Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-04-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 6 υπουργοί εκτός Ιρακινής κυβέρνησης
  • [02] 3 νεκροί από την κακοκαιρία στις βορειοανατολικές ΗΠΑ
  • [03] Αχμαντινετζάντ: Νέα πυρηνικά επιτεύγματα θα φέρουν οι κυρώσεις του ΣΑ
  • [04] Τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ
  • [05] Nοτιοκορεάτης φοιτητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια

  • [01] 6 υπουργοί εκτός Ιρακινής κυβέρνησης

    17-04-2007

    Μοκτάντα Αλ Σάντρ

    Έξι Ιρακινοί υπουργοί, πιστοί στον ακραίο Σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ Σάντρ, παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της κυβέρνησης να θεσπίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από το Ιράκ. Ο βουλευτής Νάσαρ αλ Ρουμπαΐε κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι ότι αρνείται να αποδεχθεί την βούληση του Ιρακινού λαού για απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων.

    Σε ανακοίνωση του ο κ. αλ Μαλίκι τονίζει ότι οι ξένες δυνάμεις δεν μπορούν να φύγουν από το Ιράκ, πριν ο Ιρακινός στρατός μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας. Πάντως η απόφαση του Αλ Σάντρ να αποσύρει τους υπουργούς του κόμματος του δεν επηρεάζει τις 30 έδρες που ελέγχει στο Ιρακινό Κοινοβούλιο.

    Εδώ στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος Μπούς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. αλ Μαλίκι και ο Ιρακινός ηγέτης δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να καταβάλει σοβαρές προσπάθειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    Στο μεταξύ, 13 ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα κατά φυλακίου ελέγχου, κοντά στη Μοσούλη. Επίσης ένοπλοι σκότωσαν δύο καθηγητές του πανεπιστημίου της πόλης, ενώ ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι άνδρες του σκότωσαν κατά λάθος την Δευτέρα τρεις ιρακινούς αστυνομικούς, στα πλαίσια εφόδου κατά υπόπτων τρομοκρατών στη Ραμάντι. Τέλος 7 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά την Δευτέρα στη Βαγδάτη.

    [02] 3 νεκροί από την κακοκαιρία στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

    17-04-2007

    Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προξενώντας σοβαρές πλημμύρες, διακοπές της ηλεκτροδότησης και την ακύρωση εκατοντάδων αεροπορικών πτήσεων. Οι αρχές είπαν ότι εξαιτίας της σπάνιας αυτής εαρινής κακοκαιρίας, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ και της Νότιας Καρολίνας. H κακοκαιρία είχε ήδη προκαλέσει το θάνατο 5 ανθρώπων στο Κάνσας και το Τέξας την Παρασκευή και το Σάββατο.

    Εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών της Νέας Υόρκης και της Νέας Υερσέης δήλωσε ότι βελτιώθηκαν οι συνθήκες την Δευτέρα, μετά την ακύρωση άνω των 500 πτήσεων στα τρία κύρια αεροδρόμια της περιοχής την Κυριακή. Δεκάδες άλλες πτήσεις είχαν ακυρωθεί στην Φιλαδέλφεια και την Βοστώνη, ενώ σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Νέας Υόρκης, Βοστώνης, Νιούαρκ, Ουάσινγκτον και Φιλαδέλφειας.

    [03] Αχμαντινετζάντ: Νέα πυρηνικά επιτεύγματα θα φέρουν οι κυρώσεις του ΣΑ

    17-04-2007

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι επιπλέον κυρώσεις των ΗΕ κατά της χώρας του θα την κάνουν να προχωρήσει ακόμα περισσότερο με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση την Δευτέρα, ο κ. Αχμαντινετζάντ επεσήμανε ότι κάθε νέα κύρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ θα αντισταθμίζεται με νέα επιτεύγματα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    Ήδη, το Συμβούλιο επέβαλε κυρώσεις δύο φορές κατά της Τεχεράνης, λόγω της άρνησης της να σταματήσει το πρόγραμμά της εμπλουτισμού ουρανίου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πυρηνικών όπλων. Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν δήλωσε ότι το εν λόγω πρόγραμμα έφθασε σε βιομηχανικά επίπεδα, αν και ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από διεθνείς παρατηρητές.

    [04] Τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ

    17-04-2007

    Δημοσιογραφικά άρθρα για κρούσματα διαφθοράς στις ΗΠΑ και τα μειονεκτήματα της εκρηκτικής οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, κέρδισαν φέτος βραβείο Πούλιτζερ.

    Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Μπρέτ Μπλάκλετζ, της τοπικής εφημερίδας του Μπέρμινγχαμ στην Αλαμπάμα, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για την έρευνα του για περιπτώσεις διαφθοράς στα πολιτειακά πανεπιστήμια της Αλαμπάμα και η δημοσιογράφος Ντέμπυ Κένζιπερ, της εφημερίδας Μαϊάμι Χέραλντ, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για άρθρα της με θέμα καταχρήσεις και ευνοιοκρατία στην Υπηρεσία Οικισμού του Μαϊάμι.

    Επίσης δημοσιογράφοι της Wall Street Journal κέρδισαν δύο βραβεία για άρθρα τους με θέμα τις απολαβές ανώτατων επιχειρηματικών στελεχών και τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον απ' την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.

    Τέλος βραβεία Πούλιτζερ κέρδισαν οι Αμερικανοί συγγραφείς, Κόρμακ Μακάρθυ, για το βιβλίο του 'Ο Δρόμος' και Λώρενς Ράιτ, για το βιβλίο του με θέμα την ανάπτυξη του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα.

    [05] Nοτιοκορεάτης φοιτητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια

    17-04-2007

    Σπουδαστές και καθηγητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και της Κας Μπούς, καθώς και εκατοντάδες συγγενών και φίλων, συγκεντρώθηκαν πριν από λίγο στο πανεπιστήμιο, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ των 33 θυμάτων της σφαγής που σημειώθηκε εκεί την Δευτέρα.

    O δράστης, Τσό Σουνγκ Χούι

    Η αστυνομία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια είπε ότι ο οπλοφόρος που σκότωσε 32 άτομα και μετά αυτοκτόνησε σε κτίριο του πανεπιστημίου την Δευτέρα, είναι ο ηλικίας 23 ετών Τσό Σούνγκ Χούι, που σπούδαζε Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο. Ο Τσό είχε γεννηθεί στη Νότια Κορέα αλλά ζούσε από χρόνια στις ΗΠΑ ως νόμιμος κάτοικος.

    Η αστυνομία της Βιρτζίνια είπε επίσης ότι βαλλιστικές έρευνες που έγιναν, έδειξαν από ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε για την μακελειό που σημειώθηκε σε αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου, χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ξεχωριστό επεισόδιο δύο ώρες νωρίτερα, σε φοιτητικό κοιτώνα του πανεπιστημίου, όπου είχαν σκοτωθεί δύο άτομα.

    Η αστυνομία δεν είπε ποια ήταν τα κίνητα του Τσο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο δράστης είχε αφήσει σημείωμα με μακρύ κατάλογο παραπόνων του, ανάμεσα στα οποία αναφέρει κάτι για τα 'πλουσιόπαιδα.' Ο Τσό έχει περιγραφεί σαν ήσυχος και μοναχικός τύπος.

    Ορισμένοι σπουδαστές του πανεπιστημίου και οι γονείς τους εξέφρασαν οργή κατά των αρχών του ιδρύματος, επειδή δεν ειδοποίησε αμέσως τους φοιτητές για το πρώτο περιστατικό στον φοιτητικό κοιτώνα και επειδή δεν έκλεισε χωρίς αργοπορία το πανεπιστήμιο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 18 April 2007 - 1:18:34 UTC