Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 3 νεκροί και 12 τραυματίες από ...
  • [02] Πιθανή η δημιουργία βάσεων του αμερικανικού στρατού στη Βουλγαρία
  • [03] Συνάντηση Αμερικανών, Ιρακινών και Τούρκων αξιωματούχων για το θέμα των Κούρδων ανταρτών
  • [04] Την επέκταση και βελτίωση του ιρακινού στρατού, υποσχέθηκε ο Ιγιάντ Αλλάουι
  • [05] Πρόσκληση Μπούς προς Μαχμούντ ...
  • [06] Σουμάτρα: Και στις ποιο απομονωμένες ...
  • [07] Ιράκ: Κύμα ανταρτικών επιθέσεων ...

  • [01] 3 νεκροί και 12 τραυματίες από ...

    12 Jan 2005, 03:06 UTC

    Στη νότια Καλιφόρνια, σωστικά συνεργεία δηλώνουν ότι τουλάχιστον τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους απ τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων 5 ημερών, ανεβάζοντας στους 12 τον συνολικό αριθμό των νεκρών απ την κακοκαιρία στη περιοχή. Σύμφωνα με αξιωματούχους τραυματίστηκαν επίσης 18 άτομα, 27 άλλα αγνοούνται και 15 σπίτια καταστράφηκαν απ τις κατολισθήσεις στην παραλιακή πόλη Λα Κοντσίτα της Καλιφόρνια. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πάνω από 43 εκατοστά βροχής έχει πέσει απ τις 26 Δεκεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άτζελες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ βροχόπτωσης στη περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή τα όρη της Σιέρρα Νεβάδα στη Βόρεια Καλιφόρνια έχουν πληγεί από σχεδόν 4 μέτρα χιόνι.

    [02] Πιθανή η δημιουργία βάσεων του αμερικανικού στρατού στη Βουλγαρία

    11 Jan 2005, 21:44 UTC

    Ο στρατηγός Τζόουνς

    O αμερικανός στρατηγός Τζέημς Τζόουνς, ανώτατος διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, βρίσκεται στη Βουλγαρία για να επιθεωρήσει σημεία όπου ενδέχεται να δημιουργηθούν νέες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Εκπρόσωποι του βουλγαρικού υπουργείου Αμυνας είπαν ότι ο στρατηγός Τζόουνς επιθεωρεί το αεροδρόμιο Μπέζμερ, καθώς και την περιοχή Νόβο Σέλο, ενώ στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου και της βουλγαρικής κυβέρνησης. Η επίσκεψή του στοχεύει στην δημιουργία μικρότερων και περισσότερο ευέλικτων στρατιωτικών βάσεων στην ανατολική Ευρώπη. Η Βουλγαρία, που έχει στείλει 500 στρατιώτες της στο Ιράκ, επιθυμεί διακαώς την εδραίωση αμερικανικών βάσεων στο έδαφός της. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις στρατιωτικές βάσεις στη Βουλγαρία για την εκ περιτροπής ανάπτυξη στρατευμάτων σε διάφορες αποστολές. Η τελική απόφαση ακόμα εκκρεμεί.

    [03] Συνάντηση Αμερικανών, Ιρακινών και Τούρκων αξιωματούχων για το θέμα των Κούρδων ανταρτών

    11 Jan 2005, 21:48 UTC

    Αμερικανοί και ιρακινοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με Τούρκους ομολόγους τους στην Αγκυρα, για να συζητήσουν μέτρα αντιμετώπισης των Κούρδων αυτονομιστών της Τουρκίας, που κρύβονται στο βόρειο Ιράκ. Ο ιρακινός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι σημερινές συνομιλίες κατέληξαν σε συμφωνία για τρόπους κοινοποίησης μυστικών πληροφοριών και πρόσθεσε οτι ενδέχεται να ληφθούν στρατιωτικά μέτρα στο μέλλον εναντίον των Κούρδων του Πεκακά, ή Κονγκρατζέλ. Τόσο η Ουάσινγκτον, όσο και η Αγκυρα, θεωρούν το Πεκακά τρομοκρατική οργάνωση. Στο μεταξύ, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ο στρατηγός Τζών Αμπιζέιντ, βρίσκεται επισης στην Τουρκία. Μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλλάχ Γκιούλ, ο αμερικανός στρατηγός παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των Κούρδων ανταρτών, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποιά μέτρα θα λάβουν οι ΗΠΑ.

    [04] Την επέκταση και βελτίωση του ιρακινού στρατού, υποσχέθηκε ο Ιγιάντ Αλλάουι

    11 Jan 2005, 21:50 UTC

    Ο κ. Αλλάουι

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλλάουι λέει οτι θα διπλασιάσει τον αριθμό των ιρακινών στρατιωτών, στις 150,000, εν όψει των φονικών επιθέσεων ανταρτών, από τις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 100 ιρακινοί μόνο την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας σήμερα στη Βαγδάτη, ο κ. Αλλάουι είπε ότι εξασφάλισε 2 κόμμα 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό του νέου έτους για την επέκταση και βελτίωση του στρατεύματος. Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα βία περιστατικά στη χώρα. Η τρομοκρατική ομάδα του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση στην Τικρίτ, από την οποία σκοτώθηκαν 6 αστυνομικοί και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι. Στην περιοχή γνωστή ώς το τρίγωνο του θανάτου, νότια της Βαγδάτης, βόμβα τοποθετημένη σε οδόστρωμα εξερράγη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 άτομα που επέβαιναν σε λεωφορειάκι που έτυχε να περνά από εκείνο το σημείο. Εξάλλου, σαμποτέρ έβαλαν φωτιά σε αγωγό πετρελαίου βόρεια της πρωτεύουσας. Ηδη γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    [05] Πρόσκληση Μπούς προς Μαχμούντ ...

    11 Jan 2005, 03:49 UTC

    O πρόεδρος Μπους προσκάλεσε τον νεοεκλεγέντα Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    Ο κύριος Μπους τηλεφώνησε τη Δευτέρα στον κ. Αμπάς για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη και για να τον προσκαλέσει στην Ουάσιγκτον.

    Πάντως ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίσκεψη αυτή, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν η κυβέρνηση Μπους είχε αρνηθεί τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Γιασερ Αραφάτ.

    Νωρίτερα ο Μαχμούντ Αμπάς, είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να ξαναρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ξεκάθαρη νίκη του κ. Αμπάς του δίνει τώρα το πράσινο φως για την προώθηση του σχεδίου του δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με ειρηνικά μέσα.

    Το Ισραήλ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, θα καλέσει τον κύριο Αμπάς για συνομιλίες μέσα στις επόμενες μέρες.

    [06] Σουμάτρα: Και στις ποιο απομονωμένες ...

    11 Jan 2005, 03:54 UTC

    Ανθρωπιστικές οργανώσεις δηλώνουν ότι επιτέλους έχουν αρχίσει να φθάνουν και στις ποιο απομονωμένες περιοχές που επλήγησαν απ τα τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου. Ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΕ, Κέβιν Κέννεντυ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στρατιωτικά ελικόπτερα και σκάφη έχουν αρχίσει να μεταφέρουν εφόδια σε περιοχές των δυτικών ακτών της Σουμάτρας στις οποίες δεν υπήρχε μέχρι τώρα πρόσβαση. Επίσης συνεργεία επισκευάζουν οδική αρτηρία κατά μήκος των ακτών της Σουμάτρας για την μεταφορά εφοδίων και οδικώς. Στο μεταξύ εκπρόσωποι από δεκάδες χώρες συμμετέχουν σήμερα σε σύνοδο στη Γενεύη με θέμα τον συντονισμό των προσπαθειών ανοικοδόμησης της περιοχής. Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, Άντριου Νάτσιος, θα παρουσιάσει σχέδιο για την μακροπρόθεσμη χορήγηση βοήθειας στους πληγέντες.

    [07] Ιράκ: Κύμα ανταρτικών επιθέσεων ...

    11 Jan 2005, 03:58 UTC

    Στο Ιράκ, οι αντάρτες πραγματοποίησαν νέα σειρά επιθέσεων τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς συνεχίζονται τα επεισόδια βίας, εν όψει των εκλογών της 30ής Ιανουαρίου.

    Στην συνήθως ήρεμη Βασόρα, σημειώθηκαν δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις, η μία κατά του υπουργείου εσωτερικών και η άλλη κατά αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 Ιρακινοί.

    Λίγες ώρες νωρίτερα, βομβιστής αυτοκτονίας κάρφωσε το αυτοκίνητό του σε αστυνομικό τμήμα της νότιας Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 3 άτομα.

    Επίσης, η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι, δολοφόνησε τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Βαγδάτης και τον γιό του.

    Τέλος, δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν από βόμβα τοποθετημένη σε οδόστρωμα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 13 January 2005 - 2:18:10 UTC