Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-09-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλησιάζει ο τυφώνας "Ρίτα"
  • [02] Βρυξέλλες: Έκτακτη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών της Ε.Ε.
  • [03] To Ιράν απειλεί με αποχώρηση απ΄την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης Πυρηνικών
  • [04] H Bρετανία υπεραμύνεται της εφόδου σε φυλακές της Βασόρας
  • [05] Διαπραγματευτές απορρίπτουν νέο αίτημα της Βόρειας Κορέας
  • [06] Γερμανία: Συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων
  • [07] Μίτρεβα: Τα Σκόπια έτοιμα για ενταξιακή πορεία σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
  • [08] To κουαρτέτο για την Μέση Ανατολή ζητά από Ισραήλ και Παλαιστίνιους να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες για ειρήνη
  • [09] Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

  • [01] Πλησιάζει ο τυφώνας "Ρίτα"

    21-09-2005

    Έχουν αρχίσει να εκκενώνονται περιοχές της Λουϊζιάνας και του Τέξας, καθώς το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας Ρίτα βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βόρεια της Κούβας και κινείται δυτικά με ανέμους ισχύος 180 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ αναμένεται ότι θα αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας 4 με ανέμους 230 χιλιομέτρων την ώρα. Μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι ο τυφώνας Ρίτα θα πλήξει τις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού αργά την Παρασκευή, ενώ αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πληγέντες απ' τον τυφώνα Κατρίνα που στεγάζονται σε καταλύματα στο Χιούστον του Τέξας μετακινούνται τώρα σε καταλύματα στην γειτονική πολιτεία του Άρκενσω.

    Στo μεταξύ, στη Νέα Ορλεάνη, μηχανικοί καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για την στήριξη του συστήματος αντιπλημμυρικών φραγμάτων, καθώς ο τυφώνας Ρίτα απειλεί την πόλη με νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Αξιωματούχοι της Νέας Ορλεάνης δηλώνουν ότι ακόμη και 8 εκατοστά βροχής θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα υπερχείλιση των φραγμάτων και να βυθίσουν την πόλη σε ενάμιση μέτρο νερό. Μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι αν ο τυφώνας Ρίτα ακολουθήσει ελαφρά βορειοδυτική πορεία οι ακτές της Λουιζιάνα θα πληγούν από σφοδρές βροχοπτώσεις γι' αυτό η κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε τη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκατοντάδες λεωφορεία βρίσκονται έτοιμα να μεταφέρουν και πάλι εκτός πόλης, όσους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης έχουν επιστρέψει.

    [02] Βρυξέλλες: Έκτακτη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών της Ε.Ε.

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Βρυξέλλες

    21-09-2005

    Τάσσος Παπαδόπουλος

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι οι κυπριακές θέσεις βρήκαν μεγάλη υποστήριξη από τα κράτη μέλη και έχουν ικανοποιηθεί οι τρεις στόχοι που έθεσε η Λευκωσία να περιληφθούν στην απάντηση για την μονομερή δήλωση της Τουρκίας περί της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά την υπογραφή του πρωτοκόλλου.

    Η Κύπρος δεν απέρριψε την αντιδήλωση, αλλά ζήτησε να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, άλλη μια συνεδρίαση του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπρόσωπων πριν την επικύρωση της, ή από το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας σήμερα στις Βρυξέλλες, ή στις 26 από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, κι αυτό γιατί δεν συμφωνεί στην διατύπωση παραγράφου του παραστήματος, ότι τα κράτη μέλη δεσμεύονται να μην ξανανοίξουν κατά την διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τα θέματα που έχουν καλυφθεί από την αντιδήλωση.

    Το σημαντικό είναι ότι στην απάντηση γίνεται σαφές ότι η αναγνώριση της Κύπρου δεν συνδέεται με την- όποτε γίνει- ένταξη της Τουρκίας αλλά από την πρόοδο και την πορεία των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, η οποία θα ελέγχεται από μηχανισμό ο οποίος θα δημιουργηθεί γι αυτό το σκοπό ,καθώς και για την πιστοποίηση της εφαρμογής των όρων του πρωτοκόλλου και του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών στα κυπριακά πλοία.

    Το κείμενο της δήλωσης των 25 πρέπει να έχει οπωσδήποτε υιοθετηθεί πριν από τις 3 Οκτωβρίου, όπου στο Λουξεμβούργο οι Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωση, που εξ άλλου όπως δήλωσε και ο Κύπριος Πρόεδρος 'δεν υπάρχει καμία χώρα εντός της Ένωσης που να δηλώνει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις αυτής της χώρας δεν πρέπει να αρχίσουν στην συμφωνημένη ημερομηνία'.

    Πάντως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκαλεί για την Παρασκευή στην Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο, και σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έχει προαναγγείλει στην Ελλάδα και ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης.

    [03] To Ιράν απειλεί με αποχώρηση απ΄την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης Πυρηνικών

    21-09-2005

    Αλί Λαριτζανί

    Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αποχωρήσει από την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων και θα αρχίσει ξανά τον εμπλουτισμό ουρανίου, αν η υπόθεση για το πυρηνικό του πρόγραμμα παραπεμφθεί στο Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ.

    Ο ανώτερος Ιρανός διαπραγματευτής Αλί Λαριτζανί, προέβη στην εν λόγω προειδοποίηση την Τρίτη στη Βιέννη στο περιθώριο έκτακτης συνεδρίασης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας που εξετάζει Ευρωπαϊκή πρόταση που προβλέπει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων των ΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης για παραβιάσεις της Συνθήκης.

    Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία και η Κίνα και άλλες χώρες αντιτίθενται στη παραπομπή της Τεχεράνης στο Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ευρωπαίων διαπραγματευτών.

    [04] H Bρετανία υπεραμύνεται της εφόδου σε φυλακές της Βασόρας

    21-09-2005

    Η Βρετανία υπεραμύνθηκε στρατιωτικής επιδρομής σε Ιρακινή φυλακή για την απελευθέρωση 2 στρατιωτών των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ενώ Ιρακινοί αξιωματούχοι επέκριναν την επιχείρηση.

    Στο Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Ρήντ δήλωσε ότι ο στρατός ξεκίνησε επιχείρηση στη Βασόρα στο νότιο Ιράκ, λόγω ανησυχιών ότι οι στρατιώτες, που κρατούνταν εκεί διέτρεχαν κίνδυνο.

    Ο κύριος Ρηντ είπε ότι Βρετανικές δυνάμεις αργότερα πληροφορήθηκαν ότι Ιρακινή πολιτοφυλακή κρατούσε τους στρατιώτες σε άλλη περιοχή. Τα στρατεύματα έκαναν και δεύτερη επιδρομή και απελευθέρωσαν τους στρατιώτες, που φυλακίστηκαν επειδή φέρεται να πυροβόλησαν 2 ιρακινούς αστυνομικούς.

    Εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε την έφοδο 'ιδιαίτερα ατυχές γεγονός' ενώ ανακοίνωση της Ιρακινής κυβέρνησης αναφέρει ότι η υπόθεση διερευνάται και διαψεύδει πληροφορίες ότι το θέμα έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της με τη Βρετανία. Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανός υπουργός άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, εξέφρασε ανησυχία για την ιδιαίτερα αισθητή, όπως την χαρακτήρισε, ανάμειξη του Ιράν στο νότιο Ιράκ.

    [05] Διαπραγματευτές απορρίπτουν νέο αίτημα της Βόρειας Κορέας

    21-09-2005

    Η απαίτηση της Βόρειας Κορέας να της δοθεί πυρηνικός αντιδραστήρας ελαφρού ύδατος προτού διαλύσει τα προγράμματα της πυρηνικών όπλων, απορρίφθηκε από πολλές χώρες που συμμετείχαν στις εξαεθνείς συνομιλίες στο Πεκίνο.

    Μιλώντας στα ΗΕ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, επανέλαβε ότι οι ενδιαφερόμενες πλευρές πρέπει να συζητήσουν αυτό το θέμα του αντιδραστήρα στον κατάλληλο χρόνο.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Ανταμ Έρελι δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει πρώτα να διαλύσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, να επιστρέψει στην Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων, και να συμμορφωθεί με τα διεθνή κριτήρια ασφάλειας.

    Η Ιαπωνία χαρακτήρισε την απαίτηση της Πιόνγιανγκ 'απαράδεκτη' ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ζήτησε από όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

    Η Βόρεια Κορέα είχε δεσμευτεί ότι θα σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα βοήθεια σε θέματα ενέργειας καθώς και σε θέματα ασφάλειας. Επίσης όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι η παροχή πυρηνικού αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος για ειρηνικές χρήσεις ήταν θέμα που θα συζητούνταν στο μέλλον.

    [06] Γερμανία: Συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων

    21-09-2005

    Στη Γερμανία, το κόμμα των Χριστιανο-Δημοκρατών έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγέτη του Άγγελα Μέρκελ, με ποσοστό πάνω από 98%, παρά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Τόσο η κ. Μέρκελ, όσο και ο ηγέτης των Σοσιαλ-Δημοκρατών, καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, δηλώνουν ότι έχουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, παρόλο που κανείς τους δεν κέρδισε απόλυτη πλειοψηφία. Εκπρόσωποι και των δύο μεγάλων κομμάτων θα έχουν σήμερα συνομιλίες για το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνασπισμού. Ο κ. Σρέντερ δήλωσε ότι πρόκειται για διερευνητικές συνομιλίες.

    [07] Μίτρεβα: Τα Σκόπια έτοιμα για ενταξιακή πορεία σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

    21-09-2005

    Η υπουργός εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ιλίνκα Μίτρεβα, δήλωσε την Τρίτη στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ ότι η χώρα της έχει ήδη δρομολογήσει μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων και λειτουργεί πλέον σαν πολυεθνική δημοκρατία και γι' αυτό πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το αίτημα των Σκοπίων για ένταξη. Η κ. Μίτρεβα δήλωσε μάλιστα ότι πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ορίσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα της κατά την σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

    [08] To κουαρτέτο για την Μέση Ανατολή ζητά από Ισραήλ και Παλαιστίνιους να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες για ειρήνη

    21-09-2005

    Διπλωματικοί εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και των ΗΕ, του λεγόμενου κουαρτέτου για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, ζητούν απ' το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που δίνεται τώρα για ειρήνη μετά την απόσυρση του Ισραήλ απ' τη Γάζα. Το κουαρτέτο συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν, για την απόσυρση, αλλά ζήτησε απ' την Ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει νέα εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη και κάλεσε τους Παλαιστινίους να αρχίσουν να αφοπλίζουν ένοπλες οργανώσεις ενόψει των εκλογών του Ιανουαρίου. Μετά την συνεδρίαση του κουαρτέτου η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η Παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς 'επιλέγει' υποψηφίους για τις εκλογές, αλλά τόνισε ότι το Παλαιστινιακό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο της δημοκρατικής διαδικασίας. Το Ισραήλ έχει απειλήσει ότι δεν θα συνεργαστεί με την εκλογική διαδικασία αν υπάρξουν υποψήφιοι της Χαμάς.

    [09] Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσινγκτον

    21-09-2005

    Δείτε το ρεπορτάζ της ΦτΑ για το αντίκτυπο των Ολυμπιακών της Αθήνας στις ΗΠΑ -Download

    Δείτε το ρεπορτάζ της ΦτΑ για το αντίκτυπο των Ολυμπιακών της Αθήνας στις ΗΠΑ

    Αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου συγκεντρώθηκαν πέρσι το καλοκαίρι στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε μια Ολυμπιάδα που θεωρήθηκε από πολλούς ως η καλύτερη που έχει γίνει στην ιστορία. Η μεγάλη προβολή της Ελλάδας μέσα από την παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη είχε θετικό αντίκτυπο σε ορισμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τον αντίκτυπο αυτό εξετάζει το σημερινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ μας.

    ΚΕΙΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Η Ουάσιγκτον είναι μια από τις πόλεις της Αμερικής που υπερήφανα δείχνουν την επίδραση που δέχθηκαν από την Ελληνική κουλτούρα.

    Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν

    Η αρχιτεκτονική και το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας αντικατοπτρίζονται σε πολλά μέρη της Αμερικανικής πρωτεύουσας, όπως το Μνημείο του Θωμά Τζέφερσον, το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν και το μέγαρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

    Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο ενθουσιασμός που προκάλεσαν διατηρείται σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ.

    Νικόλαος Σταύρου

    Ο Νικόλαος Σταύρου είναι καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον κι αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού 'Μεσόγειος'. Όπως μας είπε: βΟι Αγώνες αναβίωσαν το Ολυμπιακό πνεύμα στην Αμερικανική κοινωνία. Ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό κόσμο βλέπουμε ένα καινούργιο ενδιαφέρον για τις κλασσικές σπουδές, το οποίο έφθινε στα τελευταία 20-25 χρόνια. Το ενδιαφέρον αυτό αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.β

    Η Ολυμπιάδα του 2004 επίσης συνέβαλε στο να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα κατά επτά περίπου τοις εκατό. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, οι πτήσεις τσάρτερς από το εξωτερικό προς την Ελλάδα σχεδόν διπλασιάστηκαν το καλοκαίρι και το ίδιο συνέβη με τις κρατήσεις για κρουαζιέρες σε Ελληνικά νησιά.

    Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης διευθύνει το ταξιδιωτικό γραφείο 'Αμφιτρύων' της Ουάσιγκτον, το οποίο προωθεί την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό των Αμερικανών. Μας είπε σχετικά: βΟι Ολυμπιακοί, όπως τους είδε ο κόσμος στην τηλεόραση, αυτές τις 15 μέρες που βλέπανε κάθε μέρα, είχανε ένα πάρα πολύ θετικό αντίκτυπο, επειδή η Ελλάδα αποδείχθηκε μια πάρα πολύ ασφαλής χώρα για τη διεξαγωγή των Αγώνων. Και βλέπουμε τώρα, κυρίως από τον Απρίλιο και μετά, μια σημαντική αύξηση στον τουρισμό από Αμερική προς Ελλάδα που τολμώ να πω ότι πλησιάζει τα επίπεδα που είχαμε δει πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.β

    Δύο από τα πράγματα που αρέσουν ιδιαίτερα στους Αμερικανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι τα αξιοθέατά της και το φαγητό της. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική κουζίνα εμφανίζεται πολύ αυξημένο αυτή την εποχή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην περιοχή της Ουάσιγκτον και μόνο υπάρχουν κάπου 30 Ελληνικά εστιατόρια. Αν και ορισμένα από αυτά κινδύνευσαν μερικές φορές στα τελευταία χρόνια να κλείσουν εν τούτοις μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας όλα τους προσελκύουν τώρα ολοένα και περισσότερους νέους πελάτες.

    Η διαπίστωση είναι του Γρηγόρη Σκεντέρη που, μαζί με την οικογένειά του, έχει ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Ουάσιγκτον, το Καφέ Ζορμπάς. Ένα μεσημέρι που πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριό του, ο Γρηγόρης μας είπε επίσης: βΠολλοί από την Αμερική θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα γιατί είδανε στην τηλεόραση πόσο ωραία είναι εκεί και τι ωραία φτιάξανε το μέρος, το Στάδιο και το πρόγραμμα γενικά. Έρχονται στα Ελληνικά εστιατόρια για να φάνε, να ακούσουνε την Ελληνική μουσική και μας ρωτάνε πως είναι τα νησιά, πως είναι η Αθήνα και ζητάνε να μάθουνε περισσότερα για την Ελλάδα.β

    Το γόητρο της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύθηκε σημαντικά κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο και από το κεντρικό μήνυμα που έστειλαν στον κόσμο οι Αγώνες της Αθήνας. Το συνόψισε με απλά λόγια ο καθηγητής Νικόλαος Σταύρου. βΟι Αγώνες έδειξαν ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος επίλυσης διαφορών. Είναι προτιμότερος ο ανταγωνισμός στο στίβο παρά σε πεδία του πολέμου.'

    Για πολλούς η επένδυση που έκανε ο Ελληνικός λαός στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι τα οφέλη που έχουν ήδη προκύψει από τη διοργάνωσή της. Αλλά, οι Έλληνες της διασποράς, που είναι και οι ανεπίσημοι πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, ελπίζουν πως με τις προσπάθειές τους το όφελος για την Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερο μέσα στον επόμενο χρόνο.

    (Σημείωση: Τις συνεντεύξεις για το ρεπορτάζ αυτό του κ. Μπίστη και την παραγωγή του σχετικού τηλεοπτικού προγράμματος έκανε ο γιος του, Telly Bistis, ο οποίος πέρασε το φετινό καλοκαίρι στο αγγλόφωνο τμήμα της Φωνής της Αμερικής, εκπαιδευόμενος σε θέματα τηλεόρασης.)


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 22 September 2005 - 1:18:15 UTC