Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-05-20

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον της επιτροπής για τις ...
  • [02] Συνάντηση Κέρρυ-Νέιντερ.
  • [03] Toν Μανμοχάν Σίνγκ προτείνει η ...
  • [04] Μικρή βόμβα εξουδετερώθηκε στην Αθήνα
  • [05] Γούλφοβιτς: Αδύνατο να προβλεφθεί το πόσο θα πρέπει να παραμείνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.
  • [06] Αρχίζει στη Βαγδάτη η δίκη του πρώτου αμερικανού στρατιώτη που κατηγορείται για κακοποίηση κρατουμένων.
  • [07] 20 Παλαιστίνιοι νεκροί απ' τις Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

  • [01] Ενώπιον της επιτροπής για τις ...

    20 May 2004, 02:56 UTC

    Ρούντολφ Τζουλιάνι

    Για «τρομερά λάθη» που έγιναν αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Ο κύριος Τζουλιάνι, καταθέτοντας στην Επιτροπή που διερευνά το θέμα των τρομοκρατικών χτυπημάτων, καταρχήν επαίνεσε τις προσπάθειες διάσωσης που ακολούθησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας όμως, ότι παράλληλα διαπιστώθηκαν και τρομερά λάθη. Κατά την κατάθεσή του ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι η προσοχή των ερευνών πρέπει να στραφεί στην αποτροπή νέων πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων και όχι στην επιρρίψει ευθυνών και κατηγοριών. Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι περιέγραψε επίσης στην Επιτροπή τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της πόλης αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον κύριο Τζουλιάνι στην επιτροπή έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει τόσο ο τωρινός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ όσο και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τομ Ρίτζ. Ολοκληρώνοντας να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι η έλλειψη επικοινωνίας και άμεσου συντονισμού που υπήρξε αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα παρεμπόδισαν τις προσπάθειες διάσωσης.

    [02] Συνάντηση Κέρρυ-Νέιντερ.

    20 May 2004, 02:59 UTC

    Ράλφ Νέιντερ

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Τζον Κέρρυ, συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο προεδρικό υποψήφιο, Ράλφ Νέιντερ, αλλά δεν του ζήτησε, όπως φημολογείτο, να αποχωρήσει απ τον προεκλογικό αγώνα. Σύμβουλος του κ. Κέρρυ δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν πληθώρα θεμάτων. Ορισμένα μέλη του Δημοκρατικού κόμματος έχουν ζητήσει απ τον κ. Νέιντερ να αποσυρθεί απ τον προεκλογικό αγώνα, υποστηρίζοντας ότι αν παραμείνει θα κλέψει ψήφους απ τον κ. Κέρρυ. Πάντως ο κ. Νέιντερ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει.

    [03] Toν Μανμοχάν Σίνγκ προτείνει η ...

    19 May 2004, 16:48 UTC

    Ο κ. Σίνγκ

    Στην Ινδία, το κόμμα του Κονγκρέσσου πρότεινε επίσημα τον παλαίμαχο οικονομικό μεταρρυθμιστή και τέως υπουργό Οικονομικών Μανμοχάν Σίνγκ, για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. Ο κ. Σίνγκ πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλ Καλάμ απόψε το βράδυ, για να ζητήσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται αφού η ηγέτις του κόμματος και χήρα του δολοφονημένου πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι, Σόνια Γκάντι, απέρριψε νέες εκκλήσεις μελών του κόμματος για να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αναλάβει η ίδια το πρωθυπουργικό αξίωμα. Πάντως, η Κα Γκάντι εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται οτι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος του Κονγκρέσσου.

    [04] Μικρή βόμβα εξουδετερώθηκε στην Αθήνα

    19 May 2004, 16:50 UTC

    Η αστυνομία στην Αθήνα κατέστρεψε μια μικρή βόμβα πού είχε τοποθετηθεί κατά μήκος κεντρικού αυτοκινητόδρομου και κοντά σε μία από τις κύριες εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στον χώρο μιας έκθεσης αυτοκινήτων. Το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα, απείχε λιγότερο και από ένα χιλιόμετρο από την δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάσταση των Ολυμπιακών αγώνων, στην περιοχή όπου βρίσκονταν το παλαιό αεροδρόμιο της Αθήνας.

    Η νέα βόμβα ήταν παρόμοια με τις τρεις βόμβες που εξερράγησαν έξω από ένα αστυνομικό σταθμό της Αθήνας, στις 5 Μαίου. Ελληνική εξτρεμιστική οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Επαναστατικός Αγώνας έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις εκείνες, τις οποίες, όπως λεει η οργάνωση αυτή, τις προκάλεσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που έχουν τεθεί σ,ε εφαρμογή στην Αθήνα λόγω των Ολυμπιακών.

    Οι αρμόδιες αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή μετά τις εκρήξεις της 5ης Μαίου, αλλά υποστηρίζουν ότι οι εντόπιες οργανώσεις δεν αποτελούν απειλή για τους Ολυμπιακούς. Η Ελλάδα ξοδεύει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ασφάλεια των Αγώνων και έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την παροχή αεροπορικής κάλυψης και άλλων μέτρων βοήθειας για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων στην περίοδο των αγώνων.

    [05] Γούλφοβιτς: Αδύνατο να προβλεφθεί το πόσο θα πρέπει να παραμείνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

    19 May 2004, 00:54 UTC

    Πωλ Γούλφοβιτς

    Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής στο Ιράκ, Πωλ Μπρέμερ, δήλωσε ότι η μεταβίβαση της εξουσίας σε μια προσωρινή Ιρακινή κυβέρνηση στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, παρά τις προσπάθειες τρομοκρατών να εκτροχιάσουν την διαδικασία. Εξάλλου, εδώ στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Πωλ Γούλφοβιτς, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί το διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνει στο Ιράκ μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική δύναμη. Επίσης σήμερα Ιρακινή αντιπροσωπεία αναχωρεί για τα ΗΕ όπου θα ζητήσει πλήρη έλεγχο των αποθεμάτων πετρελαίου του Ιράκ απ την νέα Ιρακινή κυβέρνηση.

    [06] Αρχίζει στη Βαγδάτη η δίκη του πρώτου αμερικανού στρατιώτη που κατηγορείται για κακοποίηση κρατουμένων.

    19 May 2004, 01:04 UTC

    Τζέρεμυ Σίβιτς

    Ενώπιον στρατοδικείου παρουσιάζεται σήμερα στη Βαγδάτη ο στρατιώτης, Τζέρεμυ Σίβιτς, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση Ιρακινών κρατουμένων. Ο 24χρονος Σίβιτς είναι ένας απ τους 7 αμερικανούς στρατιώτες που κατηγορούνται για τις κακοποιήσεις κρατουμένων στο Ιράκ και αναμένεται ότι θα δηλώσει ένοχος τριών ποινικών κατηγοριών που προσάπτονται σε βάρος του. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι και ένα χρόνο. Επίσης σήμερα θα απαγγελθούν κατηγορίες και εναντίον άλλων τριών στρατιωτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότερο κατηγορητήριο, αλλά οι δίκες τους θα πραγματοποιηθούν αργότερα. Στο μεταξύ, 3 Ιρακινοί υπάλληλοι του πρακτορείου Ρώυτερ που είχαν συλληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου δήλωσαν χθες ότι και αυτοί είχαν πέσει θύματα κακοποίησης στα χέρια Αμερικανών στρατιωτών.

    [07] 20 Παλαιστίνιοι νεκροί απ' τις Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

    19 May 2004, 01:23 UTC

    Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, στη νότια λωρίδα της Γάζας, η οποία και συνεχίζεται. Ισραηλινά άρματα μάχης, υποστηριζόμενα απο μαχητικά ελικόπτερα, εισέβαλαν χθες στον προσφυγικό καταυλισμό της Ραφά, ενώ στρατιώτες διενεργούσαν έρευνες απο σπίτι σε σπίτι. Αργά χθες το βράδυ η Παλαιστινιακή ηγεσία πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει το θέμα χαρακτηρίζοντας την εισβολή «ξεκάθαρο έγκλημα πολέμου». Την εισβολή καταδίκασαν επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ΗΕ. Το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ συναντήθηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει σχέδιο ψηφίσματος που θα εκφράζει υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 21 May 2004 - 1:18:16 UTC