Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-12-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρώπη: Στρατηγική για την αντιμετώπιση των απόβλητων
  • [02] Ανησυχητική η αντίσταση στο Tamiflu
  • [03] Νέα Υόρκη: Ενώπιον δικαστηρίου η ηγεσία των απεργών
  • [04] Γερουσία: Εξάμηνη παράταση του "Πατριωτικού Νόμου"
  • [05] Λευκός Οίκος: Γελοίοι οι ισχυρισμοί του Σαντάμ Χουσσεΐν για βασανιστήρια
  • [06] Τον Ιανουάριο οι συνομιλίες ΕΕ-Ιράν
  • [07] Στο Αφγανιστάν ο Ντόναλντ Ράμσφελντ
  • [08] Το Ισραήλ απειλεί ότι θα απαγορεύσει εκλογές στην ανατολική Ιερουσαλήμ
  • [09] Μήνυμα

  • [01] Ευρώπη: Στρατηγική για την αντιμετώπιση των απόβλητων

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    22-12-2005

    Πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια τόνους απόβλητα εκτιμάται ότι παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο, ποσότητα μάλιστα που αυξάνεται με ρυθμούς παράλληλους με αυτούς της οικονομικής ανάπτυξης. Ένα παράδειγμα που δίνει η ίδια η κοινότητα είναι ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και τα αστικά απόβλητα αυξήθηκαν από το 1995 έως το 2003 κατά 19%. Και το πρόβλημα βέβαια παραμένει καθώς παρ όλη την ανακύκλωση και την υγειονομική ταφή που γίνεται σε μεγάλο ποσοστό, οι δυνατότητες και οι τρόποι απαλλαγής της Ευρώπης από τα απόβλητα μειώνονται σιγά-σιγά.

    Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μια νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική κυρίως σχετικά με την πρόληψη και μετά με το τρόπο ανακύκλωσης των αποβλήτων, ώστε να μετατρέπονται και να χρησιμοποιούνται σαν φυσικοί πόροι. Πρώτο βήμα της νέας στρατηγικής είναι να αναθεωρηθεί η οδηγία πλαίσιο του 1975 και να καθοριστούν νέα πρότυπα ανακύκλωσης με τα κράτη-μέλη να είναι υποχρεωμένα να καταρτίσουν εθνικό πρόγραμμα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων.

    Ο κ. Σταύρος Δήμας ο αρμόδιος για το περιβάλλον, επίτροπος δήλωσε: 'Ο όγκος των αποβλήτων αυξάνει δυσανάλογα και η παραγωγή τους ,η διάθεση και η ανακύκλωση των αποβλήτων αυτών μας αφορά όλους, μεμονωμένους πολίτες εταιρείες και δημόσιες αρχές. Έφτασε η ώρα που με την στρατηγική μας πρέπει να επεκτείνουμε και να βελτιώσουμε την ανακύκλωση'. Τα μέτρα που θα προταθούν προγραμματίζονται για την επόμενη πενταετία. Για την διαμόρφωση καλύτερου κανονιστικού περιβάλλοντος και δραστηριότητες ανακύκλωσης με αξιολόγηση και των επιπτώσεων.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως με βάση το 6ο Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον καλύπτει και άλλες στρατηγικές όπως είναι αυτή για την ρύπανση του αέρα , η στρατηγική για τη θάλασσα καθώς και αυτές για τα εδάφη, τα φυτοφάρμακα και το αστικό περιβάλλον που θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο χρόνο.

    [02] Ανησυχητική η αντίσταση στο Tamiflu

    22-12-2005

    Ερευνητές λένε ότι η αντίσταση στα αντιικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών μπορεί να αποδειχτεί συνηθέστερη απ' ότι αρχικά πιστευόταν. Σε πόρισμα που πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα στην Ιατρική Επιθεώρηση Νέας Αγγλίας, οι γιατροί αναφέρουν ότι 2 άτομα τα οποία πέθαναν από γρίπη των πτηνών στο Βιετνάμ, είχαν αναπτύξει αντίσταση στον φάρμακο Tamiflu.

    Γιατροί στη πόλη Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ δήλωσαν ότι μία γυναίκα και η έφηβη κόρη της πέθαναν μετά την λήψη της αρμόζουσας δόσης Tamiflu, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα της ασθένειας. Η διαπίστωση αυτή ανησυχεί τους γιατρούς, γιατί υπάρχουν λίγες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής ασθένειας. Το Tamiflu θεωρείται η καλύτερη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών.

    Στο μεταξύ, κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ φάρμακα Tamiflu μαϊμούδες. Μάλιστα αυτή την εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάσχεσαν 50 πακέτα πλαστού Tamiflu.

    [03] Νέα Υόρκη: Ενώπιον δικαστηρίου η ηγεσία των απεργών

    22-12-2005

    Ο δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Θήοντορ Τζόουνς, διέταξε τα ηγετικά στελέχη της ένωσης εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης να προσέλθουν στο δικαστήριο την Πέμπτη. Ο δικαστής απείλησε ότι θα διατάξει την φυλάκισή τους για περιφρόνηση του δικαστηρίου σε βαθμό κακουργήματος, λόγω της απεργίας που κήρυξε η ένωση, εξαιτίας της οποίας έχει ακινητοποιηθεί το δίκτυο του μετρό και των λεωφορείων της Νέας Υόρκης, ένα δίκτυο που καθημερινά εξυπηρετεί αριθμό επιβατών τετραπλάσιο απ' αυτόν που εξυπηρετούν συνολικά όλες οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

    O δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, που έχει χαρακτηρίσει την απεργία παράνομη, επέκρινε τους απεργούς τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μαζί τους δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν αν δεν επιστρέψουν στην εργασία τους. Η εργατική ένωση κήρυξε την απεργία τα ξημερώματα της Τρίτης, ζητώντας αύξηση αποδοχών και καλύτερες συντάξεις. Δημοτικοί αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι η απεργία κοστίζει στην πόλη της Νέας Υόρκης καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

    [04] Γερουσία: Εξάμηνη παράταση του "Πατριωτικού Νόμου"

    22-12-2005

    Η ηγεσία της αμερικανικής γερουσίας συμφώνησε στην εξαμηνιαία παράταση της ισχύος του αντιτρομοκρατικού νόμου των ΗΠΑ, του λεγόμενου Πατριωτικού νόμου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για την εξέταση των επίμαχων άρθρων της νομοθεσίας που αφορούν στο σεβασμό των πολιτικών ελευθεριών.

    Η ολομέλεια της γερουσίας ενέκρινε την εξάμηνη παράταση της ισχύος του νόμου, πολύ αργά την Τετάρτη το βράδυ. Προηγουμένως διακομματική επιτροπή 52 γερουσιαστών είχε στείλει επιστολή στον ηγέτη της πλειοψηφίας, Μπιλ Φριστ, ζητώντας την παράταση της ισχύος του πατριωτικού νόμου για τρεις μόνο μήνες. Αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτό απορρίφθηκε τόσο απ' τον κ. Φρίστ όσο και απ' τον ίδιο τον πρόεδρο Μπούς.

    Ο Πατριωτικός νόμος ψηφίστηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της ενδέκατης Σεπτεμβρίου του 2001, και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την διεύρυνση των δικαιοδοσιών των αρχών σε θέματα έρευνας και παρακολούθησης. Ο νόμος εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου, εκτός και εάν το Κογκρέσο ανανεώσει ή παρατείνει την ισχύ του.

    [05] Λευκός Οίκος: Γελοίοι οι ισχυρισμοί του Σαντάμ Χουσσεΐν για βασανιστήρια

    22-12-2005

    Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε γελοίους τους ισχυρισμούς του Σαντάμ Χουσεΐν ότι υπέστη βασανιστήρια από τους Αμερικανούς δεσμοφύλακές του. Ο πρώην ηγέτης του Ιράκ διαμαρτυρήθηκε, κατά την ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι επτά συγκατηγορούμενοί του, ξυλοκοπήθηκαν και ότι φέρουν σημάδια σε όλο τους το σώμα.

    Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σών Μακόρμακ, δήλωσε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε την αντίθετη μεταχείριση από άτομα που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά την προεδρία του. Την Τετάρτη, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι είχαν δεί δεσμοφύλακες στην πόλη Ντζουμπαΐλ να βασανίζουν τους 140 συλληφθέντες μετά από αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Σαντάμ, το 1982. Περισσότεροι μάρτυρες θα προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και σήμερα Πέμπτη.

    [06] Τον Ιανουάριο οι συνομιλίες ΕΕ-Ιράν

    22-12-2005

    Ιρανοί και ευρωπαίοι διαπραγματευτές δήλωσαν ότι συμφώνησαν να συναντηθούν τον Ιανουάριο για συνομιλίες που αποσκοπούν στη εκτόνωση των ανησυχιών ότι το Ιράν αναπτύσσει μυστικά πυρηνικά όπλα.

    Αξιωματούχοι κατέληξαν τη Τετάρτη σε συμφωνία στη Βιέννη. Αυτή θα είναι και η πρώτη επαφή των δυο πλευρών από τον Αύγουστο.

    Ο ανώτερος διαπραγματευτής της Γαλλίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι συνομιλίες ήταν 'ανοικτές και ειλικρινείς', αλλά πρόσθεσε ότι οι απόψεις των δυο πλευρών απέχουν πολύ.

    Οι ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα πολιτικά και οικονομικά κίνητρα. Η Τεχεράνη όμως επιμένει ότι αποτελεί δικαίωμα της η ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας.

    Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, ζήτησε από το Ιράν να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα δε θα επιτρέψει στη Τεχεράνη να αναπτύξει πυρηνικό όπλο.

    Το Ιράν αρνείται τις εν λόγω καταγγελίες.

    [07] Στο Αφγανιστάν ο Ντόναλντ Ράμσφελντ

    22-12-2005

    Ο υπουργός ¶μυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμιντ Καρζάι, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στη χώρα.

    Μιλώντας την Τετάρτη στη Καμπούλ ο κύριος Ράμσφελντ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μικρή μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων τον επόμενο χρόνο η οποία δεν θα επηρεάσει τη σχέση των δύο χωρών.

    Το Πεντάγωνο δηλώνει ότι θα μειώσει τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν κατά δυόμισι χιλιάδες, στις 19 χιλιάδες.

    Ο κύριος Καρζάι είπε ότι δεν ανησυχεί για την μείωση του αριθμού αμερικανικών στρατιωτών και ότι δεν θα επηρεάσει τις προσπάθειες πάταξης των Ταλεμπάν και των μαχητών της Αλ Κάιντα. Προηγουμένως ο κύριος Ράμσφελντ είχε μεταβεί στο Πακιστάν όπου επισκέφτηκε αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του καταστροφικού σεισμού του Οκτωβρίου, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 7 χιλιάδες 300 άτομα στο Πακιστάν και 1300 στην Ινδία.

    [08] Το Ισραήλ απειλεί ότι θα απαγορεύσει εκλογές στην ανατολική Ιερουσαλήμ

    22-12-2005

    Η ισραηλινή κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους ¶ραβες της ανατολικής Ιερουσαλήμ να λάβουν μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου, αν στο ψηφοδέλτιο συμπεριληφθούν εξτρεμιστές της Χαμάς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απάντησαν την Τετάρτη ότι θα ακυρώσουν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αν το Ισραήλ αποτρέψει οποιονδήποτε από το να ψηφίσει. Ο ισραηλινός σύμβουλος, Ραανάν Γκισσέν, δήλωσε ότι το Ισραήλ αποφάσισε την απαγόρευση λόγω της ύπαρξης υποψηφίων της Χαμάς στο ψηφοδέλτιο, αλλά επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η εφαρμογή της απαγόρευσης αυτής.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Χαμάς, παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το όνομα μητέρας τριών εξτρεμιστών που σκοτώθηκαν από Ισραηλινές δυνάμεις. Οι χήρες δύο ακόμα εξτρεμιστών έχουν επίσης θέσει υποψηφιότητα. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν απειλήσει την διακοπή της οικονομικής τους βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή, αν η Χαμάς κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου.

    [09] Μήνυμα

    22-12-2005

    αΌγαπητοί αΌδελφοί καί αΌδελφές αΌν ΧρισταΏ·,

    ΣαΎ¶ς χαιρετίζω μέ αΌγάπη μέσα στήν χαρά ταΏς α½πέροχης αΌορταΏς ταΏς Γεννήσεως τοαΏ¦ Κυρίου μας αΌπαναλαμβάνοντας τόν α½πέρλαμπρο α½μνο ταΏ¶ν αΌγγέλων πού αΌπευθύνθηκε τήν εα½λογημένη καί αΌγια αΌκείνη νύχτα στούς βοσκούς ταΏς Βηθλεέμ. Μετά τήν αΌναγγελία ταΏς γεννήσεως τοαΏ¦ ΥαΌ±οαΏ¦ τοαΏ¦ ΘεοαΏ¦, οαΌ± αΌπουράνιες στρατιές ταΏ¶ν αΌγγέλων πλημμύρισαν μέ φαΏ¶ς τόν σκοτεινό οα½ρανό ψάλλοντας μέ αΌγαλλίαση, δόξα αΌν α½ψίστοις ΘεαΏ· καί αΌπί γαΏς εαΌ°ρήνη, αΌν αΌνθρώποις εα½δοκία (ΛουκαΎ¶ 2:14).

    Αα½τή τήν νύχτα στή Βηθλεέμ, α½ταν α½ Σωτήρας μας εαΌ°σαΏλθε στόν κόσμο μας ὡς βρέφος, γεννημένος αΌπό τήν Παρθένο Μαρία, αΌ΅ χάρη τοαΏ¦ ΘεοαΏ¦ αΌκάλυψε τήν αΌνθρωπότητα καί α½λη τήν κτίση. Διά ταΏς Σαρκώσεώς Του, α½ αΌΈησοαΏ¦ς Χριστός αΌγινε α½μοιος μέ μαΎ¶ς καθ' α½λα πλήν ταΏς αΌμαρτίας, οα½τως α½¥στε νά γνωρίσαΏ τήν κατάστασή μας, νά μοιρασθαΏ τόν πόνο μας, καί τελικά νά μαΎ¶ς λυτρώσαΏ αΌπό τήν αΌμαρτία(αΌβρ. 2:17). Μέσα στό σκοτάδι καί τήν σκιά τοαΏ¦

    θανάτου πού αΌμάστιζε α½λη τήν αΌνθρωπότητα, αΌπεσκέψατο αΌ΅μαΎ¶ς αΌνατολή αΌξ α½ψους (ΛουκαΎ¶ 1:18) πού φώτισε καί ταυτόχρονα κατέστη αΌ΅ α½δός ταΏς εαΌ°ρήνης, αΌ΅ α½δός ταΏς σωτηρίας καί ταΏς ααΌ°ωνίου ζωαΏς.

    Καθώς αΌορτάζουμε τήν γέννηση τοαΏ¦ Κυρίου μας μποροαΏ¦με νά εαΌ΄μεθα βέβαιοι γιά τήν παγκόσμια σπουδαιότητα καί αΌμεσότητα αα½τοαΏ¦ τοαΏ¦ θαυμαστοαΏ¦ γεγονότος. Αα½τό βεβαίως αΌ°σχύει αΌν σχέσει πρός τήν σωτηρία μας μέσαΏ³ ταΏς Σαρκώσεως, ταΏ¶ν ΠαθαΏ¶ν καί ταΏς αΌναστάσεως τοαΏ¦ ΧριστοαΏ¦. αΌΈσχύει, α½μως, καί αΌν σχέσει πρός τίς συνθαΏκες τοαΏ¦ κόσμου μας σέ αΌποχές τοαΏ¦ παρελθόντος, τοαΏ¦ παρόντος καί τοαΏ¦ μέλλοντος. Μέσα σέ αΌναν κόσμο πού στενάζει α½πό τό βάρος ταΏς αΌμαρτίας, αΌναν κόσμο πού εαΌ¶ναι γεμαΎ¶τος αΌπό τό σκοτάδι ταΏς αΌβεβαιότητος καί τή σκιά τοαΏ¦ τρόμου καί τοαΏ¦ θανάτου, α½ Κύριός μας αΌφερε σέ μαΎ¶ς τήν εαΌ°ρήνη τοαΏ¦ ΘεοαΏ¦. α½ αΌρχομός αα½ταΏς ταΏς εαΌ°ρήνης εαΌ¶χε αΌ¤δη προφητευθαΏ αΌπό τόν Προφήτη αΌ¨σα ΐα α½ α½ποαΏος αΌνήγγειλε α½τι τοαΏ¦ αΌρχοντος ταΏς ΕαΌ°ρήνης μεγάλη αΌ΅ αΌρχή αα½τοαΏ¦, καί ταΏς εαΌ°ρήνης αα½τοαΏ¦ οα½κ αΌστιν α½ριον (αΌ¨σα ΐας 9:6-7). α½ Εα½αγγελιστής ΛουκαΎ¶ς αΌπίσης αΌναφέρεται στό αΌ΄διο θέμα α½ταν α½μιλεαΏ περί αΌκείνου α½ α½ποαΏος θά αΌ¤ρχετο γιά νά κατευθύναΏ τούς πόδας αΌ΅μαΏ¶ν εαΌ°ς α½δόν εαΌ°ρήνης (ΛουκαΎ¶ 1:79). αΌπρόκειτο γιά τήν αΌ΄δια εαΌ°ρήνη τήν α½ποία α½ αΌΈησοαΏ¦ς αΌχάρισε στούς μαθητές Του καί σ'αΌκείνους πού θά τούς διαδεχόταν στό αΌ±ερό τους αΌποστολικό αΌργο.

    Αα½τή τήν εαΌ°ρήνη τοαΏ¦ ΘεοαΏ¦ μέσαΏ³ τοαΏ¦ αΌΈησοαΏ¦ ΧριστοαΏ¦ χρειάζεται α½ σύγχρονος κόσμος μας. Καθώς παρακολουθοαΏ¦ν καί ζοαΏ¦ν τά καταστροφικά αΌποτελέσματα ταΏς βίας καί τοαΏ¦ πόνου, πολλοί αΌνθρωποι αΌναζητοαΏ¦ν αα½τή τήν εαΌ°ρήνη αΌ΅ α½ποία α½περβαίνει τήν σκιά τοαΏ¦ θανάτου καί αΌνυψώνει τίς ψυχές των στό φαΏ¶ς ταΏς αΌληθείας καί ταΏς γνώσεως. αΌναζητοαΏ¦ν αα½τή τήν εαΌ°ρήνη αΌ΅ α½ποία αΌνανεώνει τό πνεαΏ¦μα των, καί χαρίζει αΌλπίδα καί α½λοκλήρωση ζωαΏς. Γι' αα½τό τόν λόγο πρέπει νά αΌποτελοαΏ¦με ζωντανούς φορεαΏς ταΏς εαΌ°ρήνης τοαΏ¦ ΧριστοαΏ¦, α½ α½ποαΏος κατοικεαΏ αΌντός μας διά ταΏς πίστεως καί ταΏς αΌγάπης μας πρός τόν Θεό καί τόν συνάνθρωπό μας. α½ταν αΌποτελοαΏ¦με τήν εαΌ°κόνα τοαΏ¦ αΌρχοντος ταΏς ΕαΌ°ρήνης, οαΌ± σκέψεις, οαΌ± λόγοι, οαΌ± πράξεις καί οαΌ± αΌπιδιώξεις μας θά διαποτίζονται μέ τήν αΌληθινή καί ααΌ°ώνια εαΌ°ρήνη Του. αΌ© αΌσφάλεια καί αΌ΅ αΌλευθερία μας δέν θά αΌλαττώνονται αΌπό τά γεγονότα βίας καί τίς αΌπειλές πού βασανίζουν τόν κόσμο μας, διότι θά ζοαΏ¦με στό φαΏ¶ς καί τήν εαΌ°ρήνη ταΏς παρουσίας τοαΏ¦ Σαρκωθέντος Κυρίου, προσφέροντας στούς αΌλλους τήν τρυφερή εα½σπλαγχνία Του καί τήν αΌσφαλαΏ καί ααΌ°ώνια σχέση μαζί Του.

    Καθώς εαΌ΄μεθα α½λοι μαζί καί αΌορτάζουμε αα½τή τήν αΌγία αΌορτή καί προσευχόμεθα στόν Κύριό μας 'α½πέρ ταΏς αΌνωθεν εαΌ°ρήνης' καί ' α½πέρ ταΏς εαΌ°ρήνης τοαΏ¦ σύμπαντος κόσμου', σαΎ¶ς προσκαλαΏ¶ νά αΌνοίξουμε τήν καρδιά μας στήν θεϊκή παρουσία Του καί νά ΤοαΏ¦ αΌπιτρέψουμε νά χαρίσαΏ γαλήνη στήν καρδιά καί τή διάνοιά μας. ΜποροαΏ¦με νά εαΌ΄μεθα βέβαιοι α½τι α½ αΌρχων ταΏς ΕαΌ°ρήνης αΌχει εαΌ°σέλθει στόν κόσμο μας καί στήν αΌνθρώπινη κατάστασή μας, α½τι εα½ρίσκεται αΌνάμεσά μας, καί α½τι μαΎ¶ς καθοδηγεαΏ πρός τήν πιό αΌσφαλαΏ καί βεβαία α½δό ταΏς ααΌ°ώνιας εαΌ°ρήνης καί ζωαΏς. ΕαΌ΄θε αΌ΅ εα½λογία Του νά σκεπάζαΏ αΌσαΎ¶ς καί τήν οαΌ°κογένειά σας στήν αΌ±ερή αα½τή περίοδο, καί εαΌ΄θε αΌ΅ λατρεία τοαΏ¦ ΘεοαΏ¦ καί αΌ΅ αΌνθρώπινη συναναστροφή σας νά εαΌ¶ναι γεμαΎ¶τες μέ τήν χαρά Του στό χρόνο πού αΌνατέλλει.

    Μέ πατρική αΌν ΧρισταΏ· αΌγάπη,

    +α½ αΌρχιεπίσκοπος αΌμερικαΏς Δημήτριος


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 23 December 2005 - 2:18:16 UTC