Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-08-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα Υόρκη: Δύο εκθέσεις στο Σημείο Μηδέν
  • [02] Το Ισραήλ εισβάλει 7χιλ. μέσα στο Λίβανο
  • [03] ΗΕ: Γαλλία και ΗΠΑ στοχεύουν σε συμβιβαστικό ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός
  • [04] Ιράκ: Συνελήφθησαν 4 ιρακινοί ύποπτοι για την απαγωγή αμερικανίδας δημοσιογράφου
  • [05] Δωρεά Γκέιτς στο Διεθνές Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS
  • [06] Ασία: Την Κίνα πλήττει ο τυφώνας Σαομάι
  • [07] Σουδάν: 'Καταδικασμένη σε αποτυχία' η ειρηνευτική συμφωνία

  • [01] Νέα Υόρκη: Δύο εκθέσεις στο Σημείο Μηδέν

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    10-08-2006

    Δύο φωτογραφικές εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σημείου Μηδέν πρόκειται να αποτελέσουν μέρος των εκδηλώσεων με αφορμή την 5η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η πρώτη έχει ως τίτλο 'Εδώ: Για να θυμηθούμε την 11η Σεπτεμβρίου' και η δεύτερη '11η Σεπτεμβρίου και το αμερικανικό τοπίο του Τζόναθαν Χιούμαν'. Έτσι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το λεγόμενο Σημείο Μηδέν από δύο διαφορετικές σκοπιές.

    Η πρώτη υπαίθρια έκθεση θα φιλοξενηθεί μέσα στον περιφραγμένο χώρο των δίδυμων κτιρίων και αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών που πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001, με τίτλο 'Εδώ είναι η Νέα Υόρκη, η δημοκρατία της φωτογραφίας'. Η δεύτερη έκθεση θα φιλοξενηθεί στον 45ο όροφο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου αριθμός 7.

    Η θεματολογία και των δύο εκθέσεων έχει να κάνει με την καθημερινή ζωή της πόλης, πορτραίτα αλλά και στιγμές του αμερικανικού έθνους που σχετίζονται με το τραγικό γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [02] Το Ισραήλ εισβάλει 7χιλ. μέσα στο Λίβανο

    10-08-2006

    Κινητικότητα παρατηρείται σήμερα το πρωί από μέρους των Ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο Λίβανο. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι Ισραηλινά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα μέσα στο Λίβανο, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για συμπλοκές με μαχητές της Χεζμπολλά. Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η προώθηση των τανκς δεν αποτελεί την αναμενόμενη διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων που ενέκρινε χθες το Συμβούλιο Ασφάλειας του Ισραήλ. Το Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι στοχεύει θέσεις της Χεζμπολλά στην πόλη Κιάμ. Πάνω από 60 ρουκέτες της Χεζμπολλά έπληξαν το Ισραήλ την Τετάρτη.

    Στο μεταξύ, σε τηλεοπτικό διάγγελμα του ο ηγέτης της Χεζμπολλά, Χασσάν Νασράλα, δήλωσε ότι ο νότιος Λίβανος θα γίνει το 'νεκροταφείο' των Ισραηλινών. Εξάλλου, ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν τη Τετάρτη σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολλά στο νότιο Λίβανο. Επρόκειτο για την πλέον πολύνεκρη επιχείρηση για το Ισραήλ.

    [03] ΗΕ: Γαλλία και ΗΠΑ στοχεύουν σε συμβιβαστικό ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός

    10-08-2006

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη γεφύρωση διαφορών μεταξύ των αμερικανικών θέσεων και των θέσεων των συμμάχων της Ουάσιγκτον αναφορικά με σχέδιο ψηφίσματος στα ΗΕ με στόχο το τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τονυ Σνόου, δήλωσε ότι υπάρχει φάσμα απόψεων για το θέμα καθώς και πολλές ανησυχίες για το ψήφισμα. Ο κύριος Σνόου δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δοθεί τέλος στη βία και να μην υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό αποτελει μήνυμα για το Ισραήλ, ο κύριος Σνόου είπε ότι αυτό 'αποτελεί μήνυμα προς όλες τις πλευρές'.

    Γάλλοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι εργάζονται σε συμβιβαστικό σχέδιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες προέκυψαν όταν αντιπροσωπία του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε απ' το Συμβούλιο Ασφάλειας άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από το Λίβανο.

    Την Τετάρτη, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προβάλλουν αντίσταση σε μερικές αραβικές προτάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν ανήθικο να εγκαταλειφθεί το ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός.

    Στη Νέα Υόρκη, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι το συμβιβαστικό ψήφισμα θα λαμβάνει υπόψη του την πρόταση του Λιβάνου για την αποστολή 15 χιλιάδων στρατιωτών στα σύνορα με το Ισραήλ.

    Ο ηγέτης της Χεζμπολά Σέικ Χασσάν Νασράλλα δήλωσε κατά την διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος ότι η οργάνωση του υποστηρίζει την ανάπτυξη δυνάμεων του Λιβάνου στο νότιο τμήμα της χώρας. Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από το Λίβανο μόνο όταν μία ισχυρή διεθνής δύναμη αναπτυχθεί στη περιοχή.

    [04] Ιράκ: Συνελήφθησαν 4 ιρακινοί ύποπτοι για την απαγωγή αμερικανίδας δημοσιογράφου

    10-08-2006

    Αμερικανοί στρατιώτες μπροστά στο σπίτι που πιστεύεται ότι κρατούνταν η Κάρολ

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 4 Ιρακινούς που κατηγορούνται για ανάμειξη στην απαγωγή της αμερικανίδας δημοσιογράφου Τζιλ Κάρολ, πριν μερικούς μήνες. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, δήλωσε ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Ανμπάρ, όπου υπερτερούν οι Σουνίτες, δυτικά της Βαγδάτης και ότι συνελήφθησαν μετά από σειρά εφόδων κοντά σε οίκημα που ταίριαζε με τις περιγραφές της Κάρολ.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για δύο Αμερικανούς στρατιώτες των οποίων το ελικόπτερο συνετρίβη δυτικά της Βαγδάτης. 4 άλλοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο τραυματίστηκαν αλλά η κατάσταση τους χαρακτηρίστηκε σταθερή. Επίσης το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην επαρχία Ανμπάρ.

    [05] Δωρεά Γκέιτς στο Διεθνές Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS

    10-08-2006

    Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε δωρεά 500 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια προς το Διεθνές Ταμείο κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Σε ανακοίνωση του ο δημιουργός της Μάικροσοφτ, Μπιλ Γκέητς, χαρακτήρισε το Ταμείο 'μια απ' τις σημαντικότερες διεθνείς πρωτοβουλίες στο τομέα της υγείας'.

    Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της ετήσιας διεθνούς διάσκεψης για το AIDS που θα γίνει στο Τορόντο με τη συμμετοχή 25 χιλιάδων επιστημόνων, πολιτικών και ακτιβιστών. Το ίδρυμα Γκέητς είχε και το 2001 δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο Διεθνές Ταμείο και άλλα 50 εκατομμύρια το 2004.

    [06] Ασία: Την Κίνα πλήττει ο τυφώνας Σαομάι

    10-08-2006

    Ο ισχυρός τυφώνας Σαομάι πλήττει τις νοτιοανατολικές ακτές της Κίνας. Το Κινεζικό πρακτορείο Ζινχουά μεταδίδει ότι οι αρχές έχουν απομακρύνει πάνω από 400 χιλιάδες ανθρώπους απ' τις παράκτιες επαρχίες Φουτζιάν και Ζεζίνγκ. Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι ο τυφώνας Σαομάι ενισχύεται καθώς πλησιάζει την θάλασσα της ανατολικής Κίνας, ενώ αναμένεται ότι θα πλήξει περίπου τις ίδιες περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές τον περασμένο μήνα απ' τον τυφώνα Μπίλις, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε πάνω από 600 άτομα.

    Επίσης άλλη μια ισχυρή τροπική καταιγίδα, η Μπόφα, πλησιάζει προς την νότια Κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Ο τυφώνας Σαομάι είναι ο 8ος τυφώνας που πλήττει φέτος τη Κίνα.

    [07] Σουδάν: 'Καταδικασμένη σε αποτυχία' η ειρηνευτική συμφωνία

    10-08-2006

    Έκθεση των ΗΕ που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και της κύριας ανταρτικής οργάνωσης 'είναι καταδικασμένη σε αποτυχία' αν δεν υπάρξει μεγαλύτερη κυβερνητική υποστήριξη.

    Τα ΗΕ αναφέρουν ότι ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών μειώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες που ισχύει η συμφωνία, έχει αυξηθεί η βία κατά των αμάχων. Ο διεθνής οργανισμός επέρριψε τις ευθύνες στις διάφορες ένοπλες φατρίες που στοχεύουν πολίτες.

    Η έκθεση επίσης ζητά από τη Σουδανική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν τα στρατεύματα της αφρικανικής ένωσης στο Νταρφούρ. Αξιωματούχοι του Στέητ Ντιπάρτμεντ λένε ότι το θέμα του Νταρφούρ θα συζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης στο Λίβανο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 11 August 2006 - 1:19:23 UTC