Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-09-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μπούς-Αμπάς
  • [02] Γερουσία: Απερρίφθη πρόταση για απόσυρση Αμερικανικών δυνάμεων από Ιράκ
  • [03] Μπούς: Στόχος η ειρηνική επίλυση της διαμάχης με το Ιράν
  • [04] Ουάσινγκτον: Στόχος η ομαλή μεταβίβαση του Πακιστάν στην δημοκρατία
  • [05] Ο Μπιν Λάντεν απειλεί τους Πακιστανούς

  • [01] Συνάντηση Μπούς-Αμπάς

    21-09-2007

    Από τη συνάντηση Ράις-Αμπάς

    Ο πρόεδρος Μπούς θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Μαχμούντ Αμπάς, στις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Η εν λόγω ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, με τον κ. Αμπάς στη Ραμάλλα τη Πέμπτη, με θέμα την επερχόμενη ειρηνευτική διάσκεψη για το Μεσανατολικό. Η κ. Ράις δήλωσε ότι η διάσκεψη που προγραμματίζεται για το Νοέμβριο θα πρέπει να είναι 'ουσιαστική' και να προάγει την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

    Σε κοινή συνέντευξη τύπου με την κ. Ράις, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος δήλωσε ότι η προτεινόμενη διάσκεψη θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για 'σοβαρές διαπραγματεύσεις', όπως είπε, με το Ισραήλ με στόχο την σύσταση Παλαιστινιακού κράτους.

    Η κυβέρνηση Αμπάς επιδιώκει απ' την διάσκεψη σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας για το Μεσανατολικό, το οποίο θα περιλαμβάνει και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της συμφωνίας. Από τη πλευρά τους Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι επιδιώκουν λιγότερο λεπτομερή διακήρυξη αρχών.

    Στο μεταξύ, Παλαιστινιακές πηγές ανακοίνωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου και ενός μαχητή της Χαμάς, σε μάχες με εξτρεμιστές στην Λωρίδα της Γάζας.

    [02] Γερουσία: Απερρίφθη πρόταση για απόσυρση Αμερικανικών δυνάμεων από Ιράκ

    21-09-2007

    Ράς Φάινγκολντ

    Η Αμερικανική Γερουσία απέρριψε πρόταση που προέβλεπε να αποσυρθούν τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών από το Ιράκ μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και να περικοπεί κατόπιν η χορήγηση άλλων κονδυλίων για τον πόλεμο.

    Η πρόταση αυτή είχε υποβληθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο αμυντικών δαπανών αλλά καταψηφίστηκε με αναλογία ψήφων 70 έναντι 28.

    Κηδεμόνας του μέτρου ήταν ο Δημοκρατικός Russ Feingold, ο οποίος είπε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ απορροφά την προσοχή και τους πόρους των Ηνωμένων Πολιτειών που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην ευρύτερη προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας.

    Ο Γερουσιαστής Τζων Μακέην, που είναι και ο ανώτερος ρεπουμπλικανός στην αρμόδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις επιτροπή της Γερουσίας, αντιτάχθηκε σθεναρά στο μέτρο λέγοντας ότι η πρόσφατη αριθμητική αύξηση των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, την οποία αποφάσισε ο Πρόεδρος Μπους, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα.

    Παρόμοια πρόταση είχε καταψηφιστεί από την Γερουσία και τον Μάιο.

    Στο μεταξύ, στην Σουλεϊμανίγια του Βορείου Ιράκ, οι Αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν Ιρανό, ο οποίος πιστεύεται ότι διακινούσε παράνομα βόμβες και ξένους μαχητές. Ανακοίνωση των Αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων κατηγορεί τον συλληφθέντα ότι ανήκει στη δύναμη Κουντς των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν.

    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ και αναφέρει ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν μέλος αντιπροσωπείας επιχειρηματιών από την επαρχία Κερμανσάχ.

    Το Αμερικανικό Πεντάγωνο δηλώνει ότι ήδη οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν συλλάβει 7 Ιρανούς των δυνάμεων Κουντς στο Ιράκ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η σύλληψη αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το Ιράν προωθεί την αστάθεια του Ιράκ.

    Εξάλλου, ο αναπληρωτής διοικητής των ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ, αντιστράτηγος Ρέιμοντ Οντιέρνο, ανέφερε κατακόρυφη πτώση του αριθμού επιθέσεων στο Ιράκ του τελευταίους μήνες.

    [03] Μπούς: Στόχος η ειρηνική επίλυση της διαμάχης με το Ιράν

    21-09-2007

    O Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εξακολουθήσει να ασκεί πιέσεις στο Ιράν για τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο ο κ Μπους τόνισε ότι στόχος είναι η ειρηνική επίλυση της αντιπαράθεσης με τη Τεχεράνη, αλλά επεσήμανε ότι το μήνυμα προς το Ιράν πρέπει να είναι ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει γνώσεις για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Ο κ. Μπους πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι απειλές του Ιράν να αντιμετωπίζονται σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων και δηλώσεων για τη χρήση βίας κατά του Ισραήλ.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται γιατί η αστυνομία της Νέας Υόρκης αρνήθηκε να επιτρέψει στον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να επισκεφτεί το λεγόμενο 'σημείο μηδέν' και να καταθέσει στεφάνι για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Το Ιράν είναι χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία, επεσήμανε ο κ. Μπούς.

    Από τη πλευρά του, ο κ. Αχμαντινετζάντ δήλωσε στην Αμερικανική δημόσια τηλεόραση ότι το Ιράν αντιτίθεται σε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια και οποιαδήποτε προσπάθεια υποδαύλισης αστάθειας στις σχέσεις μεταξύ χωρών. Είπε επίσης ότι όταν κάποιος επισκέπτεται τέτοιους χώρους, όπως το 'σημείο μηδέν', το κάνει για να τιμήσει τα θύματα και να εκφράσει, ενδεχομένως, τις απόψεις του για τα αίτια τέτοιων περιστατικών.

    [04] Ουάσινγκτον: Στόχος η ομαλή μεταβίβαση του Πακιστάν στην δημοκρατία

    21-09-2007

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την ομαλή μεταβίβαση του Πακιστάν στην δημοκρατία. Ο Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, που είναι ο κορυφαίος διπλωμάτης του Στέητ Ντηπάρτμεντ, με αρμοδιότητα θέματα Ασίας, είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα απέβαινε προς όφελος τόσο του Πακιστάν όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα βοηθούσε την Ισλαμαμπάντ στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

    Ο κύριος Μπάουτσερ έκανε την δήλωση αυτή λίγο μετά την αναγγελία ότι οι προεδρικές εκλογές στο Πακιστάν θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου. Η αναγγελία έγινε παρά την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν ομάδας πολιτών που αμφισβητούν ότι ο Πρόεδρος Μουσάραφ έχει δικαίωμα να επιδιώξει επανεκλογή για μια ακόμα θητεία στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

    Η προκήρυξη των εκλογών ώθησε κόμματα της αντιπολίτευσης να απειλούν ότι θα αποσυρθούν από την Βουλή και θα βγούνε στους δρόμους για να συμμετάσχουν σε πανεθνική διαδήλωση διαμαρτυρίας, σε περίπτωση που επιτραπεί στον στρατηγό Μουσάραφ να κατέβει ως προεδρικός υποψήφιος.

    Η προσφυγή των αντιπολιτευομένων κομμάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο στηρίζεται στο αιτιολογικό ότι ο στρατηγός Μουσάραφ έχει ήδη εκπληρώσει δύο θητείες στην προεδρία της χώρας, που είναι και το ανώτατο όριο το οποίο επιτρέπει το Σύνταγμα.

    [05] Ο Μπιν Λάντεν απειλεί τους Πακιστανούς

    21-09-2007

    Ο επικεφαλής του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ζήτησε απ' τους Πακιστανούς να επαναστατήσουν σε βάρους του προέδρου τους, Περβέζ Μουσαράφ.

    Σε νέο ηχογραφημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε σε Ισλαμικές ιστοσελίδες, ο Μπιν Λάντεν χαρακτηρίζει τον κ. Μουσάραφ 'άπιστο' και ξεκαθαρίζει ότι η Αλ Κάιντα θα εκδικηθεί το θάνατο του Ισλαμιστή κληρικού, Αμπντούλ Ρασίντ Γκάζι και πάνω από 100 υποστηρικτών του από τις Πακιστανικές δυνάμεις στο Κόκκινο Τζαμί της Ισλαμαμπάντ τον Ιούλιο.

    Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πακιστανικού στρατού υποβάθμισε την απειλή του Οσάμα Μπιν Λάντεν λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αποτρέψει τον Πακιστανικό στρατό απ' το να συνεχίσει να μάχεται κατά εξτρεμιστών και τρομοκρατών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 22 September 2007 - 1:19:31 UTC