Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-04-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρήστος Φώλιας: Μεγάλες οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα
  • [02] Θανατική ποινή στο Ζαχαρία Μουσσάουι
  • [03] Ιράκ: 10 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
  • [04] Πεντάγωνο: Πιθανά τα εξοπλιστικά επιτεύγματα του Ιράν.
  • [05] Ροχάν: Σημαντικές οι διαφορές μεταξύ Αλβανών και Σέρβων
  • [06] Ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες πλήττουν τις ΗΠΑ
  • [07] Σε εγχείρηση υποβάλλεται ο Σαρόν
  • [08] Ανοίγει η 15η Διεθνής Έκθεση Ερμής
  • [09] Γαλλία: Νέα απεργία για τον επίμαχο εργασιακό νόμο
  • [10] 15 Κούρδοι διαδηλωτές νεκροί απ' τις τελευταίες βιαιότητες στη Τουρκία

  • [01] Χρήστος Φώλιας: Μεγάλες οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    04-04-2006

    Δείτε τη συνέντευξη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Φώλια - Download

    Δείτε τη συνέντευξη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Φώλια

    Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας

    Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας ανέπτυξε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε σειρά επαφών που είχε με παράγοντες της Αμερικανικής κυβέρνησης, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Ουάσιγκτον καθώς και με επιχειρηματικούς κύκλους στη Νέα Υόρκη. Κατά την παραμονή του στην Αμερικανική πρωτεύουσα ο κύριος Φώλιας τιμήθηκε από το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς σε γεύμα που δόθηκε στο Καπιτώλιο και στο οποίο ήταν ο κύριος ομιλητής με θέμα 'Ελλάδα: Οι επενδύσεις ως εργαλείο σταθερότητας στα Βαλκάνια'. Λίγο αργότερα ο κύριος Φώλιας παραχώρησε στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής την ραδιοτηλεοπτική συνέντευξη που σας μεταδίδουμε τώρα.

    ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

    Γ. Μπίστης: Κύριε υπουργέ καλωσορίσατε. Έχουμε ολοκληρώσει σήμερα μία πολύ σημαντική διάσκεψη για τις σχέσεις της Ελλάδας και της Αμερικής στην οποία πήρατε μέρος και τιμηθήκατε μάλιστα από την ομογένεια. Μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας αυτή, για τη τιμή που σας έγινε και για τις εντυπώσεις σας γενικά.

    Χ. Φώλιας: Πρώτα απ' όλα η τιμή που μου έγινε ήτανε μία πολύ μεγάλη τιμή, η οποία αντανακλάται, είμαι βέβαιος, σε τιμή για την κυβέρνησή μας, περισσότερο παρά στο πρόσωπο το δικό μου. Ήτανε μία ευκαιρία, στο συνέδριο αυτό που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς, να αναθεωρήσουμε την εικόνα που έχουμε εμείς για τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ για μας. Πιστεύω ότι είναι μία καινούργια αρχή, με μία καινούργια Ελλάδα, με ένα καινούργιο μέλλον, μία καινούργια προοπτική, όχι μόνο για τον τόπο μας, για την Ελλάδα μας, αλλά και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις από εδώ και εμπρός. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας, να καταθέσουμε τις προόδους μας.

    Εκείνο που διαπίστωσα με ικανοποίηση είναι ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον παρακολουθούν πολύ στενά και πολύ κριτικά το τι κάνουμε στην Ελλάδα. Και ήμουν πολύ ευτυχής που ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως εισέπραξα πολλά συγχαρητήρια για αυτά τα οποία καταφέραμε μέχρι σήμερα, στα δύο τελευταία χρόνια της διακυβερνήσεως μας, να κάνουμε.

    Μιλήσαμε για συνεργασίες. Και μιλήσαμε για συνεργασίες όχι απλά από την Αμερική στη Ελλάδα, αλλά για πολυσχιδέστερες. Η Ελλάδα σήμερα κάνει άλματα στο τομέα της ενέργειας, γίνεται ο ενεργειακός κόμβος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα σήμερα κάνει άλματα στον τομέα των ιδιωτικών επενδύσεων, κάνει άλματα στο νοικοκύρεμα της οικονομίας της.

    Εκείνο το οποίο συζητήσαμε λοιπόν είναι με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε σε μέλλοντα χρόνο, σε μεσοβραχυπρόθεσμο χρόνο, να επενδύσουμε από κοινού με τη Ελλάδα σαν κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Το κλίμα το επενδυτικό στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο εύκρατο. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, μπορούμε να φιλοξενήσουμε επενδύσεις από οπουδήποτε.

    Γ. Μπίστης: Κύριες υπουργέ πώς είδαν τα όσα είπατε οι συνομιλητές σας; Ποια ήταν η αντίδραση τους στα θαυμάσια αυτά σχέδια που τους αναπτύξατε για την Ελλάδα;

    Χ. Φώλιας: Η αντίδραση τους ήταν πάρα πολύ θετική. Αλλά δεν πρόκειται να μείνουμε στην κατάθεση αγαθών προθέσεων. Ήταν μία πρώτη γνωριμία, αν θέλετε, ήτανε μία επίσκεψη περισσότερο διερευνητική για να δούμε πιο είναι το κλίμα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και είναι ανοικτοί σε προτάσεις. Το ίδιο είμαστε και εμείς, είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη επίσκεψη μας, με όλη την καλλιέργεια που θα μεσολαβήσει μέχρι τότε, θα ακολουθηθεί και από συγκεκριμένα, χειροπιαστά αποτελέσματα.

    Εκείνο που επίσης πρότεινα στην Αμερικανική πλευρά, στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ είναι παράλληλα με τις μεγάλες επενδύσεις που θα θέλαμε να δούμε στην Ελλάδα, κυρίως μας ενδιαφέρει επίσης η συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αμερικανικών και ελληνικών. Τόσο μικρομεσαίων αμερικανικών σε συνεργασία με μικρομεσαίες στην Ελλάδα, όσο και μικρομεσαίων αμερικανικών σε συνεργασία με ελληνικές μικρομεσαίες για δραστηριότητες σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα, χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, Τουρκία, που ανοίγει τώρα, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική. Όλα αυτά τα μέρη είναι γειτονιά μας, είναι χώρες που ταιριάζουν τα χνώτα μας, να το πω πολύ απλά. Εκεί μπορούμε να είμαστε πάρα πολύ χρήσιμοι. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο, που λέμε. Είμαι βέβαιος ότι ανοίγει μία καινούργια λεωφόρος συνεργασιών. Είμαι βέβαιος ότι ανοίγει μία καινούργια εποχή για μία στενότερη οικονομική συνεργασία, επιχειρηματική συνεργασία, σίγουρα για αμοιβαίο όφελος, όχι μόνο για μας αλλά και για τις χώρες που περιτριγυρίζουν την Ελλάδα.

    Γ. Μπίστης: Κύριε υπουργέ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία στα σχέδιά σας.

    Χ. Φώλιας: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

    [02] Θανατική ποινή στο Ζαχαρία Μουσσάουι

    04-04-2006

    Δικαστήριο ενόρκων που εξετάζει την υπόθεση του Ζαχαρία Μουσσάουι, αποφάσισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή της θανατικής ποινής εναντίον του συνεργού των τρομοκρατών στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

    Μετά από 4 ημέρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι ομοσπονδιακού δικαστηρίου στα περίχωρα της Ουάσινγκτον, όπου δικάζεται ο Μουσσάουι, αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον έναν από τους θανάτους που σημειώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και επομένως θα μπορούσε να του απαγγελθεί η ποινή του θανάτου.

    Ο Μουσσάουι άκουγε την ετυμηγορία με τα μάτια στραμμένα μακριά από τους ενόρκους και στη συνέχεια δήλωσε χαρακτηριστικά 'Δεν θα πάρετε το αίμα μου'. Ενώ όταν αποχωρούσε από τη αίθουσα πρόσθεσε 'Ο θεός να σας καταραστεί όλους'.

    Οι ένορκοι θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν όντως θα του επιβληθεί η θανατική ποινή, αφού ακούσουν τις μαρτυρίες μελών των οικογενειών των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά το δεύτερο μέρος της δίκης που αρχίζει την Πέμπτη.

    Ο Μουσσάουι είναι το μόνο άτομο που βαρύνεται με συμμετοχή στις επιθέσεις αυτές. Όμως ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο πελάτης του υποστηρίζει ότι συμμετείχε στο σχέδιο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου για να δοξαστεί ως ισλαμιστής μαχητής.

    [03] Ιράκ: 10 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

    04-04-2006

    Οι ιρακινές αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε τέμενος Σιιτών στη βόρεια Βαγδάτη. Οι αρχές είπαν ότι φορτηγό, γεμάτο με εκρηκτικά, εξερράγη καθώς οι πιστοί αναχωρούσαν από το τέμενος, μετά τις προσευχές της Δευτέρας. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση διήμερων συνομιλιών στη Βαγδάτη από την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Κοντολήζα Ράις και τον βρετανό ομόλογό της, Τζάκ Στρώ. Και οι δύο διπλωμάτες ζήτησαν από τους αντιμαχόμενους ιρακινούς πολιτικούς ηγέτες να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν, τονίζοντας ότι ο ιρακινός λαός έχασε την υπομονή του μαζί τους, αφού δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά από σχεδόν 4 μήνες διαπραγματεύσεων.

    Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι 5 πεζοναύτες σκοτώθηκαν την Κυριακή στην επαρχία αλ Αμπάρ, όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα νερά πλημμύρας. Δύο ακόμα πεζοναύτες και ένας άνδρας του αμερικανικού Ναυτικού αγνοούνται από την Δευτέρα. Εξάλλου, τρεις πεζοναύτες και ένας αμερικανός ναύτης σκοτώθηκαν σε ένοπλη σύγκρουση την Κυριακή στην ίδια περιοχή, ενώ ο αραβικός τηλεοπτικός σταθμός αλ Τζαζήρα μετέδωσε βιντεο που έδειχνε τα συντρίμμια αμερικανικού αεροσκάφους που ιρακινοί αντάρτες είπαν ότι κατέρριψαν το Σάββατο.

    [04] Πεντάγωνο: Πιθανά τα εξοπλιστικά επιτεύγματα του Ιράν.

    04-04-2006

    Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί πιθανό το Ιράν να έχει κάνει μεγάλες προόδους στις πυραυλικές του δυνατότητες. Όμως εκπρόσωπος του Πενταγώνου επισήμανε ότι είναι γνωστό και από το παρελθόν, ότι η Τεχεράνη 'καυχάται και μεγαλοποιεί' τις στρατιωτικές της ικανότητες. Και πρόσθεσε ότι όντως το Ιράν πραγματοποίησε πολλές δοκιμές πέρυσι βαλλιστικών πυραύλων του, και επιβεβαίωσε ότι η χώρα αυτή έχει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο τέτοιου είδους πυραύλων στην Μέση Ανατολή.

    Ο εκπρόσωπος έκανε τα σχόλια αυτά την Δευτέρα, με αφορμή τους ιρανικούς ισχυρισμούς ότι η Τεχεράνη πραγματοποίησε δοκιμές τριών νέων τύπων πυραύλων από την Παρασκευή. Ο πιο νέος τύπος αφορά σε μία νέα τορπίλη, που η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι μπορεί να καταστρέψει εχθρικά πλοία και υποβρύχια, 'σε οποιοδήποτε βάθος και με οποιαδήποτε ταχύτητα'.

    [05] Ροχάν: Σημαντικές οι διαφορές μεταξύ Αλβανών και Σέρβων

    04-04-2006

    Ο αναπληρωτής μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες για το μέλλον του Κοσυφοπεδίου, Αλμπερτ Ροχάν, δήλωσε 'ότι παραμένουν σημαντικές διαφορές' μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. Ο κύριος Ροχάν έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στο τρίτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη τη Δευτέρα. ΟΙ Σερβικές αρχές στο Βελιγράδι απαιτούν οι Σέρβοι του Κοσόβου να διατηρούν σχέσεις με το Βελιγράδι. Σύμφωνα με τους Σέρβους ηγέτες αυτό θα εγγυηθεί την ασφάλεια της σερβικής μειοψηφίας. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου απορρίπτουν την πρόταση λέγοντας ότι θα οδηγήσει στη διάσπαση της επαρχίας. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών έχει οριστεί για τις 4 Μαΐου.

    [06] Ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες πλήττουν τις ΗΠΑ

    04-04-2006

    Στις κεντρικές ΗΠΑ, ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες από την Κυριακή κόστισαν την ζωή σε τουλάχιστον 27 άτομα, ενώ δεκάδες άλλα μεταφέρθηκαν με τραύματα σε νοσοκομεία. Οι αρχές είπαν ότι οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο Τεννεσσή.

    Καταστροφές στο Άρκενσω

    Σφοδροί άνεμοι κόστισαν τη ζωή σε δύο άτομα στο γειτονικό Μιζούρι, ενώ ένας ακόμα θάνατος σημειώθηκε στο Ιλλινόις, κοντά στα σύνορα με το Μιζούρι. Σφοδρές καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, χονδρό χαλάζι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν επίσης τμήματα των πολιτειών Άρκενσω, Κεντάκυ και Ινδιάνα. Οι καταιγίδες προξένησαν επίσης σοβαρές υλικές ζημιές ενώ πεσμένα δένδρα και συντρίμμια κτιρίων μπλοκάρουν τους δρόμους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι σωστικές προσπάθειες.

    Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων στην Οκλαχόμα, σημειώθηκαν 63 ανεμοστρόβιλοι. Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα προχωρούν τώρα προς τις νοτιο-ανατολικές ΗΠΑ, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Τζώρτζια.

    [07] Σε εγχείρηση υποβάλλεται ο Σαρόν

    04-04-2006

    Αριελ Σαρόν

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριελ Σαρόν, που βρίσκεται σε κώμα από τον Ιανουάριο, θα υποβληθεί σήμερα σε εγχείρηση, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Χαντάσσα της Ιερουσαλήμ. Η ανακοίνωση κυκλοφόρησε μετά την δημοσίευση της εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο θα ανακηρύξει τον κ. Σαρόν σε κατάσταση μόνιμης αναπηρίας, κατά την επόμενη συνεδρίασή της την Κυριακή.

    Με την απόφαση αυτή, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, θα αναλάβει επίσημα την ηγεσία της κυβέρνησης από τις 14 Απριλίου, αν ο κ. Σαρόν δεν έχει συνέλθει από το κώμα. Πάντως, ιατρικοί εμπειρογνώμονες έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Σαρόν έχει υποβληθεί σε αρκετές εγχειρήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

    [08] Ανοίγει η 15η Διεθνής Έκθεση Ερμής

    04-04-2006

    Δείτε το ρεπορτάζ της περσινής Διεθνούς Έκθεσης Ερμής - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ της περσινής Διεθνούς Έκθεσης Ερμής

    Η μεγάλη ετήσια Διεθνής Έκθεση Ερμής ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες της στο κοινό, για 15η κατά σειρά χρονιά, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2006, στον εκθεσιακό χώρο του συγκροτήματος Trump Marina στο Atlantic City.

    Τα εγκαίνιά της θα κάνει φέτος ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας Μαίρυλαντ, Αρης Μελισαράτος, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων που αναμένεται να έλθουν από την Ελλάδα και διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς Ερμής Έξπο, Παύλος Κοτρώτσιος, σε δηλώσεις του προς τη Φωνή της Αμερικής, είπε πως ο θεσμός αυτός έχει εξελιχτεί με την πάροδο των χρόνων σε δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική για την ανάπτυξη όχι μόνο οικονομικών αλλά επίσης διπλωματικών και πολιτιστικών σχέσεων.

    Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

    Ένας από τους πιο μεγάλους εκθέτες θα είναι φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχεδιάζει να ιδρύσει Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μετά από επαφές που είχε στα πλαίσια προηγούμενων διοργανώσεων του 'Ερμή'. Σε μήνυμα του προς τους οργανωτές της έκθεσης ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφέρει ότι η Διεθνής Ερμής Έξπο έχει ήδη αποφέρει πολλά στον Δήμο του ο οποίος τώρα 'προοδεύει και αναδεικνύεται ως ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα σημεία αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη'.

    Θέμης Καρτσιώτης

    Μέσω της έκθεσης στο Ατλάντικ Σίτυ θα προβληθεί μεταξύ άλλων και η 71η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο. Θα την εκπροσωπήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, Θέμης Καρτσιώτης, ο οποίος και θα αναπτύξει σε ενδιαφερόμενους Αμερικανούς επιχειρηματίες τις δυνατότητες που προσφέρει η ΔΕΘ, στην πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά. Στα πλαίσια της έκθεσης του Ερμή διοργανώνεται επίσης Συνέδριο στο οποίο θα εξεταστούν θέματα όπως οι ευκαιρίες που προσφέρει η παγκοσμιοποίηση των Οικονομικών Αγορών, η Διεθνοποίηση της Εκπαίδευσης, και η Μεσογειακή Διατροφή. Παράλληλα θα δοθεί μια θεατρική παράσταση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο 'Ταμείο Αλληλοβοήθειας' των Ελλήνων εκπαιδευτικών και θα διοργανωθεί μια επίδειξη μόδας για την ενίσχυση των Ελληνικών σχολείων στην πολιτεία που φιλοξενεί την έκθεση του Ερμή.

    Τα μεγάλα βραβεία της Ερμής Έξπο θα απονεμηθούν το Σάββατο, πρώτη βραδιά της έκθεσης στο Ατλάντικ Σίτυ. Στη διάρκεια επίσημου δείπνου θα αναγνωριστούν φέτος για την προσφορά τους στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης του Μαίρυλαντ Άρης Μελισαράτος, ο καθηγητής Παναγιώτης Γιάννος, η δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα και οι δικηγόροι Ιωάννης Μάνος και Τσάρλς Καπετανάκης.

    Θεόδωρος Σπυρόπουλος

    Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που είναι παράλληλα Πρόεδρος και κύριος χορηγός της Διεθνούς Έκθεσης Ερμής, κάλεσε την ομογένεια και τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σ' αυτή λέγοντας πως 'πρόκειται για ένα εθνικό εγχείρημα που συμβάλει στην επικοινωνία, στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής , στην δικτύωση των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών και στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού και παιδείας στις Η.Π.Α'.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής θα παρουσιάσει στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις της Ερμής-΄Εξπο και συνεντεύξεις με οργανωτές και εκθέτες στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματά της.

    [09] Γαλλία: Νέα απεργία για τον επίμαχο εργασιακό νόμο

    04-04-2006

    Στη Γαλλία φοιτητικές και συνδικαλιστικές ενώσεις ελπίζουν πως ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα απεργήσουν σήμερα και θα συμμετάσχουν σε άλλη μια διαδήλωση εναντίον του επίμαχου νόμου για την απασχόληση υπαλλήλων νεαρής ηλικίας. Αναμένεται ότι και η σημερινή απεργία θα δημιουργήσει προβλήματα στις συγκοινωνίες και θα προκαλέσει διακοπή των σχολικών μαθημάτων.

    Ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, έχει υπογράψει το νομοσχέδιο, αλλά δήλωσε ότι ο νόμος δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μέχρι να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις ζητούν ακύρωση του νόμου.

    [10] 15 Κούρδοι διαδηλωτές νεκροί απ' τις τελευταίες βιαιότητες στη Τουρκία

    04-04-2006

    Εκατοντάδες Κούρδοι συγκρούστηκαν την Δευτέρα με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με τη Συρία, καθώς έφτασε τους 15 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις βιαιότητες της τελευταίας εβδομάδας. Τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιο πρόσφατες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Βιρανζεχίρ, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει ομάδα περίπου 500 διαδηλωτών, μερικοί από τους οποίους εκτόξευαν βόμβες μολότοφ.

    Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Ντιγιαρμπακίρ δήλωσαν ότι τουλάχιστον δύο Κούρδοι διαδηλωτές υπέκυψαν στα τραύματα τους στο νοσοκομείο, ενώ στην Κωνσταντινούπολη, 3 άτομα σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από λεωφορείο, καθώς ο οδηγός του προσπαθούσε να αποφύγει βόμβες μολότοφ που έριχναν διαδηλωτές. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Άνταμ Ερελί, καταδίκασε τις βιαιότητες που πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του παράνομου ΠεΚαΚα, όπως είπε.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 5 April 2006 - 1:18:15 UTC