Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-08-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξοργισμένος ο Αριέλ Σαρόν για σχόλια Ισραηλινού αξιωματούχου για οικισμούς της Δυτικής Όχθης.
  • [02] Αθήνα 2004: Ολα έτοιμα για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας
  • [03] Και τις ευλογίες του Πάπα απέκτησαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας
  • [04] Νέες συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών της αλ Κάιντα στο Πακιστάν
  • [05] Επίσκεψη Ντόναλντ Ράμσφελντ στο Αζερμπαϊζάν
  • [06] Χαταμί: Το Ιράν δεν θα πάψει να αναπτύσει πυρηνική τεχνολογία.

  • [01] Εξοργισμένος ο Αριέλ Σαρόν για σχόλια Ισραηλινού αξιωματούχου για οικισμούς της Δυτικής Όχθης.

    13 Aug 2004, 03:10 UTC

    Σύμβουλοι του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, δήλωσαν ότι είναι εξοργισμένος με σχόλια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να απομακρύνει περισσότερους Εβραϊκούς οικισμούς, απ τη Δυτική Όχθη, με στόχο την χαλάρωση των διεθνών πιέσεων προς την Ισραηλινή κυβέρνηση.

    Αργότερα, όμως, ο κύριος Ολμέρτ δήλωσε στην Ισραηλινή κρατική τηλεόραση ότι δεν θα απομακρυνθούν και άλλοι οικισμοί, στο εγγύς μέλλον.

    Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κουρέια, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση της Τετάρτης σε Ισραηλινό φυλάκιο ελέγχου κοντά στην Ιερουσαλήμ, απ την οποία έχασαν τη ζωή τους 2 Παλαιστίνιοι.

    [02] Αθήνα 2004: Ολα έτοιμα για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

    12 Aug 2004, 16:21 UTC

    Οι οργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας λένε οτι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των αγώνων, μετά απο πολλές καθυστερήσεις, ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής και την δαπάνη δισεκατομμυρίων δολλαρίων για την ασφάλεια και εγκαταστάσεις των αγώνων. Η επικεφαλής του οργανισμού Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οτι οι Ελληνες οργανωτές έδειξαν τί μπορεί να κάνει η χώρα τους όταν βρίσκεται υπό πίεση και πρόσθεσε οτι οι ολυμπιακές προετοιμασίες άλλαξαν το πρόσωπο της Ελλάδας, οπότε οποιαδήποτε θυσία άξιζε τον κόπο. Εδώ και χρόνια ο Αθήνα 2004 προειδοποιούσε οτι οι καθυστερήσεις και τα γραφειοκρατικά εμπόδια μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των Ολυμπιακών απο τη γενέτειρά τους. Οι διοργανωτές άρθηκαν στην περίσταση και κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα εμπρόθεσμα. Αύριο Παρασκευή, πάνω απο 10,000 αθλητές απο 202 χώρες θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης των αγώνων, καθώς οι Ολυμπιακοί επιστρέφουν στην χώρα που τους δημιούργησε.

    [03] Και τις ευλογίες του Πάπα απέκτησαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας

    12 Aug 2004, 21:00 UTC

    Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ έστειλε την ευλογία του, ευχόμενος να στεφθούν από επιτυχία οι Ολυμπιακοί της Αθήνας. Ο ποντίφικας ευλόγησε επίσης τον ελληνικό λαό, τους αθλητές, τους διοργανωτές των αγώνων και τους θεατές. Σε μήνυμά του που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ελλάδας Κωστή Στεφανόπουλο ο πάπας εκφράζει την ελπίδα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα δώσουν την ευκαιρία για την ανάπτυξη αδελφικού πνεύματος μεταξύ όλων των λαών της Γης.

    Μιλώντας σε προσκυνητές, νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είπε πως ελπίζει ότι οι Αγώνες θα είναι ειρηνικοί.

    [04] Νέες συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών της αλ Κάιντα στο Πακιστάν

    12 Aug 2004, 16:25 UTC

    Οι πακιστανικές αρχές είπαν οτι οι δυνάμεις ασφαλείας τους συνέλαβαν πέντε ακόμα άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες οτι έχουν διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο της αλ Κάιντα. Οι αξιωματούχοι είπαν οτι οι 5 συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια εφόδων μέσα στις τελευταίες 48 ώρες, σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Οι αξιωματούχοι πάντως αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των συλληφθέντων, ή άν κάποιοι απο αυτούς είναι ξένοι υπήκοοι. Τις περασμένες εβδομάδες, το Πακιστάν συνέλαβε πάνω απο δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και βασικά στελέχη της αλ Κάιντα, απο το Πακιστάν ή άλλες χώρες, στα πλάισια μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, που οδήγησε στην έκδοση προειδοποιητικού συναργερμού στις ΗΠΑ και την σύλληψη 13 υπόπτων στη Βρετανία.

    [05] Επίσκεψη Ντόναλντ Ράμσφελντ στο Αζερμπαϊζάν

    12 Aug 2004, 16:18 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και ο πρόεδρος της πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρας του Καυκάσου Αζερμπαϊζάν, Ιλάμ Αλίγιεφ, έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση να συνεχίσουν την διμερή συνεργασία τους σε τομέα της ασφάλειας. Ο κ. Ράμσφελντ συναντήθηκε με τον κ. Αλίγιεφ σήμερα στο Μπακού, που αποτελούσε τον τρίτο σταθμό του ταξιδιού του. ΟΙ άλλοι δύο ήταν το Ομάν και το Αφγανιστάν. Ο κ. Ράμσφελντ ευχαρίστησε τον κ. Αλίγιεφ για την συμβολή του Αζερμπαϊζάν στην κάτω απο αμερικανική ηγεσία συμμαχία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και δηλωσε οτι το Αζερμπαϊζάν είναι ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στον διεθνή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο κ. Αλίγιεφ είπε οτι η σχέση στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ της χώρας του και των ΗΠΑ, διερύνεται. Η πρώην σοβιετική δημοκρατία είναι η μόνη κυρίως μουσουλμανική χώρα που διατηρεί στρατό της στο Ιράκ, με 150 άνδρες. Διατηρεί επίσης δύναμη 122 ανδρών στο Αφγανιστάν.

    [06] Χαταμί: Το Ιράν δεν θα πάψει να αναπτύσει πυρηνική τεχνολογία.

    12 Aug 2004, 01:12 UTC

    O πρόεδρος του Ιράν, Μωχάμεντ Χαταμί, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα πάψει να επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς, ακόμα και εάν αντιμετωπίσει κυρώσεις από το συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ.

    Ο κ. Χαταμί δήλωσε ότι το Ιράν είναι διατεθειμένο να πληρώσει το τίμημα για την ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας.

    Σκληροπυρηνικοί Ιρανοί βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση του κ. Χαταμί ότι έχει προβεί σε πολλές υποχωρήσεις με το να συμφωνεί στην πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών ελέγχων και στον τερματισμό του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου.

    Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Χθες, ο εκπρόσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ δήλωσε ότι το Ιράν διαθέτει μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων που αποτελεί απειλή για την διεθνή σταθερότητα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 14 August 2004 - 1:18:21 UTC