Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-09-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνική αντιπροσωπεία στην Νέα Υόρκη
  • [02] Η ΥΠΕΞ του Ισραήλ στις ΗΠΑ
  • [03] Ιράκ: Αυξάνονται οι απώλειες
  • [04] ΗΠΑ: Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για τα δικαιώματα κρατουμένων
  • [05] Λύπη εκφράζει ο Πάπας για την ερμηνεία των δηλώσεών του
  • [06] ΝΑΤΟ: Επιτυχής η επιχείρηση στο νότιο Αφγανιστάν
  • [07] ΝΑΣΑ: Επανέρχεται στη γη το Ατλαντίς
  • [08] Σουηδία: Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση νικητής των εκλογών
  • [09] Συνεχίζεται η ανάπτυξη τροπικών καταιγίδων σε Ειρηνικό και Ατλαντικό
  • [10] Συλλαλητήρια για την ειρήνη στο Νταρφούρ
  • [11] Οι πρώτοι γαλαξίες

  • [01] Ελληνική αντιπροσωπεία στην Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Nέα Υόρκη

    18-09-2006

    Η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα N. Μπακογιάννη

    Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται από την Παρασκευή, ελληνική αντιπροσωπία της οποία ηγείται η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα N. Μπακογιάννη. Την συνοδεύει ο υφυπουργός Eξωτερικών κ Γιάννης Βαληνάκης, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο πρώτος αντιπρόεδρος της ελληνικής βουλής κ. Σωτήριος Χατζηγάκης.

    Σκοπός της επίσκεψης είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στις εργασίες της 61ης Γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Την Δευτέρα η ελληνίδα υπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας κ Γκιούλ, στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Συναντήσεις με ομόλογούς της θα έχει επίσης και την Τρίτη και συγκεκριμένα με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου κ. Αχμέντ Αλί Αμπούλ Γκέιτ και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, κ. Μανουχέρ Μοτάκι. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης 'Ελέας Εγκώμιο' ενώ το βράδυ θα παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους επικεφαλείς των ξένων αντιπροσωπειών. Στο πρόγραμμά της συμπεριλαμβάνονται επαφές με τους ομόλογούς της, της Ισπανίας, της Συρίας, ενώ θα προεδρεύσει στην θεματική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με περιφερειακούς οργανισμούς και η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας.

    Η κα Μπακογιάννη θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, και αργότερα θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Foreign Policy Association, η Οργάνωση Εξωτερικής Πολιτικής. Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η ομιλία της κας Μπακογιάννη θα αναφερθεί στην ελληνική Εξωτερική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα.

    [02] Η ΥΠΕΞ του Ισραήλ στις ΗΠΑ

    18-09-2006

    Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι

    Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το Ιράν θα έχει αποκτήσει επαρκείς γνώσεις της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου. Η κ. Λίβνι επεσήμανε πάντως ότι υπάρχει ακόμη χρόνος να αποτραπεί η ανάπτυξη πυρηνικού όπλου από μέρους του Ιράν. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, αλλά η Ρωσία και η Κίνα εκφράζουν ενδοιασμούς ως προς την επιβολή αυτών των κυρώσεων. Η Ισραηλινή υπουργός εξωτερικών έχει επαφές εδώ στις ΗΠΑ με Αμερικανούς αξιωματούχους και αυτή την εβδομάδα θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.

    Εξάλλου, το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής που θα διερευνήσει τις αποφάσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας κατά τον πόλεμο με την Χεζμπολά. Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Χεζμπολά, Χασσάν Νασράλα, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τεράστιας συγκέντρωσης τη Παρασκευή στα νότια προάστια της Βηρυτού για να γιορταστεί η 'νίκη', όπως είπε, της Χεζμπολά επί του Ισραήλ. Πάντως σε ομιλία του μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, Αλ Μανάρ, της Χεζμπολά, ο Χασσάν Νασράλα δεν είπε αν και ο ίδιος θα εμφανιστεί στο συλλαλητήριο.

    [03] Ιράκ: Αυξάνονται οι απώλειες

    18-09-2006

    Από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στο Κιρκούκ του Βορείου Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 100. Επίσης στη Βαγδάτη η αστυνομία ανακάλυψε άλλα 24 πτώματα Ιρακινών που είχαν πέσει θύματα βασανισμών και είχαν τελικά σκοτωθεί από ομάδες θανάτου, όπως φαίνεται. Περίπου 200 πτώματα, θύματα εμφύλιας βίας, έχουν βρεθεί απ' την Τετάρτη στην περιοχή της Ιρακινής πρωτεύουσας.

    Στο μεταξύ, ο ανώτερος ιρακινός αξιωματούχος σε θέματα ασφάλειας, Μουαφάκ αλ Ρουμπαϊγιε, επέρριψε την ευθύνη για τις πρόσφατες απώλειες σε εγκληματίες, τις εμφύλιες διαμάχες και τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Ο κύριος αλ Ρουμπαϊγιε επεσήμανε ότι οι αποκρουστικές αυτές δολοφονίες επιδιώκουν να καταρρακώσουν το ηθικό των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας και να εκφοβίσουν το Ιρακινό λαό.

    Εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων Ασσόσιετεντ Πρες ζητά από τον Αμερικανικό στρατό να απαγγείλει κατηγορίες ή να απελευθερώσει έναν από τους φωτογράφους του ο οποίος κρατείται επί 5 μήνες στο Ιράκ. Ο διευθυντής του Ασσόσιετεντ Πρες, Τομ Κέρλυ, δήλωσε ότι ο Ιρακινός φωτογράφος Μπιλάλ Χουσεΐν δεν πρέπει να κρατείται επ' αόριστον και χαρακτήρισε την κράτηση του παράνομη σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία, τη συνθήκη της Γενεύης και κάθε στρατιωτική διαδικασία.

    Σε επιστολή του προς το Ασσόσιετεντ Πρες, ο υποστράτηγος Τζακ Γκαρντνερ, υπεύθυνος για τους κρατούμενους των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ, αναφέρει ότι ο Χουσεΐν διέθετε πρόσβαση σε αντάρτες πολύ μεγαλύτερη από αυτή που συνήθως έχουν οι δημοσιογράφοι. Πάντως το Ασσόσιετεντ Πρες δηλώνει ότι μετά από δική του έρευνα δεν έχει ανάλογες ενδείξεις. Ο Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    [04] ΗΠΑ: Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για τα δικαιώματα κρατουμένων

    18-09-2006

    O Διευθυντής των Υπηρεσιών Ασφάλειας, Τζών Νεγρεπόντε

    Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπους και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου υπαινίσσονται ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμβιβασμός γύρω από τα δικαιώματα των υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

    Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Στήβεν Χάντλεη, σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Κυριακή, υπεραμύνθηκε της σκληρής στάσης που έχει πάρει η κυβέρνηση Μπους αναφορικά με τις ανακρίσεις και τις δίκες ατόμων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι αναμεμιγμένα σε τρομοκρατικές ενέργειες. Αλλά ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος Μπους προτίθεται να συνεργαστεί με μέλη του Κογκρέσου που υποστηρίζουν εναλλακτικές θέσεις στο θέμα αυτό.

    Μικρή ομάδα διακεκριμένων Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, περιλαμβανομένου του Τζών Μακέην, ο οποίος στα χρόνια των εχθροπραξιών στο Βιετνάμ ήταν για ένα διάστημα αιχμάλωτος πολέμου, λένε ότι οι ύποπτοι που κρατούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με εκείνης που προβλέπουν οι συνθήκες της Γενεύης.

    Ο Γερουσιαστής Μακέην δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δώσουν το σωστό παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Κυριακή, εξέφρασε την ανησυχία ότι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε κίνδυνο ζωές Αμερικανών εάν χώρες που διάκεινται εχθρικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έκριναν ότι έχουν δικαίωμα να δίνουν την ερμηνεία που επιθυμούν στις διεθνείς αρχές χειρισμού των κρατουμένων.

    Από την άλλη, ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ασφάλειας, Τζών Νεγρεπόντε, σε ξέχωρη τηλεοπτική συνέντευξη, είπε ότι ανακρίσεις που έκανε η CIA οδήγησαν στη συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών, οι οποίες με τη σειρά τους βοήθησαν στο να σωθούν ζωές και να διαλυθούν τρομοκρατικές συνομωσίες.

    [05] Λύπη εκφράζει ο Πάπας για την ερμηνεία των δηλώσεών του

    18-09-2006

    O Πάπας Βενέδικτος

    O Πάπας Βενέδικτος προσπάθησε την Κυριακή να κατευνάσει την οργή που προκάλεσε στο μουσουλμανικό κόσμο πρόσφατη αναφορά του στο Ισλάμ, λέγοντας ότι 'τον λυπεί βαθιά' ο τρόπος με τον οποίο την ερμήνευσαν μουσουλμανικοί κύκλοι. Κατά την διάρκεια μηνύματος που απηύθυνε σε πιστούς έξω απ' τη Ρώμη, ο Πάπας επεσήμανε ότι η αναφορά του σε επικρίσεις για το Ισλάμ Βυζαντινού αυτοκράτορα του 14ου αιώνα, δεν εκφράζει και τις προσωπικές του πεποιθήσεις.

    Στο μεταξύ, η Αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα αρχικά αποδέχτηκε τη δήλωση του Πάπα ως ικανοποιητική συγνώμη, αλλά αργότερα την ανακάλεσε και ζήτησε από τον ποντίφικα να εκδώσει ξεκάθαρη συγνώμη.

    Στα παλαιστινιακά εδάφη η κυβέρνηση της Χαμάς καταδίκασε τις επιθέσεις μουσουλμάνων σε Χριστιανικές εκκλησίες. Μιλώντας στη Γάζα, όπου την Κυριακή πυρπολήθηκαν δύο εκκλησίες σε αντίποινα για τις δηλώσεις του Πάπα, ο Πρωθυπουργός, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι οι Χριστιανοί αποτελούν και αυτοί κομμάτι του Παλαιστινιακού λαού.

    Στο Κομ του Ιράν, εκατοντάδες φοιτητές θεολογίας διαδήλωσαν κατά του Πάπα, αλλά στην Τουρκία ο Υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να δεχτεί την προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο επίσημη επίσκεψη του Πάπα.

    [06] ΝΑΤΟ: Επιτυχής η επιχείρηση στο νότιο Αφγανιστάν

    18-09-2006

    Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε επιτυχή την στρατιωτική του επιχείρηση εναντίον των Ταλεμπάν στο νότιο Αφγανιστάν. Ο Βρετανός επικεφαλής των Νατοϊκών δυνάμεων αντιστράτηγος, Ντέηβιντ Ρίτσαρντς, δήλωσε ότι η επονομαζόμενη 'Επιχείρηση Μέδουσα' κατόρθωσε να απομακρύνει τους Ταλεμπάν από κρησφύγετα τους στο νότιο Αφγανιστάν. Πάνω από 500 μαχητές των Ταλεμπάν σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση, δηλώνουν Νατοϊκοί αξιωματούχοι. Επίσης Αμερικανικές και Αφγανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει άλλη επιχείρηση κατά των Ταλεμπάν στο ανατολικό Αφγανιστάν με την συμμετοχή 7 χιλιάδων στρατιωτών.

    Στο μεταξύ, βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε εναντίον Καναδικής στρατιωτικής φάλαγγας τη Κυριακή στην Κανταχάρ σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας 11 άλλα άτομα. Επίσης άλλος βομβιστής αυτοκτονίας, στην Καμπούλ, σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε τρία σε επίθεση εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας.

    [07] ΝΑΣΑ: Επανέρχεται στη γη το Ατλαντίς

    18-09-2006

    Atlantis does a fly around the International Space Station after undocking" hspace=2 src="/greek/images/ap_space_shuttle_atlantis_nasa_195_eng_17sep06.jpg" width=210 vspace=2 border=0>

    Το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς απομακρύνθηκε από το διεθνή διαστημικό σταθμό και αναμένεται να προσγειωθεί στην Φλόριντα των ΗΠΑ, στο διαστημικό κέντρο Κένεντυ την ερχόμενη Τετάρτη.

    Το πλήρωμα κατά την τετραήμερη παραμονή του στο διάστημα πραγματοποίησε τρεις εξερευνητικές αποστολές καθώς και επιδιορθώσεις στον διαστημικό σταθμό. Μετά την απογείωση, ο πιλότος έδωσε τη δυνατότητα στα 6 μέλη του πληρώματος να φωτογραφίσουν καλύτερα το έργο τους με μια περιφορά γύρω από τον σταθμό. Το πλήρωμα του Ατλαντίς εγκατέστησε νέα προσθήκη 17,5 τόνων συμπεριλαμβανομένων και δύο ηλιακών πλεγμάτων για την προαγωγή των ενεργειακών αναγκών του διαστημικού σταθμού.

    [08] Σουηδία: Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση νικητής των εκλογών

    18-09-2006

    Γκόραν Πέρσον

    Μετά από μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση στη Σουηδία, η κεντροδεξιά αντιπολίτευση με αρχηγό τον Φρέντεριχ Ράινφελντ, κερδίζει τις εκλογές καταλαμβάνοντας ποσοστό 48%, έναντι του επί 70 χρόνια κυβερνώντος Σοσιάλ Δημοκρατικού κόμματός που κατέλαβε το 46%.

    Αποδεχόμενος την ήττα του, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον, δήλωσε ότι αν και το κόμμα του μπορεί να έχασε στην εκλογική αναμέτρηση δεν έχει ηττηθεί πραγματικά και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

    Από την άλλη ο κ. Ράινφελντ δήλωσε ότι θα κυβερνήσει τον τόπο με νέες μεθόδους, ενώ προεκλογικά είχε εξαγγείλει ότι θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, μειώνοντας τους φόρους αλλά και κάποιες κοινωνικές παροχές.

    [09] Συνεχίζεται η ανάπτυξη τροπικών καταιγίδων σε Ειρηνικό και Ατλαντικό

    18-09-2006

    Σε τροπικό βαρομετρικό χαμηλό έχει υποβαθμιστεί ο τυφώνας Λέην, μια μέρα μετά το πλήγμα που επέφερε στις δυτικές ακτές του Μεξικού. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στις ΗΠΑ, δηλώνει ότι η καταιγίδα θα συνεχίσει να εξασθενεί καθώς θα κινείται βορειότερα. Όλα τα δελτία θυέλλης στο Μεξικό έχουν αρθεί, αλλά παραμένει η πιθανότητα πλημμύρων και κατολισθήσεων, προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

    Ο τυφώνας Λέην έπληξε τις δυτικές ακτές του κεντρικού Μεξικού, μεταξύ των πόλεων Κουλιασάν και Μαζατλάν, με ανέμους ισχύος 205 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα.

    Στο μεταξύ, στον Ατλαντικό Ωκεανό, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί πως ενισχύεται άλλη μια καταιγίδα, ο τυφώνας Ελένη που με ανέμους ισχύος 165 χιλιομέτρων την ώρα κινείται βορειοδυτικά με ταχύτητα 17 χιλιομέτρων την ώρα.

    [10] Συλλαλητήρια για την ειρήνη στο Νταρφούρ

    18-09-2006

    Την Κυριακή σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν. Η Διεθνής Αμνηστία μαζί με άλλες οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διοργάνωσαν την λεγόμενη Παγκόσμια Ημέρα για το Νταρφούρ.

    Στο Λονδίνο διοργανώθηκε επίσης συλλαλητήριο μπροστά στη Πρεσβεία του Σουδάν, ενώ ακολούθησε τελετή προσευχής στην επίσημη κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού, Τονυ Μπλέρ.

    Νωρίτερα, σε γραπτή δήλωση του ο κ. Μπλέρ απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πιέσουν την κυβέρνηση Σουδάν και την ηγεσία των ανταρτών να σταματήσουν τις εμφύλιες διενέξεις.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αν το Σουδάν ανταποκριθεί, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να προσφέρει οικονομική βοήθεια, γιατί είναι καθήκον της να συμβάλει στην ανοικοδόμηση Αφρικανικών χωρών.

    [11] Οι πρώτοι γαλαξίες

    18-09-2006

    Δύο πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό NATURE, συμπεραίνουν ότι οι πρώτοι γαλαξίες σχηματίστηκαν όταν το σύμπαν είχε μόνο το 6% της σημερινής του ηλικίας, δηλαδή λίγο μετά τη θεωρεία της Μεγαλής Έκρηξης, (Big Bang), την κατακλυσμική έκρηξη που σημειώθηκε πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια και η οποία πιστεύεται ότι στάθηκε αφορμή για την δημιουργία όλων των ουρανίων σωμάτων.

    Στην πρώτη μελέτη, ομάδα Ιαπώνων αστρονόμων, υπό τον Μασανόρι Ίγιε, του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου του Τόκιο, αναφέρει ότι ανακάλυψε τον μακρινότερο γαλαξία που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, η ηλικία του οποίου τοποθετείται στα 750 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

    Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό NATURE, ο καθηγητής Ίγιε επεσήμανε ότι πολλοί λίγοι γαλαξίες υπήρχαν εκείνη την πρωτογενή εποχή. 'Προς μεγάλη μας έκπληξη' είπε ο κος Ίγιε, 'ο αριθμός των μακρινών γαλαξιών που υπήρχαν 750 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, ήταν μόνο ένα τρίτο με ένα έκτο από αυτόν που περιμέναμε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην εξέλιξη του ίδιου του γαλαξία, γι' αυτό πρέπει να μελετήσουμε πιο προσεκτικά, προς διάφορες κατευθύνσεις του σύμπαντος και να ερευνήσουμε περισσότερους απομακρυσμένους γαλαξίες'.

    Μία δεύτερη ομάδα αστρονόμων, που έκανε χρήση του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γαλαξίες ήταν σπάνιοι την εποχή της γένεσης του σύμπαντος. Η ομάδα αυτή ερεύνησε εποχή, που ορίζεται στα 700 εκατομμύρια έτη περίπου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Όπως δήλωσε Ρίτσαρντ Μπάουενς, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στην Σάντα Κρούζ, μιλώντας στο περιοδικό NATURE: 'Αυτό που διαπιστώσαμε', είπε ο κος Μπάουενς, 'είναι ότι στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του σύμπαντος, υπήρχε εντυπωσιακά μικρός αριθμός φωτεινών γαλαξιών. Το σύμπαν απλώς δεν είχε ενηλικιωθεί αρκετά, έτσι ώστε να σχηματιστούν αυτοί οι φωτεινοί τεράστιοι γαλαξίες'. Όταν ο δρ. Μπάουενς και η ομάδα του εξέτασαν μεταγενέστερους γαλαξίες, την εποχή που το σύμπαν ήταν ηλικίας 900 εκατομμυρίων ετών, βρήκαν περισσότερους, εκατοντάδες από αυτούς.

    Τα πορίσματα από τις δύο έρευνες στηρίζουν το συμπέρασμα ότι οι γαλαξίες σχηματίστηκαν από πολύ μικρότερα τμήματα, την εποχή που το σύμπαν ήταν ηλικίας 700 με 900 εκατομμυρίων ετών. Με άλλα λόγια, το σύμπαν στο νηπιακό του στάδιο, σημείωσε απότομη ανάπτυξη μετά την ηλικία των 700 εκατομμυρίων ετών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 19 September 2006 - 1:19:10 UTC