Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-07-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδιάλλακτο το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι
  • [02] Σήμερα η εκτόξευση του Ντισκόβερυ
  • [03] Ιράν: Την επιβολή κυρώσεων εξετάζει η διεθνής κοινότητα
  • [04] Ιράκ: Η Τουρκία παροτρύνει τον ιρακινό λαό να υποστηρίξει το σχέδιο συμφιλίωσης
  • [05] Λευκωσία: Συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ
  • [06] ΗΠΑ: Γιορτάζεται η μέρα της Ανεξαρτησίας

  • [01] Αδιάλλακτο το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι

    04-07-2006

    Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας καθώς πλησιάζει η διορία για την αποφυλάκιση εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων. Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές που κρατούν όμηρο Ισραηλινό στρατιώτη απείλησαν ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν το Ισραήλ δεν απελευθερώσει μέχρι τις 6 το πρωί τοπική ώρα τους κρατούμενους.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ απέρριψε αίτημα των Παλαιστίνιων εξτρεμιστών, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση του 19άχρονου στρατιώτη, που απήχθη στις 25 Ιουνίου.

    Παλαιστινιακές πηγές λένε ότι από ισραηλινή αεροεπιδρομή στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 2 άλλα. Το Ισραήλ δήλωσε ότι τα πολεμικά του αεροπλάνα στόχευσαν εξτρεμιστές που τοποθετούσαν βόμβα κοντά σε Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Στην Γάζα, Ισραηλινός πύραυλος κτύπησε το Μουσουλμανικό Πανεπιστήμιο που αποτελει προπύργιο της Χαμάς. Παλαιστίνιος αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα εισέρχονται στη βόρεια Γάζα,

    [02] Σήμερα η εκτόξευση του Ντισκόβερυ

    04-07-2006

    Space Shuttle Discovery

    Η ΝΑΣΑ είπε ότι θα πραγματοποιήσει τελικά την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Ντισκόβερυ σήμερα Τρίτη, παρά τις ανησυχίες για την δυνητικά επικίνδυνη ρωγμή που εντοπίστηκε στο μονωτικό υλικό που προστατεύει την δεξαμενή καυσίμων του.

    Οι αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ ανακοίνωσαν την απόφαση αυτή τη Δευτέρα, μετά από σύσκεψη της ανώτατης ηγεσίας. Το πρόβλημα στην μόνωση εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης, που ακολούθησε την αναβολή της εκτόξευσης που είχε αρχικά προγραμματιστεί την Κυριακή. Η αναβολή αποφασίστηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Όταν εντοπίστηκε η ρωγμή, ένα κομμάτι μονωτικού υλικού επτά εκατοστών αποσπάστηκε από την δεξαμενή καυσίμων.

    Οι αρχές της ΝΑΣΑ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο μονωτικό υλικό του διαστημικού λεωφορείου, μετά το τραγικό ατύχημα με το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια που διαλύθηκε το 2003, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 7 αστροναύτες που επέβαιναν σε αυτό.

    [03] Ιράν: Την επιβολή κυρώσεων εξετάζει η διεθνής κοινότητα

    04-07-2006

    Νίκολας Μπερνς

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς δήλωσε ότι οι δυτικές δυνάμεις θα μελετήσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ιράν, αν δεν συμφωνήσει να διακόψει έως τις 12 Ιουλίου το πρόγραμμά του εμπλουτισμού ουρανίου.

    Ο κ. Μπέρνς είπε ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας σύν η Γερμανία, θα συναντηθούν στην Ευρώπη στις 12 Ιουλίου για να εξετάσουν την απάντηση του Ιράν, εφόσον υπάρξει, αναφορικά με το πακέτο κινήτρων που του προσφέρθηκε. Ο κ. Μπέρνς έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα.

    Οι διεθνείς δυνάμεις αρχικά ζητούσαν απάντηση από την ιρανική ηγεσία έως την Τετάρτη σχετικά με το πακέτο κινήτρων. Το Ιράν όμως είπε ότι θα απαντήσει έως τις 22 Αυγούστου. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας μετέδωσε ότι ο ανώτατος πυρηνικός διαπραγματευτής του Ιράν Αλί Λαριτζανί χαρακτήρισε το πακέτο 'παράλογο'.

    [04] Ιράκ: Η Τουρκία παροτρύνει τον ιρακινό λαό να υποστηρίξει το σχέδιο συμφιλίωσης

    04-07-2006

    Αμπντουλάχ Γκιούλ και Χοσιάρ Ζεμπαρί

    Η Τουρκία παρότρυνε τον ιρακινό λαό να υποστηρίξει σχέδιο συμφιλίωσης που θα δώσει τέλος στη βία, η οποία διαρκώς κλιμακώνεται στη χώρα αυτή. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ λέει ότι ελπίζει το σχέδιο να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της εθνικής ενότητας στο Ιράκ.

    Ο κύριος Γκιούλ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον ιρακινό ομολογό του Χοσιάρ Ζεμπαρί τη Δευτέρα στη Άγκυρα. Οι συνομιλίες της Δευτέρας στην Άγκυρα εστιάστηκαν στο αίτημα της Τουρκίας προς τις αμερικανικές και ιρακινές αρχές για την πάταξη των Κούρδων ανταρτών.

    Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι παρουσίασε σχέδιο εθνικής συμφιλίωσης στις 25 Ιουλίου, που προτείνει την παροχή αμνηστίας κυρίως σε Σουνίτες Άραβες αντάρτες, που απαρνούνται τη βία και ασπάζονται την πολιτική διαδικασία.

    Στο μεταξύ, ιρακινοί αξιωματούχοι είπαν ότι δύο εκρήξεις βομβών σε παγιδευμένα αυτοκίνητα σκότωσαν τουλάχιστον 8 και τραυμάτισαν πάνω από 40 άτομα σε πολυσύχναστες αγορές της Βαγδάτης και της Μοσούλης. Εξάλλου, αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού είπαν ότι ένας πεζοναύτης σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μάχης στην επαρχία αλ Αμπάρ.

    [05] Λευκωσία: Συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ

    04-07-2006

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλος

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε την Δευτέρα με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, για να συζητήσουν το κυπριακό ζήτημα. Η συνάντηση της Δευτέρας διήρκεσε 90 λεπτά και εστιάστηκε στην τύχη των περίπου 2,000 αγνοουμένων στην Κύπρο. Μετά τη συνομιλία τους, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη Λευκωσία, οι δύο ηγέτες είπαν ότι είναι έτοιμοι να έχουν και νέα συνάντηση.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί ελπιδοφόρα ένδειξη και είπε σε δημοσιογράφους στη Φινλανδία ότι η επίλυση του κυπριακού θα διευκόλυνε τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την κοινότητα.

    [06] ΗΠΑ: Γιορτάζεται η μέρα της Ανεξαρτησίας

    04-07-2006

    Ημέρα της Ανεξαρτησίας σήμερα στις ΗΠΑ οι οποίες κλείνουν 230 χρόνια από το 1776 που κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία. Σε πόλεις και χωριά σ' ολόκληρη τη χώρα, ο αμερικανικός λαός θα πάρει μέρος σε πικνίκ, παρελάσεις, θα παρακολουθήσει μουσικές παραστάσεις και σόου με πυροτεχνήματα.

    Στην Ουάσινγκτον, οι εορτασμοί θα αρχίσουν με παρέλαση ενώ το βράδυ, θα δοθεί μουσική παράσταση μπροστά από το κτίριο του Καπιτωλίου και μετά θα ακολουθήσει σόου με πυροτεχνήματα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 5 July 2006 - 1:23:47 UTC