Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-02-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία πλαίσιο ΕΕ-Ουκρανίας.
  • [02] Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών: ...
  • [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας στη Καλιφόρνια.
  • [04] Πορτογαλία: Εκλογική νίκη των ...
  • [05] Οι Ισπανοί τάχθηκαν υπέρ του Ευρωσυντάγματος.
  • [06] Τουρκοκύπριοι: Νικητής το κόμμα ...

  • [01] Συμφωνία πλαίσιο ΕΕ-Ουκρανίας.

    22 Feb 2005, 01:54 UTC

    Η ΕΕ υπέγραψε την Δευτέρα σχέδιο δράσης που στοχεύει στην σύσφιξη των σχέσεων με την νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία δήλωσε ότι κύριο μέλημά της είναι η ένταξη της χώρας στην Ευρώπη. Η συμφωνία υπεγράφη μία μέρα πριν την συνάντηση του Ουκρανού προέδρου, Βίκτωρ Γιούσενκο, με τον πρόεδρο Μπούς και την ηγεσία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο προβλέπει σειρά ωφελημάτων για την Ουκρανία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εμπορικές συμφωνίες. Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Ουκρανία απέφυγε να προσχωρήσει σε μία νέα οικονομική ένωση υπό την ηγεσία της Ρωσίας, λέγοντας ότι μία τέτοια κίνηση, θα μπορούσε να βλάψει τις προσδοκίες της για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    [02] Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών: ...

    22 Feb 2005, 01:59 UTC

    Τζούλη Γκέρμπερντινγκ

    Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών προειδοποιεί ότι ενδεχομένως σύντομα η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει σοβαρή επιδημία της γρίπης των πουλερικών, αντίστοιχη με επιδημίες που κόστισαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους τον 20ο αιώνα. Η επικεφαλής του Κέντρου, Τζούλη Γκέρμπερντινγκ, δήλωσε ότι ο ιός της γρίπης των πουλερικών μπορεί να εξελιχθεί σύντομα σε θανατηφόρα ασθένεια που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες με τα μέχρι σήμερα γνωστά μέσα. Και τόνισε ότι καθώς αρχίζει τώρα η περίοδος της γρίπης στην νοτιοανατολική Ασία, οι επιστήμονες περιμένουν και νέα κρούσματα. Η δόκτωρ Γκέρμπερντινγκ δήλωσε επίσης ότι η εξάπλωση της γρίπης των πουλερικών στην Ασία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πανδημία αντίστοιχη αυτής του 1918 που είχε κοστίσει τη ζωή σε 20 με 40 εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς. Και επεσήμανε ότι οι αμερικανικές αρχές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης των πουλερικών του χρόνου.

    [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας στη Καλιφόρνια.

    22 Feb 2005, 02:06 UTC

    Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας καταιγίδων και καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την Καλιφόρνια εδώ και τρείς μέρες. Ένα νεαρό κορίτσι και ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκαν από κατολίσθηση λάσπης, ενώ το τρίτο θύμα πνίγηκε όταν έπεσε μέσα σε τρύπα γεμάτη με νερά της βροχής. Από την περασμένη εβδομάδα, καταιγίδες με ισχυρές βροχοπτώσεις, αστραπές και δυνατούς ανέμους, κατέκλησαν την περιοχή του Λός Αντελες με 15 εκατοστά βροχής. Η εν λόγω βροχόπτωση-ρεκόρ καθιστά την φετινή χρονιά μία από τις πιό βροχερές στην ιστορία της πόλης του Λός Αντζελες.

    [04] Πορτογαλία: Εκλογική νίκη των ...

    21 Feb 2005, 02:10 UTC

    Στη Πορτογαλία, το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε τις γενικές εκλογές της Κυριακής με συντριπτική πλειοψηφία. Με καταμετρημένες όλες σχεδόν τις ψήφους τα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν τους Σοσιαλιστές να κερδίζουν ξεκάθαρη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού, Πέδρο Σαντάνα Λόπες, κερδίζει περίπου το ένα τρίτο των 230 εδρών. Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος, Χοζέ Σόκρατες, αναδεικνύεται τρίτος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας σε 8 μήνες. Η κατάσταση της Πορτογαλικής οικονομίας ήταν το κύριο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, κυρίως λόγω του ποσοστού ανεργίας, του υψηλότερου των τελευταίων 6 χρόνων, και του μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος. Ο κ. Σόκρατες υπόσχεται πρόγραμμα επενδύσεων και επιμόρφωσης για την δημιουργία νέων εργασιακών θέσεων και την προώθηση της ανάπτυξης. Επίσης υποσχέθηκε μείωση των δημόσιων δαπανών.

    [05] Οι Ισπανοί τάχθηκαν υπέρ του Ευρωσυντάγματος.

    21 Feb 2005, 02:14 UTC

    Πάνω από τα τρία-τέταρτα των Ισπανών ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ του Ευρωπαϊκού συντάγματος κατά το σχετικό δημοψήφισμα της Κυριακής. Τα exit poll δείχνουν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων έφτασε το 41%, δηλαδή ξεπέρασε τα προγνωστικά της Ισπανικής κυβέρνησης. Το ευρωσύνταγμα έχει ήδη επικυρωθεί απ την Λιθουανία και την Ουγγαρία, ενώ 9 ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν δημοψηφίσματα για το θέμα.

    [06] Τουρκοκύπριοι: Νικητής το κόμμα ...

    21 Feb 2005, 02:17 UTC

    Με καταμετρημένες όλες σχεδόν τις ψήφους το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που τάσσεται υπέρ του σχεδίου των ΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού προηγείται αισθητά του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλού, ο οποίος αντιτίθεται στο σχέδιο του ΟΗΕ. Ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι θα αρχίσει αμέσως τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας διοίκησης και κάλεσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεργαστεί μαζί του για την επίλυση του Κυπριακού.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 23 February 2005 - 2:18:09 UTC