Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-02-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαδόπουλος: Επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κυπριακό το συντομότερο.
  • [02] Δεν χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα για τις μυστικές πληροφορίες, λέει η Κοντολήζα Ράις
  • [03] Ειδική ομάδα στο Ιράκ πρόκειται να στείλει ο κ. Αννάν
  • [04] Επίκειται επίσκεψη στο Ιράν απο ...

  • [01] Παπαδόπουλος: Επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κυπριακό το συντομότερο.

    30 Jan 2004, 02:56 UTC

    Τάσσος Παπαδόπουλος

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, ζήτησε χθες την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος στην αναμονή για εξελίξεις από Τουρκοκυπριακής πλευράς. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι στόχος είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας μέχρι την 1η Μαΐου, έτσι ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να γευτούν τα οφέλη που συνεπάγεται η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Εξάλλου, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι πλησιάζουμε προς την επίτευξη συμφωνίας για το Κυπριακό και υποσχέθηκε πως θα ασκήσει πιέσεις σ όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για την επίτευξη διακανονισμού. Αλλά τόνισε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, θα έχει τον πρωταρχικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία.

    [02] Δεν χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα για τις μυστικές πληροφορίες, λέει η Κοντολήζα Ράις

    30 Jan 2004, 16:57 UTC

    Η Κα Ράις

    H σύμβουλος του προέδρου Μπούς για θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, λέει οτι είναι δυνατόν να υπήρχαν λάθη στις πληροφορίες που έδωσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναφορικά με το ότι ο Σαντάμ Χουσείν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, πρίν απο τον πόλεμο στο Ιράκ. Η κα Ράις πρόσθεσε οτι δεν πιστεύει οτι μία ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών είναι αναγκαία. Ομως, ορισμένα μέλη του Κονγκρέσσου έχουν αντίθετη γνώμη.

    Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Πόστ επικαλούμενη πηγές του Κογκρέσου ανέφερε οτι οι αρμόδιες για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας, εντόπισαν στοιχεία που δείχνουν οτι η Σι-Αι-Ει βασίστηκε κατά μεγάλο μέρος σε αναχρονισμένες και επουσιώδεις πληροφορίες.

    [03] Ειδική ομάδα στο Ιράκ πρόκειται να στείλει ο κ. Αννάν

    30 Jan 2004, 21:51 UTC

    Κ. Αννάν

    Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Κόφι Αννάν λεει ότι πρόκειται να στείλει κατά τις επόμενες μέρες ειδική ομάδα στο Ιράκ, η οποία θα μελετήσει εάν μπορούν να διεξαχθούν στο Ιράκ δίκαιες εκλογές πριν από το τέλος Ιουνίου που θα παραδοθεί η εξουσία στους Ιρακινούς. Ο κύριος Αννάν δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι οι συμμαχικές δυνάμεις κάτω από τη ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ υποσχέθηκαν ότι οι εμπειρογνώμονες των ΗΕ θα είναι ασφαλείς κατά τη παραμονή τους στη χώρα.

    [04] Επίκειται επίσκεψη στο Ιράν απο ...

    30 Jan 2004, 17:07 UTC

    Η αμερικανική εφημερίδα USA Today γράφει οτι το Ιράν μελετά το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κονγκρέσσου να επισκεφθεί την χώρα. Μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν η πρώτη του είδους, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Η είδηση αυτή στο φύλλο της Παρασκευής έπεται δείπνου στην Ουάσινγκτον, στο οποιο παρακάθησαν αρκετά μέλη του Κονγκρεσσου και ο Πρέσβης του Ιράν στα ΗΕ. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται σε συνδαιτημόνες του δείπνου, που δήλωσαν οτι συζητούσαν το ενδεχόμενο μιάς τέτοιας επίσκεψης στο Ιράν, ακόμα και στα μέσα Φεβρουαρίου, για να ετοιμάσουν μία μελλοντική επισκεψη απο μέλη του Κονγκρέσσου. Ο ιρανός Πρέσβης είπε οτι δεν ορίστηκαν συγκεκριμμένες ημερομηνίες, αλλά ελπίζει οτι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 3 February 2004 - 2:18:06 UTC