριών χωρών της Μαδρίτης.

    Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ, Κόφφι Αννάν, προτρέπει δωρήτριες χώρες να συνεισφέρουν γενναιόδωρα στην ανοικοδόμιση του Ιράκ, λέγοντας οτι η ανοικοδόμιση δεν μπορεί να περιμένει έως ότου σχηματιστεί αυτοδύναμη ιρακινή κυβέρνηση. Ο κ. Ανάν δήλωσε στην διεθνή διάσκεψη δωρητών που άρχισε χθες στη Μαδρίτη, οτι το Ιράκ απαιτεί άμεση προσοχή τώρα. Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΗΕ υπολογίζεται οτι το Ιράκ θα χρειαστεί πάνω απο 36 δισεκατομμύρια δολλάρια για έργα υποδομής μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στο μεταξύ, αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση, Ανσάρ-Αλ-Ισλάμ αποτελεί την κύρια τρομοκρατική απειλή εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Επίσης χθες ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Ιράκ και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις έξω απ τη Βαγδάτη.

    [04] Ο πρόεδρος Μπούς στη Χαβάη.

    24 Oct 2003, 00:48 UTC

    Απ' την επίσκεψη Μπούς στο Πέρλ Χάρμπορ.

    Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ο πρόεδρος Μπούς μετέβη στη Χαβάη, όπου παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία. Ο κ. Μπούς και η σύζυγος του επισκέφτηκαν επίσης χθες το μνημείο πεσόντων στο Πέρλ Χάρμπορ και συναντήθηκαν με επιζώντες της επίθεσης κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης αναμένεται πως ο αμερικανός πρόεδρος θα ενημερωθεί σήμερα από στρατιωτικούς διοικητές και θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον το Σάββατο.

    [05] Λεπτομερή έκθεση για τα πυρηνικά της έδωσε η Τεχεράνη στην ΔΥΑΕ.

    24 Oct 2003, 00:50 UTC

    Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Το Ιράν επέδωσε στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας πλήρη έκθεση, όπως την χαρακτήρισε, για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ήταν ο παραλήπτης της έκθεσης, ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να μελετηθεί το πάχους 4ων εκατοστών έγγραφο. Ο πρέσβης του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι η έκθεση περιλαμβάνει την ιστορία των πυρηνικών δραστηριοτήτων της Τεχεράνης, συμπεριλαμβανομένων και πτυχών που πραγματοποιούνταν «διακριτικά», όπως είπε χαρακτηριστικά, τα τελευταία 20 χρόνια.

    [06] Συνεχίζεται η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.

    24 Oct 2003, 00:55 UTC

    Το Ισραήλ αποκάλυψε τα σχέδιά του να κατασκευάσει περίπου 300 καινούργια διαμερίσματα σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παρόλο που ο «οδικός χάρτης» για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή προβλέπει τερματισμό της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας. Το Υπουργείο Οικισμού του Ισραήλ κήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέγερση δύο οικισμών. Οι ΗΠΑ έχουν πει ότι η εποικιστική δραστηριότητα δε βοηθάει την ειρηνευτική διαδικασία και έχουν απειλήσει ότι θα επιβάλουν στο Ισραήλ οικονομικές κυρώσεις. Στο μεταξύ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στρατιώτες σκότωσαν ένοπλο Παλαιστίνιο που είχε τραυματίσει τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς στη λωρίδα της Γάζας.

    [07] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σαουδική Αραβία.

    24 Oct 2003, 00:58 UTC

    Oι Σαουδαραβικές δυνάμεις ασφάλειας συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές σε τρεις πόλεις της χώρας, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, η αστυνομία ανακρίνει τους συλληφθέντες σε διαδηλώσεις στην Τζέντα, τη Χαίλ και τη Νταμάμ. Η εξόριστη Οργάνωση για Ισλαμικές μεταρρυθμίσεις στην Αραβία, διοργάνωσε τις διαδηλώσεις, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης ότι όσοι παραβαίνουν τον νόμο που απαγορεύει τις δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, θα τιμωρούνται. Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε συλλάβει 271 διαδηλωτές στη Ριάντ. Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι θα παραπέμψει τις υποθέσεις 83 διαδηλωτών στις δικαστικές αρχές.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 27 October 2003 - 2:18:16 UTC