Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-10-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Λουξεμβούργο η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Στο Ισραήλ η Κοντολίζα Ράις
  • [03] Η Τουρκία προειδοποιεί τις ΗΠΑ
  • [04] Αποστολή Γκαμπάρι στην Ασία
  • [05] Επαφές σουνιτών και σιιτών στο Ιράκ
  • [06] Συνομιλίες Πούτιν-Μέρκελ
  • [07] Σχέδιο δολοφονίας Πούτιν στο Ιράν
  • [08] Βομβιστική επίθεση στην Ινδία
  • [09] Σολάνα: 'Ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ'
  • [10] ΗΠΑ: Μειώνονται οι θάνατοι από καρκίνο
  • [11] Τουρκία: Μέτρο για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων
  • [12] Εμπάργκο ΕΕ κατά της Βιρμανίας

  • [01] Στο Λουξεμβούργο η Ντόρα Μπακογιάννη

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    15-10-2007

    Στο Λουξεμβούργο έφθασε αργά το απόγευμα η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντορα Μπακογιάννη προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το πρωί στις 9.30 θα προηγηθεί συνεδρίαση των Υπουργών για να εξετάσουν τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη που θα αντικαταστήσει το παγωμένο Ευρωσύνταγμα και η οποία ετοιμάστηκε από τους ειδικούς επί νομικών θεμάτων και το σχέδιο της, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική προεδρία, είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί στους ηγέτες των κρατών μελών της Ένωσης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 18 και 19 Οκτωβρίου στην Λισσαβόνα.

    Βέβαια, οι επί μέρους αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει η Βρετανία και η Πολωνία για τα εργασιακά δικαιώματα και το οικογενειακό δίκαιο παραμένουν, αλλά κοινοτικοί αρμόδιοι ελπίζουν ότι θα εξομαλυνθούν οι διαφορές στην Σύνοδο της Λισσαβόνας.

    Γύρω στις 10:30 αναμένεται το Συμβούλιο πλέον των 27, να συζητήσει πρώτο θέμα το 'σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών' όπου η ελληνική αντιπροσωπία με επικεφαλής την κυρία Μπακογιάννη θα κάνει μια παρουσίαση για τα μέσα και τους τρόπους ενίσχυσης της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

    Η παρουσίαση αναμένεται να επισημάνει τα ελαττώματα στις υπάρχουσες δομές για την αντιμετώπιση των καταστροφών όταν εμφανίζονται κρίσεις εξαιρετικής σοβαρότητας και να προτείνει βελτιωμένες κοινές δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα συμβάλουν στα εξής: -Καλύτερο συντονισμό μεταξύ των εθνικών δομών πολιτικής προστασίας και βελτίωση της αμοιβαίας συνεργασίας μέσα στο ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας -Αύξηση της αποτελεσματικότητας προερχόμενης από την διαθεσιμότητα των κοινών μέσων -Χρήση της ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας όπως η παρακολούθηση μέσω δορυφόρων καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και εθνικών πρακτικών.

    Τέλος , αύξηση του κόστους της αποτελεσματικότητας καθώς το κόστος της πρόληψης και ετοιμότητας είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της αναδόμησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

    [02] Στο Ισραήλ η Κοντολίζα Ράις

    15-10-2007

    Eχούντ Ολμέρτ και Κοντολίζα Ράις

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, θα συναντηθεί σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, κατά την δεύτερη μέρα της τελευταίας αυτής περιοδείας της στη Μέση Ανατολή.

    Την Κυριακή, η κ. Ράις είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ και τον πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ και στη συνέχεια δείπνησε με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Σαλάμ Φαγιάντ. Πριν από τις συνομιλίες αυτές η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν περιμένει κάποια θεαματική πρόοδο στις σχέσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων κατά την τρέχουσα επίσκεψη της στη περιοχή. Η τετραήμερη περιοδεία της κ. Ράις αποσκοπεί στο να προετοιμάσει το έδαφος για την ειρηνευτική σύνοδο για το Μεσανατολικό το Νοέμβριο, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του διαπραγματευτή, Σαέμπ Ερεκάτ, δηλώνουν ότι η ειρηνευτική διαδικασία θα μπορούσε να αποτύχει αν δεν τεθεί χρονοδιάγραμμα για την επίλυση κύριων διαφωνιών, όπως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

    Το Ισραήλ προτιμά μια ευρεία διακήρυξη αρχών. Την Κυριακή ο κ. Ολμέρτ δήλωσε ότι ένα σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ειρηνευτική σύνοδο.

    [03] Η Τουρκία προειδοποιεί τις ΗΠΑ

    15-10-2007

    Γιασάρ Μπουγιούκανιτ

    O επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η συμμαχία των δύο χωρών κινδυνεύει αν το αμερικανικό Κογκρέσο επικυρώσει το ψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζει ως γενοκτονία τους θανάτους Αρμενίων το 1915.

    Η εφημερίδα Μιλιέτ της Τουρκίας στο φύλλο της Κυριακής φέρει το στρατηγό Μπουγιούκανιτ να δηλώνει ότι οι στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα αλλοιωθούν ανεπανόρθωτα, αν η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει το μη δεσμευτικό αυτό ψήφισμα.

    Ο Πρόεδρος Μπους έχει αντιταχθεί στο ψήφισμα και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέητς, προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα προβεί σε αντίποινα περιορίζοντας την πρόσβαση Αμερικανικών δυνάμεων σε οδούς για την μεταφορά εφοδίων στο Ιράκ.

    Σε συνέντευξη της όμως σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο η Πρόεδρος της Βουλής, Νανσυ Πελόσι, δήλωσε ότι το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων θα υποβληθεί στην ολομέλεια του σώματος.

    [04] Αποστολή Γκαμπάρι στην Ασία

    15-10-2007

    Ιμπραχήμ Γκαμπάρι

    Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Ιμπραχήμ Γκαμπάρι, βρίσκεται στην Ασία σε περιοδεία που αποσκοπεί στη συγκέντρωση υποστήριξης για την επίτευξη πολιτικής συμφιλίωσης. Ο κ. Γκαμπάρι έφτασε στη Μπανγκόκ αργά την Κυριακή το βράδυ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι μετά από την περιοδεία του ελπίζει να επιστρέψει στη Βιρμανία.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ραίς ζήτησε από τον κ. Γκαμπάρι να μεταβεί στη Βιρμανία το συντομότερο δυνατόν και επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για μία διεθνή παρουσία στη περιοχή.

    Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι οι αρχές της Βιρμανίας συνέλαβαν τουλάχιστον άλλα 4 ηγετικά στελέχη του φιλοδημοκρατικού κινήματος. Η διεθνή οργάνωση επισημαίνει ότι οι αρχές συνέλαβαν χιλιάδες ακτιβιστές και βουδιστές μονάχους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

    [05] Επαφές σουνιτών και σιιτών στο Ιράκ

    15-10-2007

    Ανώτερο στέλεχος του μεγαλύτερου Σιιτικού κόμματος στο Ιράκ συναντήθηκε με Σουνίτες φυλάρχους τη Κυριακή, στα πλαίσια σπάνιας επίσκεψης σε προπύργιο Σουνιτών στην επαρχία Ανμπάρ. Παρατηρητές των συνομιλιών ανέφεραν ότι χαρακτηριστικό της επαφής ήταν η διάθεση για την προώθηση ενότητας και την αποφυγή εθνοτικών συγκρούσεων. Ο Σιίτης Αμμάρ Αλ-Χακίμ ετοιμάζεται να διαδεχτεί τον πατέρα του Αμπντούλ Αζίζ Αλ Χακίμ στην ηγεσία του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου του Ιράκ.

    Στο μεταξύ τη Κυριακή, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου δίπλα σε όχημα που μετέφερε Σιίτες προσκυνητές στη Βαγδάτη, σκοτώθηκαν 9 άτομα και τραυματίστηκαν 13. Η αστυνομία δήλωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά. Επίσης Ιρακινός δημοσιογράφος που εργαζόταν για την Αμερικανική εφημερίδα Γουάσιγκτον Πόστ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Βαγδάτη.

    [06] Συνομιλίες Πούτιν-Μέρκελ

    15-10-2007

    Άγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται στη Γερμανία για διήμερες συνομιλίες με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, με κύρια θέματα το Ιράν και τα σχέδια των ΗΠΑ για εγκατάσταση αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος στην ανατολική Ευρώπη.

    Η Γερμανία ζητά και αυτή αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ η Ρωσία έχει δηλώσει ότι η απειλή νέων κυρώσεων παρεμποδίζει την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με το Ιράν. Επίσης ο κ. Πούτιν έχει δηλώσει ότι δεν έχει κανένα αντικειμενικό αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο. Επίσης η κ. Μέρκελ επιμένει για διαβουλεύσεις της Ουάσιγκτον με το ΝΑΤΟ για τα σχέδια ανάπτυξης αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία.

    Την περασμένη Παρασκευή στη Μόσχα, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, απέρριψε το αίτημα του κ. Πούτιν για πάγωμα των σχεδίων για το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα.

    [07] Σχέδιο δολοφονίας Πούτιν στο Ιράν

    15-10-2007

    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ενημερωθεί για σχέδιο δολοφονίας του κατά την επερχόμενη επίσκεψη του στο Ιράν. Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ μετέδωσε τη Κυριακή ότι βομβιστές αυτοκτονίας σχεδιάζουν να επιτεθούν στον κ. Πούτιν. Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει το θέμα, αλλά μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας του Ρωσικού Κοινοβουλίου δήλωσε στην Ρωσική τηλεόραση ότι η πληροφορία έχει προέλθει από εξαιρετικά αξιόπιστες μυστικές πηγές.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν χαρακτηρίζει τις πληροφορίες αβάσιμες που στοχεύουν μόνο στο να υποσκάψουν τις σχέσεις Ιράν-Ρωσίας. Ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην Τεχεράνη σήμερα Δευτέρα και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ενώ στη συνέχεια και οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν στην σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας.

    [08] Βομβιστική επίθεση στην Ινδία

    15-10-2007

    Από βομβιστική επίθεση τη Κυριακή σε κατάμεστο κινηματογράφο στην Λουντιάνα της βόρειας Ινδίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άτομα και τραυματίστηκαν 30. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Στο παρελθόν το Νέο Δελχί έχει επιρρίψει ευθύνες για παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις σε Ισλαμιστές εξτρεμιστές με βάση το Πακιστάν.

    [09] Σολάνα: 'Ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ'

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    15-10-2007

    Χαβιέρ Σολάνα

    'Ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας' δήλωσε στο Λουξεμβούργο ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέρ Σολάνα αμέσως μετά την συνομιλία που είχε στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. H ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών από την Κυριακή είχε στείλει με συνέντευξή της παρόμοιο μήνυμα στα Σκόπια υποστηρίζοντας 'ότι είναι η ώρα των αποφάσεων' και ότι 'ή θα υπάρξει σύνθετη ονομασία, ή βέτο στην ένταξη του κράτους στο ΝΑΤΟ'.

    Ο κ. Σολάνα εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα και ότι ο ίδιος θα είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και τον ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ενώ θα συζητήσει το θέμα και με την Κυβέρνηση των Σκοπίων 'Είναι ώρα να προσπαθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και η Ελλάδα θα έχει την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης' είπε.

    N. Μπακογιάννη

    Η κ. Μπακογιάννη με την σειρά της τόνισε ότι παρουσίασε στο κ. Σολάνα τις ξεκάθαρες γνωστές ελληνικές θέσεις και δήλωσε:'Είμαι απολύτως σίγουρη ότι όλες οι προσπάθειες και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τον ίδιο τον κ. Σολάνα θα γίνουν έτσι ώστε να υπάρξει λύση του προβλήματος το οποίο υπάρχει με τα Σκόπια και όπως είπε και ο ίδιος η Ελλάδα βασίζεται στην κοινοτική αλληλεγγύη'.

    Σε ερώτηση αν έχει κάτι να δηλώσει σχετικά με τις δηλώσει του Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης των Σκοπίων κ Μιλόσοσκι ότι 'η Ελλάδα κάνει επίδειξη δύναμης και ότι η Αθήνα πρέπει να άλλαξε στάση' η κ. Μπακογιάννη απάντησε 'η Αθήνα δεν σχολιάζει'.

    Στην πρωινή συνεδρίαση του Συμβουλίου εξ άλλου η Υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε στους ομολόγους της, την ελληνική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης και της διαχείρισης καταστάσεων έκτάκτου ανάγκης και φυσικών καταστροφών , πρόταση που διατυπώθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

    Η αντιμετώπιση ήταν πολύ θετική και το Συμβούλιο ζήτησε από την Επιτροπή να μελετήσει τα επόμενα βήματα ενώ εννιά χώρες όπως η Αυστρία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Εσθονία, η Κύπρος, η Φινλανδία και η Πολωνία εξέφρασαν άμεσα την υποστήριξή τους στην ελληνική πρόταση.

    [10] ΗΠΑ: Μειώνονται οι θάνατοι από καρκίνο

    15-10-2007

    Καρκινογόνα κύτταρα

    Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν σημαντική πτώση των ποσοστών θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ. Σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα αναφέρει ότι από το 2002 οι θάνατοι από καρκίνο μειώνονται κατά άνω του 2% το χρόνο. Οι επιστήμονες αποδίδουν το αποτέλεσμα αυτό στις έγκαιρες διαγνώσεις και στις νέες αποτελεσματικότερες θεραπείες, καθώς και στην πολυετή εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Πάντως ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, μετά τις καρδιοπάθειες, κοστίζοντας τη ζωή σε 500 χιλιάδες Αμερικανούς το χρόνο.

    Η μείωση του ποσοστού θανάτων σημαίνει ότι περίπου 10 χιλιάδες λιγότεροι Αμερικανοί πεθαίνουν το χρόνο απ' την ασθένεια.

    [11] Τουρκία: Μέτρο για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων

    15-10-2007

    Τζεμίλ Τσισέκ

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του επιδιώκει έκτακτες συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους με στόχο την εξέταση μη στρατιωτικών τρόπων τερματισμού των επιθέσεων Κούρδων ανταρτών στην νοτιοανατολική Τουρκία. Ο κ. Μαλίκι θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση με ανώτερους συμβούλους του σήμερα για να εξετάσει το θέμα της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις με τη Τουρκία και την κατάσταση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας.

    Η Τουρκική Κυβέρνηση ζητά από την Εθνοσυνέλευση να εγκρίνει μέτρο που προβλέπει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τζεμίλ Τσισέκ, δήλωσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί στρατιωτική επέμβαση. Αλλά παρατήρησε ότι αν η εισήγηση εγκριθεί απ' τη Βουλή θα ισχύει για ένα χρόνο και θα επιτρέπει πολλαπλές διασυνοριακές επιχειρήσεις. Το μέτρο μπορεί να τεθεί για ψηφοφορία στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη.

    Πάντως η Αμερικανική κυβέρνηση έχει ζητήσει απ' τη Τουρκία να μην καταφύγει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.

    [12] Εμπάργκο ΕΕ κατά της Βιρμανίας

    15-10-2007

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε εμπάργκο στις εισαγωγές ξυλείας, πολύτιμων λίθων και μετάλλων από τη Βιρμανία σε αντίποινα για την βίαιη πάταξη ειρηνικών διαδηλώσεων από τη στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας.

    Σε ανακοίνωση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επεσήμαναν ότι η σοβαρότητα της κατάστασης στη Βιρμανία κατάστησε αναγκαία την κλιμάκωση των πιέσεων στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Πρόσθεσαν επίσης ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν εκείνους που ευθύνονται για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και δεν θα επηρεάσουν το λαό της χώρας.

    Ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέηβιντ Μίλιμπαντ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει οικονομικά κίνητρα και υποστήριξη, αν η Βιρμανία συμμετάσχει σε διάλογο με τους αντιπάλους της υπό την αιγίδα των ΗΕ. Πάντως ο κ. Μίλιμπαντ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις αν η κυβέρνηση της Βιρμανίας αρνηθεί να συνεργαστεί.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Τομ Κέησυ, δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες συλλήψεις αντικρούουν ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Βιρμανίας ότι είναι ανοικτή στο διάλογο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 16 October 2007 - 1:18:42 UTC