Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-02-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράις: Η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει πυρηνικά όπλα
  • [02] ΕΕ: Έκθεση για την αγορά εργασίας
  • [03] Ιράκ: Ξαναρχίζει η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν
  • [04] Το Ιράν απορρίπτει τις καταγγελίες της Δύσης ότι ενθαρρύνει τις βίαιες διαδηλώσεις για τις γελοιογραφίες του προφήτη
  • [05] Ερευνα της βρετανικής κυβέρνησης για καταγγελίες κακοποιήσεων κρατουμένων στο Ιράκ
  • [06] Ράις: Σε πολύ καλό στάδιο οι Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις
  • [07] Ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέηνυ τραυμάτισε κυνηγό
  • [08] Μεγάλος τάφος της Μακεδονικής περιόδου βρέθηκε στην Πέλλα
  • [09] Επίσκεψη Ράμσφελντ σε Τυνησία, Αλγερία και Μαρόκο
  • [10] Τορίνο: Το πρώτο μετάλλιο για την Ιταλία και δύο για τις ΗΠΑ
  • [11] Χιονοθύελλα πλήττει τις Βορειο-Ανατολικές ΗΠΑ
  • [12] Η γρίπη των πτηνών στην ΕΕ
  • [13] Την Τρίτη η πρώτη επέτειος της δολοφονίας Χαρίρι

  • [01] Ράις: Η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει πυρηνικά όπλα

    13-02-2006

    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επανέλαβε την προσήλωση της Τεχεράνης στην Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων, παρά την απειλή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ότι σκέφτεται να αποσύρει την χώρα του από την Συνθήκη. Ο εκπρόσωπος Χαμίντ Ρεζά Ασεφί, δήλωσε ότι το Ιράν παραμένει προσηλωμένο στις προβλέψεις της συνθήκης, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί την χρήση της σαν πολιτικό όπλο. Το Σάββατο ο κ. Αχμαντινετζάντ είχε δηλώσει ότι μπορεί το Ιράν να αποσυρθεί από την Συνθήκη, αν συνεχίσουν να εντείνονται οι πιέσεις αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολήζα Ράις, δήλωσε ότι μία τέτοια κίνηση θα εντείνει ακόμα περισσότερο την διεθνή απομόνωση του Ιράν. Η κ. Ράις δήλωσε επίσης ότι συνασπισμός χωρών, στον οποίο περιλαμβάνονται όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, είναι αποφασισμένος να αποτρέψει το Ιράν από το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην διευθέτηση της υπόθεσης με διπλωματικά μέσα, αλλά δεν έχουν αποκλείσει καμία εναλλακτική λύση, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής επέμβασης.

    [02] ΕΕ: Έκθεση για την αγορά εργασίας

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    13-02-2006

    Παρά τους φόβους που είχαν εκφραστεί, για τις συνέπειες της μεγάλης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων από τις 10 νέες χώρες δεν επηρέασε τις εθνικές αγορές εργασίας και την ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα. Αυτό διαβεβαιώνει η έκθεση απολογισμού των δύο τελευταίων ετών, του αρμοδίου για την απασχόληση επιτρόπου κ. Σπίντλα, που υιοθέτησε η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, η οποία και τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιορισμών στην αγορά εργασίας που είχαν τεθεί για τις 8 νέες χώρες εκτός της Κύπρου και της Μάλτας.

    Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η έκθεση Σπίντλα αναφέρει ότι το ποσοστό των εργαζομένων από τις νέες χώρες δεν ξεπερνά το 1% του συνόλου των απασχολουμένων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Γιουροστάτ για το εργατικό δυναμικό, σε 4.086.100 εργαζόμενους στην Ελλάδα, απασχολούνται 13.100 Ρουμάνοι, 18.500 Βούλγαροι και 10.500 Πολωνοί, χωρίς να έχουν βεβαίως καταμετρηθεί οι Αλβανοί, αφού η Αλβανία δεν είναι υποψήφια χώρα.

    Στην Κύπρο, εξ άλλου, σε 300.500 εργαζόμενους, 14.000 είναι Έλληνες, 3.900 Βρετανοί και 2000 Βούλγαροι.

    Στην έκθεση επισημαίνεται ότι στην Ιρλανδία, Βρετανία και Σουηδία που η αγορά εργασίας στους υπηκόους των νέων κρατών μελών ήταν ελεύθερη από το Μάιο του 2004, δεν σημειώθηκε ιδιαίτερα μεγάλη εισαγωγή εργαζομένων. Σ' αυτό το παράδειγμα μάλιστα θεωρείται οτι θα στηριχθεί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπαρόζο για να πείσει το Συμβούλιο στην ερχόμενη πρώτη επανεξέταση του θέματος σε δύο μήνες.

    Μέσα όμως στο 2006 β δύο χρόνια μετά την ένταξη β τα κράτη μέλη που εφάρμοζαν τους περιορισμούς μετακίνησης εργαζομένων για την πρώτη διετία, θα πρέπει ή να αφήσουν πλέον ελεύθερη την διακίνηση ή να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τους λόγους για τους οποίους κρίνουν απαραίτητο να θέσουν περιορισμούς στην αγορά εργασίας τους και να τους παρατείνουν για επιπλέον τρία χρόνια.

    [03] Ιράκ: Ξαναρχίζει η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν

    13-02-2006

    Στο Ιράκ, ξαναρχίζει σήμερα η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο πρώην ηγέτης του Ιράκ και οι 7 συγκατηγορούμενοι του θα εμφανιστούν στο δικαστήριο. Ο Σαντάμ Χουσεΐν και οι συγκατηγορούμενοι του είχαν μποϋκοτάρει την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι δεν θα επιστρέψουν έως ότου αντικατασταθεί ο νέος πρόεδρος του δικαστηρίου, Ραούφ Αμπντέλ Ραχμάν, που τον κατηγορούν για μεροληψία σε βάρος τους. Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον αρχιεισαγγελέα να δηλώνει ότι οι 8 κατηγορούμενοι θα εξαναγκαστούν να επιστρέψουν στο δικαστήριο. Επίσης η ομάδα συνηγόρων του πρώην ηγέτη του Ιράκ δήλωσε ότι ήταν λανθασμένες προηγούμενες δηλώσεις της ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν σκόπευε να πραγματοποιήσει απεργία πείνας.

    Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι

    Στο μεταξύ, ο κυβερνών πολιτικός συνασπισμός Σιιτών επέλεξε τον υποψήφιο πρωθυπουργό, Ιμπραχήμ αλ Τζααφάρι, να ηγηθεί της νέας Ιρακινής κυβέρνησης. Ο κ. αλ Τζααφάρι έλαβε 64 ψήφους, κερδίζοντας τον αντίπαλό του, τον αντιπρόεδρο Αμπέλ Αμπντουλ Χαμντί, κατά μία ψήφο. Ο συνασπισμός Σιιτών κέρδισε την πλειοψηφία στις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Η επιλογή του νέου πρωθυπουργού της χώρας αποτελεί καίριο βήμα για τον σχηματισμό της νέας Ιρακινής κυβέρνησης και του πρώτου εκλεγμένου κοινοβουλίου μετά την ηγεμονία του Σαντάμ Χουσείν. Στο μεταξύ την Κυριακή, η ιρακινή αστυνομία δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν όταν δύο βόμβες τοποθετημένες στο οδόστρωμα εξερράγησαν, κοντά σε εστιατόριο στο κέντρο της Βαγδάτης. Εξάλλου, ο αμερικανικός στρατός είπε ότι αντάρτες εκτόξευσαν οπλοβομβίδα την Κυριακή μέσα στην αυστηρά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία και η έδρα της ιρακινής κυβέρνησης. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

    [04] Το Ιράν απορρίπτει τις καταγγελίες της Δύσης ότι ενθαρρύνει τις βίαιες διαδηλώσεις για τις γελοιογραφίες του προφήτη

    13-02-2006

    Διαδήλωση στο Πακιστάν

    Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες της Δύσης ότι ενθάρρυνε τις βίαιες διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο για τις γελοιογραφίες με τον προφήτη Μωάμεθ. Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμίντ Ρεζά Ασεφί αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κοντολήζα Ράις και Δανούς αξιωματούχους, που έκαναν την καταγγελία αυτή. Επίσης, ζήτησε από τη Δύση να ζητήσει συγγνώμη από τους μουσουλμάνους για τα σκίτσα, και να υποσχεθεί ότι δεν θα ξανακάνει τέτοια γκάφα στο μέλλον.

    Στην Τουρκία, χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο στη χώρα αυτή έως τώρα, για το θέμα των γελοιογραφιών. Τα βίαια περιστατικά και οι απειλές ανάγκασαν τη Δανία, όπου πρωτοδημοσιεύτηκαν τα σκίτσα, να ανακαλέσει τους διπλωμάτες της από το Ιράν, τη Συρία και την Ινδονησία.

    Στο Πακιστάν, τα ΗΕ περιόρισαν τις κινήσεις των υπαλλήλων τους εξαιτίας των αντι-δυτικών διαδηλώσεων. Η υπουργός Εξωτερικών Κοντοληζα Ράις δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο μπορεί να τεθούν εκτός οποιουδήποτε ελέγχου, αν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών δεν παροτρύνουν τους πολίτες τους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

    [05] Ερευνα της βρετανικής κυβέρνησης για καταγγελίες κακοποιήσεων κρατουμένων στο Ιράκ

    13-02-2006

    Ο κ. Μπλαίρ

    Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας άρχισε επείγουσα έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι Βρετανοί στρατιώτες κακοποίησαν ιρακινούς κρατουμένους. Η εν λόγω κακοποίηση έχει καταγραφεί σε βίντεο. Ανακοίνωση του υπουργείου καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια κακοποίησης ή απάνθρωπης μεταχείρισης και αναφέρει ότι εκλαμβάνει τις καταγγελίες αυτές πολύ σοβαρά.

    Η βρετανική τηλεόραση έδειξε το βίντεο της κακοποίησης την Κυριακή το βράδυ, αλλά προηγουμένως η εν λόγω είδηση είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα News of the World. Στο βίντεο φαίνονται βρετανοί στρατιώτες να κτυπούν με γκλόμπ και να κλωτσούν ιρακινούς κρατούμενους. Η εφημερίδα γράφει ότι η ταινία βιντεοσκοπήθηκε το 2004 στο νότιο Ιράκ.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαίρ δήλωσε την Κυριακή ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί πλήρως και πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βρετανικών στρατευμάτων στο Ιράκ κάνουν πολύ καλή δουλειά και βοηθούν το Ιράκ να γίνει δημοκρατικό κράτος.

    [06] Ράις: Σε πολύ καλό στάδιο οι Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις

    13-02-2006

    Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι ορισμένες προσπάθειες εκδημοκρατισμού της Ρωσίας οδεύουν 'προς λάθος κατεύθυνση', όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε δηλώσεις της τη Κυριακή προς το τηλεοπτικό δίκτυο CBS η κ. Ράις χαρακτήρισε προβληματικό τον τρόπο που η Ρωσία χρησιμοποίησε θέματα ενέργειας κατά της Ουκρανίας, καθώς και νέο νόμο για την λειτουργία μη κυβερνητικών οργανισμών στη χώρα. Πάντως η κ. Ράις τόνισε ότι παρά τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον η κατάσταση στη Ρωσία είναι σήμερα καλύτερη απ' ότι ήταν επί Σοβιετικής Εποχής, ενώ χαρακτήρισε τις σημερινές Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις τις καλύτερες εδώ και καιρό.

    [07] Ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέηνυ τραυμάτισε κυνηγό

    13-02-2006

    Ο κ. Τσέηνυ

    O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντίκ Τσέινυ, στη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης στο νότιο Τέξας αυτό το Σαββατοκύριακο, πυροβόλησε και τραυμάτισε κατά λάθος άλλον κυνηγό. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο κ. Τσέινυ πυροβολούσε ορτύκι χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι άλλος κυνηγός βρισκόταν στο σημείο βολής.

    Πρόκειται για τον 78χρονο δικηγόρο Χάρρυ Γουίτινγτον, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Κόρπους Κρίστι στο Τέξας, όπου και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Ο κ. Γουίτινγκτον δέχτηκε πυρά στο δεξί του μάγουλο, το λαιμό και το στήθος. Ο κ. Τσέινυ επισκέφτηκε τον κ. Γουίτινγκτον στο νοσοκομείο τη Κυριακή.

    [08] Μεγάλος τάφος της Μακεδονικής περιόδου βρέθηκε στην Πέλλα

    13-02-2006

    Ο μεγαλύτερος θαλαμωτός τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα εντοπίστηκε από αγρότη έξω από την Πέλλα, την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αρχαιολόγοι δήλωσαν την Κυριακή ότι ο τάφος, που αποτελείται συνολικά από 8 θαλάμους, χρονολογείται μεταξύ του 4ου και του 2ου αιώνα πΧ και είναι γεμάτος με κοσμήματα, χάλκινα νομίσματα και αγγεία, γεγονός που παραπέμπει σε μεγαλοαστική οικογένεια της Μακεδονικής Περιόδου.

    [09] Επίσκεψη Ράμσφελντ σε Τυνησία, Αλγερία και Μαρόκο

    13-02-2006

    Ο κ. Ράμσφελντ

    Ο Aμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και άλλους αξιωματούχους της χώρας, στα πλαίσια επίσκεψής του σε τρεις χώρες της βορείου Αφρικής. Ο κ. Ράμσφελντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων και της συνεργασίας με την Αλγερία, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο Aμερικανός υπουργός Aμυνας δήλωσε ότι το ταξίδι του ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο.

    Μετά τις συνομιλίες στην Αλγερία, ο κ. Ράμσφελντ θα έχει σήμερα συνομιλίες στο Μαρόκο με τον βασιλιά Μωχάμεντ. Το Σάββατο, είχε συνομιλίες με ανώτερους Τυνήσιους αξιωματούχους που περιεστράφησαν στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις, την στρατιωτική συνεργασία καθώς και περιφερειακά θέματα. Οι τρείς βορειο-αφρικανικές χώρες λαμβάνουν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, στα πλαίσια ειδικής συμφωνίας που προβλέπει την πάταξη της τρομοκρατίας.

    [10] Τορίνο: Το πρώτο μετάλλιο για την Ιταλία και δύο για τις ΗΠΑ

    13-02-2006

    Αρμίν Σέγκελλερ

    Στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο, ο Ιταλός Αρμίν Ζέγκελλερ, κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα του στο ατομικό Λούτζ και με μόλις 11 εκατοστά του δευτερολέπτου απ' τον αργυρό φιναλίστ, Άλμπερτ Ντεμτσένκο, απ' τη Ρωσία. Ο Σέγκελερ είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σώλτ Λέικ Σίτυ το 2002.

    Οι ΗΠΑ κέρδισαν δύο μετάλλια στη χιονοσανίδα, ένα χρυσό με τον Σων Γουάιτ και ένα αργυρό με τον Ντάνιελ Κάς.

    Προηγουμένως ο Γάλλος, Αντουάν Ντενεριάζ, επεφύλαξε έκπληξη στην ελεύθερη κατάβαση ανδρών ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 1 λεπτό 48 δεύτερα και 80 εκατοστά, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Αυστριακός Μάικλ Βαλχόφερ, με διαφορά μόλις 72 εκατοστών του δευτερολέπτου. Η Κριστίνα Σμιγκούν απ' την Εσθονία ήταν επίσης η χρυσή Ολυμπιονίκης έκπληξη στα 15 χιλιόμετρα σκι αντοχής σε 42 λεπτά 48 δεύτερα και 7 εκατοστά με δεύτερη την Κατερίνα Νιουμάνοβα απ' την Τσεχία και τρίτη τη Ρωσίδα, Ευγενία Μεντβέντεβα-Αμπρούζοβα.

    Στους άνδρες, ο Ρώσος Εβγένι Ντεμεντίεφ, αναδείχτηκε νικητής τους σκι αντοχής 30 χιλιομέτρων σε μια ώρα 17 λεπτά και 8 εκατοστά.

    [11] Χιονοθύελλα πλήττει τις Βορειο-Ανατολικές ΗΠΑ

    13-02-2006

    Στις βορειοανατολικές αμερικανικές πολιτείες χιονοθύελλα προκάλεσε ρεκόρ χιονόπτωσης στην Νέα Υόρκη, προξενώντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια και στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών. Οι αμερικανικές μετεωρολογικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή ότι 68,3 εκατοστά χιονιού έπεσαν στο περίφημο Central Park της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για χιονόπτωση ρεκόρ από το 1869 που άρχισαν να κρατούνται στατιστικά στοιχεία για το θέμα. Λόγω της κακοκαιρίας έκλεισαν κατά διαστήματα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, ενώ οι αερομεταφορές διακόπηκαν και σε άλλες πόλεις των βορειοανατολικών ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Ουάσιγκτον, όπου αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι αεροπορικές συγκοινωνίες. Τα προβλήματα συνεχίζονται όμως στην Νέα Αγγλία καθώς η καταιγίδα κινείται βόρεια.

    [12] Η γρίπη των πτηνών στην ΕΕ

    13-02-2006

    Φραντσέσκο Στοράτσε

    Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν έκκληση για ψυχραιμία καθώς το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών πλήττει για πρώτη φορά χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 5 κύκνοι που βρέθηκαν νεκροί στη νότια Ιταλία είχαν προσβληθεί απ' τον ιό. Ο υπουργός υγείας της Ιταλίας, Φραντσέσκο Στοράτσε, δήλωσε τη Κυριακή ότι το απλούστερο πράγμα που όλοι μπορούν να κάνουν είναι να μην αγγίζουν νεκρά πουλιά.

    Επίσης αξιωματούχοι στην Σλοβενία τη Κυριακή επιβεβαίωσαν ότι νεκρός κύκνος κοντά στα σύνορα με την Αυστρία είχε και αυτός προσβληθεί απ' το θανατηφόρο ιικό στέλεχος, ενώ νέα κρούσματα της ασθένειας διαπιστώθηκαν τη Κυριακή σε πουλερικά στη Ρουμανία. Το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί κρούσματα και στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

    Στο μεταξύ, οικογένεια στη βόρεια Νιγηρία υποβάλλεται σε εξετάσεις. Στην Νιγηρία διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Αφρικανική ήπειρο.

    [13] Την Τρίτη η πρώτη επέτειος της δολοφονίας Χαρίρι

    13-02-2006

    Σαάντ Χαρίρι

    O γιός του δολοφονημένου τέως πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, ο Σαάντ Χαρίρι, επέστρεψε στη Βηρυτό πρίν την πρώτη επέτειο του θανάτου του πατέρα του, την Τρίτη. Ο Σαάντ Χαρίρι παρότρυνε τον λαό του Λιβάνου να λάβει μέρος στις διαδηλώσεις για την επέτειο, λέγοντας ότι θα πρέπει να ανακηρυχθεί σε εθνική επέτειο. Ο Χαρίρι υιός ηγείται της αντι-συριακής πλειοψηφίας στο λιβανικό κοινοβούλιο. Πέρυσι αυτοεξορίστηκε από την χώρα, εξαιτίας φόβων δολοφονίας του. Ορισμένοι αντι-Σύροι αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν πέρυσι από εκρήξεις βομβών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 14 February 2006 - 2:18:18 UTC