Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-04-20

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κόφφι Αννάν ζητά απ' το ΣΑ να επικυρώσει το σχέδιο του για το Κυπριακό.
  • [02] Επιστολή Ελληνοαμερικανών ηγετών στον Πρόεδρο Μπούς για το Κυπριακό
  • [03] Τρεις Ισραηλινοί υπουργοί τάσσονται υπέρ του σχεδίου Σαρόν.
  • [04] Περιοδεία του Ιρανού υπουργού εξωτερικών στην Ευρώπη.
  • [05] Ρίτζ: Νέο σχέδιο αντιτρομοκρατικής προστασίας δημόσιων συγκεντρώσεων.
  • [06] Την δημιουργία διεθνούς σώματος ειρηνοφρουρών μελετά η κυβέρνηση Μπούς
  • [07] Συνεντεύξεις της Κοντολήζα Ράις στη αμερικανικη τηλεόραση
  • [08] Γεννοκτονία η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, αποφάνθηκε η Χάγη
  • [09] Εκδίκηση ορκίστηκαν οι Παλαιστινιοι για τον Αμπτνέλ Αζίζ Ραντίσσι
  • [10] Παρατείνει το Πακιστάν την προθεσμία παράδοσης φυγάδων τρομοκρατών
  • [11] Μπρέμερ: Δεν είναι έτοιμες οι Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας
  • [12] Κέρρυ: Αναποτελεσματική η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπούς.

  • [01] Ο Κόφφι Αννάν ζητά απ' το ΣΑ να επικυρώσει το σχέδιο του για το Κυπριακό.

    20 Apr 2004, 02:07 UTC

    Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, ζήτησε απ το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ να επικυρώσει και επίσημα το ειρηνευτικό του σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού. Υποβάλλοντας σχετική έκθεση στο Συμβούλιο Ασφάλειας χθες ο κ. Αννάν ζητά την επικύρωση του σχεδίου πριν τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο το Σάββατο. Ο κ. Αννάν εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι το Συμβούλιο θα διαβεβαιώσει και τις δύο πλευρές στην Κύπρο ότι τα ΗΕ αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες τους και ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, καθώς και το ενδεχόμενο νέων επιχειρήσεων του ΟΗΕ στην νήσο με στόχο την παρακολούθηση της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας.

    [02] Επιστολή Ελληνοαμερικανών ηγετών στον Πρόεδρο Μπούς για το Κυπριακό

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    19 Apr 2004, 23:04 UTC

    Ευγένιος Ρωσσίδης

    Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Μπους, αποφαίνονται πως το πέμπτο και τελικό κείμενο του λεγόμενου Σχεδίου Αννάν για το Κυπριακό δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Τέντ Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Τζάκ Γεωργαλάς και ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσίδης, αναφέρεται επίσης ότι χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω σοβαρές τροποποιήσεις στο Σχέδιο Αννάν για να καταστεί αυτό δίκαιο και λειτουργικό κι επίσης για να συνάδει με τις Αμερικανικές αρχές, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και βασικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι συντάκτες της επιστολής εκτιμούν ότι το προτεινόμενο σχέδιο επιβραβεύει την Τουρκική επιθετικότητα και τιμωρεί τα θύματα της Ελληνοκυπριακής πλευράς, επιτρέπει την παραμονή στο νησί εκατό χιλιάδων παράνομων εποίκων από την Τουρκία, δεν προνοεί την αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου αλλά και αντίθετα προβλέπει την διατήρηση σημαντικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών στο νησί, διαιωνίζει τις εθνικές διαφορές, τηρεί διπλά μέτρα και σταθμά αναφορικά με την τήρηση του Νόμου από μέρους της Τουρκίας, βλάπτει τα συμφέροντα αμερικανών πολιτών, των οποίων κτηματικές περιουσίες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου καταλήφθηκαν παράνομα από Τούρκους εποίκους και τουρκοκύπριους πολίτες, και τέλος δημιουργεί ένα φοβερό προηγούμενο σχετικά με τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία, την Μέση Ανατολή και άλλα μέρη του κόσμου.

    Αντίθετη άποψη έχουν εκφράσει διάφοροι παράγοντες της Αμερικανικής κυβέρνησης οι οποίοι και θεωρούν το Σχέδιο Αννάν μια ιστορική ευκαιρία για τον τερματισμό της διαίρεσης της Κύπρου.

    [03] Τρεις Ισραηλινοί υπουργοί τάσσονται υπέρ του σχεδίου Σαρόν.

    20 Apr 2004, 02:22 UTC

    Αριέλ Σαρόν

    Τρεις ισραηλινοί υπουργοί υποσχέθηκαν ότι θα υποστηρίξουν το σχέδιο απεμπλοκής του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, δίνοντας στον Ισραηλινό ηγέτη πλειοψηφία στο υπουργικό συμβούλιο, εν όψει επικείμενης ψηφοφορίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Σιλβαν Σαλόμ, δήλωσε χθες ότι, παρά τις διαφωνίες που είχε εκφράσει στο παρελθόν, συμφώνησε στην απομάκρυνση των Εβραϊκών οικισμών από τη Λωρίδα της Γάζας και περιοχές της Δυτικής Όχθης. Ο κύριος Σαλόμ δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη μετά τη ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, του Πρόεδρου Μπους ότι το Ισραήλ δεν θα χρειαστεί να απορροφήσει Παλαιστίνιους πρόσφυγες σε μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία. Εξάλλου, οι υπουργοί oικονομικών, Βενιαμίν Νετανιάχου και παιδείας, Λιμόρ Λιβνάτ, ανήγγειλαν και αυτοί ότι θα υποστηρίξουν το σχέδιο Σαρόν στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί από το κόμμα Λικουντ τον ερχόμενο μήνα.

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν την διάλυση της εξτρεμιστικής Παλαιστινιακής Οργάνωσης Χαμάς και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ανάληψη κάποιου ρόλου από μέρους της οργάνωσης στην διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας, μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών. Και στο παρελθόν η αμερικανική κυβέρνηση είχε επικρίνει σχέδια της Παλαιστινιακής Αρχής να επιτρέψει στη Χαμάς να συμμετάσχει στην διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών.

    [04] Περιοδεία του Ιρανού υπουργού εξωτερικών στην Ευρώπη.

    20 Apr 2004, 02:50 UTC

    Κ. Χαραζί, Σ. Μπερλουσκόνι

    Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν χθες στη Ρώμη, οι Υπουργοί εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι και του Ιράν, Καμαλ Χαραζί, ζητούν την άμεση και αποτελεσματική μεταβίβαση της εξουσίας στο Ιρακ. Ο κ. Χαραζί πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη.

    Οι δύο υπουργοί επίσης συμφώνησαν στη αναγκαιότητα της ανάληψης από τα ΗΕ ευρύτερου ρόλου στο Ιράκ και τόνισαν τη σπουδαιότητα ευρύτερων διαβουλεύσεων με χώρες της Μέσης Ανατολής που ενδιαφέρονται για την σταθεροποίηση του Ιράκ. Επίσης, ο κύριος Xαραζί συναντήθηκε τη Κυριακή με τον ιταλό Πρωθυπουργό, Σιλβιο Μπερλουσκόνι.

    [05] Ρίτζ: Νέο σχέδιο αντιτρομοκρατικής προστασίας δημόσιων συγκεντρώσεων.

    20 Apr 2004, 02:56 UTC

    Τόμ Ρίτζ

    Ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τομ Ριτζ, δήλωσε ότι σχηματίζει μία νέα ομάδα εργασίας για την βελτίωση της ασφάλειας σε μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις. Ο κύριος Ριτζ δήλωσε χθες ότι μερικές επικείμενες μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις αποτελούν «ευκαιριακούς στόχους για τρομοκράτες» και απαιτούν δραστικά μέτρα ασφάλειας. Και τόνισε ότι στις εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα εγκαίνια του νέου Μνημείου Πεσόντων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον ερχόμενο μήνα εδώ στη Ουάσιγκτον και η Διάσκεψη Κορυφής της Ομάδας των 8 στην πολιτεία της Τζώρτζια τον Ιούνιο. Ο κύριος Ριτζ επεσήμανε ότι οι ανησυχίες για θέματα ασφάλειας επεκτείνονται στις εναέριες και σιδηροδρομικές μετακινήσεις, τις μεταφορές επικινδύνων υλικών, και τη προστασία των χημικών εργοστασίων και του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας.

    [06] Την δημιουργία διεθνούς σώματος ειρηνοφρουρών μελετά η κυβέρνηση Μπούς

    19 Apr 2004, 17:29 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς φέρεται οτι αποφάσισε την διάθεση εκατομμυρίων δολλαρίων για την δημιουργία διεθνούς δύναμης, για την τόνωση των αποθεμάτων ξένων στρατευμάτων για ειρηνευτικές αποστολές. Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Πόστ, αναφερόμενη σε αμυντικούς αξιωματούχους, λέει οτι η εκστρατεία προβλέπει την διάθεση εκ μέρους των ΗΠΑ περίπου 660 εκατομμυρίων δολλαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, για την εκπαίδευση, εξοπλισμό και υποστήριξη ενόπλων δυνάμεων ξένων χωρών που διατίθενται να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές αποστολές. Η εφημερίδα λέει οτι η επιχείρηση θα στρέφεται κυρίως προς την Αφρική, στοχεύοντας στην διεύρυνση των ικανοτήτων των αφρικανικών δυνάμεων και ενθαρρύνοντας την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεω στην περιοχή. Η Ουάσινγκτον Πόστ γράφει οτι, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, η εκστρατεία αυτή θα μπορούσε να ελαφρύνει τις πιέσεις που υφίστανται οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές αποστολές.

    [07] Συνεντεύξεις της Κοντολήζα Ράις στη αμερικανικη τηλεόραση

    19 Apr 2004, 17:40 UTC

    Η Κα Ράις

    Η σύμβουλος του προέδρου Μπους για θέματα εθνικής ασφάλειας , Κοντολίζα Ράϊς, λέει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διαπραγματευτούν με τους ανθρώπους που κρατάνε Αμερικανούς ομήρους στο Ιράκ. Η κ. Ράϊς δήλωσε πως η κυβέρνηση Μπους θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων. Παράλληλα όμως, κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους δεσμώτες τους. Όπως είπε: «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες.»

    Στη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων προς αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια, η σύμβουλος του προέδρου Μπους ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος θα εξέταζε την πιθανότητα ανταλλαγής κρατουμένων. Σε εμφάνισή της στην εκπομπή του δικτύου ABC «This Week, η κ. Ράϊς είπε πως η σύλληψη ομήρων πρέπει να εξετασθεί κάτω από ένα γενικότερο πλαίσιο. «Πρόκειται για μια επίθεση που διενεργούν άτομα πιστά στο προηγούμενο καθεστώς και ορισμένοι ξένοι τρομοκράτες στα πλαίσια μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στο Ιράκ. Θέλουν να μας εκφοβίσουν. Θέλουν να εκφοβίσουν τους συμμάχους μας. Θέλουν να εκφοβίσουν τους Ιρακινούς.»

    Οι εμφανίσεις της κ. Ράϊς σε τρία τηλεοπτικά ειδησεογραφικά προγράμματα συνέπεσαν με τη δημοσίευση ενός νέου βιβλίου, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης Μπους έναντι του Ιράκ. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουάσινγκτων Πόουστ, Μπομπ Γούντγουωρντ, γνωστός από την κάλυψη του σκανδάλου του Γουώτεργκέητ στη δεκαετία του 70 που οδήγησε σεην παραίτηση του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Στο νέο βιβλίο τουμ, ο Μπομπ Γουντγουωρντ δίνει έμφαση στο τί οδήγησε στον πόλεμο κατά του Ιράκ, αναφέροντας πως ο σχεδιασμός του πολέμου αυτού άρχισε λίγους μόνο μήνες μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σε εμφάνισή της σ ένα άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα η Κοντολίζα Ράϊς είπε πως οι επιλογές ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης συζητήθηκαν το Νοέμβριο του 2001.

    Τις εχθρικότερες σχέσεις κατά την περίοδο εκείνη στη Μέση Ανατολή, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες τις είχαν με το Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος Μπους ήθελε να εξετάσει όλες τις επιλογές που είχε για την ανάληψη δράσης, πριν να καταφύγει στα Ηνωμένα Έθνη. Ο τρόπος χειρισμού της τρομοκρατικής απειλής και του πολέμου στο Ιράκ από μέρους του κ. Μπους, αποτελούν κρίσιμα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Καθώς η Κοντολίζα Ράϊς υπεραμύνετο του μητρώου της κυβέρνησης, ο κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος για το χρίσμα των δημοκρατικών, γερουσιαστής Τζον Κέρι, εξαπέλυε νέες δριμύτατες επικρίσεις κατά του προέδρου Μπους. Σε εμφάνισή του στην εκπομπή «Συνάντηση με τον Τύπο» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, ο κ. Κέρυ είπε πως ο πρόεδρος Μπους δεν προσέγγισε άλλες χώρες, οι οποίες φυσικά τώρα διστάζουν να βοηθήσουν. «Αυτό είναι το δίλημμα. Αυτή ακριβώς είναι η αμήχανη θέση, στην οποία ο πρόεδρος Μπους και η κυβέρνησή του έχουν φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες.» Ο κ. Κέρυ είπε πως η διπλωματία που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι «εκπληκτικά αναποτελεσματική», όπως είπε επί λέξει, προσθέτοντας πως εάν εκλεγεί, θα επιδιώξει μια πιο πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος.

    [08] Γεννοκτονία η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, αποφάνθηκε η Χάγη

    19 Apr 2004, 17:32 UTC

    To εφετείο του Διεθνούς δικαστηριου εγκλημάτων πολέμου επικύρωσε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου στη Χάγη οτι η δολοφονία χιλιάδων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα το 1995 αποτελούσε γεννοκτονία. Η απόφαση εξεδόθη σήμερα και αφορά στην άσκηση έφεσης απο τον Σερβοβόσνιο στρατηγό Ράντισλαμ Κριστικ, που καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2001 για την γεννοκτονία άνω των 7,000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα. Ο Κρίστικ ισχυρίστηκε οτι οι ενέργειές του δεν καθιστούν γεννοκτονία επειδή δεν εξαλείφθηκε ολόκληρος ο πληθυσμός της Βοσνίας. Ομως το δικαστήριο διεφώνησε. Παρόλα αυτά, μείωσε την ποινή του Κρίστικ απο 46 χρόνια κάθειρξης, σε 35.

    [09] Εκδίκηση ορκίστηκαν οι Παλαιστινιοι για τον Αμπτνέλ Αζίζ Ραντίσσι

    19 Apr 2004, 17:35 UTC

    Ο Αμπντελ Αζίζ Ραντίσσι

    Aξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού λένε οτι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να επιτίθενται σε εβραϊκους οικισμούς στη Γάζα, μετά την δολοφονία απο τους ισραηλινούς του ηγέτη της Χαμάς, Αμπντελ Αζίζ Ραντίσσι. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν δύο αυτοσχέδιες ρουκέττες στη βόρεια Γάζα, τραυματίζοντας έναν εβραίο έποικο. Εξι ρουκέττες έπεσαν σε χωράφια στην περιοχή Νεγκέβ, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι Παλαιστίνιοι ορκίστηκαν να εκδικηθούν για την δολοφονία του Αμπντελ Αζίζ Ραντίσσι, ο οποίος σκοτώθηκε απο ριπές ισραηλινού ελικοπτέρου το Σάββατο. Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου είπε οτι θα στηρίξει την πρόταση Σαρόν για την απομάκρυνση εβραϊκών οικισμών απο τη Γάζα, αλλά είπε οτι το Ισραήλ θα επενδύσει εκατομμύρια επιπλέον δολλάρια στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης.

    [10] Παρατείνει το Πακιστάν την προθεσμία παράδοσης φυγάδων τρομοκρατών

    19 Apr 2004, 20:59 UTC

    Κατάσχεση όπλων στο Πακιστάν

    Οι Πακιστανικές αρχές λενε ότι μπορεί να παρατείνουν μέχρι τις 20 Απριλίου την προθεσμία για τη παράδοση των φυγάδων της Αλ Κάιντα και των Ταλεμπάν και εκείνων που τους προσφέρουν καταφύγιο, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ο κυβερνήτης της Βορειοδυτικής Mεθοριακής Επαρχίας του Πακιστάν, λεει ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος σε ένοπλους φυλάρχους για το εντοπισμό φυγάδων. Μιλώντας στη Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας, ο κυβερνήτης είπε ότι θέλει να αποφύγει το αιματοκύλισμα που έγινε τον περασμένο μήνα, όπου σκοτώθηκαν 100 άτομα στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον εξτρεμιστών.

    Στο μεταξύ, το Πακιστάν λεει ότι θα διαμαρτυρηθεί επισήμως στην Ουάσιγκτον για τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Ισλαμαμπάντ δεν κάνει αρκετά για να διώξει ύποπτους τρομοκράτες από το έδαφος της.

    [11] Μπρέμερ: Δεν είναι έτοιμες οι Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας

    19 Apr 2004, 02:10 UTC

    Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής, Πώλ Μπρέμερ, δήλωσε ότι οι νέες Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν από μόνες τους τις απειλές σε θέματα ασφάλειας, μετά την μεταβίβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς στις 30 Ιουνίου. Ο κ. Μπρέμερ έφερε σαν παράδειγμα το γεγονός ότι οι Ιρακινές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους αντάρτες που κατέλαβαν αστυνομικούς σταθμούς και άλλα δημόσια κτήρια τις τελευταίες εβδομάδες. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του σκληροπυρηνικού Σιίτη κληρικού, Μοκταντα Αλ Σάντρ, ανακοίνωσε διήμερη εκεχειρία των πολιτοφυλάκων του στην ιερή πόλη Νατζάφ για σήμερα και αύριο. Πάντως η Νατζάφ παραμένει περικυκλωμένη από αμερικανικά στρατεύματα.

    [12] Κέρρυ: Αναποτελεσματική η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπούς.

    19 Apr 2004, 02:51 UTC

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Τζόν Κέρρυ, χαρακτήρισε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπούς, ιδιαίτερα στο Ιράκ, «εξαιρετικά αναποτελεσματική». Σε συνέντευξη του προς το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο κ. Κέρρυ τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπούς έχει εξαπατήσει τόσο τον Αμερικανικό λαό, όσο και τους ίδιους του τους συμβούλους και υπογράμμισε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προσεγγίσει τα ΗΕ και να τους προσφέρει κεντρικό ρόλο στο Ιράκ. Απαντώντας η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, απέρριψε τις καταγγελίες ότι ο πρόεδρος Μπούς δεν έχει καταβάλλει συνειδητές προσπάθειες για την διεθνοποίηση των επιχειρήσεων στο Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 21 April 2004 - 1:18:24 UTC