Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλληνας τζαζίστας στο Blue Note
  • [02] Ιράκ: Συνελήφθησαν 3 συνεργάτες του αλ Ζαρκάγουι
  • [03] Ψηφίζουν και οι Ιρακινοί των ΗΠΑ
  • [04] Ο ρόλος των ΗΠΑ στις διεθνείς εξελίξεις, εξετάζεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

  • [01] Έλληνας τζαζίστας στο Blue Note

    Αθηνά Κρικέλη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Νέα Υόρκη

    28 Jan 2005, 00:12 UTC

    Χρήστος Ραφαηλίδης

    Αποτέλεσε τον πρώτο Έλληνα των τελευταίων δεκαετιών που με την ορχήστρα του « Manhattan Vibes» έπαιξε στο βωμό της Τζαζ όπως αποκαλούν πολλοί το φημισμένο Blue Note του Μανχάταν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Ο Χρήστος Ραφαηλίδης γεννημένος στην πόλη της Κοζάνης ξεκίνησε στην ηλικία των δέκα χρόνων, τα πρώτα του μαθήματα πιάνου, ενώ στα δώδεκα παρέλαυνε με την μπάντα της πόλης του παίζοντας ευφώνιο. Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής αμέσως μετά την παράσταση ο Χρήστος Ραφαηλίδης μίλησε για την μοναδική αυτή ευκαιρία που του δόθηκε να παίξει σε έναν χώρο αυστηρά καθιερωμένο να υποδέχεται τους καλύτερους τζαζίστες του κόσμου. Παίζοντας ένα σχετικά καινούργιο όργανο, το βιμπράφωνο, ο Χρήστος καθιερώθηκε στους μουσικούς χώρους της Νέας Υόρκης και όχι μόνο.

    «Το να εδραιωθείς σαν μουσικός αλλά και σαν προσωπικότητα χρειάζεται συνδυασμό των δύο στοιχείων,» είπε ο Ραφαηλίδης, «Η μουσική είναι άλλωστε ο καθρέφτης της προσωπικότητας σου. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή ιδιαίτερα όταν είσαι ξένος στην χώρα αλλά και το είδος της μουσικής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στις αρχές μετά από κάποιο μουσικό συναπάντεμα, εγώ έβαζα τα κλάματα, γιατί ένιωθα λίγος. Εδώ στην Νέα Υόρκη, το επίπεδο της τζαζ είναι πολύ υψηλό. Πρέπει εκτός από καλός μουσικός να είσαι προσιτός αισιόδοξος και πρόσχαρος. Οι συνάδελφοι μουσικοί , αυτοί θα σε φτιάξουν, η φήμη σου απλώνεται από στόμα σε στόμα και αποκτάς κύρος μόνο όταν σε αποδεχθούν αυτοί.»

    Χρήστος Ραφαηλίδης

    Συνεχίζοντας ο Χρήστος Ραφαηλίδης, καθισμένος ακόμα στην σκηνή του Blue Note, μίλησε για τη μουσική που είναι « ενέργεια» και το να εκφράζεσαι μουσικά, δικαίωμα, που το κατακτάς , το κερδίζεις, δεν σου δίνεται έτσι.

    Ο Χρήστος Ραφαηλίδης πρόκειται να εμφανιστεί σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας σαν σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στις 15 Ιουνίου, στο κονσέρτο του Θάνου Μικρούτσικου για βιμπράφωνο και ορχήστρα, ενώ στις 15 Ιουλίου θα συμμετέχει σε ντουέτο Βιμπράφωνου Μαρίμπα με τον παγκοσμίως φήμης βιμπραφωνίστα Joe Locke στο φεστιβάλ διεθνούς ημέρας Μαρίμπας στο Wisconsin.

    [02] Ιράκ: Συνελήφθησαν 3 συνεργάτες του αλ Ζαρκάγουι

    28 Jan 2005, 20:22 UTC

    Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι

    Ιρακινοί αξιωματούχοι είπαν ότι συνέλαβαν τρεις ανώτερους συνεργάτες του Ιορδανού τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι. Σε ξεχωριστές ενημερώσεις των εκπροσώπων του Τύπου την Παρασκευή, οι αρχές είπαν ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι ο στρατιωτικός σύμβουλος του Αλ Ζαρκάουϊ, ο διοικητής του στη Βαγδάτη και ένας στενός συνεργάτης του. Οι αρχές είχαν συλλάβει δύο από τους τρεις νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά ανακοίνωσαν την κράτησή τους την Παρασκευή.

    Η οργάνωση του αλ Ζαρκάγουι, η αλ Κάιντα στο Ιράκ, έχει αποκηρύξει τις εθνικές εκλογές στη χώρα και ορκίστηκε να συνεχίσει τις επιθέσεις της. Την Παρασκευή, αντάρτες στη Βαγδάτη πραγματοποίησαν επιθέσεις, σκοτώνοντας 4 άτομα σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

    Επίσης, 2 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά, στην ιρακινή πρωτεύουσα. Τις τελευταίες μέρες, οι αντάρτες διένειμαν φυλλάδια στη Βαγδάτη, παροτρύνοντας τους ιρακινούς να μη λάβουν μέρος στις εκλογές της Κυριακής, ενώ ταυτόχρονα ορκίστηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα.

    [03] Ψηφίζουν και οι Ιρακινοί των ΗΠΑ

    28 Jan 2005, 20:33 UTC

    Εκπατρισμένοι Ιρακινοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ψηφίζουν στα πλαίσια των πρώτων ελεύθερων εκλογών της χώρας τους τα τελευταία πενήντα χρόνια. Στην Αμερική υπολογίζεται πως υπάρχουν 240.000 Ιρακινοί με δικαίωμα ψήφου. Απ αυτούς κάπου 26.000 έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Οι μεγαλύτερη ομάδα Ιρακινών ψηφοφόρων, κάπου 9.700, βρίσκονται στο Ντητρόϊτ και το Μίσιγκαν. Μικρότερες ομάδες βρίσκονται στο Σικάγο, το Νάσβιλ, στην Ουάσινγκτον και στο Λος Άντζελες. Στα εκλογικά κέντρα, που θα μείνουν ανοικτά μέχρι την Κυριακή εφαρμόζονται αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας. Από τους ψηφοφόρους που έβγαιναν από ένα εκλογικό κέντρο του Σάουθγκέητ στο Μίσιγκαν άλλοι έκλαιγαν άλλοι ζητωκραύγαζαν και άλλοι χειροκροτούσαν.

    [04] Ο ρόλος των ΗΠΑ στις διεθνείς εξελίξεις, εξετάζεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

    28 Jan 2005, 03:12 UTC

    Το θέμα του ρόλου των ΗΠΑ στις διεθνείς εξελίξεις θα συζητηθεί σήμερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Συμμετέχοντες στην σύνοδο δηλώνουν ότι ο ηγετικός ρόλος των ΗΠΑ έχει υποβαθμιστεί από διπλωματικές αποτυχίες της Ουάσιγκτον και την υπαναχώρηση της από διεθνείς συνθήκες. Χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέαρ, χαρακτήρισε σκανδαλώδη την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας για την φτώχια στην Αφρική. Επίσης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός μίλησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος δήλωσε ότι ακόμη και ο διπλασιασμός της οικονομικής βοήθειας προς την Αφρική θα αποτελέσει μικρή δαπάνη σε σύγκριση με το κόστος του πολέμου στο Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 31 January 2005 - 2:18:06 UTC