Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-02-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στέιτ Ντηπάρτμεντ: Ανησυχίες σχετικά με δίκη Παλαιστινίων.
  • [02] Περιορίζει την παραγωγή πετρελαίου ο ΟΠΕΚ
  • [03] Συνετρίβη ιρανικό επιβατηγό αεροσκάφος
  • [04] Εντοπίστηκε ελαφρύ κρούσμα γρίππης των πουλερικών στις ΗΠΑ
  • [05] Νέα έκρηξη στο Ιράκ
  • [06] Το θέμα του τείχους ασφάλειας ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου του Ισραήλ.

  • [01] Στέιτ Ντηπάρτμεντ: Ανησυχίες σχετικά με δίκη Παλαιστινίων.

    11 Feb 2004, 02:18 UTC

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ εξέφρασε ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο οι Παλαιστινιακές αρχές διεξάγουν την στρατιωτική δίκη 4ων ανδρών που κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση, τον περασμένο Οκτώβριο, εναντίον αμερικανικής διπλωματικής αυτοκινητοπομπής. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την μυστικότητα γύρω απ την δίκη και τόνισε ότι το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ανησυχεί πως οι Παλαιστινιακές αρχές δεν έχουν συλλάβει όλους τους υπευθύνους για την επίθεση. Εναντίον των 4ων κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και τοποθέτηση ναρκών, αλλά όχι για φόνο. Στο μεταξύ χθες στη Γάζα, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για την δίκη και ζητώντας την απελευθέρωση των υπόπτων.

    [02] Περιορίζει την παραγωγή πετρελαίου ο ΟΠΕΚ

    10 Feb 2004, 16:58 UTC

    Η έδρα του ΟΠΕΚ, στη Βιέννη

    Ο ΟΠΕΚ λέει οτι τα μέλη του θα περικόψουν την παραγωγή πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως απο την 1η Απριλίου. Ετσι η ημερήσια παραγωγή των χωρών μελών του οργανισμού, θα είναι 23 και μισό εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η παραπάνω απόφαση παρθηκε σήμερα Τρίτη σε συνάντηση του ΟΠΕΚ στην Αλγερία. Τα μέλη του καρτέλ είπαν επίσης οτι θα επιβάλουν κυρώσεις σε χώρες που παράγουν περισσότερο πετρέλαιο απο τα συμφωνηθέντα όρια. Τέτοιες παράτυπες ενέργειες τροφοδοτούν σήμερα την παγκόσμια αγορά με περίπου ενάμιση εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Ο ΟΠΕΚ ελέγχει περίπου το ένα τρίτο των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαιου. Η συμφωνία είχε σαν συνέπεια να αυξηθούν σήμερα σημαντικά οι τιμές του μαύρου χρυσού. Οι υπουργοί πετρελαίου των χωρών μελών του οργανισμού είπαν οτι ανησυχούν γιατί η ζήτηση πετρελαίου μειώνεται στο βόρειο ημισφαίριο, καθώς τελειώνει ο χειμώνας. Παραπονέθηκαν επίσης οτι με την πτώση της τιμής του αμερικανικού δολλαρίου ζημιώνονται, λόγω του ότι παραδοσιακά η τιμή του πετρελαίου καθοριζεται σε δολλάρια.

    [03] Συνετρίβη ιρανικό επιβατηγό αεροσκάφος

    10 Feb 2004, 17:07 UTC

    Το μοιραίο αεροσκάφος

    Ιρανικό επιβατηγό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρτζά, των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η τοπική αστυνομία δήλωσε οτι 43 άτομα σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του αεροσκάφους, που σημειώθηκε καθώς αυτό προσπαθούσε να προσγειωθεί σήμερα το πρωί. Δύο άτομα που επέζησαν μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλευονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στα θύματα συγκαταλέγονται Ιρανοί, Ινδοί και άτομα άλλων εθνικοτήτων. Το αεροσκάφος ανήκε στις αερογραμμές Κίς, που εκτελεί δρομολόγια εσωτερικού και διεθνείς πτήσεις μικρής διάρκειας απο την ιρανική νήσο Κίς στον Περσικό κόλπο.

    [04] Εντοπίστηκε ελαφρύ κρούσμα γρίππης των πουλερικών στις ΗΠΑ

    10 Feb 2004, 17:10 UTC

    Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές πουλερικών απο τις ΗΠΑ, εξαιτίας φόβων μόλυνσης απο την γρίππη των πτηνών. Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν ήδη εφαρμόσει η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και αρκετές άλλες χώρες της Ασίας. Οι απαγορεύσεις ανακοινώθηκαν αφού οι ΗΠΑ ανήγγειλαν τον εντοπισμό ελαφρού κρούσματος της γρίππης των πουλερικών σε πτηνοτροφείο στην ανατολική πολιτεία Ντελαγουαίρ. Οι αγροτικές αρχές της πολιτείας δήλωσαν χθές οτι ο ιός δε διαδόθηκε από το εν λόγω πτηνοτροφείο. Στην Ασία, δεκάδες εκατομμύρια κοτόπουλα και πάπιες σφαγιάστηκαν, καθώς εννέα χώρες σύν η Ταιβάν ανήγγειλαν κρούσματα της ασθένειας αυτής. Η Κίνα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον αυξανόμενο κίνδυνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε οτι η Κίνα ενδέχεται να είναι η επόμενη χώρα όπου θα παρουσιαστούν κρούσματα της νόσου σε ανθρώπους.

    [05] Νέα έκρηξη στο Ιράκ

    10 Feb 2004, 01:54 UTC

     

    Στο Ιράκ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα νότια της Βαγδάτης σήμερα. Αυτόπτες μάρτυρες και τοπικό ιατρικό προσωπικό αναφέρουν πως γύρω στα 50 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη στην κωμόπολη Ισκανταρίγια, κάπου 50 χλμ. νότια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τους ίδιους η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα παγιδευμένη σε αυτοκίνητο. Ο αμερικανικός στρατός στη Βαγδάτη επιβεβαίωσε το επεισόδιο λέγοντας πως βρίσκεται υπό διερεύνηση. Από το καλοκαίρι ιρακινά αστυνομικά τμήματα γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τέτοιες επιθέσεις.

    [06] Το θέμα του τείχους ασφάλειας ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου του Ισραήλ.

    10 Feb 2004, 02:25 UTC

    Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ εξετάζει την νομιμότητα της απόφασης της κυβέρνησης Σαρόν να κατασκευάσει τείχος ασφάλειας στη Δυτική Όχθη. Δύο Ισραηλινές οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι το τείχος είναι παράνομο γιατί θα δυσκολέψει τη ζωή των Παλαιστινίων και γιατί τμήματα του χτίζονται σε κατεχόμενα εδάφη. Αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης της κυβέρνησης Σαρόν δήλωσε ότι ενδέχεται να αλλάξει ο τόπος κατασκευής του τείχους για να δοθεί στους Παλαιστινίους καλύτερη πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το τείχος είναι απαραίτητο για την αποτροπή Παλαιστινιακών τρομοκρατικών επιθέσεων. Αλλά οι Παλαιστίνιοι αντικρούουν πως το Ισραήλ προσπαθεί μ αυτό το τρόπο να διευρύνει τα σύνορα του.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 12 February 2004 - 2:18:16 UTC