Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-10-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Η συνεργασία είναι αποδοτικότερη από την αντιπαράθεση
  • [02] Ισπανία: Συλλήψεις 13 ακόμη υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικό σχέδιο.
  • [03] Άρμιτατζ: Στρατηγική απόφαση η αντιτρομοκρατική συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας.
  • [04] Άλλοι χίλιοι Νατοϊκοί στρατιώτες χρειάζονται στο Αφγανιστάν για τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.
  • [05] Περικοπές και η Delta
  • [06] Oι ισπανόφωνοι ψηφίζουν Κέρρυ

  • [01] Καραμανλής: Η συνεργασία είναι αποδοτικότερη από την αντιπαράθεση

    28 Oct 2004, 20:40 UTC

    Κώστας Καραμανλής

    Με την ευκαιρία της 64ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

    «Στις 28 Οκτωβρίου του 1940, οι Έλληνες, στην πρώτη γραμμή του ελεύθερου κόσμου, ξεκινούσαν μια μάχη για την ειρήνη, την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, αδιαφορώντας για τους αριθμητικούς συσχετισμούς, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι μάταιος ο αγώνας που εμπνέεται από τη βούληση ελεύθερων ανθρώπων.

    Για τους Έλληνες του 1940 το ισχυρότερο όπλο ήταν η βαθιά πίστη ότι διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα, ήταν η απόφαση να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για την υπεράσπιση των αξιών και των ιδανικών που δίνουν νόημα στη ζωή των ανθρώπων και των εθνών.

    Σήμερα, η 64η επέτειος του ΟΧΙ συμπίπτει με ένα ιστορικό ορόσημο για την ήπειρό μας. Η Ευρώπη, ενωμένη στη βάση κοινών αξιών και πεποιθήσεων, αφήνει οριστικά στο παρελθόν διχασμούς και πάθη και αποφασίζει να προχωρήσει μπροστά, να οικοδομήσει με τόλμη και όραμα ένα κοινό μέλλον ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλους τους πολίτες της.

    Η υπογραφή στη Ρώμη της πρώτης Συνταγματικής Συνθήκης για την Ευρώπη είναι έμπρακτη απόδειξη της πίστης των λαών της ηπείρου μας πίστη που κερδήθηκε μέσα από πολέμους και αιματηρές συγκρούσεις ότι η συνεργασία είναι αποδοτικότερη από την αντιπαράθεση, η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών προτιμότερη από τη καχυποψία και τη μισαλλοδοξία.

    Η Ελλάδα, όπως το 1940, έτσι και σήμερα, δηλώνει δυναμικά παρούσα και πρωταγωνίστρια στη νέα πραγματικότητα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, πιστοί στις παρακαταθήκες της γενιάς του πολέμου και της αντίστασης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εταίρους μας για μια ενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα Ευρώπη. Κάνουμε πράξη το όραμα για το οποίο πολέμησαν και θυσιάστηκαν οι αγωνιστές του ΟΧΙ.»

    [02] Ισπανία: Συλλήψεις 13 ακόμη υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικό σχέδιο.

    29 Oct 2004, 01:50 UTC

    13 ακόμη άτομα συνέλαβαν οι Ισπανικές αρχές για συμμετοχή σε σχέδιο για την ανατίναξη του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Αξιωματούχοι δήλωσαν χθες ότι οι συλλήψεις έγιναν σε εφόδους της αστυνομίας στη Μαδρίτη, την Καντίζ και την Βαλένθια και ότι πρόκειται για 9 Αλγερινούς και 4 Μαροκινούς. Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν άλλοι 17 ύποπτοι σε σχέση με το τρομοκρατικό σχέδιο βομβιστικής επίθεσης εναντίον του Εθνικού Δικαστηρίου. Η Ισπανία έχει επίσης ζητήσει την έκδοση του ιθύνοντος νού του σχεδίου, ονόματι Μοχάμεντ Ασράφ, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ελβετία.

    [03] Άρμιτατζ: Στρατηγική απόφαση η αντιτρομοκρατική συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας.

    29 Oct 2004, 02:12 UTC

    Ρίτσαρντ Άρμιτατζ

    Ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Ρωσία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα με το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης στις ΗΠΑ. Ο κ. Άρμιτατζ δήλωσε χθες σε ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα ότι η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα αντιτρομοκρατίας αποτελεί στρατηγική και όχι πολιτική απόφαση. Και πρόσθεσε ότι λίγες χώρες έχουν υποφέρει τόσο πολύ από την τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια, όσο η Ρωσία.

    [04] Άλλοι χίλιοι Νατοϊκοί στρατιώτες χρειάζονται στο Αφγανιστάν για τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

    29 Oct 2004, 02:15 UTC

    Στρατηγός Τζέημς Τζόουνς

    Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, αμερικανός στρατηγός Τζέημς Τζόουνς, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμμαχία θα μπορέσει να στείλει δυνάμεις της στο δυτικό Αφγανιστάν, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο στρατηγός Τζόουνς δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να στείλει τουλάχιστον άλλους χίλιους στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή 9 χιλιάδες Νατοϊκοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν για την προστασία της Καμπούλ και της Κουντούζ στο βορά. Παράλληλα δύναμη άλλων 20 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται σε άλλα σημεία της χώρας για επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλεμπάν.

    [05] Περικοπές και η Delta

    28 Oct 2004, 20:50 UTC

    Η κλυδωνιζόμενη αμερικανική αεροπορική εταιρεία DELTA AIRLINES θα περικόψει κατά ένα τρίτο τους μισθούς των πιλότων της.

    Βάσει συμφωνίας με το σωματείο των πιλότων το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αμερικανικός αερομεταφορέας, θα προβεί σε μισθολογικές περικοπές, της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για να αποφευχθεί χρεοκοπία.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και προσωπικού διεξάγονται επί ένα και πλέον χρόνο. Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους με τους πιστωτές της.

    Τα τελευταία χρόνια οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εξ αιτίας των οποίων ο κόσμος δεν ταξιδεύει και τόσο, λόγω και των τιμών πετρελαίου, που έχουν φθάσει σε ύψη ρεκόρ και του ανταγωνισμού με νέους, φθηνότερους αερομεταφορείς. Ήδη τρεις εταιρείες έχουν ζητήσει προστασία από πτώχευση.

    [06] Oι ισπανόφωνοι ψηφίζουν Κέρρυ

    28 Oct 2004, 21:03 UTC

    Mιά νέα σφυγμομέτρηση ανάμεσα σε ισπανόφωνους ψηφοφόρους σε 11 αμερικανικές πολιτείες, δείχνει ότι ο δημοκρατικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, γερουσιαστής Τζων Κέρρυ, προηγείται κατά δύο προς ένα του προέδρου Μπους.

    Την σφυγμομέτρηση αυτή, που διενέργησε η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, το τηλεοπτικό δίκτυο Γιουνιβίζιον και το Ινστιτούτο Πολιτικής Τόμας Ριβέρα, έδειξε τον κ. Κέρρυ να προηγείται με 59% του προέδρου Μπούς, που πήρε μόλις 30%. Οι 1600 ερωτηθέντες είπαν επίσης οτι ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί σφάλμα, πάλι με διαφορά δύο προς ένα.

    Το θέμα που ενδιέφερε τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους περισσότερο από όλα, ήταν η οικονομία. Αλλά και στο τομέα αυτό, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν ποσοστά υψηλότερα κατά 26% στον κ. Κέρρυ, όταν ερωτήθηκαν ποιός από τους δύο υποψηφίους μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα με την οικονομία. Η σφυγμομέτρηση αφήνει πάντως περιθώριο λάθους γύρω στα δυόμιση τοις εκατό.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 1 November 2004 - 14:24:23 UTC